Prima pagină / Lucruri / Cultură

Cultură

(Video) Bucuriile și grijile vieții în tablourile lui Igor Vieru
20.12.2013
În această vizită virtuală la expoziția retrospectivă a pictorului Igor Vieru, deschisă la Muzeul Național de Artă al Moldovei, putem descoperi împreună bucuriile și grijile unei vieți care trece dincolo de hotarele cotidianului.
    
(VIDEO) Tablouri mai puţin cunoscute semnate de pictorul Mihai Grecu
02.12.2013, 13:12
Ce-ar fi să facem o vizită virtuală la expoziția comemorativă a pictorului Mihai Grecu. Expoziţia poate fi vizitată şi în viaţa reală, pentru că este deschisă până la 8 decembrie, la Muziul Naţional de Artă al Moldovei.
Ştirea cea Bună de la Thoma cetire
13.02.2013
Cu două mii de ani în urmă, în varianta noastră a universului, a venit Isus şi a adus Învăţătura Împărăţiei Cerurilor. Îi învăţa mai ales pe cei apropiaţi, pe discipoli, pe care i-a chemat, rugându-i să lepede toate preocupările secundare, adică cele lumeşti.
    
Colecționari de cărți în epoca Internetului
11.02.2013, 12:29
În epoca internetului și a cărților în format electronic, Ala și Serghei au grijă de peste 8000 de cărți.
Lecție de estetică pentru leul moldovenesc
06.02.2013
În noiembrie curent, Leul moldovenesc împlineşte 20 de ani de existență. Cu această ocazie, Banca Națională a Moldovei „se gândește” să-i dăruiască…un nou „look”.
    
Prima Expoziție Națională de Măști Tradiționale | Video
13.01.2013, 21:27
Aici pereții îți zâmbesc sau te înfioară. Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei găzduiește acum prima Expoziție Națională de Măști Tradiționale.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.