Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

Bijuteriile care alintă ochii fiecărei femei
20.09.2017
Fiecare femeie dorește să arate frumos și să posede un stil personalizat, în care să găsească o picătură de tandrețe, farmec și pasiune.
    
(Video) Programul Național „INSPIR-O”: Cel de-al doilea eveniment de interacţiune dintre mentore şi mentee-i
24.07.2017, 14:40
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” a găzduit, la Chișinău, la 22 iulie 2017, un eveniment de interacţiune dintre mentore şi mentee-i în cadrul Programului Naţional de Mentorat pentru femei active „INSPIR-O!” din localităţi cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale. Este cel de-al doilea eveniment de interacțiune în cadrul acestui Program „INSPIR-O!”, după evenimentul din aprilie 2017.
(Video) „Academic Skills Café” la Chișinău: cum se transformă o cercetare academică într-un produs
21.07.2017
În perioada 20-21 iulie 2017, în Chișinău, a avut loc „Academic Skills Café”. Evenimentul a inclus o serie de ateliere de lucru destinate persoanelor interesate și implicate în domeniul cercetărilor academice și care doresc să cunoască cum se transformă o cercetare academică într-un produs intelectual pentru diverși actori (cetățean, stat, industrie, etc.), cum este utilizat marketing-ul pentru cercetători și care sunt tendințele de networking în mediul academic.
    
Un an academic în SUA! Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional anunţă desfăşurarea ediţiei Programului de schimb academic – FLEX 2018-2019
18.07.2017, 12:20
Programul de schimb academic FLEX este finanţat în întregime de Guvernul SUA şi oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA – GRATUIT!.
(Documentar) Fundația Est-Europeană în 2015-2016
13.06.2017
Zâmbete pe fețele copiilor și părinților. Locuri de muncă. Proiecte educaționale pentru profesori și elevi. Asistență pentru consumatori. Sprijin pentru persoanele vulnerabile. Și foarte mulți tineri activi în satele și orașele lor! Plus multe-multe altele.
    
(Videografic) Fundația Est-Europeană în anii 2015-2016
05.06.2017, 12:06
Anii 2015 și 2016 au avut pentru Fundația Est-Europeană și partenerii săi în total 731 de zile și multă muncă. Drumul către reușite a fost lung, iar bucuriile comune sunt mari. Acest videografic rezumă reușitele anilor 2015-2016. Să ni le amintim împreună.
Promovarea coeziunii sociale în Republica Moldova: Alla Roșca
10.02.2017
Alla Roșca se află în Statele Unite ale Americii de 10 ani. Chiar dacă se află pe alt continent, distanța nu este o barieră ca să realizeze proiecte acasă, în Moldova. Ultimul proiect pe care l-a implementat a fost „Promovarea coeziunii sociale în Republica Moldova”.
    
Cristina Pascari. O nouă poveste a studenților noștri peste hotare | Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”
16.01.2017, 10:00
Cristina Pascari, care recent a finalizat studiile de Masterat în Relații Internaționale, cu specialitatea Drept și Economie, în cadrul Universității din Szeged, Ungaria, este originară din satul Călinești, raionul Fălești. Inițial, și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Chișinău (Licență și Masterat), la Facultatea de Litere, specialitatea limba română – limba greacă.
Psihologul Anna Comendant povestește despre posibilitățile practice ale psihodramei
28.12.2016
Anna Comendant este tânăra de doar 26 de ani care reușește să fie mămică, soție, psiholog și consilier pentru adulți și tineri. A reușit până acum să facă licența și masterat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” în psihologie. De asemenea, face doctorat în psihologia educației. Ambiția și dorința de a crește profesional a motivat-o să facă și un curs de psihodrama-terapiei ce a durat trei ani și șase luni, la una din filialele de la Moscova. Anna a împărtășit echipei Stiripozitive aportul colosal pe care-l are acest curs asupra îmbunătățirii cunoștințelor practice în terapie de grup.
    
(Infografic) 5 lucruri despre diferențele de gen la salarii în Moldova
23.12.2016, 14:11
Cele 5 lucruri esențiale despre diferențele de gen la salarii în Republica Moldova au fost prezentate, la 22 decembrie 2016, în cadrul unui Club de Presă, de către echipa Proiectului Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, realizat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.
Textury - instrument creat de Iulian Gulea, cu ajutorul căruia se poate vizualiza componența emoțională a oricărui text
08.12.2016
Iulian Gulea, un tânăr căruia îi place să citească, a creat instrumentul Textury. Vă întrebați ce face acest instrument? Și Stiripozitive.eu și-a dorit să cunoască acest lucru. Deci, am aflat că scopul principal al instrumentului Textury este vizualizarea interactivă a aspectului emoțional al unui text din mai multe perspective. Aflați și voi cum îl puteți utiliza, citind interviul realizat cu creatorul acestui instrument.
    
(Video) Trei texte din cartea VINIL în limbajul mimico-gestual la TV Moldova 1 și TV Moldova 2
05.12.2016, 09:55
Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, la TV Moldova 1 și TV Moldova 2 au fost difuzate trei texte din cartea VINIL de Igor Guzun. Textele au fost citite de Mihaela Cîrnov și traduse de Valentina Popescu în limbajul mimico-gestual.
Sistemul de învățământ din Statele Unite ale Americii: Alexandru Vlad Murzac
07.11.2016
Alexandru Vlad Murzac este bursierul programului Future Leaders Exchange pentru anul de studii 2016-2017. Timp de un an de zile, Statele Unite ale Americii îi va fi gazdă și tot acolo va beneficia de un sistem de învățământ bine pus la punct.
    
A văzut-o, a auzit-o, a mirosit și a gustat din ea. Italia – țara enigmă pentru Doina Strulea
31.10.2016, 14:48
A pășit pragul Italiei pentru prima dată în 2013, datorită premiului de poezie câștigat de la Triuggio. S-a îndrăgostit de tot: cultură, oameni, gastronomie, peisaje. Doina Strulea, este cea care scrie versuri, îi place să citească, să meargă la evenimente culturale, să gătească, să facă voluntariat și să asculte.
Fundația Est-Europeană a prezentat studiul privind calitatea apei potabile din Republica Moldova
04.10.2016
Monitorizarea calității apei potabile în sisteme de apeducte din Republica Moldova a fost subiectul discutat în cadrul unui Club de Presă, organizat de Fundația Est-Europeană. Analiza privind calitatea apei s-a desfășurat în toate raioanele, inclusiv trei municipii și Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, în perioada iulie – septembrie 2016. Probele apelor subterane și de suprafață s-au prelevat din 45 de localități ale țării.
    
Zece pași spre dezvoltare durabilă
01.09.2016, 15:54
1 septembrie 2016, Budapesta, Ungaria - Planeta noastră se încălzește. Ghețarii se topesc, nivelul mării crește, iar fenomenele meteorologice extreme, cum ar fi seceta, cicloanele și inundațiile sunt din ce în ce mai frecvente.
Persoanele în scaun cu rotile pot deveni șoferi. Proiectul pus în funcțiune de șapte tineri urmează să fie lansat în toamnă
28.07.2016
Constantin Vlas este un tânăr care activează în domeniul administrației publice locale, dar în același timp face și voluntariat. Anterior, în calitate de lider al unor ONG-uri și grupuri de inițiativă a inițiat și coordonat mai multe proiecte care au avut drept scop dezvoltarea tinerilor. Acum împreună cu cei șase colegii ai săi lucrează la proiectul AVAI pentru a îndeplini visul lui Alexandru de a conduce propriul său mijloc de transport, el fiind nevoit să se deplaseze în scaun cu rotile de zece ani.
    
(Foto) Constituția Republicii Moldova pe Instagram și Facebook
08.06.2016, 10:04
Pe Instagram și Facebook a fost creată o pagină care promovează articole din Constituția Republicii Moldova.
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna mai pe stiripozitive.eu
30.05.2016
În urma unei analize minuțioase a subiectelor apărute pe stiripozitive.eu în luna mai, am creat un top 10 al subiectelor care se bucură de o atenție sporită. Dacă unele materiale au câteva sute de vizualizări, atunci altele ajung să aibă până la 70.000 vizualizări.
    
(Galerie foto) „La Chișinău timpul s-a oprit”
25.04.2016, 13:31
În secolul vitezei o parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, iar alta se scurge. „La Chișinău timpul s-a oprit”, acest fapt îl demonstrează ceasurile vechi care împânzesc bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Paradoxal, trecătorii aleargă în stânga și-n dreapta, fără să observe că acele ceasornicelor opresc timpul pentru reflectare.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.