Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

10 lucruri din Olanda care pot inspira Republica Moldova
24.11.2020
Mihaela Fedoseev este moldoveanca care s-a mutat la vârsta de 15 ani în România, acolo unde a absolvit liceul, iar pentru că era interesată să descopere Europa contemporană în toată diversitatea sa, a ales să urmeze facultatea Studii Europene, tocmai în Regatul Țărilor de Jos la Universitatea din Amsterdam. Acolo este stabilită de 3 ani și în acest articol, Mihaela a enumerat 10 lucruri din Olanda, care după părerea sa, pot inspira Moldova.
    
Nicoleta Bugan: tânăra care și-a deschis propria școală de modeling la 19 ani
12.10.2020, 12:43
Nicoleta Bugan este fondatoarea școlii de modeling - „The Ladies Academy by BN”. După cinci ani de experiență în acest domeniu, Nicoleta a reușit să-și îndeplinească visul.
10 lucruri din Londra care pot inspira Chișinăul
08.09.2020
Mircea Pavlov este un tânăr din Republica Moldova, care a absolvit facultatea Politică și Relații Internaționale la University of Greenwich, Londra. În acest articol, Mircea a enumerat 10 lucruri din Londra, care după părerea sa, pot inspira Chișinăul.
    
10 lucruri din România care pot inspira Moldova
02.09.2020, 10:18
Dumitrița Cojocaru este o tânără din Republica Moldova, care studiază în anul II la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. În acest articol, Dumitrița prezintă zece lucruri despre România, care după părerea sa, pot inspira Republica Moldova.
10 lucruri din Berlin care pot inspira Chișinăul
01.09.2020
Mădălina Tricolici este o tânără de 21 de ani din Republica Moldova, care s-a mutat în Germania cu un an și jumătate în urmă pentru a studia la Universitatea – „ESB Business School” din Reutlingen. Licențiată în „International Business”, fiind semestrul patru care este exclusiv de practică s-a mutat în Berlin pentru jumătate de an, pentru un internship. În acest articol, Mădălina a enumerat 10 lucruri din Berlin, care după părerea sa, ar putea inspira Chișinăul.
    
10 lucruri din Norvegia care pot inspira Moldova
24.08.2020, 14:34
Deja de nouă ani, Diana Cazacu, împreună cu familia sa, este stabilită cu traiul în Norvegia. Soțul acesteia a fost inițiatorul ideii de a migra într-o altă țară, iar Diana nu regretă nici o clipă această schimbare, reușind să activeze în domeniul său de specialitate și chiar să mai studieze o profesie – cea de psihoterapeut.Din experiența sa, Diana Cazacu a selectat 10 lucruri din Norvegia care, după părerea ei, pot inspira Moldova.
Mihaela Cavcaliuc – tânăra care a inventat peste 50 de rețete culinare pentru a slăbi sănătos
13.08.2020
Mihaela Cavcaliuc este o tânără care profesează în calitate de antrenor personal, de asemenea administrează blogul „Slăbește cu Mihaela”, unde inspiră prin propriul exemplu și alți oameni să slăbească sănătos printr-o alimentație corectă și sport.
    
Iulia Buludov: 10 lucruri din Bruxelles care pot inspira Chișinăul
31.07.2020, 11:09
Iulia Buludov este o tânără moldoveancă care de doi ani este stabilită în Bruxelles, Belgia. A mers pentru un stagiu de practică la Comisia Europeană și a rămas impresionată de viața pe care i-a oferit-o acest oraș. În acest fel, după ce a primit o ofertă de muncă, a decis să rămână în Bruxelles pentru o perioadă mai îndelungată, iar acum Iulia susține: „Sunt sigură că Belgia ar putea servi drept sursă de inspirație pentru Moldova în mai multe domenii”. De aceea, tânăra a selectat 10 lucruri din Bruxelles care pot inpsira Chișinăul.
Eugen Gavriluța: 10 lucruri din Olanda care pot inspira Republica Moldova
20.07.2020
Eugen Gavriluța este un tânăr moldovean pasionat de tehnologie care își face studiile în Olanda. A finalizat licența în Informatică la Universitatea de Științe Aplicate Fontys, a făcut un pre-masterat la Universitatea Tehnică din Eindhoven și acum își continuă studiile de masterat la Universitatea Tehnică din Delft. În acest articol, Eugen a enumerat 10 lucruri din Olanda, care după părerea sa, pot inspira Republica Moldova.
    
Anastasia Cruz: Zece lucruri din Islanda care pot inspira Moldova
15.07.2020, 16:59
Moldoveancă de origine, Anastasia Cruz, sau o puteți întâlni și sub numele de „Prietena ta de la Polul Nord”, este o tânără care acum trei ani și jumătate s-a stabilit cu traiul în Islanda și tot atunci a decis să împărtășească lumii întregi despre experiența sa de viață de acolo, creând un blog.
(VOX) Ce muzică ascultă moldovenii în căști
13.07.2020
O cană de cafea, drumul spre lucru, poate un croissant cu ceai și desigur — melodia potrivită în căști. Muzica a devenit parte indispensabilă a rutinei fiecărui dintre noi.Urmează să vedem ce muzică obișnuiesc să asculte moldovenii în căști.
    
Kimia Ascherova-Gangan: 10 lucruri din Israel care pot inspira Moldova
06.07.2020, 14:00
Kimia Ascherova-Gangan este o tânără pentru care Israelul a devenit, deja de câțiva ani, mai mult decât „acasă”, acesta este locul său de suflet unde, după cum ne-a relatat în acest material, sunt o mulțime de facilități pentru cetățeni, dar și nenumărate lucruri care ar putea inspira și Republica Moldova.
Viorica Bejenari: 10 lucruri din Veneția care pot inspira Chișinăul
06.07.2020
Viorica Bejenari este o tânără moldoveancă care studiază de doi ani în Veneția, la Università Iuav di Venezia, Facultatea Design Interior. După ce a studiat aceeași specialitate în Chișinău la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, a decis că Italia - țara design-ului este cea mai potrivită pentru a-și continua studiile. Orașul în care a ales să-și facă studiile a cucerit-o din prima. În acest articol, Viorica a enumerat 10 lucruri din Veneția care, după părerea sa, ar putea inspira Chișinăul.
    
Iulia Valoveț: 10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova
30.06.2020, 12:19
Iulia Valoveț este o moldoveancă care deja de aproximativ doi ani este stabilită în regiunea de sud a Franței. După finalizarea studiilor de masterat în Republica Moldova, tânăra a decis să înceapă totul de la zero într-o altă țară, unde la moment își face studiile pentru specialitatea de management în servicii hoteliere, iar regiunea Provence, unde s-a stabilit cu traiul, este exact locul în care domeniul turismului e la el acasă. Prin urmare, vă prezentăm, 10 lucruri din Franța care, după părerea Iuliei, ar putea inspira și Moldova.
Anastasia Carp: 10 lucruri din Sankt Petersburg care pot inspira Chișinăul
24.06.2020
Anastasia Carp este o tânără originară din Moldova. Deja de doi ani aceasta își face studiile la Școala Superioară de Economie, specialitatea Business și Management Internațional din Sankt Petersburg, Rusia. Orașul a captivat-o din prima și chiar s-a dovedit a-i satisface așteptările și necesitățile studențești. În acest articol, Anastasia a identificat 10 lucruri specifice orașului Sankt Petersburg care, după părerea sa, ar putea inspira și Chișinăul.
    
(VIDEO) Iraida Garabagiu, meșteriță: „Toate lucrurile, toate pasiunile trebuie încercate”
22.06.2020, 14:12
Iraida Garabagiu este fondatoarea „Fortunela Beauty”, marcă de produse cosmetice naturale și create manual. De profesie meșterița este inginer de microelectronică, însă odată cu apariția interesului pentru tot ce e natural, aceasta a început să studieze tehnologiile de confecționare a săpunurilor și nu a ezitat să frecventeze cât mai multe cursuri de perfecționare.
(VIDEO) Natalia Matiescu – brutăreasa pentru care pâinea artizanală este un mod transmitere a emoțiilor
08.06.2020
Natalia Matiescu este fondatoarea brutăriei „Iarba noastră”, în cadrul căreia și activează în calitate de brutar. Coptul pâinii pentru acesta este o pasiune încă din copilărie, iar unul dintre factori, după cum susține Natalia, este și genetica.
    
Interviu cu Anastasia Casian: „Muzica este viața mea. Tot ce se întâmplă în jurul meu este datorită muzicii”
15.05.2020, 21:35
Anastasia Casian este o tânără care a cucerit inimile multor persoane datorită talentului său și modului de a-și exprima sentimentele prin muzică. A absolvit Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, după care și-a continuat studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, la specialitatea- cobză și mandolină. La doar 26 de ani, tânăra talentată este și profesoară, și interpretă, și o persoană ce reușește peste tot și în toate. Visul de a lansa propria piesă a fost îndeplinit și primit de tot publicul cu mare entuziasm.
(Interviu) Dereglările de vorbire sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă preșcolarii care au necesități speciale
15.05.2020
Conform unui studiu realizat în 2019, ce se referă la situația copiilor din Republica Moldova, cei mai mulți dintre copiii cu necesități speciale încadrați în educație preșcolară sunt cu dereglări de vorbire. Despre această problemă vorbim cu Parascovia Cojocari, logoped ce activează la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.
    
Ghid de supraviețuire cu copiii în izolare - cum să trecem peste anxietate și să rămânem calmi
03.04.2020, 14:48
Zilele petrecute în izolare sunt un adevărat test de răbdare, înțelegere și calm pentru părinți și copii. Într-un material realizat de hotnews.ro, trei persoane care cunosc domeniul de parenting și problemele frecvente explică cum putem trece mai ușor peste această perioadă.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.