Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova: Măriuca Chira
28.11.2017
Măriuca Chira a ales să plece în Irlanda, iar luarea acestei decizii i-a luat 10 minute. Nu știa mai nimic despre cultura, arhitectura, populația sau infrastructura acestei țări, dar a plecat să le descopere pe toate acolo. Tânăra. care este autoarea cărții „Ingineria metaforelor”, lansată la Chișinău în martie 2017, spune că nu îi pare rău nici o secundă că a mers în Irlanda despre care citise în cărțile lui Heburn.
    
Corneliu Tiulenev: „Un somelier povestește un vin, istoria lui, de unde vine și cine este producătorul”
24.11.2017, 23:55
Unii oameni se nasc cu papile gustative atente, cu capacitatea sa simtă orice aromă cu o intensitate mult mai mare. Fiindcă se întâmplă adesea să ne oprim în faţa raionului de vinuri şi să nu ştim ce să alegem, astfel, ne-am gândit să consultăm un specialist. Ce vinuri ne recomandă să cumpărăm Corneliu, aflaţi în interviul ce urmează!
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Irina Grişca
24.11.2017
Irina Grişca este studentă de câteva luni în Bruxelles, Belgia într-o mobilitate academică prin Erasmus +. Aceasta spune că ţara este foarte bine amplasată, astfel încât este foarte ușor, rapid și ieftin de călătorit. Astfel că ar fi fost păcat să nu profite de o astfel de ocazie. Cu ce impresii a rămas Irina, aflaţi în continuare.
    
10 lucruri din Belgia care pot inspira Moldova: Cristina Butuc
23.11.2017, 18:10
Cristina Butuc este studentă de trei luni la Bruxelles, acolo ajungând datorită programului de mobilitate academică Erasmus +. În acest articol, tânăra spune că timp de un semestru orașul i-a devenit casă, iar fiecare zi petrecută a făcut-o să se îndrăgostească tot mai mult și mai mult de el. Despre cum e să fii studentă în Belgia, aflaţi în continuare.
(VIDEO) Rada Șpac: Știu tot ce gândesc mămicile, deoarece eu sunt una dintre ele
09.11.2017
La vârsta de 27 de ani este mamă, soție și o bună organizatoare de evenimente, activități ce presupun târguri de obiecte și haine, consultații pentru mame la un stilist sau participările la prezentări de modă iar pentru copii, consultații medicale și masaj gratuit. Cu toate acestea, proiectul în sine are drept scop, actele de caritate.
    
Stela Botez în colaborare cu DJ Fox Banger a lansat remixul piesei ,,Bun îi vinul cel bălan”! Ascultă aici noua producţie a interpretei
17.10.2017, 15:35
Interpreta de muzică populară Stela Botez a lansat la 7 octombrie pentru Zilele Naționale a Vinului, remixul la piesa „Bun îi vinul cel bălan”, Remix de Fox Banger și videoclipul produs de Dinu Bubulici.
Alina's Handmade Cosmetics: afacerea care timp de 6 ani de activitate bucură clienţii cu produse cosmetice naturale
12.10.2017
Alina Raileanu Andreou este meşteriţa care produce cosmetică naturală timp de 6 ani. Afacerea a început dintr-o necesitate a ei, care mai apoi s-a transformat într-o activitate zilnică şi cu foarte mulţi clienţi mulţumiţi de serviciile acesteia. Pentru a ajunge la succesul de care se bucură acum, meşteriţa a realizat multe studii, muncă, un car de răbdare în spate şi foarte multe experimente.
    
Femeia la volan şi bărbatul în dreapta (opinii)
27.09.2017, 17:04
La întrebarea „Cum e să fii femeie la volan?” răspund bărbații. Dacă aceșia văd o blondă care îți taie calea pentru că nu se asigură, gata, toate femeile nu au habar să conducă: există un asemenea stereotip. O mașină care vrea să vireze la stânga, de pe prima bandă, tăind toate benzile, încet, cu semnal, de pe geamul căreia iese o mână cu unghiile lungi şi roșii, gata, toate femeile conduc neporivit: același stereotip.
Adolescentului îi șade bine modest: cât de modestă este Inesa
27.09.2017
Este un copil este mereu în mișcare şi pare liber tot timpul. Are 12 ani, dar deja cucerește scene şi obține premii la concursuri mari. Se numeşte Inesa Vexler, adoră sportul, dar îl îmbină destul de bine cu muzica.
    
(INTERVIU) Irina Strajesco: Nu există nici o pastilă magică care să te ajute să ai succes. Trebuie să te descoperi zi de zi, să lucrezi continuu la dezvoltarea ta
30.08.2017, 13:05
Irina Strajesco consideră că cel mai important este să știi să-ți păstrezi autenticitatea, să lucrezi zi de zi pentru a deveni o versiune mai bună a ta, iar viața frumoasă pornește de la o gândire frumoasă. Trebuie să știi să deduci lecții din orice situație, oricât de neplăcută ar fi ea și să petreci timp cu cei apropiați. Când se simte lipsită de energie, o ajută foarte mult călătoriile, timpul petrecut cu cei apropiați, o carte motivațională, un spectacol sau un concert.
Cartea „Eat Like Moldovans” scrisă de Nata Albot, premiată la „Gourmand World Cook Book Award” în China
02.06.2017
Moldova cucerește teren pe harta culinară a lumii! Cartea „Eat Like Moldovans”, scrisă de Nata Albot, a obținut medalia de bronz la „Gourmand World Cookbook Award”, în categoria „Bucătăria Europei de Est”.
    
Irina Rusu, design grafic vs blogging
30.05.2017, 15:37
Irina Rusu este bloggeriță și ilustratoare originară din Chișinău, stabilită în prezent la Cluj-Napoca. Fie că realizează un logo, ilustrație sau copertă de carte, Irina consideră că toate elementele trebuie să aibă un scop și un sens. Iar în CV-ul său de pe Coffentropy.com, Irina Rusu mărturisește că îmi place să creadă că este o persoană creativă și a câștigat concursul pentru o copertă alternativă la cartea VINIL de Igor Guzun”, inițiat pe www.haibun.md în februarie 2017.
Daniela Banar ghidează cele planificate și imprevizibile momente din ziua nunți tale
02.05.2017
Banar Daniela este un MUST-HAVE la nunți - o profesionistă căreia îi place la nebunie să coordoneze frumosul în zilele cele mai importante ale mireselor. Deși, în medie efectuează în jur de 50 000 de pași pe zi la nunțile unde activează, totuși ajunge acasă cu sclipiri de fericire în ochi. Acest amalgam de sentimente o definește pe deplin, ca fiind o persoană pasionată de activitatea pe care o îndeplinește.
    
10 lecţii de viaţă: Rodica Ciorănică
16.04.2017, 13:34
„Eu am doar un copil, o afacere, câţiva prieteni de milioane, un million de cunoscuţi, am o stare a sufletului de zbor permanent, ştiu că mâine voi fi mai fericită decât azi… Fac paralela doar pentru ca să constat ce repede se schimbă totul, viaţa, percepţia asupra ei, perspectivele”, scrie pe blogul său directorul VIP Magazin Rodica Ciorănică, realizatoarea emisiunii „O seară perfectă” la PRO TV”, împărtăşind lecţiile sale de viaţă.
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 78 de ani: Vasile Botezatu
04.04.2017
Vasile Botezatu este bărbatul care își trăiește cea de-a doua tinerețe. Nu este atât de ușor să ajungi la 78 de ani și să rămâi atât de energic precum ai fost la 20. Crede că a reușit să facă până acum tot ce și-a dorit. Nu își petrece timpul în fața televizorului, dar încearcă să muncească în folosul societății. După ce s-a pensionat, a început lucru obștesc în calitate de președinte al consiliului organizației veteranilor din sectorul Râșcani, Chișinău. Vasile Botezatu are multe de povestit, dar pentru început ne-am propus să aflăm 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la 78 de ani.
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 27 de ani: Tatiana Staicova
28.03.2017, 10:43
Tatiana Staicova este inspirată de lucrurile frumoase care într-un fel sau altul ne fac viața mai interesantă. Îi place să viziteze țările cu o istorie deosebită, locuri care ne lărgesc bagajul de cunoștințe. Recent a creat propriul său blog „Magic of beautiful things...”, unde își dezvăluie secretele lumii sale interioare. Pentru ea nu există imposibilul: „Visele se fac și visele se muncesc”.
Victoria Dunford: „10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 34 de ani”
21.03.2017
Pentru Victoria Dunford fiecare zi e o oportunitate de a învăța ceva nou, fie din greșeli, cărți sau oamenii care o înconjoară. Moldoveanca stabilită cu traiul în Marea Britanie care a pus bazele organizației MAD-Aid a primit distincția „British Empire Medal” acordată de regina Marii Britanii pentru activitatea ei în susținerea copiilor cu nevoi speciale din Republica Moldova. Victoria a acceptat provocarea și a povestit echipei Stiripozitive cele 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la vârsta de 34 de ani.
    
Ivana On pictează direct pe haine, fără schițe preliminare
15.03.2017, 12:54
Ivana On e tânăra pentru care desenul a devenit un hobby ce-i este în sânge, și-n inimă. Nu a făcut școală sau cursuri specializate, are însă alte surse ce o ajută să creeze minunății, pe care le-ar denumi „ilustrații ale ciudățeniilor mele”.Tânăra obișnuiește să picteze pe haine, fără schițe preliminare. Ivana a creat și o copertă alternativă pentru cartea „VINIL”, ce a fost apreciată. Pe lângă desen, tânăra are o serie de pasiuni pe care le face cu toată dăruirea, și despre care a povestit în interviul ce urmează.
Adryana Unciuc vrea să cucerească prin voce și prestație scenică industria muzicală
27.02.2017
Adryana Unciuc este tânăra studentă de la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” care vrea să impresioneze prin voce și prestație scenică. Până în iunie 2016 a fost cunoscută ca Adry Unciuc, însă împreună cu echipa VoicesMedia din care și ea face parte au decis ca numele de scenă să fie Adryana Unciuc. Tânăra are deja colaborări cu echipe de producție din România și urmează să impresioneze cu noi surprize muzicale.
    
10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova: Elena Prohnițchi
09.02.2017, 12:32
Elena Prohnițchi își face studiile în Franța. Ea studiază dreptul la Universitatea Bretagne-Sud, instituție situată în Vannes, un orășel de pe malul oceanului. În acest articol, Elena ne-a povestit mai multe despre Franța și cum e să fii studentă în această țară.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.