Prima pagină / Oameni / Timp liber

Timp liber

Liuba Florica, food bloggerița pentru care prepararea bucatelor reprezintă un proces de creație
01.07.2020
Liuba Florica este food bloggerița care este pasionată de domeniul gastronomic încă din copilărie. Deja de 4 ani Liuba administrează blogul „floricacuisine”, unde puteți găsi și rețete culinare unice, inventate de către bloggeriță.
    
Ana Dernovaia-Buju, creatoarea Sandra’s Dolls: păpușile realizate cu dragoste de moldoveanca stabilită în Germania și ajunse în toate colțurile lumii
05.06.2020, 17:11
Jucăriile handmade sunt o alternativă originală și mai deosebită pentru cele din comerț. Pe lângă munca depusă de către meșter, acestea transmit și o energie aparte în casele în care ajung. Ana Dernovaia-Buju este o meșteriță originară din Republica Moldova, dar care își dezvoltă pasiune pentru crearea păpușilor departe de casă, în Germania. Depune suflet și multă muncă în fiecare păpușă creată, unele sunt blonde, altele crețoase și roșcate, cert este că fiecare dintre ele vorbesc despre personalitatea cărora au fost dăruite. Într-un interviu pentru Stiripozitive.eu, Ana ne-a povestit despre începutul pasiunii, despre micul brand pe care îl crează - Sandra’s Dolls și cum a influențat fetița parcursul.
Marina Hajder: „Mie îmi place să ofer oamenilor din căldura mea, să ajungă la fiecare suflet un gând bun de al meu”
29.05.2020
Marina Hajder este o tânără scriitoare care până la vârsta de 19 ani a scris deja două romane. „Restul e tăcere...” este romanul care a fost lansat în 2018, în această carte puteți găsi povestea de viață a autoarei. Despre ce este „Linii de dialog”, care urmează să fie lansat, dar și ce semnifică scrisul pentru ea, ne-a povestit tânăra într-un interviu.
    
Interviu cu Cezara-Nicoleta Cheltuială: „Nu cred că am simțit vreodată o libertate mai mare decât pe scenă”
13.05.2020, 16:57
De la o simplă pasiune până la lansarea propriei piese este un drum lung pe care l-a parcurs și protagonista interviului. Cezara-Nicoleta Cheltuială este o tânără de 20 de ani, jurnalistă și polițistă în devenire, care încă din copilărie poartă în suflet dragostea pentru muzică. Recent, aceasta și-a lansat prima piesă denumită „Луна”, debutând astfel în lumea muzicii. Tot ce face ea vine din suflet, de aceea melodiile sale întruchipează emoții.
Mihaela Jeverdan – artista care pictează cu foc
13.05.2020
Mihaela Jeverdan este o tânără din Republica Moldova care în mai puțin de un an a reușit să cucerească arta lemnului. Chiar dacă își face studiile la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, sufletul ei trăiește în simbioză cu pirogravura. Artista își pictează tablourile cu foc, motiv din care acestea sunt pline de emoții. Detalii despre pasiunea sa, aflăm din interviul ce urmează.
    
Zinaida Popa vorbește despre relația dintre părinți și copii pe timp de pandemie
11.05.2020, 13:04
Pandemia a generat noi rapoarte în relația dintre părinți și copii. Ne-am trezit în situația în care timpul liber, care era mereu insuficient, a devenit în exces și din acest motiv - greu de organizat. În ajutorul părinților, în special, a căror copii nu au atins vârsta de 10 ani vine psihologul, mamă a trei copii, Zinaida Popa.
Ginia, noua artistă Spoială Brothers: „Muzica a devenit o parte firească din mine”
11.05.2020
Este creativă, ambițioasă și plină de vise, totodată, muzica reprezintă cuvântul ce o definește cel mai bine. Așa o putem caracteriza pe Ginia, o tânără de 18 ani care datorită muncii și perseverenței a reușit performanța de a face parte din echipa Spoială Brothers. În interviul de mai jos vedeți cine o motivează în acest domeniu, cu ce provocări se confruntă tinerii artiști, dar și când va avea loc lansarea primei sale piese intitulată „La-La-La”.
    
Ina Galouza, o mămică din Chișinău, croșetează jucării inedite. Află-i povestea și admiră-i lucrările!
08.05.2020, 13:34
Ina Galouza este o meșteriță handmade, mamă a două fetițe, originară din Chișinău. Cu toate că a absolvit Facultatea de Litere, aceasta a renunțat la carieră pentru ai acorda mai mult timp și grijă uneia dintre fetițe care suferă de paralizie cerebrală. Din pasiune și necesitate a început a croșeta, a simțit că acest lucru îi face bine și că munca sa este apreciată de către alți oameni.
Creații pentru a păstra amintirile capturate de aparatul foto. Interviu cu meșterița Inga Taran
04.05.2020
Inga Taran este o artistă handmade care din pasiune și-a creat o proprie mini-afacere. A început activitatea prin crearea invitațiilor pentru diverse ceremonii, a felicitărilor și a cutiilor pentru cadouri, iar în prezent confecționează manual albume foto personalizate. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității de Stat din Moldova, Inga a anticipat faptul că indiferent de studiile și titlul pe care îl ai, prin pasiune și dedicație poți obține și poți realiza tot ce îți dorești.
    
Tomm Blanaru, food bloggerul care scrie recenzii despre toate localurile pe care le vizitează
28.04.2020, 17:33
Tomm Blanaru este un food blogger care publică propriile rețete culinare, dar și recenzii despre mai multe localuri din capitală. În postările de pe pagina de Facebook „TOMM REVIEWS” se referă la specificul bucătăriei, prețul preparatelor, calitatea produselor, dar și a deservirii.
Nicoleta Bugan:„Trebuia doar să mă accept pe mine, să nu atrag atenția la părerile celor din jur”
24.03.2020
Nicoleta Bugan este o tânără din Chișinău care face modeling de la vârsta de 14 ani. Ea ne povestește despre experiența ei în domeniul modellingului, colaborarea recentă cu Carla’s Dreams, dar și cum a devenit profesoară în acest domeniu la doar 18 ani.
    
Interviu cu Victoria Rusnac – autoarea mixurilor de sănătate Honey-House
23.03.2020, 17:31
Honey-House este, după cum relatează autoarea produsului – Victoria Rusnac, „un deliciu sută la sută natural și extrem de benefic”. Fiind un produs nou pe piața din Moldova, oamenii nu s-au grăbit să-l cumpere. Însă Victoria a depus tot efortul posibil pentru ca fiecare să îi cunoască produsul și să poată beneficia de proprietățile lui. În acest interviu aflați chiar de la autoarea mixurilor ce prezintă acestea și ce efecte au asupra sănătății.
Maria LIBRO, despre carnetele care rezonează cu ființa și duhul omului
23.03.2020
Maria Crygun este o tânără pasionată de pictură și arta vizuală, care reușește să transpună creativitatea în copertele handmade pe care le face. Cum a început această pasiune? Ce tehnici folosește? Care este mesajul pe care vrea să-l transmită? Maria ne-a răspuns într-un interviu pentru Stiripozitive.eu.
    
Cleopatra Stratan: „Am sperat că voi avea din nou succes și așa a fost”
18.03.2020, 11:04
Cleopatra Stratan este o tânără artistă din Republica Moldova care și-a început cariera muzicală la vârsta de 3 ani. Acum, la cei 17 ani, artista ne povestește despre ce înseamnă muzica pentru ea și despre pasiunea ei de a-și exprima sentimentele prin versuri, deși le scrie încă din clasa a III-a, abia acum a prins curajul de a le publica.
Roman Talpă, originar din Republica Moldova, premiat la Festivalul Internațional „Sanremo Senior”
05.11.2019
O noutate frumoasă din Italia, de la Festivalul Internațional “Sanremo Senior”, care este rezervat cantautorilor și trupelor under 36. Festivalul a avut loc în perioada 25-26 octombrie, la Teatrul dell’Opera del Casino Municipale din Sanremo, Italia, unde a participat și interpretul de estradă, originar din Republica Moldova – Romeo. Interpretul a prezentat piesa ,, Questa è la mia vita” în categoria “Cantautori”, care a fost selectată de o comisie de compozitori și muzicieni italieni.
    
Ion Rotaru, floristul moldovean de la Lisabona care a participat la World Flower Art Contest 2019, Beijing
03.09.2019, 16:01
Ion Rotaru, floristul moldovean de la Lisabona, vorbește despre flori cu pasiune și înțelegi că dragostea pentru flori a fost dezvoltată în timp. Cert este că florile au fost cele care i-au ghidat viață încă din copilărie, atunci când le admira pe câmpuri. Cum a ajuns să le facă viața mai colorată portughezilor, care a fost drumul de la Concursul „Pacea, Florile și Copiii” până la World Flower Art Contest 2019, aflați în interviul pe care l-a acordat pentru Stiripozitive.eu.
Pomușoare crescute cu dragoste la Teleșeu
02.07.2019
În satul Teleșeu, Orhei, Irina Pompuș crește mai multe soiuri de mure pe o suprafață de un hectar. Încă din copilărie era pasionată de plante și pomușoare, ca peste ani să urmeze și o facultate în domeniu. Urmăriți un interviu cu Irina Pompuș și aflați istoria murelor de la Teleșeu.
    
Nicoleta Vacaru, artista care realizează tablouri string art
18.06.2019, 11:15
Cuiele, ața și pasiunea pentru artă sunt principalele elemente pentru realizarea tablourilor string art. Nicoleta Vacaru este artista care realizează portrete în tehnica string art, cât și diverse tablouri în acril și ulei. Am fost în atelierul ei pentru a ne povesti despre portretele pe care le realizează.
Actrița Irena Boclincă: „Mă recunosc după voce unii”
06.06.2019
Irena Boclincă, actrița din Republica Moldova, a câștigat emisiunea iUmor și a făcut să vorbească o Românie întreagă. Talentul, discursul și asemănarea izbitoare cu Viorica Dăncilă au fost apreciate de către publicul de peste Prut. Ce s-a schimbat de când a câștigat iUmor, dar și ce o face să se întoarcă la Chișinău, ne-a povestit într-un interviu.
    
Rusanda Panfili: „Îmi este mai ușor să mă exprim prin muzică decât prin cuvinte”
05.06.2019, 14:06
În acest an, festivalul DescOPERĂ oferă mai multe surprize muzicale pentru cei îndrăgostiți de muzica clasică. Una dintre ele este frumoasa și talentata violonistă, care ne-a dus faima în mai multe țări ale lumii, Rusanda Panfili. Pentru a o cunoaște mai bine, am provocat-o să ne vorbească despre cariera sa, dar și despre oamenii care mereu i-au fost alături.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.