Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Diana Grosu: „A venit timpul ca femeile să aibă ceva de spus”
07.11.2018
Diana Grosu este femeia decisă să spargă stereotipurile ce țin de diferențele de gen. De la profesia de jurist a ajuns să fie Președinta Asociației pentru Drepturile Omului „LEX21”, axată pe activități de combaterea corupției și asigurarea transparenței.
    
Andriana Mașnic: „E timpul să învăț și să încerc ceva nou”
06.11.2018, 17:24
Andriana Mașnic este femeia care nu se teme să se afirme, nu se teme să își exprime punctul de vedere și este gata mereu să susțină și să ajute femeile în activitatea acestora.
Victoria Marian-Bogos: Împărtășesc ideea că femeile pot face mult mai mult
01.11.2018
Victoria Marian-Bogos poate fi considerată o femeie de succes care a avut curajul să se implice în diferite sfere ale vieții, de la studii în cadrul facultății de drept, la experiență în calitate de manager. Iar din 2016 până în prezent activează în calitate de secretară a organizației teritoriale Ialoveni, reușind să combine cu succes viața profesională cu cea personală. Cuvântul-cheie pentru ea este „curiozitatea”, iar pentru toate femeile are o singură sugestie.
    
Karina Danskaia, tânăra din Moldova care a cucerit industria fashion prin ținute impecabile
30.10.2018, 15:10
Karina Danskaia, cea mai tânără designeră din Moldova, a absolvit Facultatea de Arte și Design în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Tânăra a impresionat o întreagă țară prin talentul şi dragostea care se observă în ținutele ei.
Arta de a fi OM: managerul Galina Tonu (Video)
18.10.2018
Nimic nu este mai răsunător decât ecoul propriilor fapte. Doamna Galina Tonu este femeia care se pare că le poate face pe toate în lume, de la coordonator şi fondator al ansamblului „Ţărăncuţa” până la manager de grădiniţă şi consilier local.
    
Soarele, vântul și apa – aliații tinerilor inventatori eco | Istorie de succes
10.08.2018, 10:50
Au „îmblânzit” soarele, vântul și apa și au învățat să transforme lucrurile care ajung la gunoi în invenții eco. Zeci de tineri din Republica Moldova au elaborat în ultimii ani sisteme care oferă soluții ieftine și eficiente pentru problemele de mediu, datorită unor inițative educaționale susținute de proiectul Energie și Biomasă, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare cu sprijinul Uniunii Europene.
O tânără din Orhei, Carolina Portărescu, transformă piesele vechi de calculator în adevărate bijuterii
23.07.2018
Piesele vechi de calculator capătă viață nouă în atelierul Carolinei Portărescu, o tânără din orașul Orhei. Ea confecționează cercei, brățări și inele din scheme și plăci de calculator, iar marfa o vinde nu doar în țară, dar și peste hotare. Și pentru că munca pe care o face este extrem de minuțioasă, îi sunt de mare folos utilajele pe care le-a procurat dintr-un grant oferit de Uniunea Europeană.
    
(Video) Tinerii de la Școala de Vară a Fondurilor pentru Tineri învață și acționează
13.07.2018, 15:11
110 tineri din diferite regiuni ale Moldovei s-au întâlnit la Leordoaia, Călărași, pentru a face schimb de experiențe în cadrul Școlii de Vară a Fondurilor pentru Tineri, susținute de Fundația Est-Europeană.
Şi-a transformat pasiunea, într-o afacere profitabilă. Ana Tarasiuc crează genţi comode şi utile
30.05.2018
Ana Tarasiuc este absolventa Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea Arte Plastice, specialitatea Design Vestimentar. Tânăra spune că a ales designul vestimentar, deoarece acesta este un vis de-al ei din copilărie. Multă creativitate, delicateţe şi muncă depune în creaţiile sale, toate acestea pentru a avea feedback-uri pozitive şi oameni împliniţi care să-i apreciaze mereu munca.
    
Moldoveanca somilier de ceai în Dubai: Marina Rabei
07.05.2018, 10:21
Marina Rabei este originară din satul Cojușna, Strășeni, și deja de 12 ani este stabilită în Dubai. După absolvirea Academiei de Studii Economice din Moldova, Catedra de Turism/Marketing, la îndemnul unei prietene, care lucra atunci la „Emirates Airlines”, în vara anului 2006 pleacă din Moldova, pentru a explora oportunitățile orașului Dubai. Visa să devină și ea stewardesă, să călătorească în lumea întreagă. Însă, din fericire, mărturisește Marina Rabei, invitația la interviu la „Emirates venise prea târziu, deja era angajată la o companie de imobiliare. Și acum este somelier de ceai.
Cinci sfaturi de la Ludmila Sîrbu, moldoveanca care locuiește de mai bine de cinci ani în Viena
23.04.2018
Ludmila Sârbu se află de peste jumătate de deceniu la Viena, unde a fost numită de către Ministerul austriac de Externe Ambasador pentru Integrare. În Austria Ludmila Sârbu conduce Asociația „ProMoldova“. Pentru tânăra originară din Moldova acasă înseamnă și „locul de suflet care rămâne curtea bunicilor, de unde am plecat cu demnitate”. „Acasă este locul unde mă simt bine, unde mă simt acceptată, unde mă simt ajutată și iubită, unde simt dezvoltarea mea ca persoană, unde mă simt liber”, afirmă Ludmila Sîrbu, care împărtășește în acest interviu și cinci lecții de viață.
    
Câtă bunătate e în unii Oameni, Doamne! Un text-miniatură de Daniela Terzi-Barbăroșie
19.04.2018, 13:27
„Câtă bunătate e în unii Oameni, Doamne!”, a exclamat azi dimineață Daniela Terzi-Barbăroșie, într-un mini-text despre o întâmplare aparent neînsemnată, dar atât de elocventă despre noi, cei care putem face bine cu gesturi simple.
Catherine de Caraman: „Am decis. Toate premiile mele muzicale bănești vor fi donate pentru tratamentul copiilor grav bolnavi din Republica Moldova”
05.04.2018
Catherine de Caraman împreună cu profesoara ei de pian Larisa Jar, în perioada ultimilor 3 ani a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale de pian. Datorită talentului, ambițiilor și a muncii, micuţa pianistă deține în palmares o serie de premii, diplome, atât la concursuri naționale cât și internaționale.
    
Victoria Buzdugan: „Germanii duc un mod de viață sănătos, fac sport, consumă aproape mereu produse BIO iar copiilor nu le este permis mai mult de o oră în fața calculatorului”
29.03.2018, 14:26
Victoria Buzdugan are 22 ani şi este originară din satul Hiliuți, raionul Râșcani. Victoria este studenta facultății Cibernetică, Statistică și Informatică economică în cadrul Academiei de Științe Economice a Moldovei(ASEM).
(VIDEO) „Sunt una dintre cele două femei de etnie romă care a reușit să devină consilieră locală”: Varvara Duminică
21.03.2018
Eroina celei de-a cincea istorii a campaniei „Tu știi că poți” este Varvara Duminică, una dintre primele femei de etnie romă care deține o funcție de conducere în administrația locală. Ea a muncit mult ca să devină consilieră locală și este gata să depună și mai mult efort pentru ca satul său de baștină, Chetrosu, din raionul Drochia, să devină o localitate echitabilă și prosperă.
    
Micul Mozart de Moldova, Catherine de Caraman duce faima Republicii Moldova departe de hotarele țării
19.03.2018, 15:56
Catherine de Caraman, începând cu vârsta de 5 ani, împreună cu profesoara ei de pian Larisa Jar, în perioada ultimilor 3 ani, a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale de pian, contribuind semnificativ la promovarea imaginii Republicii Moldova în plan internațional.
„Un an la fermă: Istoria unei iubiri ECO” într-o carte de bucate de Tamara Șchiopu
05.03.2018
Tamara Șchiopu locuiește și lucrează la o fermă ecologică din Marea Britanie, pe care a creat-o împreună cu soțul ei cu mai mulți ani în urmă. Iar în această primăvară a pus pe raft un rod al muncii sale din ultimii ani – cartea de bucate „Un an la fermă: Istoria unei iubiri ECO”.
    
(VIDEO) Odată cu sosirea primăverii, Diaconia te invită să fii voluntar în cadrul campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”
01.03.2018, 12:32
În cadrul campaniei vor fi organizate o serie de acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică faţa de problemele bătrânilor şi oamenilor nevoiaşi. Proiectul va culmina cu organizarea unei colecte naţionale de produse alimentare pe data de 31 martie, în sâmbăta Floriilor, realizată prin implicarea a peste 1000 de voluntari din 20 de localităţi.
Marina Ignat: ,, ATUNCI CÂND DANSEZ, EXIST DOAR EU, MUZICA ȘI MIȘCĂRILE”
22.01.2018
Dansatoare și coregrafă, participantă la concursuri naționale și internaționale de dans, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării - ea este personajul interviului de azi, Marina Ignat.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.