Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Fructele uscate – alternativa sănătoasă a dulciurilor
28.03.2020
Dacă vă întrebați ce gustare ar putea să vă împlinească pofta de dulce, vă spunem că alternativa sunt fructele uscate. Lansați pe piața din Republica Moldova de aproape un, „Fructe uscate Moldova” își propune să aducă la dispoziția consumatorilor produse naturale, delicioase, dar și cel mai important – sănătoase. De toate acestea vă puteți convinge și singuri din interviul acordat de autoarea brandului, Anastasia Agafonov.
    
Bucuriile brodate ale Liliei Galiț
03.03.2020, 15:39
Lilia Galiț a schimbat rutina de la birou cu ceea ce numește ea bucurie sau mai bine spus - „Bucurii brodate”. Meșterița handmade transformă pânza cu ajutorul aței și a acului în adevărate lucrări care pot fi admirate pe umărul celor care preferă să poarte traiste cu mesaje. Cum și-a descoperit această pasiune, care sunt poveștile din spatele broderiilor sale și până unde au ajuns traistele creată de Lilia, aflați în interviul oferit pentru stiripozitive.eu.
Ana-Maria Botica: „Prin activitățile mele am vrut să vin cu o influență asupra comunității, pentru a educa și a promova modul de viață activ”
02.03.2020
Ana-Maria Botica este tânăra pentru care sportul a devenit un mod de viață, dar și de existență. Gustul sportului l-a prins acum șase ani, iar de atunci a reușit multe să realizeze în acest domeniu. Un exemplu în acest sens este pagina sa de Instagram pe care zilnic postează clipuri video cu antrenamente, însoțite de comentarii motivaționale, dar se mai poate mândri și cu propriul proiect intitulat „Fit, Strong, Beautiful”.
    
Frumusețea văzută prin obiectivul fotografei Gabi Hadiev
17.02.2020, 12:00
Gabi Hadiev este fotografa care a reușit să-și transforme și înmulțească dragostea pentru fotografie pe parcurs. Chipul uman, liniile fine care scot la iveală gingășia și senzualitatea sunt câteva repere pentru fotografia pe care o face Gabi. A pornit de la a face fotografii colegelor de clasă, iar în prezent are un portofoliu bogat cu care se poate mândri.
(VIDEO) Interviu cu Mariana Percic, autoarea ceiurilor MEG
05.02.2020
Ceaiurile MEG sunt un nou concept pe piața din Moldova. Sută la sută BIO, în ambalaj ECO, dar și extrem de benefice, recomandate atât pentru maturi cât și pentru copiii. Despre drumul plantelor până a ajunge în cutii, dar și de ce este recomandat ceaiul natural în detrimentul pachețelelor din comerț ne relatează Mariana Percic, autoarea ceaiurilor MEG.
    
Irina Bardița: „Eu vorbesc cu oamenii prin arta mea”
04.02.2020, 18:01
Irina Bardița este o artista plastică care se identifică prin simbolism-expresionism. Recent, și-a expus lucrările la Alianța Franceză din Moldova, eveniment pe care l-am tratat drept pretext pentru o discuție cu autoarea lucrărilor. Cum definește „unitatea prin diversitate” Irina Bardița, care sunt valorile pe care aceasta le cultivă precum și răspunsurile la multe alte întrebări aflați din interviul ce urmează.
(VIDEO) Fotograful Mihail Turculeț ne povestește despre experiența sa de a călători pe jos
27.01.2020
În timp ce pentru unii vacanța presupune relaxare all inclusive, pentru Mihail Turculeț, fotograf de meserie, vacanțele sunt escapadele de la rutina zilnică ce constau în „cutreieratul” și exploratul noilor locații. Recent, Mihai împreună cu prietenii săi a efectuat o călătorie de 320 km pe jos, pe traseul Camino de Santiago din Spania, iar despre această experiență frumoasă ne povestește în interviul ce urmează.
    
Tatiana Sterea: „Mâncarea sănătoasă poate fi gustoasă și calitativă”
22.01.2020, 11:43
Tatiana Sterea este fondatoarea Biorganic Raw Cafe și autoarea cărții Inside Biorganic’s Kitchen, care va fi lansată pe 24 ianuarie. De 4 ani, Tatiana împreună cu echipa sa aduce o alternativă sănătoasă pentru mâncarea din comerț.
Zina Marian: Produse naturale create din pasiune și dragoste
17.01.2020
Modul de viață sănătos și natural nu se rezumă doar la a consuma produse naturale, dar și la folosirea produselor de igienă ecologice și sănătoase. Zina Marian creează săpunuri naturale, scruburi pentru corp, bile pentru baie și alte produse de îngrijire, care se potrivesc perfect persoanelor adepte unui stil de viață cât mai eco.
    
Ecaterina Verbițcaia: „Reciclarea ar trebui sa fie ultima opțiune, căci și ea consumă multe resurse”
13.01.2020, 16:01
Ecaterina Verbițcaia este o tânără care practică designul vestimentar în contextul modei sustenabile, cu toate acestea este implicată în proiecte sociale din diferite domenii. Ce presupune moda sustenabilă, cum să nu poluăm natura și de ce să nu ne aglomerăm casa cu lucruri inutile, aflați de la Ecaterina Verbițcaia din interviul care urmează.
(VIDEO) Câştigătoarea premiului pentru cel mai activ voluntar, coordonator de voluntari pe parcursul anului 2019 vorbeşte despre plăcerea voluntariatului
09.01.2020
Mihaela Galusca este o tânără ambițioasă care recent a luat premiul pentru cel mai activ voluntar și coordonator de voluntari pe parcursul anului 2019.
    
„Dor de Codru” – un nou traseu turistic rural readuce la viață economia locală
19.11.2019, 12:04
O poartă impunătoare din lemn sculptat manual este prima atracție turistică, dar și cartea de vizită a satului Ciorești. De aici începe drumul către celelalte destinații: Dolna și Micleușeni.
A organizat o instruire pentru colegi și le-a vorbit despre dezvoltarea personală – Cristi își dorește să-i vadă pe tineri mai implicați
30.10.2019
Cristian Izvorean învață în orașul Drochia, din nordul țării. A înțeles că voluntariatul îi aduce multe beneficii, așa că a dorit să-și inspire colegii, în cadrul unui training de dezvoltare personală. A filmat experiența, iar cu videoul obținut la înscris la concursul „Multimedia Conector pentru Tineri”, organizat de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe, cu susținerea finaciară a Uniunii Europene.
    
A realizat un video despre educația media – actorii au fost părinții și fratele său
30.10.2019, 16:06
Daniel Vlas, din Sîngerei, a participat la instruiri de educație media, realizate în localitatea sa de către Centrul Media pentru Tineri. Ulterior, s-a înscris la concursul „Multimedia Conector pentru Tineri” cu un video realizat acasă. Tânărul a înscenat situația în care, la sfârșitul zilei, membrii unei familii discută despre ultimele noutăți.
Anastasia Sara: Cum te ajută vinul și yoga să te descoperi
29.10.2019
Te-ai gândit vreodată care este legătura dintre vin și yoga? Anastasia Sara, sommelier și antrenoare de yoga, știe cel mai bine. Povestea Anastasiei începe pe băncile facultății unde a îndrăgit cultura vinului și continuă cu 5 ani petrecuți în Dubai, experiență care i-a adus certificarea internațională de sommelier. În ce moment din viața ei s-a întâlnit vinul cu yoga, află în interviul oferit pentru stiripozitive.eu.
    
„Au ieșit înapoi, lucrurile de-nainte vreme” – despre țesut și obiecte populare, cu meșterița Ana Vulpe de la Pepeni
29.10.2019, 12:11
După ce au participat la o instruire de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri,o echipă de tineri de la Pepeni, Sîngerei, au fost acasă la meșterița Ana Vulpe. Tinerii, încercândprofesia de jurnaliști, au aflat obiecte a țesut meșterița și în câte zile a făcut cel mai mare covor alei:
Crina Andrei: Yoga, India și bijuteriile Mayuri
22.08.2019
Crina Andrei este o tânără originară din Republica Moldova, care a avut curajul să experimenteze, ajungând tocmai în India, acolo unde este stabilită de ceva timp. Organizează yoga retreat-uri pentru cei care vor să găsească armonia dintre corp și minte, creează bijuteriile Mayuri prin care vrea să unească generații. Noi am realizat un interviu în care ne-a povestit despre retreat-urile de yoga pe care le organizează, cum au ajutat-o călătoriile să se definească, cât și despre lucrurile din India care pot inspira Moldova.
    
Teodora Petică: 100 de ani de existență sub semnele țesutului
25.07.2019, 13:24
Țesătoarea Teodora Petică din satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești, a împlinit 100 de ani, dintre care vreo 9 decenii au fost petrecute în fața stativelor de țesut. Pe parcursul anilor, Teodora Petică a țesut 39 de covoare mari și țolișoare a căror număr nu-l mai știe. Vedeți un fotoreportaj realizat de echipa Tezaur.
Scarlett-Florentina Școlnic: „Cea mai buna investiție este cea în educație”
24.07.2019
Scarlett-Florentina Școlnic este o tânără de 19 ani, originară din Chișinău, studentă în anul II la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Facultatea Drept, pasionată de muzică. Cum le reușește pe toate aflîm din interviul care urmează.
    
Sunt Alina Andronache, sunt activistă, militantă pentru egalitate de gen și mamă feministă!
23.07.2019, 14:56
Alina Andronache este mama a trei copii, membra Platformei pentru Egalitate de gen, reprezentanta Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și fondatoarea Vlogului unei Mame Feministe. Ferm convinsă că schimbarea începe de la fiecare din noi, aduce aportul zilnic în a schimba societatea și a încuraja persoanele care au fost supuse violenței.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.