Prima pagină / Lucruri / Cultură

Cultură

„Uită o carte undeva” ca să se uite și alții în ea
19.09.2014
Campania internațională „Uită o carte undeva” a ajuns și în Moldova. Îndemnul nostru pentru toată lumea acum este să uite pe undeva o carte. Astfel şi alţi oameni se vor putea uita în ea.
    
Un volum de poezii, meditaţii, eseuri de Ilie Motrescu, îngrijit de Ion Ţâbuleac
13.08.2014, 15:56
Printr-un efort de mai multe decenii al unui om şi al câtorva instituţii a apărut la Chişinău o carte.
(Video) Samurai la Chişinău în arta ukiyo-e
23.01.2014
Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi Ministerul Culturii au adus în prim-planul uneia dintre expoziţii „Samuraii în arta ukiyo-e” - o colecţie de gravură japoneză din secolele XVIII-XIX.
    
Evenimente moldo-franceze în prezenţa picturilor lui Vasile Botnaru
18.01.2014, 16:59
„Acasă şi pereţii te ajută”, spune multă lume. „Dar în străinătate?”, ar putea întreba ceilalţi. „În străinătate te ajută pereţii, dacă au pe ei picturi de Vasile Botnaru”. Acesta ar putea fi răspunsul comunităţii moldo-franceze „Cercle Moldavie Bordeaux”, care a organizat câteva evenimente inedite în prezenţa lucrărilor jurnalistului şi artistului de la Chişinău, care a reuşit să îmbine culorile cu vinul şi cafeaua.
(Video) Oamenii secolului 20 în lucările artistului Emil Childescu
14.01.2014
Expoziția de pictură, grafică și sculptură „Oamenii secolului XX” a artistului Emil Childescu și-a închis ușile la 12 ianuarie 2014, însă a rămas în memoria camerei noastre de luat vederi. Și împărtășim cu plăcere acest conținut impresionant.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.