Prima pagină / Lucruri / Cultură

Cultură

Cristina Dobă: „Cartea- cel mai bun cadou, mereu actuală, mereu la modă”
23.12.2015
Au rămas zile numărate până la Crăciun și Revelion, mulți dintre noi încă nu au reușit să meargă la cumpărături după cadouri pentru cei dragi, iar alții poate nu au nici mărcar idei pentru daruri originale, de aceea Cristina DOBĂ, propune 4 idei pentru cadouri deosebite și ingenioase- toate cărți, iar noi le împărtășim cu voi.
    
10 argumente în favoarea colecţionării de printuri de artă din Moldova: Rodica Socolov
12.11.2015, 12:51
Rodica SOCOLOV este fondatoarea Galeriei Online de Artă „Toporaș” și a site-lui ei FineArtMoldova.com și a scris pentru Stiripozitive.eu, 10 argumente în favoarea colecţionării de printuri de artă din Moldova.
Rodica Socolov: „Toporaş este prima galerie care promovează artişti născuţi în Moldova la nivel internaţional”
17.09.2015
Rodica SOCOLOV, unul dintre fondatori şi manager principal al Galeriei online de artă Toporaş, a povestit pentru Stiripozitive.eu despre platforma Fineartmoldova.com și scopul acesteia, mărturisind că în curând vor mai adăuga artiși, pentru că Moldova are mulți oameni talentați.
    
Vitalie Vovc: Fabulosul destin al „Fabulelor Moderne”
25.06.2015, 12:15
Vitalie Vovc, omul activ pe blog şi în viaţa socială a celor două ţări - Franţa şi Republica Moldova a scris recent o nouă postare despre „Fabulosul destin al „Fabulelor Moderne”, povestind despre cartea Tatianei Țîbuleac și despre lansarea acesteia la Paris.
15 replici celebre din filmul „Se caută un paznic”
16.02.2015
La aproape 5 decenii de la apariţie, filmul „Se caută un paznic”, de Gheorghe Vodă şi Vlad Ioviţă, rămâne încă celebru prin replicile sale memorabile.
    
(Infografic) Republica Moldova în topul european al cărţilor pe cap de locuitor
09.02.2015, 17:43
Recent, blogul Jakubmarian.com a publicat un top al cărţilor editate în fiecare an pe cap de locuitor în ţările europene, desemnând şi liderii la acest capitol: Danemarca, Marea Britanie şi Slovenia. Stiripozitive.eu a completat acest top cu informațiile oferite de Camera Națională a Cărții a Republicii Moldova, astfel încât să vedem cum se situează Moldova în acest peisaj cu cărți.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.