Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova: Mihaela Botnari
25.12.2015
Mihaela Botnari se află în Franța. Ea este studentă la Universitate Sophia Antipolis. Despre ce-i place cel mai mult acolo și ce-am putea învăța de la francezi ne scrie Mihaela în acest material.
    
Amintiri din copilărie despre bunelul. Text de Rusanda Cojocaru
24.12.2015, 21:45
Rusanda Cojocaru a scris un text cu amintiri din copilărie: despre bunel, sacul cu nuci pe care-l căra el în spate, despre dragostea lui pentru muncă și grădină.
10 lucruri din Danemarca care pot inspira Moldova: Evelina Bujorean
20.12.2015
Evelina Bujorean este studentă în Danemarca. Își face studiile la VIA University College, Facultatea de Arhitectură, care își are campusul în orașul Horsens. A ales să meargă în Danemarca pentru posibilitățile vaste care le sunt oferite studenților, lipsa totală de corupție, standarte înalte de viață și prin faptul că este cunoscută ca și cea mai fericită țară din lume.
    
(Video) Arta l-a adus pe Roman Lupu la New York
17.12.2015, 19:00
Roman LUPU încă din copilărie a descoperit dragostea și entuziasmul pentru artă. Dar când era copil nu știa de Spray Paint, despre aceasta a aflat din întâmplare, atunci când a ajuns la New York ca să se lanseze în muzică.
Amintiri din copilărie despre bunelul. Text de Ionela Hadârcă
16.12.2015
Ionela Hadârcă a scris un text emoționant cu amintiri din copilărie: despre iarnă și bunel, slănină și păsări.
    
Iuliana Marciuc: „Mi-au plăcut oamenii, mi-a plăcut mâncarea și mi-a plăcut că mai sunt tradiții în Moldova”
30.11.2015, 11:13
Iuliana MARCIUC, prezentatoarea și realizatoarea emisiunii „Destine ca-n filme” la postul TV din România, TVR 2, a fost în aceste zile în Moldova și împreună cu echipa emisiunii a realizat opt interviuri pentru emisiunea „Destine ca-n filme între Prut și Nistru”, care va fi difuzată la TVR Moldova.
115 eroi într-un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru la TV Moldova 1
27.11.2015
115 invitaţi în tot atâtea ediţii ale emisiunii „Un sfert de vorbă” cu Ilona Spătaru la TV Moldova 1. O zi şi o noapte şi încă alte cinci ore fără un sfert. Atâta ar dura difuzarea, una după alta, fără pauze pentru publicitate şi promo, toate cele 115 emisiuni „Un sfert de vorbă”, realizate de Ilona Spătaru, începând cu ianuarie 2012.
    
(Foto) „Prefer să vorbesc despre ce am reușit, ce urmează rămâne să vedeți”: Vadim Nicorean
23.11.2015, 13:11
Vadim NICOREAN este designerul vestimentar din Moldova, care a creat brand-ul NICORÉN – reușită și succes de care este cel mai mândru. Vadim este pasionat de domeniul fashion încă de pe vremea când nu știa asemenea cuvinte, iar primul costum bărbătesc realizat după schițele lui, a fost punctul de pornire al tuturor colaborărilor și realizărilor de până acum.
Lucruri bune de învățat de la danezi, spanioli, francezi, egipteni, estonieni și de la alte câteva țări: Nicoleta Iftodi
17.11.2015
Timp de o săptămână, Nicoleta Iftodi împreună cu 39 de participanți din 17 țări ale lumii a învățat să „supraviețuiască” social pe o plajă a Mării Nordului, în Slettestrand. Interacționând cu diverși oameni, Nicoleta a învățat de la fiecare persoană câte ceva, astfel ea ne mărturisește și nouă ce am putea deprinde de la alte naționalități.
    
10 lucruri din Taiwan, Republica Populară Chineză, care pot inspira Moldova: Silvia Țabor
16.11.2015, 11:05
Silvia Țabor este o dirijoare din Moldova care în prezent s-a stabilit în Taiwan, Republica Populară Chineză. A locuit şi a activat anterior și în Canada ani buni. Acolo a făcut un masterat, apoi a obţinut titlul de doctor în muzică şi a fondat Orchestra Interculturală din Montreal. De la oamenii binevoitori până la libertatea religioasă și toleranță, Silvia Țabor a împărtăşit pentru Stiripozitive.eu 10 lucruri din Taiwan, Republica Populară Chineză care pot inspira Moldova.
Vloggerul Connor Franta, memorii la 22 de ani
14.11.2015
Ca să scrii o carte de memorii la 22 de ani şi aceasta să devină bestseller trebuie să fii vlogger. Şi să te cheme Connor Franta.
    
10 lucruri din România care pot inspira Moldova: Mihaela Globa
11.11.2015, 15:16
Mihaela GLOBA este studentă la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, România. Mihaela a scris pentru Știripozitive.eu, 10 lucruri din România care pot inspira Moldova.
(Video) Vlogging: Lumea Zoella
02.11.2015
Zoë Sugg aka Zoella a intrat în lumea internetului ca beauty-blogger. În 2009, intrigată de noile posibilități ale lumii on-line a descoperit blogurile ca o posibilitate de a fi la curent cu noutățile în domenii ca beauty sau fashion.
    
(Foto) „Kasta Morrely este un bun punct de pornire a designerilor autohtoni spre celebritate”: Ylianna Danko
01.11.2015, 10:51
Stilista din Moldova Ylianna Danko a adus de la Festivalul internațional cultural monden de promovare a trendurilor în modă, KASTA MORRELY 2015, organizat în aceste zile la Iaşi, diploma şi trofeul Galei Premiilor în Industriile Creative.
Cu ce se mănâncă vlogul?
28.10.2015
Vlog. Termen cunoscut mai mult în rândul adolescenților și în rândul tinerilor plictisiți. Video-blogul share-uit pe platforma Youtube, care are ca protagonişti la rândul lor tineri plictisiţi de rutina zilnică.
    
10 lucruri din Austria care pot inspira Moldova: Alexandru Cazacu
28.10.2015, 11:42
Alexandru Cazacu s-a aflat timp de jumătate de an printre austrieci, a mers în Austria prin intermediul programului Erasmus, pentru un schimb de experință. Revenind acasă, el a scris pentru Știripozitive.eu, 10 lucruri din Austria care pot inspira Moldova.
10 lucruri din Slovacia care pot inspira Moldova: Doina Struna
05.10.2015
Doina Struna s-a aflat recent în Slovacia unde a fost implicată într-un proiect de voluntariat marcă Erasmus+. Doina a comunicat cu oamenii din această țară, a vizitat locuri și a descoperit lucruri inedite din Slovacia şi, împărtăşind cu noi toată această experienţă, a ales pentru www.stiripozitive.eu 10 lucruri din Slovacia care pot inspira Moldova.
    
10 lucruri din Italia care pot inspira Moldova: Alexandru Cazacu
02.10.2015, 10:41
Alexandru Cazacu este președinte al Asociaţiei de promovare socio-culturală moldo-italiană “DOR”. Din 2009 se află în Italia, astfel a reușit să cunoască cultura, locurile și oamenii acestei țări. El a scris 10 lucruri din Italia care pot inspira oamenii din Moldova.
10 lucruri din Polonia care pot inspira Moldova: Viorica-Valeria Ciobanu
29.09.2015
Viorica-Valeria Ciobanu se vede, în viitor, un diplomat de succes. Până atunci, ea este studentă în anul zero, la facultatea Relaţii Internaţionale şi Politică la Şcoala de Limbă Poloneză pentru Studenţi Internaţionali, în cadrul Universităţii din Łódź. Viorica-Valeria a scris pentru Stiripozitive.eu, 10 lucruri din Polonia care pot inspira Moldova.
    
10 lucruri pe care ar putea să le învețe Moldova de la alte țări: Iulia Brad
23.09.2015, 11:53
Iulia Brad este studentă la College of Europe în Polonia. Iulia a ales pentru Știripozitive.eu, 10 lucruri pe care ar putea să le învețe Moldova de la alte țări, întrucât interacționează zilnic la lecții, la plimbări în oraș cu colegii ei din Polonia, Maroc, Egipt, Liban, Ucraina, Armenia, Elveția, Austria și alte țări nord-africane, est și vest-europene.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.