Prima pagină / Lucruri / Cultură

Cultură

Coşurile de gunoi: ca să fim noi mai buni, ele adună răul, gunoiul
13.11.2012
Ca să fim noi mai buni, ele adună răul, gunoiul şi urâtul. Sunt coşurile de gunoi de pe străzile oraşului.
    
Televizoarele se mai strică, la covoare însă se uită generație după generație
16.10.2012, 15:36
Pe pereți, pe jos, la înmormântări dar și la nunți, de zestre și de pomană, covoarele ne fac viața colorată în mod natural.
Mai aproape de realitate. Chögyam Trungpa. Lecturi plăcute
23.05.2012
Când totul e bine, ce să mai caut? E bine şi atât. Când însă lucrurile merg rău, abia atunci ne punem întrebarea: De ce? Ne-o punem nouă. Iar dacă nu găsim vreun răspuns, zicem: De ce, Doamne? Totuşi, unii încearcă să caute fără ca să ajungă la ananghie, atunci când li e bine.
    
Două interpretări inedite ale „Odei bucuriei”
10.04.2012, 13:04
Două interpretări inedite ale „Odei bucuriei”, ajunse la urechile noastre în aceste zile, ne-au bucurat atât de mult încât nu putem să nu le împărtășim aici.
Locuitorii Africii folosesc limba pentru a meşteri, pentru că este copac
26.03.2012
„Limba-i limbă şi în Africa”. Dacă veţi crede cumva că e o glumă, s-ar putea să vă înşelaţi. În timp ce noi folosim limba pentru a comunica, locuitorii Africii din zona de la ecuator o folosesc pentru a meşteri. Pentru că limba este denumirea unui copac.Rodica Socolov a reuşit să viziteze, la Bruxelles, în Belgia, Muzeul Regal al Africii Centrale, care va fi închis în acest an pentru restaurare, după ce a funcţionat timp de peste un secol. Acolo a avut surpriza descoperirii unui copac: limba.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.