Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

La Butor, raionul Grigoriopol, a fost deschisă o brutărie socială
11.06.2019
În satul Butor, raionul Grigoriopol a fost deschisă o brutărie socială. Inițiatorii acestui proiect sunt cei din Asociația „Успешная женщина - центр поддержки и социального развития”, care au obținut un grant pentru a deschide întreprinderea socială „Brutăria Домашняя выпечка”.
    
De la „Bessarabskie Oblastnye Vedomosti” la „Plugarul Roșu”
15.05.2019, 16:34
Cea mai mare colecție de publicistică veche din țară poate fi găsită în cadrul departamentul „Carte veche și rară” al Bibliotecii Naționale a Moldovei.
„Aventurile lui Literatus”- educație mediatică prin joc
26.04.2019
Educația mediatică a devenit indispensabilă în circumstanțele în care informarea corectă a cetățenilor este un factor esențial pentru o societate dezvoltată. „Aventurile lui Literatus” este un joc care are rolul de a preda elevilor din școală și colegiu educația mediatică într-o formă interactivă și clară.
    
(Videografic) Ce facem în situații de urgență
19.04.2019, 16:41
Există lucruri care ne bucură.Ne amuză.Ne întristează.Sau chiar ne sperie.
Despre jurnalism şi verticalitate
21.03.2019
La date de 21 martie, în cadrul Universităţii de stat, a avut loc întâlnire studenţilor anului întâi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării cu , Victoria Popa, jurnalista care a venit să-i îndrume în ascensiunea lor profesională.
    
Două fete. Aceeași vârstă. Șanse diferite
07.03.2019, 15:31
Ana Maria și Iuliana* sunt două fete adolescente, care locuiesc în diferite regiuni ale țării, sunt de aceeași vârstă, ambele au câte 17 ani, dar viața lor este total diferită. În timp ce Ana-Maria este membră a unei rețele de tineri și a luat titlul de cea mai activă voluntară în 2018, Iuliana își crește copilul de un an, adesea supusă violenței și abuzului psihologic. De Ziua Internațională a Femeilor, UNFPA Moldova prezintă istoriile lor.
Cristina Baş: Implicarea într-un proiect eTwinning te face să creşti şi să-ţi dezvolţi abilităţile!
09.01.2019
Eleva Cristina Baş face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Crina Caragi: Cu eTwinning îţi depăşeşti propriile limite!
03.01.2019, 13:43
Eleva Crina Caragi face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Svetlana Calmaţui: De când sunt eTwinner, stau mai mult pe eTwinning decât pe Facebook!
03.12.2018
Profesoara Svtlana Calmaţui face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” – Vorbiți cu noi! la final. Și povestea continuă...
24.11.2018, 10:02
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” – Vorbiți cu noi!” a ajuns, sâmbătă, la final, iar protagonistele, partenerele și susținătoarele acestei inițiative au prezentat în cadrul unei conferințe de totalizare, cu genericul „Vocea ta contează!”, prioritățile și pașii de urmat pentru promovarea egalității de gen și a drepturilor civice în Republica Moldova.
Victoria Comerzan: eTwinning face minuni în educaţia din Moldova!
21.11.2018
Profesoara Vicotria Comerzan face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Liliana Nederiţă: eTwinning crește generații de elevi informați!
13.11.2018, 13:41
Profesoara Liliana Nederiţă face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Sergiu Gânca: eTwinning este o experienţă bună şi utilă pentru profesori pentru a vedea cum trăiesc ceilalţi, cu ce respiră şi aşa, pot fi în pas cu lumea!
08.11.2018
Profesorul Sergiu Gânca face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Angela Zeamă: Datorită eTwinning eu nu am voie să fiu leneșă, sunt într-o continuă activitate și dezvoltare!
07.11.2018, 16:10
Profesoara Angela Zeamă face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Tatiana Bujac: Trebuie să fim într-un pas cu elevii, altfel nu suntem interesanţi pentru ei!
06.11.2018
Profesoara Tatiana Bujac face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Olga Oglinda: eTwinning mă motivează să vreau să descopăr lucruri noi în meseria mea!
05.11.2018, 15:03
Profesoara Olga Oglinda face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Atelier axat pe dezbaterile TV cu jurnalistul Mircea Surdu pentru participantele la Academia de Liderism Feminin
31.10.2018
Participantele la Proiectul „Women 4 Leadership” au beneficiat de o instruire axată pe dezbaterile televizate, susținută de către jurnalistul Mircea Surdu, realizatorul talk-show-ului „Bună Seara!” de la TV Moldova 1.
    
Natalia Demcenco: eTwinning e o călătorie virtuală! Profesorii eTwinning Plus Moldova
29.10.2018, 16:00
Profesoara Natalia Demcenco face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Larisa Caragi: Copiii noștri s-au săturat să învețe de dragul învățatului! Profesorii eTwinning Plus Moldova
29.10.2018
Profesoara Larisa Caragi face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Maia Porumbrica: eTwinning mă inspiră zi de zi! Profesorii eTwinning Plus Moldova
25.10.2018, 15:02
Profesoara Maia Porumbrica face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.