Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Carte poştală video de la Fundaţia Est-Europeană pentru 2015
20.12.2014
Am primit, cu plăcere, cartea poștală video a Fundaţiei Est-Europene pentru 2015, adresată prietenilor și partenerilor, cu urări de bucurii, pace și noi realizări. Și o retransmitem deasemenea cu plăcere.
    
Pungile din pânză o alternativă a celor din plastic
16.12.2014, 18:30
„Pungile Eco - O alternativă care lucrează!” este sloganul unei campanii de informare inițiate de mai mulți tineri în părteneriat cu Asociația „Eco Visio” de la Chișinău. Tinerii își propun să promoveze plasele eco în detrimentul celor de plastic care poluează mediul și ne afectează calitatea vieții.
Doru Ciocanu: 10 lucruri pe care ar putea să le învețe canadienii de la moldoveni
11.12.2014
„Până acum la această rubrică s-a tot scris despre lucruri (practici, năravuri, tradiții) pe care le pot învăța moldovenii de la alte popoare”, scrie Doru Ciocanu din Canada. „Să vedem însă poate avem și noi ceva frumos, util și autohton, cu care să le predăm lecții altora, că doar n-om fi noi chiar așa de nătăfleți și ignoranți cum poate părem la prima vedere”.
    
Infografic | Viorica Guzun: Alte 10 lucruri din Estonia care pot inspira Moldova
27.11.2014, 18:13
„Consiliul de familie Guzun a decis că 10 lucruri pozitive despre estonieni s-ar putea să fie puține. Așa că am mai identificat 10”, ne-a scris, de la Tallinn, jurnalista Viorica Guzun.
Videografic | Ambasadorul Victor Guzun: 10 lucruri din Estonia care pot inspira Moldova
27.11.2014
De la planificarea timpului şi siguranţa că „prietenii mei sunt prietenii tăi” până la votul electronic şi cântecul care este „un adevărat liant” pentru estonieni. Ambasadorul Moldovei în Estonia, Victor Guzun, a ales 10 lucruri din Estonia care pot inspira Moldova, iar noi le-am dat viață într-un videografic.
    
Stiripozitive.eu inspiră „Obiectiv European” 10 lucruri din Marea Britanie și Germania bune de aplicat în Moldova
25.11.2014, 09:28
Cele 10 lucruri din Marea Britanie care pot inspira Moldova, alese de Rodica Socolov, precum și cele 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova, pe care le-a transmis Diana Zamurca - toate publicate pe www.stiripozitive.eu - au inspirat o pagină din ziarul „Obiectiv European”, ediția nr. 8, coordonat de Sorina Ştefârţă.
Videografic | Dionis Cenuşă: 10 lucruri din Spania care pot inspira Moldova
20.11.2014
Dionis Cenușă este cercetător, comentator politic și jurnalist freelancer. El ne-a povestit, recent, despre 10 lucruri din Spania care pot inspira Moldova, iar noi le-am integrat acum într-un videografic.
    
Rodica Socolov: 10 lucruri din Regatul Unit al Marii Britanii care pot inspira Moldova
14.11.2014, 16:35
Rodica Socolov, o moldoveancă stabilită la Londra, prezintă 10 lucruri din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord asupra cărora merită să reflectăm, poate găsim soluții pentru problemele care ne frământă acasă.
Aşa ar arăta bancnota de 20 de lei după restaurarea Cetăţii Soroca
10.11.2014
Aşa ar arăta bancnota de 20 de lei pe verso după o eventuală actualizare legată de restaurarea Cetăţii Soroca.
    
Stiripozitive.eu inspiră „Obiectiv European” cu alte 10 lucruri din Europa bune de aplicat în Moldova
10.11.2014, 11:20
Cele 10 lucruri din Olanda care pot inspira Moldova, alese de Dorina Baltag, precum și cele 10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova, pe care le-a transmis Vitalie Vovc - toate publicate pe www.stiripozitive.eu - au inspirat o pagină din ziarul „Obiectiv European”, ediția nr. 7, coordonat de Sorina Ştefârţă.
Gențile și lucrurile din interiorul lor. Epispodul 3
06.11.2014
Ce se ascunde oare în interiorul unei genţi? Câte lucruri utile şi mai puţin utile poartă oamenii zilnic cu ei? Noul episod al serialului Genţile şi lucrurile din interiorul lor va încerca să dezvăluie răspunsurile la aceste întrebări.
    
Stiripozitive.eu inspiră „Obiectiv European” cu 10 lucruri din Europa bune de aplicat în Moldova
20.10.2014, 11:05
Cele 10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova, alese de Cristina Albu, precum și cele 10 lucruri din Estonia care pot inspira Moldova, pe care le-a transmis Ambasadorul Moldovei în Estonia, Victor Guzun - toate publicate pe www.stiripozitive.eu - au inspirat o pagină din ziarul „Obiectiv European”, ediția nr. 6, coordonat de Sorina Ştefârţă.
Diana Zamurca: 10 lucruri din Berlin care pot inspira Chișinăul
13.10.2014
Moldoveanca Diana Zamurca se află de puțin timp la Berlin, dar a reușit deja să surprindă 10 lucruri din Berlin care pot inspira Chișinăul.
    
Dionis Cenuşă: 10 lucruri din Spania care ar putea inspira Moldova
06.10.2014, 15:42
Spania este țara soarelui și a vinăriilor, a oamenilor prietenoși și mereu primitori, unde zâmbetul este ceva firesc și unde familia are o valoare nemaipomenită, spune cercetătorul, comentatorul politic și jurnalistul free-lancer Dionis Cenuşă în debutul textului său care prezintă „10 lucruri din Spania care ar putea inspira Moldova”.
(Foto) Moldova într-o singură poză: În așteptarea altui autobuz - Ion Uruşciuc
06.10.2014
Ion Uruşciuc a surprins Moldova într-o singură fotografie într-o staţie de autobuz, udneva în nordul Moldovei.
    
Videografic | Vitalie Vovc: 10 lucruri din Franţa care pot inspira Moldova
02.10.2014, 13:34
Cele 10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova pe care le-a prezentat recent Vitalie Vovc s-au dovedit a fi atât de animate încât au ajuns într-un video.
Cristina Albu: 10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova
29.09.2014
Aceasta este Irlanda văzută şi trăită de Cristina Albu, de la Dublin, cu cele 10 lucruri care pot inspira Moldova. O Irlandă cu oameni care „nu își bat capul de politica țării, ci își văd de viața lor”. O ţară în care persoanele care au ajuns la o vârstă de pensionare „nu așteaptă moartea”, ci încep o nouă viață.
    
(Foto) Moldova într-o singură poză: cartea „LA BLOG”
26.09.2014, 18:13
Dan Guţu ne-a transmis această imagine cu cartea „LA BLOG. Feat-uri de Igor Guzun & Sergiu Beznițchi” printre instrumentele din geanta sa de fotograf.
(Foto) Vedete de ieri în titlurile de azi
05.09.2014
Oare cum s-ar simţi vedetele de ieri în titlurile de astăzi?, ne-am întrebat.
    
Descoperă Moldova: mere pădurețe
29.07.2014, 23:47
„Cu dulceața pe care o făcea mama”. „Cu bunelul care spunea că ele sunt ca unii oameni”. „Cu lucrurile amare din viață”. Sau „cu un thriller”. Atunci când îl întrebi pe cineva cu ce ți se asociază gustul merelor pădurețe, fiecare om are propria descriere a acestui gust, greu de definit pentru un fruct greu de explicat.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.