Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

Expoziție personală în memoria artistului plastic Gheorghe Munteanu
12.12.2019
Expoziția personală, „In memoriam Gheorghe Munteanu”, a fost inaugurată recent la Centrul expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău. Vernisajul cuprinde aproximativ 60 de lucrări de pictură realizate, de-a lungul anilor, de regretatul artist plastic.
    
Femei primare la primul mandat – instruire în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”
02.12.2019, 11:54
34 de femei alese în funcția de primară la primul mandat s-au reunit, la 29 și 30 noiembrie 2019, la Chișinău, în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru o instruire axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
„Casa Speranțelor” din Soroca și Clubul Sportiv „Atletica” din Tiraspol au construit un nou „pod” pentru ambele maluri ale Nistrului
06.11.2019
În cadrul proiectului „Construim punți, depășim barierele”, împreună cu Fundația Est-Europeană, Centrul de Asistență Socială „Casa Speranțelor” din Soroca și Clubul Sportiv din Tiraspol și-au unit puterile, construind un nou pod pentru ambele maluri ale Nistrului.
    
Soarele, familia și iubirea – pe tine ce te face om fericit?
29.10.2019, 12:20
După atelierul de educație media, organizat de Centrul Media pentru Tineri la Ungheni, o echipă de tineri și-a provocat colegii să răspundă la o întrebare simplă, dar cu multe variante de răspuns – „de unde vine fericirea?”.
Egale, libere și diferite – persoanele LGBT din Moldova sunt protejate de discriminare
29.10.2019
În Republica Moldova, legea prevede că oamenii nu pot fi discriminați în baza orientării lor sexuale, nici la locul de muncă, nici pe stradă sau în oricare alte spații. Despre drepturile persoanelor LGBT și despre provocările lor s-a discutat la Media Tur 2019, organizat la Bălți, de către Centrul Media pentru Tineri, în parteneriat cu IREX Europe. Au participat jurnaliști, tineri interesați de media și reprezentanți ai ONG-urilor.
    
Eco-business: Construiește, dar nu distruge!
24.10.2019, 15:14
Întreprindere socială pentru producția de scoarță decorativă și beton din lemn „Eco-business: Construiește, dar nu distruge!” este proiectul realizat în Satul Glinoe, raionul Slobozia, în cadrul ONG-ului „EtEko”, și se ocupă de reciclarea deșeurilor din lemn și reutilizarea lemnului în alte domenii ale vieții de zi cu zi.
„Fitness în aer liber” – un proiect care promovează modul sănătos de viață la Andrușul de Jos
08.10.2019
Grupul de inițiativă „Mișcarea este viață” a lansat la Andrușul de Jos un proiect care promovează modul de viață sănătos. Băștinașii din localitate vor avea posibilitatea de a face sport în aer liber, acolo fiind instalate mai multe echipamente sportive.
    
Afacere socială la Isacova
17.09.2019, 13:32
În satul Isacova, raionul Orhei, acolo unde se află Casa Angelus, a fost lansată o afacere socială. În acest an, a fost cultivată o livadă de pomi fructiferi și două sere cu roșii, castraveți și ardei care asigura consumul intern al Centrului de Îngrijire Paliativă. Acest proiect a fost realizat din resursele acordate de către Uniunea Europeană prin intermediul Fundației Est-Europene.
Întreprinderea socială apicolă „Darul Albinelor” a strâns prima recoltă de miere
06.09.2019
Asociația Copiilor Surzi din Moldova (ACSM) anunță lansarea unei Întreprinderi sociale apicole – „Darul Albinelor” – o stupină de albine cu peste 50 de familii, situată în satul Cimișeni, raionul Criuleni. Lansarea stupinei a fost marcată de recoltarea și degustarea mierii, care a fost un prilej de dialog dintre organizațiile de suport și întreprinderile sociale.
    
Cum este văzută Molovata Nouă de către tineri
28.06.2019, 12:02
Tinerii din Molovata Nouă te invită să descoperi satul lor. Instruiți de către formatorii Centrului Media pentru Tineri, aceștia au realizat un reportaj despre localitatea natală și legenda apariției acestui sat.
Tinerii din Borogani au realizat un reportaj despre localitatea lor cu susținerea Centrului Media pentru Tineri
28.06.2019
Tinerii din localitatea Borogani, raionul Leova, și-au exprimat viziunea pe care o au asupra localității, prin intermediul unui reportaj realizat cu suportul formatorilor Centrului Media pentru Tineri.
    
O familie din Căușeni a modernizat condițiile de producere a brânzei de oi cu ajutorul unui grant oferit de UE
27.06.2019, 10:50
Au renunțat la viața de oraș cu toate facilitățile sale și s-au mutat în sat, unde au pus pe roate o afacere în domeniul oieritului. Acum doi ani, datorită unui grant oferit de UE, soții Zinaida și Sergiu Stefanco din satul Ucrainca, raionul Căușeni, au modernizat procesul de producere a brânzei de oi. Grantul a fost oferit în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.
Prima platformă de instruiri online pentru ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului a fost lansată!
25.06.2019
În cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”, continuă instruirile comune între ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului, menite să sporească cooperarea și încrederea între reprezentanții și beneficiarii acestora.
    
Oportunități de dezvoltare antreprenorială și educație financiară pentru tinerii din Drochia și Bălți
18.06.2019, 15:35
Misiunea asociației în cadrul proiectului „Fondul Antreprenorial pentru Tineri” este de a susţine echipe de tineri (18-30 ani) din orașul Drochia și municipiul Bălți în activități de educație financiară şi oportunităţi de dezvoltare socio-economică oferite de proiect, cu accent pe finanțarea inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor pentru un trai sustenabil în țară.Proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri”, inițiat de Asociaţia Obştească „Caroma Nord”, este finanțat din resursele Uniunii Europene și cofinanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene.
La Butor, raionul Grigoriopol, a fost deschisă o brutărie socială
11.06.2019
În satul Butor, raionul Grigoriopol a fost deschisă o brutărie socială. Inițiatorii acestui proiect sunt cei din Asociația „Успешная женщина - центр поддержки и социального развития”, care au obținut un grant pentru a deschide întreprinderea socială „Brutăria Домашняя выпечка”.
    
De la „Bessarabskie Oblastnye Vedomosti” la „Plugarul Roșu”
15.05.2019, 16:34
Cea mai mare colecție de publicistică veche din țară poate fi găsită în cadrul departamentul „Carte veche și rară” al Bibliotecii Naționale a Moldovei.
„Aventurile lui Literatus”- educație mediatică prin joc
26.04.2019
Educația mediatică a devenit indispensabilă în circumstanțele în care informarea corectă a cetățenilor este un factor esențial pentru o societate dezvoltată. „Aventurile lui Literatus” este un joc care are rolul de a preda elevilor din școală și colegiu educația mediatică într-o formă interactivă și clară.
    
(Videografic) Ce facem în situații de urgență
19.04.2019, 16:41
Există lucruri care ne bucură.Ne amuză.Ne întristează.Sau chiar ne sperie.
Despre jurnalism şi verticalitate
21.03.2019
La date de 21 martie, în cadrul Universităţii de stat, a avut loc întâlnire studenţilor anului întâi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării cu , Victoria Popa, jurnalista care a venit să-i îndrume în ascensiunea lor profesională.
    
Două fete. Aceeași vârstă. Șanse diferite
07.03.2019, 15:31
Ana Maria și Iuliana* sunt două fete adolescente, care locuiesc în diferite regiuni ale țării, sunt de aceeași vârstă, ambele au câte 17 ani, dar viața lor este total diferită. În timp ce Ana-Maria este membră a unei rețele de tineri și a luat titlul de cea mai activă voluntară în 2018, Iuliana își crește copilul de un an, adesea supusă violenței și abuzului psihologic. De Ziua Internațională a Femeilor, UNFPA Moldova prezintă istoriile lor.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.