Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Cornel Comendant: Importanța cunoașterii designului grafic pentru jurnaliști
18.11.2020
Cunoștințele în designul grafic îți dezvoltă abilități pe care le poți folosi în activitatea ta de jurnalist. Designerul grafic, Corneliu Comendant, care este și profesor la facultatea de jurnalism, ne-a povestit care este importanța cunoașterii acestui domeniu.
    
Natalia Cangea, despre confecționarea jucăriilor din fibre vegetale
13.11.2020, 12:25
Natalia Cangea este președinta filialei Meșterilor Populari din raionul Criuleni și autoarea cărții „Jucării din fibre vegetale”. În acest material ne-a vorbit despre confecționarea jucăriilor din fibre vegetale și dorința copiilor de a cunoaște meșteșugul popular.
(VIDEO) EL Radu, despre noua piesă: „În lumea ta” – pentru că este în lumea celor care iubesc și cred în sentimente frumoase
28.10.2020
Interpretul moldovean, EL Radu revine în domeniul muzical cu o piesă nouă - „În lumea ta”. Despre cariera muzicală, cum este să fii producător, dar și ce reprezintă iubirea, Radu ne-a povestit într-un interviu.
    
(Video) Thierry Ernst: Pentru mine Moldova este un loc cu multe posibilități
18.09.2020, 15:40
„Fromage fabricat în Moldova” este afacerea inițiată de Thierry Ernst pentru producerea cașcavalului francez din produse autohtone. Thierry Ernst împreună cu familia este de zece ani stabilit cu traiul în Republica Moldova, timp în care a reușit nu doar să creeze o proprie mică Franță, dar și să dezvolte numeroase proiecte sociale oferind ajutor multor persoane nevoiașe din Moldova.
Marina Hajder – tânăra scriitoare moldoveancă care a cucerit cu poezia sa pe plan internațional
14.09.2020
Marina Hajder este tânăra autoare a romanelor – „Restul e tăcere…” și „Linii de dialog”. Recent a participat la un concurs de poezie din Italia, iar în acest material tânăra scriitoare ne-a povestit cum este să fii premiantă la un concurs internațional.
    
(VIDEO) Nicu Țurcanu: „Pasiunea pentru teatru vine din familie”
18.08.2020, 13:58
Nicu Țurcanu este actor la Teatrul „Geneza Art” din Chișinău și prezentator de radio și televiziune. Se poate mândri cu distincția „Artist Emerit” al Republicii Moldova, dacă vrei să afli mai multe despre omul Nicu Țurcanu, vezi acest material.
Nadejda Chironda: „Copiii sunt cei mai buni învățători în viața părinților”
04.08.2020
Nadejda Chironda este mămica a 5 copii – 4 fete și un băiat, ea practică meseria de coach motivațional. A finalizat studiile de licență în domeniul juridic, iar la moment își continuă studiile de masterat la Facultatea Filosofia contemporană. Cum este să fii mama a 5 copii, să lucrezi, dar și să studiezi în același timp, vedeți în interviu.
    
Diana Mocanu - tânăra moldoveancă care a vizitat 57 de țări
31.07.2020, 12:33
Diana Mocanu este o tânără moldoveancă care începând cu anul 2005 și până în prezent a vizitat 57 de țări. Între timp a creat blogul – „Bloginfidel”, dar și pagina de facebook – „letmeflygirls”, acolo unde își împărtășește experiențele și trăirile din aceste călătorii, dar și inspiră iubitorii de călătorii prin sfaturile pe care le oferă. Despre cum a apărut această pasiune, cum își finanțează călătoriile, dar și alte curiozități despre Diana, vedeți în acest material.
(VIDEO) Tatiana Casapo – meșterița pentru care pasiunea de la cinci ani a devenit o mini-afacere
29.07.2020
Tatiana Casapo are în spate o facultate de inginerie și microelectronică și alta de contabilitate – domeniu în care activează până în prezent. Pasiunea pentru confecții manuale, însă, nu a lăsat-o nici un moment pe meșteriță. Croșeta și ața le ține în mână de la vârsta de cinci ani, iar acum din pasiunea sa a creat o mică afacere care îi aduce liniște și plăcere de fiecare dată când se apucă de croșetat. Se poate mândri cu peste 200 de jucării croșetate și proprietari din diferite țări, dar meșterița nu planifică să se oprească aici, are planuri mărețe și idei de jucării pe care abia așteaptă să le încerce.
    
Vasilisa Zaicova: „Nu am planificat, nu am visat și chiar nici nu m-am așteptat ca lucrurile să ia o așa amploare”
29.07.2020, 12:33
Vasilisa Zaicova este o tânără pictoriță din orașul Cantemir, care a reușit să-și transforme pasiunea pentru pictură într-o afacere aici, în Republica Moldova. A pășit pe acest drum nesigură, dar cu susținerea celor apropiați a prins încredere și s-a dezvoltat în acest domeniu al artei. Experiența și trăirile ei după 8 ani în calitate de pictoriță, le puteți vedea în interviu.
(Video) Larisa Cervin: „Vinăria „Kara-Gani” este un exemplu despre cum tradiția și hobby-ul au fost transformate în mini-afacere”
28.07.2020
Larisa Cervin este fondatoarea „Kara-Gani Winery” amplasată în orașul Vulcănești. Vinăria este o afacere de familie care a pornit din pasiunea pentru producerea vinului de calitate, pasiune care își găsește începuturile încă din secolul XIX.
    
Cristina Cernei: „Hackathonul Puterea a cincea oferă şansa unei promovări sănătoase a lucrului în echipă cu conţinut educativ”
24.07.2020, 12:37
Cristina Cernei, profesoară de limba engleză în cadrul Liceului „Onisifor Ghibu” din Chişinău, a acceptat acum un an provocarea de a preda disciplina Educaţie pentru media. A înţeles din start că este un domeniu important, care ne învaţă să „desluşim adevărul în oceanul informaţional în care ne-am regăsit cu toţii în secolul XXI”.
Lilia Surdu, fondatoarea brandului MOVE, povestește despre cum se creează haina care poate fi lăsată drept moștenire
20.07.2020
Acum cinci ani Lilia Surdu a fondat Show-room-ul MOVE Womanswear. Primele încercări de design vestimentar creatoarea le-a avut încă din copilărie, acum este promotoarea conceptului de „wereable ART” sau fiind tradus mot a mot este vorba despre arta purtabilă. Aceasta presupune articole vestimentare și accesorii lucrate manual care poarta în sine un mesaj artistic unic.
    
Rita Cerneavschi: „A duce un stil de viață ecologic este o alegere, simplă după mine, iar schimbarea vine de la fiecare, suntem picături care formează oceanul”
09.07.2020, 14:25
Rita Cerneavschi este o tânără din Chișinău care produce unt de arahide, dar și alte produse din ingrediente naturale, este adepta unui stil de viață sănătos și ecologic. De asemenea, Rita este fondatoarea paginii „Rita’s Green Vibes”, acolo unde promovează un stil de viață mai conștient prin propriul exemplu.
Călin Laur - tânărul regizor din Republica Moldova care este pasionat din copilărie de domeniul cinematografic
22.06.2020
Călin Laur este un tânăr regizor din Chișinău. Pasiunea față de domeniul cinematografiei o are încă din copilărie, iar în anul 2017 a absolvit Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice (AMTAP), care a pus bazele dezvoltării unei cariere în acest domeniu.
    
Viorel Belinschii: „Cea mai mare motivație este plăcerea pe care o primești de la ceea ce faci”
19.06.2020, 12:58
Viorel Belinschii este un tânăr fotograf și cameraman din Chișinău, care de la vârsta de 18 ani este pasionat de domeniul foto-video. Cum a reușit să-și transforme pasiunea într-o afacere pe parcursul anilor de activitate, ne-a povestit într-un interviu.
Olga Bostan – tânara moldoveancă care a devenit asistentă universitară la o universitate din Maastricht
16.06.2020
Olga Bostan este o tânără moldoveancă stabilită în Maastricht, Olanda, unde și activează în calitate de asistent universitar. În acest interviu acordat pentru University College Maastricht, tânăra povestește despre munca ei, dar și despre activitățile sale din timpul liber.
    
Iurie Brașoveanu: „Cel care creează, dă viață lucrărilor în orice colț al lumii”
26.05.2020, 12:56
Iurie Brașoveanu este un artist plastic moldovean, care prin creația sa a dus faima țării departe de hotarele ei. Pictează și restaurează opere de artă în Franța, România, Moldova, dar și Italia, țara în care e stabilit cu traiul de câțiva ani. Opera sa înfrumusețează prestigiosul Salon „Marlboro Classics” din Paris. Lucrări de restaurare precum Villa Rey din Torino, vila de reședință a regelui când Torino era capitala Italiei. Iconostasul bisericii „San Massimo'' patriarhatul Moscovei din Torino, 18 cărți ilustrate a poeților din Moldova, România, Armenia, Italia și Cuba, 13 icoane, creație proprie, reproduse în 9 cărți de specialitate italienești.
Marian Cojocari, antrenor personal: „Sportul m-a învățat să lupt și să depășesc greutățile”
22.05.2020
La vârsta de doar 23 de ani, Marian Cojocari are în spate o experiență de viață cu care puțini tineri se pot lăuda. De profesie salvator și pompier, Marian își câștigă acum existența lucrând în calitate de antrenor personal, învățându-i pe oameni să-și iubească corpul și ajutându-i să își materializeze scopurile. Încă de pe băncile școlii a îndrăgit sportul, iar sala de forță s-a transformat în refugiul său preferat. Plin de viață, talentat și motivat să meargă cu orice scop spre visurile sale, Marian primește plăcere din tot ce face și niciodată nu cedează în fața dificultăților.
    
Nicu Lungu: „Arta pentru mine înseamnă libertate la nivel spiritual, cea mai profundă expresie a creativității umane”
20.05.2020, 11:37
Te-ai gândit vreodată cum este să trăiești în numele pasiunii? Ți-a trecut prin cap să renunți la tot ce ai pentru a-ți urma visul? Ei bine, așa a început povestea lui Nicu Lungu în lumea artei. La vârsta de 22 de ani, tânărul a înțeles că nu se regăsește în domeniul stomatologiei și a decis să apuce o altă cale. Este carismatic, neînfricat și are o dragoste nestăvilită pentru cinematografie. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice i-a devenit a doua casă, însă rămâne de văzut unde îl va duce drumul vieții.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.