Prima pagină / Oameni / Turism

Turism

VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din 10 ţări care pot inspira Moldova: Cristian Şchiopu
29.12.2016
Cristian ŞCHIOPU este student la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, voluntar și membru al Asociaţiei Europene a studenţilor de drept. Cristian a ales 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.
    
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Nicolae Cojocaru
10.11.2016, 15:01
Nicolae Cojocaru, născut în 1935, este un român moldovean, confer. univ., dr. în filosofie, care, la sf. lui 2004, s-a concediat de la ultimul său loc de muncă (AȘ a RM) și a plecat pentru trai permanent în Germania (Düsseldorf). Tot Nicolae Cojocaru a scris și cartea „Să știm mai mult despre nemți”.
Cristian Șchiopu: 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova
17.10.2016
Cristian Şchiopu, student în anul patru la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, voluntar, participant al proiectului „Justice Educational Training Initiative”, desfăşurat de The Leavitt Institute, membru al Asociaţiei Europene a Studenţilor de Drept. În ultima perioadă, Cristian a vizitat mai multe țări și a reușit să învețe până acum cinci limbi: engleza, franceza, rusa, germana, turca și spaniola. Cristian a acceptat să povestească și echipei Stiripozitive 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.
    
Munca bloggeriței Svetlana Matvievici, apreciată la București
10.10.2016, 14:09
Promovează pozitiv locurile din Republica Moldova, Svetlana Matvievici – bloggerița și autoarea Proiectului #Descoperă Moldova. Munca acesteia a fost recent apreciată la București. Bloggerița a ocupat locul III la cea mai mare conferința de Social Media din România. Ambiția Svetlanei continuă, de aceea planifică în viitorul apropiat să realizeze o tabără de biodiversitate și să dezvolte site-ul www.VisitOrhei.com.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Portugalia care pot inspira Moldova: Iulia Neamțu
05.10.2016
Iulia Neamțu: s-a născut în Moldova și a locuit opt ani în Portugalia. Acolo și-a petrecut adolescența, și-a făcut studiile și a reușit să cunoască cultura, obiceiurile și oamenii acestei țări. Iulia împărtășește 10 lucruri din Portugalia care pot inspira Moldova.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Norvegia care pot inspira Moldova: Nina Cazacu
22.09.2016, 17:21
Norvegia este țara oamenilor relaxați și fericiți, spune Nina Cazacu după țara în care a cunoscut oameni politicoși și locuri frumoase. Moldoveanca Nina Cazacu este pedagog la Departamentul Sănătate și Servicii de Pedagogie Specială la Oslo, acolo unde a descoperit 10 lucruri din Norvegia care pot inspira Moldova.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri despre Irlanda care pot inspira Moldova: Lena Ovcearenco
25.07.2016
Moldoveanca Lena Ovcearenco a fost lector universitar și a proiectat câteva drumuri în Moldova, iar de trei ani se află în Irlanda. Acum Lena este manager la o rețea supermarket-uri din Europa și a împărtășit 10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Tinca Comendant
29.06.2016, 17:23
Tinca Comendant s-a aflat jumătate de an în Germania și a adus acasă, împreună cu emoția și experiența de acolo, 10 lucruri care pot inspira Moldova.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova: Anna Şargov
22.06.2016
Anna Șargov este o tânără din Moldova care coordonează proiecte în cadrul Fundaţiei CIVITAS pentru Societate Civilă din Cluj-Napoca. Dintotdeauna Anna a visat să ajungă într-o ţară care să-i lărgească orizonturile şi din acest motiv ea a ales să meargă în Mexic. Anna a ales 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova.
    
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Cătălina Galupa
10.06.2016, 23:59
Este tânără, ambițioasă și inteligentă. Cătălina Galupa a ajuns să fie studentă la arhitectură peisagistică „Landschaftsarchitektur”, la Universitatea Tehnică din Dresden - Universitate de Excelență. Aventura Cătălinei de a descoperi Germania a început imediat după examenul de bacalaureat, atunci când timp de patru săptămâni a învățat limba germană.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova: Arina Iavorschi
10.06.2016
Thailanda este o țară minunată ce poate oferi totul, de la vacanțe de cinci stele până la experiențe profesionale, culturale sau sociale. De aceasta s-a convins și Arina Iavorschi​, care a ajuns să țină cursuri de etică la prima universitate internațională de aici. Țara este mult prea frumoasă pentru a o descrie în cuvinte, iar Arina a ales cele mai importante 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Chile care pot inspira Moldova: Ana Rudico
09.06.2016, 15:20
Sunt peste 13 mii de kilometri care despart Republica Moldova de Republica Chile. Plus un ocean. Ana Rudico le-a apropiat însă.
Videografic | 10 lucruri din Turcia care pot inspira Moldova: Silvia Gruşca
03.06.2016
Turcia este o țara cu ieșire la patru mări și este considerată, în primul rând, o țară turistică. Acest fapt îl confirmă și Silvia Grușca, o tânără din Moldova care deja de patru ani lucrează ghid hotelier în Turcia. Pentru Silvia, Turcia a devenit „un muzeu în aer liber”, un loc în care reușește să combine perfect munca și călătoriile.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.