Prima pagină / Oameni / Vorbire directă

Vorbire directă

„Fiecare pagină din cartea „GET MAD” a fost trăită”: Victoria Dunford, moldoveanca decorată de Regina Marii Britanii
26.10.2017
Victoria Dunford este directoarea organizației britanice de caritate MAD-Aid, care ajută copiii cu dizabilități din Moldova. La începutul anului 2017, a fost decorată cu „British Empire Medal”, iar recent a lansat cartea „GET MAD”.
    
Aurica Danalachi, singura moldoveancă din comitetul de organizare a Summitului Național al Diasporelor din Italia
13.07.2017, 13:19
Interviu cu Aurica Danalachi, singura reprezentantă a Republicii Moldova în comitetul de organizare a Summitului Național al Diasporelor din Italia (it. Summit Nazionale delle Diaspore), organizat pentru prima oară în peninsulă. Evenimentul este preconizat să se desfășoare la 18 noiembrie 2017, la Roma.
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Asociația Obștească „SOS Autism”
03.05.2017
Un grup de părinți care au copii cu sindromul de autism au înființat în 2008 Asociația Obștească „SOS Autism”. Aceștia sunt avocații copiilor lor, purtătorii de cuvânt principali către autoritățile din Republica Moldova, sunt cei care trag semnalul de alarmă asupra problemelor acestui grup de cetățeni. Părinții informează și sensibilizează comunitatea cu privire la problematica copiilor cu autism și a familiilor acestora.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca
13.04.2017, 15:43
Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca este spațiul unde beneficiarii se adună, interacționează, fac sport, citesc și învață cum să utilizeze calculatorul cu programe speciale instalate.
(Video) Pe 8 aprilie fii un Super Erou împreună cu ”Diaconia”
22.03.2017
Misiunea Socială „Diaconia” organizează pe 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. În această zi voluntarii vor îndemna cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Fără voluntari, campania pur și simplu nu ar funcționa. Iată de ce ei mai sunt numiți și super eroi. În una din zile, echipa Stiripozitive.eu a fost la cantinele sociale și a discutat cu voluntarii de acolo. Aceștia au povestit că mulți care devin voluntari ai campaniei de caritate „Masa bucuriei”, mai târziu aleg să facă voluntariat și la cantinele sociale. Motivele pozitive care i-au făcut să rămână le aflați din reportajul video.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de intervenție precoce „Voinicel”
14.03.2017, 10:42
De 14 ani Centrul „Voinicel” contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului și îmbunătățirea calității vieții familiei prin servicii de intervenție timpurie în copilărie.
(Video) Inginer de la 11 ani: Adrian Vlas
21.02.2017
Când suntem copii, cei mari ne întreabă: „Ce vrei să devii când vei crește?” Mulți visează să devină cântăreți, medici, bucătari, învățători, cosmonauți sau un președinte de țară. Adrian Vlas are 22 de ani și este inginer. Dar oare la ce profesie visa el în copilărie, se vedea inginer? Răspunsul la această întrebare și la multe altele le veți afla din interviul realizat de echipa Stiripozitive.eu.
    
(Video) Dragostea povestită de copii
10.02.2017, 14:36
Dragostea sinceră și profundă nu are nevoie de vorbe multe. Iar cea mai sinceră formă de manifestare a ei poate fi citită în ochii copiilor. Și dacă tot se apropie Ziua Îndrăgostiților cunoscută ca „Valentine's day”, am fost curioși să aflăm cum percep copiii acest sentiment.
(Video) Cum a început, cum a devenit: Victor Micușa
31.01.2017
În aceste zile am stat de vorbă cu stilistul Victor Micușa și am aflat cum a început și cum a devenit cel ce este acum.
    
(Video) Când ați scris ultima dată de mână?
23.01.2017, 15:31
Astăzi, 23 ianuarie, este Ziua Internațională a scrisului de mână. Echipa Stiripozitive.eu a vrut să afle de la oamenii din Chișinău la ce vârstă au învățat a caligrafia, care a fost litera care le dădea bătăi de cap și când ultima dată au scris de mână, ci nu la calculator?

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.