Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Gabriela Cojocari, actriță în China: „Nu mă gândeam că viața mea o să se schimbe atât de mult”
24.05.2019
Gabriela Cojocari este o tânără originară din satul Sagaidac, raionul Cimișlia, care mai bine de 6 ani este stabilită în orașul Chongqing, din sud-vestul Chinei, acolo unde a reușit să-și facă o carieră în cinematografie.
    
Alex Mogâldea despre cum e sa fii student în China
24.05.2019, 15:49
Alex Mogâldea este studentul din Republica Moldova care învață la Universitatea Chinese Language School „Qingdao University”, din orașul Qingdao, China. Alex studiază la facultatea de limbi străine, iar pe lângă limba chineză, acesta mai învață coreeana și limba arabă, iar în timpul liber practică voluntariat. Un tânăr ambițios, energic, care niciodată nu obosește să învețe lucruri noi și care este un exemplu demn de urmat. Deci haideți să-l cunoaștem pe Alex.
Interviu cu Sabina Efros: „Doar tu eşti stăpân pe ceea ce ajunge în corpul tău”
23.05.2019
Sabina Efros este o tânără mămică a doi copii, Jesus şi Ronald, care deja de un an jumătate a trecut la alimentaţie vegetală. Împreună cu soţul ei, Cristian Efros, tind să ofere copiilor lor obiceiuri alimentare sănătoase încă de la o vârstă fragedă.
    
Ecaterina Taran: „Nu am crezut că un examen de diagnostică are atât de multe etape”
23.05.2019, 13:24
Ecaterina Taran este o tânără studentă la Facultatea de Optometrie apărută doi ani în urmă la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie din Moldova. Este o studentă ambițioasă, interesantă, inteligentă și se conduce după motoul „Totul are un sfârșit, greutățile vin și pleacă”. A luat locul întâi la o lucrare cu tematica „Medici specialiști în Optometrie” prezentată într-o sesiune de comunicări științifice a studenților din această universitate.
Artiom Moroz: fiecare trofeu are în spatele său mult efort
22.05.2019
Artiom Moroz, originar din Chișinău, la vârsta de 17 ani, a reușit să se califice ca un dansator recunoscut în țară și la nivel internațional.
    
Mini-povești despre acasă: Anastasia Popescu, Carolina de Nord
21.05.2019, 14:10
Din Moldova în Statele Unite ale Americii. Alt continent și o distanță de câteva mii de km. Anastasia Popescu, moldoveancă stabilită de câțiva ani în Charlotte, Carolina de Nord, ne povestește despre ce înseamnă pentru ea acasă și ce este dorul.
Cătălina Cazacu, sufletul de artist care „vrea să fie artă și să creeze artă”
03.05.2019
Catalina Cazacu este o tânără ce trăiește cu arta și prin artă, aceasta mărginindu-i fiecare celulă. E studentă la școala de actorie East 15 Acting School din Marea Britanie, o exploratoare de imposibil a sufletului uman și a galaxiilor din cer. Vă invit să citiți un interviu cu un om pe care ”Universul și stelele l-au sărutat în ziua în care s-a născut și i-au lăsat în ochi dorința de a crea – ARTA”.
    
Grigori Snigureac: „Fiecare cartelă primită îmi amintește de o persoană anumită”
18.04.2019, 20:05
Grigori Snigureac, actualmente maestru de lumini la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, pe lângă munca zilnică are o pasiune mai neobișnuită — de a colecționa cartele telefonice și carduri bancare.
Lucia Brainstorm: „nu cred că voi înceta curând să pun viselor mele haine de lucru”
18.04.2019
Lucia Brainstorm, autoarea cărților „Dezbracă-mă de griji și de dor”, „Cine ești” și „Rămâi pentru totdeanu”, acum își transpune trăirile nu doar pe hârtie, dar și în rolurile pe care le joacă în piesele de teatru.
    
Odri Bârcă: „poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu”
17.04.2019, 13:14
Odri Bârcă este tânăra originară din Chișinău care a reușit să se prezinte în cel mai frumos mod la show-ul Vocea României, însă aceasta nu este unicul merit al tinerei. Odri este și autorul propriilor piese, care speră să ajungă apreciate de publicul larg „căci poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu și poate creația mea ar deveni o sursă de inspirație pentru cineva”.
Georgeta Galușca: „Înconjurați-vă cu oameni care vă inspira să creați o versiune mai bună a voastră”
08.04.2019
Georgeta Galușca studiază la Facultatea Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Tartu, Estonia, însă experiența de studentă internațională a început mult mai devreme. Când era elevă la Liceul Teoretic „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni, obține programul FLEX și petrece un an academic în Statele Unite ale Americii. De ce a ales să-și facă studiile în străinătate, cum este să fii un cetățean al lumii, dar și ce sfaturi are pentru tinerii care își doresc o bursă peste hotare, ne povestește într-un interviu.
    
Daniela Diaconu, tânăra pasionată de bucătărie și marketing
03.04.2019, 15:57
Daniela Diaconu reușește să îmbine studiile la Academia de Studii Economice din Moldova cu alte pasiuni care îi ocupă mai tot timpul. Pe lângă plăcerea de a găti și a scrie pe blogul culinar, tânăra este specialistă în marketing și vânzări la o companie străină, este make-up artist, iar șirul activităților nu se sfârșește aici. Cum le reușește pe toate, aflați în interviul ce urmează.
Dia’s Kitchen: „Rețetele din copilărie mi se asociază cu mama”
29.03.2019
Diana Conea este omul din spatele blogului Dia's Kitchen. Deși de profesie este juristă, găsește zilnic timp pe care îl petrece în bucătărie, acolo unde gătește cu multă dragoste și totodată se relaxează. Rețetele pe care le experimentează în bucătărie ajung și la cei aproape 8 mii de urmăritori pe rețelele sociale.
    
Totul porneşte din atitudine
28.03.2019, 17:44
Ana Indoitu este o tânără - studentă, lector universitar, coordonator de proiecte, lider al organizaţiei INVENTO şi lista continuă prin numeroasele activităţi în care se implică spre binele comun.
O călătorie în jurul lumii la 22 de ani
27.03.2019
Colombo, Sri Lanka; Huraa Island, Maldives; Bandar Seri Begawan, Brunei acestea sunt doar câteva din cele 72 de locaţii pe care a reuşit să le viziteze tânărul de 22 de ani, originar din Moldova, Cătălin Gangalic.
    
Ecaterina Gaiber Bujor: Din dragostea pentru nevertebrate
22.03.2019, 16:53
Ecaterina Gaiber Bujor este o moldoveancă stabilită în România, la Cluj, iar în prezent este director de vânzări al magazinului online Nevertebrate.ro. Experiența în comerțul online și pasiunea pentru animale au făcut-o să accepte provocarea și să descopere acvaristica și teraristica, un domeniu captivant pentru iubitorii de animale și natură. Ecaterina este omul ce are grijă ca fiecare animal să ajungă într-o familie iubitoare și să le creeze mediul de trai potrivit.
Valeria Bragarenco: Modelling, jurnalism și lucrurile care o fac fericită
19.03.2019
Valeria Bragarenco nu trece neobservată prin mulțime. Poate pentru că este o roșcată autentică, sau pentru pistrui și ochii albaștri, cert este că ne duce cu gândul la femeia de pe podium. Frumoasa moldoveancă și-a făcut studiile la Facultatea de Jurnalism de la Babeș-Bolyai de la Cluj-Napoca, iar modellingul a venit să-i completeze frumos viața.
    
O invitaţie la lectură
26.02.2019, 15:46
Marina Negru activează în calitate de bibliotecară la Biblioteca Publică a satului Chirca, raionul Anenii Noi, reuşind nu doar să îndeplinească funcţii de administrarea a bibliotecii, dar face zilnic ca aceasta să-şi sporească numărul de cititori.
Recomandări pentru o zi de vineri
08.02.2019
Ziua de vineri este mereu un motiv bun pentru o carte, un film sau un spectacol. Stiripozitive.eu vine cu câteva recomandări pentru o seară frumoasă de la finele săptămânii.
    
Diana Grosu: „A venit timpul ca femeile să aibă ceva de spus”
07.11.2018, 15:24
Diana Grosu este femeia decisă să spargă stereotipurile ce țin de diferențele de gen. De la profesia de jurist a ajuns să fie Președinta Asociației pentru Drepturile Omului „LEX21”, axată pe activități de combaterea corupției și asigurarea transparenței.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.