Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

Atelier de iarnă “Mâini dibace”, ediţia a V-a
12.12.2017
Atelierele "Mâini dibace" sunt o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis" dat fiind faptul că, în fiecare an de sărbătorile calendaristice și cele naționale, copiii sunt invitați la atelierul de creație pentru a confecționa obiecte specifice tradițiilor și sărbătorilor din Moldova.
    
Mărțișorul a fost înscris în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO
06.12.2017, 17:14
Miercuri, 6 decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a votat înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a dosarului multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie" - dosar comun al Republicii Moldova, României, Bulgariei și FYROM (Macedonia).
Elena Rațoi: „Nici imaginea femeii și nici a bărbatului nu trebuie obiectificată în publicitate”| UN Women
06.12.2017
Elena Raţoi este manageră de componentă a UN Women, în cadrul programului ONU „Femeile în politică”. S-a alăturat echipei UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) în anul 2014, pentru a promova participarea politică a femeilor la procesul politic și decizional. Până a activa în UN Women, Elena a lucrat asistentă de proiect la Asociaţia „MOTIVAȚIE” și s-a implicat activ în apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Deține o diplomă de masterat în drept civil la Universitatea de Stat din Moldova.
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 25 de ani: Cristina Gurez
04.12.2017, 16:20
Cristina Gurez a absolvit licența și masteratul la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. De 6 ani lucrează în jurnalism-ul online, fiind implicată în mai multe proiecte media. Este pasionată de călătorii, a vizitat 16 țări, iar în scurt îşi planifică să ajungă şi în a 17-a.
Femeile supraviețuitoare ale violenței cer acțiuni imediate pentru eliminarea violenței față de femei și fete
28.11.2017
Femeile supraviețuitoare ale violenței și cele 22 de organizații care formează Coaliția Națională „Viața fără violență în familie” au făcut un apel către autoritățile publice și întreaga societate să ia măsuri imediate pentru combaterea violenței față de femei. Apelul a fost prezentat în cadrul Dialogului public „Tu nu ești singură. Uniți pentru eliminarea violenței față de femei” care a avut loc pe 27 noiembrie la Chișinău.
    
Cetățenii moldoveni, activi în cadrul Summitului Diasporelor din Italia
24.11.2017, 16:23
Prima ediție a Summitului Național al Diasporelor din Italia a reunit peste 300 de membri ai asociațiilor de migranți din peninsulă, inclusiv din Republica Moldova, și reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile.
(VIDEO) Vernisajul expoziției graficianului și sculptorului Dumitru Verdianu la Chișinău
16.11.2017
Artistul Dumitru Verdianu a revenit la Chișinău cu o expoziție de sculptură și grafică, care a fost vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei.
    
Istoria Olgăi Berdeu: „Sunt diferită...” | UN Women
15.11.2017, 12:03
Olga Berdeu este o femeie cu dizabilități de 50 de ani din Chișinău, Republcia Moldova, și a participat în cadrul Programului de consolidare a participării în politică și în viața civică a femeilor cu dizabilități din Moldova „Avem abilități - dorim posibilități!”, susținut de UN Women în Moldova, prin Programul ONU „Femeile în politică”, și cu susținerea financiară a Guvernului Suediei. Programul și-a propus să dezvolte calitățile de lidere ale femeilor cu dizabilități și s-a desfășurat din iunie până în octombrie 2017.
Marianna Tihu: „Credeți în voi, credeți în propriile forțe. Dizabilitatea nu trebuie să vă limiteze în realizarea viselor!”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
27.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al șaselea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
Vlad Andreev: „Fiecare persoană generează admirație”
26.10.2017, 10:49
Faceți cunoștință, el este Vlad Andreev, are 26 de ani și este o persoană pozitivă. Are un caracter puternic, optimist și energic, ceea ce înseamnă că aproape mai tot timpul liber este în acțiune. Îi place mult să-i facă pe cei din jurul lui să zâmbească, deoarece are obiceiul să învețe de la aceștia doar lucruri utile.
Forumul Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!”: „Trebuie să fim auzite atât de societate, cât și de autorități”
23.10.2017
La 23 octombrie, pentru prima dată în Republica Moldova, 40 femei cu dizabilități din întreaga țară, inclusiv de pe malul stâng al Nistrului, care își doresc să se implice activ la dezvoltarea economică, socială și politică a țării, au participat în cadrul Forumului Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!” la Chișinău. Programul de instruire a fost lansat în iulie curent și durează pe parcursul a 4 luni, find implementat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități „Abilități Europene Fără Limite".
    
Drepturi egale la sănătatea reproductivă: 30 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor dotate cu echipament medical adaptat fetelor şi femeielor cu dizabilităţi
18.10.2017, 17:44
Raportul global Starea Populației Lumii 2017 a fost lansat de către UNFPA la nivel mondial pe 17 octombrie, acesta fiind axat pe accesul inegal la servicii de sănătate reproductivă. Iar fetele și femeile cu dizabilități din Moldova au început să beneficieze, de la 18 octombrie 2017, de acces la fotolii ginecologice adaptate necesităților lor în cadrul rețelei de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor din țară.
Olga Cibotaru: „Femeile cu dizabilități trebuie să aibă încredere în abilitățile pe care le au”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
17.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al cincilea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
Natalia Bumbu: „Vrem să fim acceptate așa cum suntem”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
13.10.2017, 17:25
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al patrulea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
Lilia Puzderi: „Femeia cu dizabilități poate și vrea să schimbe unele lucruri mult mai bine decât persoanele care stau la conducere”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
10.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al treilea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
Proiectul social „Un zâmbet, o floare” organizat de Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău şi AO „Inimă Mare”
10.10.2017, 14:42
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Primăriei Chişinău împreună cu AO „Inimă Mare” au organizat proiectul social „Un zâmbet, o floare”, proiect ce se află la cea de-a II-a ediţie. Astfel, elevii de la diverse instituții de învățământ din capitală au creat compoziții florale și au mers pe la casele profesorilor pensionari, care nu mai predau de cel puțin de 10 ani. Voluntarii, circa 300 la număr, le-au adresat mesaje de mulțumire și recunoștință.
Elena Cernei: „Dizabilitatea nu este un impediment pentru a ajunge în funcții de conducere” | „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
06.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al doilea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
„CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni”, la cea de-a V-a ediție
03.10.2017, 16:21
Timp de două zile, la Chişinău s-a desfăşurat festivalul societăţii civile – CIVIC FEST – care a adunat zeci de ONG-uri din toată ţara, proiecte de succes şi oameni activi care mişcă Moldova din loc. Anul acesta, organizaţiile au fost mult mai aproape de toţi cetăţenii la Târgul ONG-urilor, unde au aflat cum pot să se implice în dezvoltarea socială şi economică a comunităţii lor.
Adela Postolache: „Dacă ești femeie cu dizabilități, trebuie să muncești înzecit ca să câștigi autoritate” | „Avem Abilități - dorim Posibilități!"
02.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" se lansează la 2 octombrie. Aceasta este organizată de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilităţi din Republica Moldova - „Abilități Europene Fără Limite", în cadrul Programului național de consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu dizabilități „Avem abilități - dorim posibilități!".
    
Bijuteriile care alintă ochii fiecărei femei
20.09.2017, 15:36
Fiecare femeie dorește să arate frumos și să posede un stil personalizat, în care să găsească o picătură de tandrețe, farmec și pasiune.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.