Prima pagină / Lucruri / Cultură

Cultură

Mefodii Gheorghevici | Bunatate.ro
03.08.2018
Astăzi asta s-ar numi workshop de creativ writing. Cu elemente de debate club și public speaking. Și mentorat cu multă dragoste. Pe atunci însă asta se chema, în satul Micleușeni în anii 70-80 ai secolului trecut, foarte simplu. Cenaclul ”Muguraș”. Opera omnia a învățătorului basarabean Mefodii Terguță. Iar până să se nască nepoțica lui în generația lui Harry Potter erau încă vreo două decenii.
    
În orașul Ravenna, Italia a fost dat startul unei iniţiative extraordinare. Festivalul Copiilor şi a Familiei s-a desfăşurat pe 17 iunie
25.06.2018, 17:03
Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală „Inima Moldovei” din Ravenna, președinte, Liliana Țurcanu, cu suportul Ministerului Educatiei, Culturii și Cercetarii al Republicii Moldova și cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Italia.
(Foto) Expoziţie inedită. Chipurile a 29 de medici au fost imortalizate de către un fotograf din capitală
19.06.2018
Sala cu Orgă din Chișinău găzduieşte expoziţia „În ochii lor, ai medicilor”, susținută și organizată de Medpark International Hospital.
    
(Foto) Peste 15 tipuri de costume populare de pe teritoriul Republicii Moldova sunt expuse în cadrul unui centru comercial din capitală
14.06.2018, 12:33
Centrul comercial Shopping MallDova găzduieşte o expoziție de costume tradiționale, care pune în valoare bogăția artei populare autohtone, ca obiect de patrimoniu cultural național. Expoziţia a fost inaugurată pe 5 iunie şi va continua să uimească privirile trecătorilor până pe 15 iunie, curent, cu ocazia Zilei Naționale a Portului Popular.
Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene, a IV-a ediție în Republica Moldova
17.05.2018
Astăzi, Comunitatea Femeilor Ucrainene din Republica Moldova (CFUM) și Asociația Tineretului Ucrainean ”Zlagoda” au organizat “Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene”, a IV-a ediție în Moldova, pentru a promova valorile culturale ale ucrainenilor etnici, cetățeni ai Republicii Moldova, care prin păstrarea tradițiilor lor contribuie la dezvoltarea dragostei pentru tradiţiile populare, precum și la armonizarea societății noastre multietnice, cu o diversitate culturală exprimată și prin vestimentația de o frumuseţe inegalabilă.
    
Documente, cărți, albume din colecția Serviciului Arte și hărți ale BNRM au fost vernisate astăzi în cadrul expoziţiei cu genericul „Parcursul European al Republicii Moldova”
08.05.2018, 14:06
În contextul celebrării Zilei Europei 2018 în Republica Moldova și a Anului European al Patrimoniului Cultural, Biblioteca Națională a Republicii Moldova a inaugurat expoziția cu genericul „Parcursul European al Republicii Moldova”.
Conferință de comemorare a Unirii Basarabiei cu România, la Trento, Italia
02.04.2018
Cu ocazia aniversării a 100 ani de la semnarea Declarației de Unire din 27 martie 1918, în orașul Trento, Italia, Consulatul Onorific al României a organizat o Conferință de Comemorare.
    
(Foto) Cei mai curajoși tineri poeți și-au dat întâlnire la Poetry Slam, un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei
22.03.2018, 15:31
Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu” și Sala Germană de Lectură a organizat a IV-a ediție Poetry Slam, categoria de vârstă 15-18 ani.
Ultimul număr al revistei francofone „L’Année Francophone Internationale” a fost lansat la Chişinău
20.03.2018
În contextul marcării Zilei Internaționale a Francofoniei, Biblioteca Națională a Republicii Moldova în colaborare cu Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova, Alianța Franceză la Chișinău, Agora francophone, Camera de Comerț și Industrie Franța - Moldova au lansat astăzi ultimul număr al revistei „L’Année Francophone Internationale” (AFI ).
    
O expoziţie de cărţi, monografii şi albume a fost vernisată la Biblioteca Naţională a Moldovei
16.01.2018, 14:07
Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, pe 15 ianuarie, Biblioteca Națională a Republicii Moldova a inaugurat expoziția cu genericul „Patrimoniul Cultural al Republicii Moldova în context European".
Ion Sfeclă, promotorul acuarelei şi-a vernisat lucrările la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei
12.01.2018
Ion Sfeclă s-a născut la 19 noiembrie, 1941, în Boian, Noua Suliţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.