Prima pagină / Lucruri / Business

Business

Valentina Buhna, antreprenoare: „Secretul este în pașii mici, pe care trebuie să-i faci în afacere, pentru a evita eventualele eșecuri mari”
17.06.2020
Valentina Buhna este o meșteriță care deja de patru ani produce fructe uscate, pistil din fructe și crackeri din semințe germinate, toate sub denumirea brandului „Flavorya”. Producătoarea are în spate Facultatea de Business și Administrarea Afacerii și experiență de muncă în același domeniu. La fel precum mulți moldoveni, Valentina și-a încercat norocul și peste hotarele țării, această experiență, însă, a făcut-o doar să înțeleagă că cel mai bine se simte acasă.
    
(VIDEO) „Sera agricolă” – afacere dezvoltată la Rezina, cu suportul Uniunii Europene
15.06.2020, 16:27
„Picături de suflet” este o asociație obștească, formată la inițiativa unui grup de părinți care cresc și educă în familie copiii cu dizabilități pentru care a fost creat un centru de zi. Recent, însă, asociația și-a extins domeniul de activitate și a decis să se implice în domeniul antreprenoriatului social.
Cristina Blanari, meșteriță handmade: „Cel mai important lucru de la pasiune la afacere a fost să am curaj și încredere în mine”
02.06.2020
Absolventă a Facultății de Biologie și Pedologie, specialitatea Ecologie a Universității de Stat din Moldova, Cristina Blanari este tânăra care a decis și a reușit să se reprofileze într-un domeniu mai artistic. Deja de câțiva ani aceasta confecționează, cu pasiune, felicitări manuale. Prin munca sa, Cristina a demonstrat că indiferent de profesia pe care o ai, perseverența și dedicația mereu vor prezenta un rezultat de succes.
    
(VIDEO) Marina Costin, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
21.05.2020, 17:15
Marina Costin a studiat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Acum este fondatoarea cabinetului stomatologic „FamilySmile” din orașul Orhei și prestează servicii medicale stomatologice specializându-se pe lucrul cu copii. Această idee de afacere o are încă din copilărie și la moment se bucură că și-a transformat visul în realitate.
Galina Tomaș, nutriționista care de 20 de ani inspiră oamenii să ducă un stil de viață sănătos
18.05.2020
Galina Tomaș este doctor în științe medicale, fondatoare a rețelei Unica Sport, a cabinetului de nutriție „Galina Tomaș” și a primei reviste on-line din Republica Moldova Unica.md. De asemenea este magistru în sănătate publică și în sport și membru al Asociației de Medici din Republica Moldova, despre activitatea unui medic specializat în nutriție, dar și ce înseamnă un stil de viață sănătăs ne-a povestit într-un interviu.
    
(VIDEO) Victor Buzatu, tânărul antreprenor care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
12.05.2020, 13:55
Victor Buzatu este un tânăr antreprenor din orașul Ialoveni care deja de șase ani gestionează propria sa fermă de prepelițe. A început totul dintr-o simplă curiozitate, iar mai apoi a înțeles că este un domeniu rentabil și interesant. Astfel, prin muncă și cu ajutorul grantului obținut de la Uniunea Europeană, Victor și-a dezvoltat afacerea și continuă să-și bucure clienții cu produse de calitate.
Dianna Buzu, tânăra care din pasiunea pentru accesorii și-a deschis propriul magazin online
11.05.2020
Pasiunea pentru bijuterii și-a transformat-o într-o afacere online. Așa începe povestea Diannei Buzu, care la cei 20 de ani și-a lansat magazinul online BUZU ACCESSORIES. Tânăra este o persoană pozitivă, iubește viața și trăiește orice clipă cu intensitate. Dorința de a încerca ceva nou și bucuria de a vedea femeile purtând accesorii stilizate a fost un pas decisiv pentru lansarea afacerii sale.
    
Arta frumosului prin mână de Femeie. Interviu cu Korina Braga, make-up artist
07.05.2020, 15:21
Tânără, frumoasă, plină de ambiție și cu vise mari, cam acestea sunt cuvintele care o definesc pe Korina Braga, make-up artist din Chișinău. Prin curaj, dăruire de sine și multă muncă aceasta a demonstrat că poți atinge un scop dacă crezi și investești mult în acesta.
Dina Ciocanu a deschis în Italia o agenție dentară
07.04.2017
Dintre cei 142.306 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu permis de şedere legală în Italia, apoximativ 70 la sută sunt femei. Acestea au plecat de acasă pentru viitorul lor, a copiilor și a nepoţilor. Unele se întorc în ţară, iar altele, aşa cum este Dina Ciocanu, reuşesc să-şi croiască un viitor în ţara gazdă. Dina Ciocanu vine de la Chişinău, a absolvit Universitatea de Stat, Facultatea de Litere și povestește despre experiența de antreprenoriat din Italia și despre romanul „Fântâni fără ciutură”.
    
Două moldovence au reușit să deschidă un magazin în Italia
07.03.2017, 11:22
Natalia Bichir și Cristina Druță sunt două moldovence care locuiesc în Italia de șapte, și respectiv, nouă ani. Cristina se află la sudul Italiei, Caserta, iar Natalia este stabilită la Fiano Romano, Roma. Dificultatea de a găsi produse tipice regionale din sudul Italiei și la Roma, le-a determinat să deschidă un astfel de magazin pentru a oferi produsele direct de la producator la consumator.
Elogii pentru prof. univ., dr. Oleg Stratulat la 60 de ani
22.02.2017
„Pentru studenții săi, Oleg Stratulat sau, așa cum este în memoria colectivă, „Dl Decan”, servește drept exemplu de combinație dintre un profesor sever, profesionist, perfecționist și un om cu o inimă mare cât toate finanțele publice din lume, cu un simț al umorului dezvoltat și cu o dragoste de oameni necondiționată”, spune în unul dintre elogiile cu ocazia celor 60 de ani de viață ai profesorului Oleg Stratulat unul dintre studenții săi, omul de televiziune Sergiu Beznițchi.
    
Proiecte susținute în cadrul programului Diaspora Engagement Hub
16.12.2016, 16:11
Diaspora Engagement Hub este un program nou de granturi tematice destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare, inclusiv asociaților și grupurilor de inițiativă, ce presupune implicarea și angajarea diasporei în diverse acțiuni, proiecte, inițiative care vor fi desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova și în străinătate.
Biscuiții personalizați, cadoul potrivit pentru sărbătoarea ta
14.12.2016
Biscuiții sunt printre cele mai consumate alimente de către persoanele din întreaga lume. Fie că le mănânci pentru a înlocui pâinea, fie că ți-a venit pofta de ceva dulce, biscuiții sunt ușor de consumat, fiind deseori considerați o gustare perfectă. Mai nou, și biscuiții personalizați, creați cu dragoste și pasiune, îndulcesc clipele de sărbătoare ale clienților săi.
    
Poartă accesorii semnate de Lilia Caraush și fii în trend iarna aceasta
06.12.2016, 14:41
Lilia Caraush este o meșteriță tânără, îndrăgostită de lucru manual. Face mereu ceea ce-i place și este cunoscută pentru accesoriile extraordinare transformate din firele de lână. O inspiră oamenii dragi la chip și suflet, de aceea pasiunea de a crea ceva frumos și deosebit, îi este mereu la ordinea zilei.
Personalizează-ți propria pernă! Ana Roșca îți propune cele mai autentice idei
16.08.2016
Într-o lume încărcată și obosită de rutina zilnică, ne-am îndreptat privirea spre oameni speciali. Oameni, precum Ana Roșca, care ne-a demonstrat ce înseamnă să muncești din pasiune și să-ți pornești o afacere, care cu doi ani în urmă era un simplu hobby.
    
Eșarfa este semnătura de stil a unei femei | Dina Rotari
01.06.2016, 16:07
Eșarfa reprezintă un element definitoriu al modei încă din secolul XX. Dina Rotari, o creatoare adevărată, dă formă și culoare acestui accesoriu care în prezent a devenit o piesă vestimentară de bază în garderoba mai multor femei. Pictate de ea manual, eșarfele își găsesc cu ușurință utilitatea și versatilitatea în crearea ținutelor.
Florile sunt zâmbetul pământului
25.05.2016
Sunt crescute cu grijă în parfumul iubirii, bunătății, iertării și stimei. Florile sunt cele ce simbolizează sublimul și nemărginita gingășie. Sunt cele care-ți fac ziua mai frumoasă prin mirosul, culoarea și delicatețea lor. Iar argumentele ni le oferă Ion și Silvia Coceban din satul Malcoci, Ialoveni.
    
„Merlot 2012 Premium” – unicul vin roșu moldovenesc medaliat cu aur la Concursul Mondial de vinuri de la Bruxelles
18.05.2016, 15:38
Vinul roșu moldovenesc ”Merlot 2012 Premium”, produs de bradului „Et Cetera”, a fost apreciat cu medalie de aur la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles. Dragostea și grija producătorilor pentru roadă sunt cheia succesului vinăriei.
(Foto, video) Memoriile ambasadorului Tibor Hodicska „Între Moldova, România şi Ungaria”: lansare la Chişinău
23.06.2015
Asociaţia pentru Politică Externă a găzduit, în prezenţa fostului Premier Ion Sturza, a fostului Preşedinte Petru Lucinschi, a unor diplomaţi, jurnalişti şi prieteni, lansarea cărţii ambasadorului Tibor Hodicska intitulată „Între Moldova, România şi Ungaria: memoriile unui ambasador”.
    
75 de citate din memoriile celui de-al doilea Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi
27.01.2015, 17:12
Al doilea Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, își sărbătorește la 27 ianuarie cea de-a 75-a aniversare. Stiripozitive.eu îl omagiază astăzi cu 75 de citate din volumele sale „Ultimele zile ale URSS” (1998) și „Viața și moartea” (2003).
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.