Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

(INTERVIU) Irina Strajesco: Nu există nici o pastilă magică care să te ajute să ai succes. Trebuie să te descoperi zi de zi, să lucrezi continuu la dezvoltarea ta
30.08.2017
Irina Strajesco consideră că cel mai important este să știi să-ți păstrezi autenticitatea, să lucrezi zi de zi pentru a deveni o versiune mai bună a ta, iar viața frumoasă pornește de la o gândire frumoasă. Trebuie să știi să deduci lecții din orice situație, oricât de neplăcută ar fi ea și să petreci timp cu cei apropiați. Când se simte lipsită de energie, o ajută foarte mult călătoriile, timpul petrecut cu cei apropiați, o carte motivațională, un spectacol sau un concert.
    
Cartea „Eat Like Moldovans” scrisă de Nata Albot, premiată la „Gourmand World Cook Book Award” în China
02.06.2017, 10:33
Moldova cucerește teren pe harta culinară a lumii! Cartea „Eat Like Moldovans”, scrisă de Nata Albot, a obținut medalia de bronz la „Gourmand World Cookbook Award”, în categoria „Bucătăria Europei de Est”.
Irina Rusu, design grafic vs blogging
30.05.2017
Irina Rusu este bloggeriță și ilustratoare originară din Chișinău, stabilită în prezent la Cluj-Napoca. Fie că realizează un logo, ilustrație sau copertă de carte, Irina consideră că toate elementele trebuie să aibă un scop și un sens. Iar în CV-ul său de pe Coffentropy.com, Irina Rusu mărturisește că îmi place să creadă că este o persoană creativă și a câștigat concursul pentru o copertă alternativă la cartea VINIL de Igor Guzun”, inițiat pe www.haibun.md în februarie 2017.
    
Daniela Banar ghidează cele planificate și imprevizibile momente din ziua nunți tale
02.05.2017, 13:18
Banar Daniela este un MUST-HAVE la nunți - o profesionistă căreia îi place la nebunie să coordoneze frumosul în zilele cele mai importante ale mireselor. Deși, în medie efectuează în jur de 50 000 de pași pe zi la nunțile unde activează, totuși ajunge acasă cu sclipiri de fericire în ochi. Acest amalgam de sentimente o definește pe deplin, ca fiind o persoană pasionată de activitatea pe care o îndeplinește.
10 lecţii de viaţă: Rodica Ciorănică
16.04.2017
„Eu am doar un copil, o afacere, câţiva prieteni de milioane, un million de cunoscuţi, am o stare a sufletului de zbor permanent, ştiu că mâine voi fi mai fericită decât azi… Fac paralela doar pentru ca să constat ce repede se schimbă totul, viaţa, percepţia asupra ei, perspectivele”, scrie pe blogul său directorul VIP Magazin Rodica Ciorănică, realizatoarea emisiunii „O seară perfectă” la PRO TV”, împărtăşind lecţiile sale de viaţă.
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 78 de ani: Vasile Botezatu
04.04.2017, 11:40
Vasile Botezatu este bărbatul care își trăiește cea de-a doua tinerețe. Nu este atât de ușor să ajungi la 78 de ani și să rămâi atât de energic precum ai fost la 20. Crede că a reușit să facă până acum tot ce și-a dorit. Nu își petrece timpul în fața televizorului, dar încearcă să muncească în folosul societății. După ce s-a pensionat, a început lucru obștesc în calitate de președinte al consiliului organizației veteranilor din sectorul Râșcani, Chișinău. Vasile Botezatu are multe de povestit, dar pentru început ne-am propus să aflăm 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la 78 de ani.
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 27 de ani: Tatiana Staicova
28.03.2017
Tatiana Staicova este inspirată de lucrurile frumoase care într-un fel sau altul ne fac viața mai interesantă. Îi place să viziteze țările cu o istorie deosebită, locuri care ne lărgesc bagajul de cunoștințe. Recent a creat propriul său blog „Magic of beautiful things...”, unde își dezvăluie secretele lumii sale interioare. Pentru ea nu există imposibilul: „Visele se fac și visele se muncesc”.
    
Victoria Dunford: „10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 34 de ani”
21.03.2017, 12:34
Pentru Victoria Dunford fiecare zi e o oportunitate de a învăța ceva nou, fie din greșeli, cărți sau oamenii care o înconjoară. Moldoveanca stabilită cu traiul în Marea Britanie care a pus bazele organizației MAD-Aid a primit distincția „British Empire Medal” acordată de regina Marii Britanii pentru activitatea ei în susținerea copiilor cu nevoi speciale din Republica Moldova. Victoria a acceptat provocarea și a povestit echipei Stiripozitive cele 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la vârsta de 34 de ani.
Ivana On pictează direct pe haine, fără schițe preliminare
15.03.2017
Ivana On e tânăra pentru care desenul a devenit un hobby ce-i este în sânge, și-n inimă. Nu a făcut școală sau cursuri specializate, are însă alte surse ce o ajută să creeze minunății, pe care le-ar denumi „ilustrații ale ciudățeniilor mele”.Tânăra obișnuiește să picteze pe haine, fără schițe preliminare. Ivana a creat și o copertă alternativă pentru cartea „VINIL”, ce a fost apreciată. Pe lângă desen, tânăra are o serie de pasiuni pe care le face cu toată dăruirea, și despre care a povestit în interviul ce urmează.
    
Adryana Unciuc vrea să cucerească prin voce și prestație scenică industria muzicală
27.02.2017, 12:11
Adryana Unciuc este tânăra studentă de la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” care vrea să impresioneze prin voce și prestație scenică. Până în iunie 2016 a fost cunoscută ca Adry Unciuc, însă împreună cu echipa VoicesMedia din care și ea face parte au decis ca numele de scenă să fie Adryana Unciuc. Tânăra are deja colaborări cu echipe de producție din România și urmează să impresioneze cu noi surprize muzicale.
10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova: Elena Prohnițchi
09.02.2017
Elena Prohnițchi își face studiile în Franța. Ea studiază dreptul la Universitatea Bretagne-Sud, instituție situată în Vannes, un orășel de pe malul oceanului. În acest articol, Elena ne-a povestit mai multe despre Franța și cum e să fii studentă în această țară.
    
Emisiunea „Despre și Pentru Bărbați” te ajută să descoperi universul masculin
08.02.2017, 13:04
Emisiunea „Despre și Pentru Bărbați” difuzată la Noroc TV este primul proiect din țară, dedicat în exclusivitate bărbaților. Responsabilitatea cea mai mare stă pe umerii realizatoarei și prezentatoarei Daniela Crudu care are 14 ani petrecuți în televiziune. Un aport considerabil îl are și reporterița Cristina Duduciuc pentru care această nouă provocare îi aduce și mai multă experiență și interacțiune cu oamenii.
Max Cristalov: „Nu chipul face fotografia potrivită, ci emoțiile persoanei”
07.02.2017
Prin ochii unui fotograf Universul are altă semnificație, culoare și sens. Max Cristalov este cel care știe cum să imortalizeze cele mai importante detalii, să surprindă emoții profunde pe care să le reflecte în fotografie.
    
Cristina Balan: „Fiecare om are dreptul la dragoste, sprijin și înțelegere”
30.01.2017, 11:17
Cristina Balan este psiholog, liber profesionist și face parte din echipa primului biroul de redactare din Republica Moldova, redactor.md. În prezent, activează la Asociația „Keystone Moldova”, organizație ce se ocupa cu reintegrarea în comunitate a persoanelor cu nevoie speciale care au locuit mult timp în internatele psiho-neurologice. De asemenea, Cristina face voluntariat la Organizația „Save life” ce colectează donații pentru a ajuta copiii grav bolnavi. Convingerea că fiecare om are dreptul la dragoste, sprijin și înțelegere o motivează pe aceasta să se implice activ în astfel de acțiuni ce au menirea de a schimba pozitiv direcția lucrurilor în societate.
Stela Damaschin – Popa: „Grafica e o combinație dintre artă și matematică”
20.01.2017
Stela Damaschin – Popa ilustrează cărți pentru copii. Aceasta a finalizat Facultatea de Arte Plastice, specialitatea grafică la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În prezent, activează în calitatea de grafician la editura „Prut Internațional”. Tot Stela este și deținătoarea „Diplomei de Onoare „H.C. Andersen”, ce i-a fost oferită de IBBY - cea mai înaltă distincție din domeniu. Despre combinația interesantă dintre artă și matematică, aflăm în interviul ce urmează:
    
Fericirea Elenei Răzvan începe de la lumina soarelui
18.01.2017, 12:19
Lumina din exterior se reflectă și în interiorul jurnalistei Elena Răzvan. Emoțiile pozitive încep chiar de la răsăritul soarelui, nu în zadar, Elena ar însemna „rază de soare”. Tot ea este cea care a cochetat cu televiziunea, prin atitudine și conținut a impresionat și la radio. Elena este cea care prezintă și o serie de evenimente, mai ales, organizate de Cuconada Mireselor unde activează în prezent. Pentru Elena Răzvan fericirea e atunci când…
10 lecții de viață învățate în jumătate de veac: Rita Godoroja
11.01.2017
Rita Godoroja este pasionată de descoperirea tainelor substanțelor chimice. Încă din clasa I știa că vrea să devină profesoară. Pe parcursul celor peste 30 de ani de activitate a publicat 69 de lucrări științifice și metodice în următoarele domenii de cercetare: creativitatea elevilor; formarea competențelor; asigurarea calității și a obținut 3 Certificate Europene de Calitate eTwinning. Astăzi, Rita Godoroja împarte cu noi 10 lecții de viață pe care le-a învățat în jumătate de veac, poate vă inspiră și pe voi.
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 35 de ani: Alexandru Cazacu
09.01.2017, 10:10
Alexandru Cazacu este președintele la Asociația Moldo-Italiană „Dor”. Anul acesta va împlini 35 de ani, un fel de răspântie între tinerețe și maturitate. Echipa Stiripozitive l-a provocat la o clipă de meditație asupra lecțiilor de viață pe care le-a învățat până acum. Alexandru a povestit concluzii, mereu revăzute, retrăite, regândite și conștientizează faptul că fiecare gând, experiență, acțiune are două fațete, exact ca și moneda din proverb.
Deliciile pozitive ale bucătarului Petru Scalețchi
22.12.2016
E direct, creativ și sincer – Petru Scalețchi sau bucătarul ambasadorilor. Șase ani a fost bucătarul personal al ambasadorului Germaniei la Chișinău, iar de doi are aceeași funcție la Ambasada SUA în Moldova. Tot Petru este cel care a impresionat jurații de la „Chefi la Cuțite”, obținând trei cuțite. Despre secrete bucatelor delicioase și experiența ce o are în acest domeniu, aflăm în interviul ce urmează.
    
Augustina Șiman: „Avem mii, sute și zeci de motive pentru a fi fericiți”
21.12.2016, 11:29
În ochii senini ai Augustinei Șiman se oglindește fericirea. E fata ce seamănă lumină și prin cele trei cărți pe care le-a scris, printre care și a bestseller-ului Cămașa lui și prima carte audio din R. Moldova, Parfumul. Tot ea este și creatoarea conceptului de videoclipuri literare, două în portofoliul personal: Parfumul și Șapte. În urma apariție cărții Cămașa lui și în România, presa de peste Prut a botezat-o ca fiind „cea mai îndrăgită scriitoare contemporană”. Într-un stil metaforic și sincer, Augustina a punctat nuanțele care-i aduc fericirea.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.