Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Deliciile pozitive ale bucătarului Petru Scalețchi
22.12.2016
E direct, creativ și sincer – Petru Scalețchi sau bucătarul ambasadorilor. Șase ani a fost bucătarul personal al ambasadorului Germaniei la Chișinău, iar de doi are aceeași funcție la Ambasada SUA în Moldova. Tot Petru este cel care a impresionat jurații de la „Chefi la Cuțite”, obținând trei cuțite. Despre secrete bucatelor delicioase și experiența ce o are în acest domeniu, aflăm în interviul ce urmează.
    
Augustina Șiman: „Avem mii, sute și zeci de motive pentru a fi fericiți”
21.12.2016, 11:29
În ochii senini ai Augustinei Șiman se oglindește fericirea. E fata ce seamănă lumină și prin cele trei cărți pe care le-a scris, printre care și a bestseller-ului Cămașa lui și prima carte audio din R. Moldova, Parfumul. Tot ea este și creatoarea conceptului de videoclipuri literare, două în portofoliul personal: Parfumul și Șapte. În urma apariție cărții Cămașa lui și în România, presa de peste Prut a botezat-o ca fiind „cea mai îndrăgită scriitoare contemporană”. Într-un stil metaforic și sincer, Augustina a punctat nuanțele care-i aduc fericirea.
Pianista Maria Sumareva. Muzică nouă pe meridianele globului | Revista MOLDOVA de oriunde
20.12.2016
În noiembrie 2015, pianista Maria Sumareva (Republica Moldova), împreună cu colegii săi Akina Yura (Japonia), Rodrigo Busad (Brazil), Inesa Gegprifti şi Redi Llupa (Albania), a inițiat seria de concerte Kaleidoscope Piano Concert Series, dedicată promovării muzicii noi și rar interpretate, precum și tinerilor interpreți și compozitori prin prezentarea unor programe muzicale tematice cu scop educațional.
    
Fericirea în alb&negru a Elenei Robu
19.12.2016, 11:58
Jurnalista Elena Robu, așa cum scrie pe blogul elenarobu.md este fidelă valorilor naționale, adevărului, responsabilității civice, promtitudinii și echidistanței. Iubește să călătorească, să cucerească munții și să îmbrățișeze marea. Jurnalista are o experiență de 12 ani în domeniu și este deținătoarea premiului „Cel mai bun jurnalist al anului” în 2011. A realizat, de-a lungul anilor emisiuni de dezbateri pe teme social-politice, talk-show-uri cu participarea celor mai importante figuri de pe scena politică din R. Moldova. În prezent, este realizatoarea și moderatoarea emisiunii AlB&Negru, singura emisiune realizată în spațiul online. În interviul de mai jos, o vom descoperi pe Elena Robu dintr-un alt unghi, cel al fericirii.
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 38 de ani: Veronica Crețu
14.12.2016
Președinta Institutul pentru o Guvernare Deschisă, Veronica Crețu la doar 38 de ani este implicată activ atât la nivel național cât și global în domenii precum: guvernare deschisă, date deschise, Guvernanța Internetului, planificare strategică, dezvoltare comunitară. Are experiență de lucru în țări precum: Nepal, Liberia, Turcia, Ucraina, Azerbaijan. A vizitat peste 50 de țări și are prieteni și cunoscuți în peste 100 de țări. Este pasionată de culinărie, design interior și organizarea activităților cu copiii. Este mămica a trei fetițe: Mădălina, Pamela și Josephine. Veronica Crețu a povestit echipei Stiripozitive 10 lecții de viață pe care le-a învățat până acum și care inspiră pozitiv.
    
Fericirea e atunci când… | Dana Marchitan
12.12.2016, 12:06
Dana Marchitan este un om sincer, deschis și face doar lucruri ce-i aduc satisfacție morală. În scenă se simte cel mai bine, e în largul ei, muzica e fericirea și liniștea ei sufletească. Acolo unde este Dana Marchitan, e sărbătoare. Interpreta de muzică ușoară a acceptat să povestească despre lucrurile care-i aduc fericirea.
Iulian Perepelicinîi, animatorul de distracții care colorează universul copiilor
07.12.2016
A fost spiderman, pirat, clown și cowboy, urmează să interpreteze și alte personaje pentru a aduce zâmbet pe fețele copiilor. Iulian Perepelicinîi – studentul de la Facultatea de Jurnalism, USM care este și animator de distracție pentru cei mici. Dacă la început, Iulian lucra la un club de animație pentru copii, acum își creează propriul program distractiv, reușind să reflecte acea atmosferă de sărbătoare, de basm, plină de culoare, zâmbet și multă muzică.
    
10 lecții pe care le-am învățat până la 39 de ani: Vitalie Vovc
28.11.2016, 10:46
Astăzi de la Paris vin 10 lecții de viață. Vitalie Vovc este autorul acestor lecții, care credem că vă pot inspira.
Raisa Ambros, jurnalista care ghidează femeile în construirea brandului personal și social
18.11.2016
Născută în Moldova, școlită în România, dezvoltată în Italia și realizată în Anglia, Raisa Ambros este redactorul-sef al revistei internaționale „Social Value & Intangibles Review”, produsă de un prestigios „Think Tank” din Marea Britanie. În paralel, mai colaborează cu revistele „Eurocomunicazione” și „Piuculture” din Italia. Specializată în Branding & Rebranding prin prisma valorii sociale, Raisa visează să inspire și femeile din Moldova pentru a le ajuta să-și construiască un brand personal și social de succes.
    
Someleria – o profesie apreciată, dar mai puțin cunoscută de noi
15.11.2016, 16:59
Calitatea reprezintă de cele mai multe ori un criteriu de bază, pe care majoritatea clienților îl urmăresc atunci când sunt interesați de anumite bunuri sau servicii. În restaurație, unul dintre standardele ce denotă calitatea serviciului este prezența somelierului. Eleganță, rafinament, atenție și multă experiență – acestea sunt în câteva cuvinte atributele care-l definesc pe somelierul Oleg Grossu. Dar ce înseamnă până la urmă fi un somelier prețuit?
10 lecții de viața pe care le-am învățat până la vârsta de 23 de ani: Nicoleta Sergentu
03.11.2016
Chiar dacă are numai 23 de ani, recent împliniți, Nicoleta Sergentu a reușit să realizeze o serie de lucruri. Aceasta este fondatoarea primei Academii de Mirese din țară, Cuconada Mireselor. În acest, timp Nicoleta a reușit să învețe mai multe lecții de viață, pe care a ales să le împărtășească și cu echipa Stiripozitive.
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 32 ani: Cristina Dobă
01.11.2016, 11:22
Cristina Dobă este femeia care a transformat pasiunea pentru lectură în afacere, aceasta este fondatoare la eLibrăria. Cristina pune accent pe carieră, însă dragostea pentru familie, pentru casă, grija față de cei dragi rămâne a fi primordială. Am provocat-o să povestească echipei Stiripozitive lecțiile de viață pe care le-a învățat până acum și care ar putea să inspire pozitiv.
Dana Țurcan, studenta cu numeroase activități în România: „Ne place Timișoara, pentru că stăm bine la capitolul – rezultate, primim și burse”
27.10.2016
Studiază la „Universitatea de Vest” din Timișoara. Dana Țurcan este basarabeanca care optează pentru o diplomă europeană, iar pe lângă această se implică activ în numeroase activități fiind fondatoarea, dar și Vicepreședinta Asociației Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării.
    
Natalia Tanasiiciuc, soprana care face furori pe scena din Norvegia
11.10.2016, 16:53
Opera nu este un gen ușor. În spatele ei stă o munca colosală, iar pentru a avea performanțe mari, trebuie să fii fascinat de această simbioză dintre muzică, teatru și dans. Așa am cunoscut pe Natalia Tanasiiciuc, moldoveanca care la ai săi 25 a devenit o renumită soprană la Oslo, Norvegia. În 2016 Natalia Tanasiiciuc a fost una dintre cei 5 Jerwood Young Artists, în faimosul Glyndebourne Festival Opera din Marea Britanie.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Grecia care pot inspira Moldova: Svetlana Lisagor Vergis
07.10.2016
Svetlana Lisagor Vergis locuiește în Grecia de 13 ani. Pentru ea, Grecia este definită prin trei cuvinte: Patrie, Religie și Familie. Acestea sunt valorile fundamentale ale societății elene. Entuziasmată de tot ceea ce o înconjoară, Svetlana Lisagor Vergis prezintă 10 lucruri din Grecia care pot inspira Moldova.
    
Ion Lazarenco - Tiron, eroul ce înoată pentru împlinirea unui vis
06.10.2016, 11:43
Ion Lazarenco - Tiron este singurul moldovean care până acum a traversat înot cinci strâmtori: Gibraltar, La Manche, Canalul Nordic, Canalul Catalina (SUA), Molokai (Hawaii), ca să-i rămână să înoate doar alte două canale și să egaleze astfel o performanță înregistrată de doar ȘASE persoane de pe GLOB. Sportivul înoată pentru o cauză nobilă, o cauză de suflet - pentru copii din Republica Moldova.
Interpreta de muzică populară Stela Botez în vizită la Stiripozitive
05.10.2016
”Vinul cel bălan”, strugurii de la sud, merele și plăcințele au ajuns și la Stiripozitive, aduse de Stela Botez. Interpreta a pășit pragul redacției pentru prima dată. Entuziasmată a reușit să povestească impresii și despre ultima melodie și videoclip recent lansat „Bun îi vinul cel bălan”, în colaborarea cu Orchestra Lăutarii.
    
Zina Esepciuc – moldoveanca care va apărea pe marele ecranele din Franța
28.09.2016, 15:51
Este o actriță la început de cale. Acum patru ani a plecat la Paris pentru a studia cinematografie, iar peliculele în care se filmează astăzi, urmează în curând să apară pe marele ecrane. Moldoveanca Zina Esepciuc a lucrat cu numeroși regizori francezi, belgieni, printre care și cu Jacques Doillon pentru filmul „Rodin”.
VIDEOGRAFIC: 10 lucruri din Japonia care pot inspira Moldova: Ceslava Bodiu
28.09.2016
Moldoveanca Ceslava Bodiu este căsătorită cu un cetățean japonez. Împreună cu soțul și fiul sunt stabiliți la Tokyo. Acum Ceslava se află în concediu maternal, având grijă de băiețelul lor. În toți acești ani, Ceslava a observat mai multe lucruri interesante din Japonia - de la igienă până la sistemul de învățământ - lucruri ce pot inspira Moldova.
    
10 lucruri din Japonia care pot inspira Moldova: Ceslava Bodiu
22.09.2016, 23:01
Moldoveanca Ceslava Bodiu este căsătorită cu un cetățean japonez, de aproape cinci ani sunt stabiliți în Țara Soarelui Răsare. Ceslava este bucătar, iar acum se află în concediu maternal, însă reușește pe blogul ei culinar Gustosel.com să dezvăluie secretele adevăratelor delicii, inclusiv din bucătăria japoneză. Timpul petrecut în Japonia a ajutat-o pe Ceslava Bodiu să observe mai multe lucruri din Japonia, de la igiena personală până la sistemul de învățământ - lucruri ce pot inspira Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.