Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

TORONTO: Doru Ciocanu „Dicţionar auafed”
24.12.2014
Doru Ciocanu, născut la Chişinău, revine la stilul care l-a consacrat în prima sa carte „Dicţionar auafed”.
    
DE CRĂCIUN: Doru Ciocanu „Dicţionar auafed”
20.12.2014, 16:30
Doru Ciocanu, născut la Chişinău, ne anunţă cu acest text din Canada că vine Crăciunul.
Tendințele sezonului rece în materie de coafuri de la specialiști Salonului „Andrei Cocieru”
03.11.2014
Sezonul rece dă mai multe bătăi de cap femeilor, care întotdeauna vor să arate bine. Însă specialiștii Salonului „Andrei Cocieru” au o veste bună: și iarna este posibil să ai o coafură perfectă.
    
Ce fac moldovenii în Irlanda? Istorii pozitive de Cristina Albu
27.10.2014, 14:14
„Fiecare om din Moldova își creează Moldova lui aici, la Dublin, împreună cu familia, prietenii sau rudele”, mărturiseşte Cristina Albu în istoriile pozitive ale moldovenilor din Irlanda.
Ambasadorul Victor Guzun: 10 lucruri din Estonia care pot inspira Moldova
07.10.2014
De la planificarea timpului şi siguranţa că „prietenii mei sunt prietenii tăi” până la votul electronic şi cântecul care este „un adevărat liant” pentru estonieni. Ambasadorul Moldovei în Estonia, Victor Guzun, a ales 10 lucruri din Estonia care pot inspira Moldova.
    
Cu studii - în Franța, cu gândul - în Moldova
17.09.2014, 10:40
Elena Cucuruzeanu este tânăra care de trei ani studiază la Universitatea din Sorbona. În fiecare an revine acasă în vacanța de vară și se implică în activitățile Centrului Comunitar „Generația PRO” din satul său natal - Peresecina, raionul Orhei.
Sofia Golovinskaya și Arcady Manah: „Arta poate face minuni când izvorăşte din dragoste”
15.09.2014
Arta fotografică este ceea ce-i uneşte şi îi face cu adevărat fericiţi pe Sofia Golovinskaya și Arcady Manah.
    
Veronica Guranda-Baczyński: „Port Republica Moldova cu mine, oriunde aş fi!”
28.08.2014, 12:13
Veronica Guranda-Baczyński este tânăra studentă din Republica Moldova care, oriunde s-ar afla - în Anglia, Franța, Italia, Germania sau Suedia - se mândrește că s-a născut în Moldova.
Cătălina Iucal: „Îmi place enorm să comunic cu oamenii şi să-i ajut cu tot ce pot”
21.08.2014
Oratoria ocupă un loc primordial în viaţa Cătălinei Iucal. Această tânără optimistă depunde un efort enorm pentru a schimba viziunile oamenilor prin intermediul unor discursuri pătrunzătoare. Şi-a descoperit talentul oratoric încă din frageda copilărie, iar cu timpul acesta a început să evolueze.
    
Ecoul Zilelor Parcului „Ion Palancean” din Ştefan Vodă: Dumitru Godina şi tinerii din Ştefan Vodă
14.08.2014, 11:10
Sub forfota caniculară, provocată de neliniștitele grade din termometre, a trecut și luna iulie. Iar odată cu ea, s-au petrecut și zilele parcului „Ion Palancean” din Ștefan Vodă. Cum s-a desfășurat această acţiune și cu ce impresii au rămas participanții povesteşte iniţiatorul proiectului, Dumitru Godina.
Andrei Arîcu, tânărul fotograf care promovează un Chişinău cu faţă umană
11.08.2014
Îşi caută stilul, dar deja îi plac enorm peisajele. Iar recent a lansat un proiect fotografic despre acel Chişinău uimitor, pe care, poate, îl cunoaştem mai puţin. Andrei Arîcu este tânărul fotograf care promovează un Chişinău cu faţă umană, inclusiv prin peisaje.
    
Orchestra din familia lui Pantelemon Sclifos
11.07.2014, 14:21
Copiii și nepoții lui Pantelemon Sclifos formează o adevărată orchestră atunci când se adună împreună.
Julian Oviedo – tânărul columbian care a descoperit Republica Moldova
09.07.2014
Julian Oviedo este originar din Columbia și a dorit să descopere o altă cultură. Republica Moldova a devenit a doua casă pentru el, aici a petrecut un an plin de aventuri şi clipe de neuitat.
    
La 7800 de km de casă, Olga mănâncă bomboane moldoveneşti
07.07.2014, 14:57
Olga a reuşit. Şi-a abandonat amintirile într-o cutie din apartament, şi-a aranjat frumos visele în valiză, şi-a luat inima-n dinţi şi a plecat. Olga Guţan, eleva Liceului Teoretic „Gaudeamus”, a făcut toate astea şi acum mănâncă bomboane moldoveneşti la aproape opt mii de kilometri depărtare de casă. Cum a reuşit?
Episodul 1 | Viorica Bucuci, moldoveanca care decorează măști la Veneția
03.07.2014
A făcut studii la Chișinău în domeniul relațiilor economice internaționale, dar s-a regăsit în altă profesie la Veneţia. Viorica Bucuci este protagonista primului episod al unui serial al nostru în care oamenii s-au afirmat şi au reuşit în alte profesii decât în cele în care şi-au făcut studiile.
    
Marcel Dogotari. Tânărul din Moldova care a descoperit în Germania că învățătura poate fi neobișnuită
02.07.2014, 12:50
A aplicat la 3 universități în economie, dar a ales mediul. Marcel Dogotari este student în Germania și împărtășește cu noi experiența și sfaturile sale pentru tinerii studenți. În ideea de a schimba mediul din Moldova.
Ghenadie Ciubotaru: viaţa în ritm de dans
30.06.2014
Ghenadie Ciubotaru are 23 de ani și este dansator și coregraf, mai face şi muzică, și fotbal, iar în timpul liber preferă să călătorească. Și în toate situațiile luptă pentru dreptate.
    
Poartă ie cu mândrie: de la Holercani la Oxford
24.06.2014, 17:00
Concursul „Mândria” din cadrul Festivalului „IA Mania” a oferit o șansă pentru 11 designeri din Moldova să-și prezinte colecțiile inspirate din motive naționale, iar învingătorul va participa la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie.
Video | Cântăreții ambulanți pe străzile Chișinăului 2
13.06.2014
Cântăreții ambulanți sunt prezenţi tot mai mult pe străzile capitalei. Iar noi ne-am gândit să continuăm serialul nostru cu acești oameni care ne fac mersul pe străzi mai sonor.
    
VIDEO: Just for Positive aduce zâmbetul la Chişinău: RomaniaPozitiva.ro
22.03.2014, 20:12
Chiar dacă soarele a fost acela care a adus zîmbetele pe feţele oamenilor în această primăvară plăcută, un grup de tineri și-a stabilit provocarea de a-i ajuta pe oameni să nu uite de acest accesoriu minunat care îi face mai pozitivi. Pentru realizarea acestui scop, redactorii site-ului Justforpositive.com au ieșit din spatele ecranelor și au filmat 100 de zîmbete pentru a le distribui şi altora starea de spirit fericită pe care trebuie s-o aibă în această primăvară! ,
FLORIN GHINDA, ROMANIAPOZITIVA.RO
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.