Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Rita Cerneavschi: „A duce un stil de viață ecologic este o alegere, simplă după mine, iar schimbarea vine de la fiecare, suntem picături care formează oceanul”
09.07.2020
Rita Cerneavschi este o tânără din Chișinău care produce unt de arahide, dar și alte produse din ingrediente naturale, este adepta unui stil de viață sănătos și ecologic. De asemenea, Rita este fondatoarea paginii „Rita’s Green Vibes”, acolo unde promovează un stil de viață mai conștient prin propriul exemplu.
    
Călin Laur - tânărul regizor din Republica Moldova care este pasionat din copilărie de domeniul cinematografic
22.06.2020, 13:36
Călin Laur este un tânăr regizor din Chișinău. Pasiunea față de domeniul cinematografiei o are încă din copilărie, iar în anul 2017 a absolvit Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice (AMTAP), care a pus bazele dezvoltării unei cariere în acest domeniu.
Viorel Belinschii: „Cea mai mare motivație este plăcerea pe care o primești de la ceea ce faci”
19.06.2020
Viorel Belinschii este un tânăr fotograf și cameraman din Chișinău, care de la vârsta de 18 ani este pasionat de domeniul foto-video. Cum a reușit să-și transforme pasiunea într-o afacere pe parcursul anilor de activitate, ne-a povestit într-un interviu.
    
Olga Bostan – tânara moldoveancă care a devenit asistentă universitară la o universitate din Maastricht
16.06.2020, 12:28
Olga Bostan este o tânără moldoveancă stabilită în Maastricht, Olanda, unde și activează în calitate de asistent universitar. În acest interviu acordat pentru University College Maastricht, tânăra povestește despre munca ei, dar și despre activitățile sale din timpul liber.
Iurie Brașoveanu: „Cel care creează, dă viață lucrărilor în orice colț al lumii”
26.05.2020
Iurie Brașoveanu este un artist plastic moldovean, care prin creația sa a dus faima țării departe de hotarele ei. Pictează și restaurează opere de artă în Franța, România, Moldova, dar și Italia, țara în care e stabilit cu traiul de câțiva ani. Opera sa înfrumusețează prestigiosul Salon „Marlboro Classics” din Paris. Lucrări de restaurare precum Villa Rey din Torino, vila de reședință a regelui când Torino era capitala Italiei. Iconostasul bisericii „San Massimo'' patriarhatul Moscovei din Torino, 18 cărți ilustrate a poeților din Moldova, România, Armenia, Italia și Cuba, 13 icoane, creație proprie, reproduse în 9 cărți de specialitate italienești.
    
Marian Cojocari, antrenor personal: „Sportul m-a învățat să lupt și să depășesc greutățile”
22.05.2020, 12:36
La vârsta de doar 23 de ani, Marian Cojocari are în spate o experiență de viață cu care puțini tineri se pot lăuda. De profesie salvator și pompier, Marian își câștigă acum existența lucrând în calitate de antrenor personal, învățându-i pe oameni să-și iubească corpul și ajutându-i să își materializeze scopurile. Încă de pe băncile școlii a îndrăgit sportul, iar sala de forță s-a transformat în refugiul său preferat. Plin de viață, talentat și motivat să meargă cu orice scop spre visurile sale, Marian primește plăcere din tot ce face și niciodată nu cedează în fața dificultăților.
Nicu Lungu: „Arta pentru mine înseamnă libertate la nivel spiritual, cea mai profundă expresie a creativității umane”
20.05.2020
Te-ai gândit vreodată cum este să trăiești în numele pasiunii? Ți-a trecut prin cap să renunți la tot ce ai pentru a-ți urma visul? Ei bine, așa a început povestea lui Nicu Lungu în lumea artei. La vârsta de 22 de ani, tânărul a înțeles că nu se regăsește în domeniul stomatologiei și a decis să apuce o altă cale. Este carismatic, neînfricat și are o dragoste nestăvilită pentru cinematografie. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice i-a devenit a doua casă, însă rămâne de văzut unde îl va duce drumul vieții.
    
Kapushon: „Un rapper bun este cel care își permite să fie sincer cu publicul său”
15.05.2020, 15:26
Chiar dacă este de mult timp în industria muzicii, Marin Crețu, sau cum îl cunosc toți „Kapushon”, continuă să-și bucure publicul cu piese și proiecte noi. Artistul activează ca interpret solo și recent a lansat piesa „Parcat în fața casei”. Textele sale sunt simple, dar inspirate din realitate, de aceea au priză la public. Despre cariera sa, drumul parcurs și aspirațiile pentru viitor ne-a povestit rapperul în acest interviu.
Nykolas Tirsina – tânărul care prinde emoțiile în fotografii
15.05.2020
Nykolas Tirsina este un tânăr de 21 de ani, din satul Mingir, raionul Hîncești, pe care viața la dus departe de casă. Acum Nykolas este fotograf în Padova, Italia, se specializează în administrare și marketing, dar în suflet mereu va avea fotografia. Mai multe despre cum e să fii fotograf, aflați în interviul de mai jos.
    
Denis Midone, interpret – despre muzică și viața de artist
15.05.2020, 14:28
Denis Midone este considerat un artist adevărat. Prima sa apariție pe scenă a fost în cadrul concursului internațional „Sozopolska Panorama” din Bulgaria, la vârsta de 7 ani. A reprezentat Moldova la Eurovision Junior 2012, iar anul acesta și-a încercat norocul și la Eurovision Song Contest, etapa națională.
Veronica Racu, nutriționist: „Trebuie să creăm un echilibru în viața proprie”
14.05.2020
Soție, mamă și în primul rând femeie. Veronica Racu este specialist în produsele alimentare, vlogger pe Instagram și autoarea cărții „Femeia”. În interviul cu Veronica o să aflați despre echilibru, excese și nu în ultimul rând despre regulile de aur pentru o alimentație corectă.
    
„Am nevoie de trăiri, emoții și iubire”
14.05.2020, 15:01
Nicoleta Bugan este o tânără de 19 ani, pasionată în același timp de arta scrisului, modeling și economie. La o vârstă fragedă, ea deja își împarte experiența de pe podium cu discipolele sale, fiind profesoară în acest domeniu. În calitate de modelă a cucerit nu doar lumea fotografiilor, ci s-a filmat și în videoclipurile unor artiști. În timpul liber iubește să cocheteze cu literele, fiind inspirată de oameni și sentimente.
Doina Gherța, poetesă: „Știu și simt că m-am născut cu poezia-n sânge”
14.05.2020
Doina Gherța este o tânără scriitoare și femeia care, deși are în spate studii legate de domeniul Tehnologiei și Managementul alimentației publice, a ales să-și dedice viața, sufletul și toate emoțiile artei. Prin poezie trăiește, își exteriorizează lumea interioară și reușește să bucure oamenii care într-adevăr îi iubesc, înțeleg și apreciază arta. Prin multă muncă, curaj, dăruire de sine și talent, tânăra scriitoare a reușit să imortalizeze creațiile sale. Astfel în vara anului 2018, și-a lansat prima carte cu poezii intitulată „Tu știi…”.
    
Sergiu Guțu: „Fotografia este proiectarea realității pe suprafața memoriei noastre”
12.05.2020, 12:43
Sergiu Guțu face fotografii deja de 12 ani. Din anul 2018 este și fondator la Studioul Foto Felinar. La începutul carierei sale făcea parte dintr-o echipă cu care colabora la diferite evenimente, el se ocupa de video. Cum a ajuns să-și transforme pasiunea într-o afacere, dar și alte secrete din domeniul fotografiei, vedeți în interviul de mai jos.
Liliana Iacub, meșterița care transformă obiectele în artă cu ajutorul cristalelor
07.05.2020
Liliana Iacub, cunoscută în Republica Moldova drept „Regina Cristalelor”, este femeia ce și-a transformat pasiunea în afacere . Deja de 10 ani, Liliana Iacub incrusteaza în cristale „tot ce-i cade sub mână”. Pe lângă toate, mai are și cursuri pentru fetele care vor să învețe această îndeletnicire.
    
Dana Markitan: interpreta din Moldova care le cântă italienilor pe o gondolă în Veneția
05.05.2020, 16:07
Dana Markitan este cunoscută publicului din Republica Moldova, iar de ceva timp a reușit să cucerească și inimile celor din Italia. Despre cum este să cânți pe o gondolă în unicul oraș pe apă din Europa, cum trece peste această perioadă dificilă, dar și alte lucruri despre cariera muzicală a artistei, vedeți în interviul de mai jos.
Margarita Druță: profesor cu o experiență în predarea limbii engleze la peste 1000 de studenți
04.05.2020
Margarita Druță, cunoscută în mediul online ca RITA, este profesoară de limbă engleză și fondatoare la școala de engleză „Fantastic English”. Are și un canal de youtube - Rita Engleza, pe care postează în fiecare miercuri video cu reguli gramaticale, greșelile cele mai des întâlnite în engleză, sfaturi pentru a învăța engleza singur. Mai multe lucruri despre activitatea ei în calitate de profesoară, dar și cum dintr-un simplu hobby a ajuns să facă o carieră, vedeți în interviul de mai jos.
    
Adela Gavrilenco, despre beneficiile pilatesului și cum ne adaptăm în online
30.04.2020, 16:20
Lipsa de mișcare, sistarea antrenamentelor sportive care ne ofereau un tonus muscular bun sunt doar câteva din premisele de a trece în online chiar și cu ședințele de pilates. Despre avantajele pe care le poate aduce organismului uman pilatesul, dar și cum se desfășoară antrenamentele online în această perioadă, aflați din interviul oferit de Adela Gavrilenco, antrenoare de pilates și fondatoarea studioului „Bonne Forme”.
Alexandra Conunova, violonista stabilită în Elveția, le cântă vecinilor de la balcon
27.04.2020
Violonista Alexandra Conunova, stabilită în orașul elvețian Laussane, oferă recitaluri vecinilor de la propriul balcon. Deși au fost anulate zeci de concerte la care trebuia să urce pe scenă, violonista a ales să le cânte vecinilor din izolare.
    
Felicia Istratii: Pas cu pas spre zero waste
10.04.2020, 18:56
„Cu un pas mai aproape de ecologie” - acesta este scopul urmat de Felicia Istratii, o tânără din capitală, care a deschis un magazin eco online. ECOolish store are la bază conceptul de Zero Waste, adică promovează un mod de viață fără deșeuri și responsabilitatea față de ceea ce producem și consumăm, încât natura să nu fie afectată. Pentru a crea un echilibru cu mediul înconjurător, ea încearcă să „molipsească" oamenii să adopte un stil de viață sustenabil și fără deșeuri.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.