Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

Două fete. Aceeași vârstă. Șanse diferite
07.03.2019
Ana Maria și Iuliana* sunt două fete adolescente, care locuiesc în diferite regiuni ale țării, sunt de aceeași vârstă, ambele au câte 17 ani, dar viața lor este total diferită. În timp ce Ana-Maria este membră a unei rețele de tineri și a luat titlul de cea mai activă voluntară în 2018, Iuliana își crește copilul de un an, adesea supusă violenței și abuzului psihologic. De Ziua Internațională a Femeilor, UNFPA Moldova prezintă istoriile lor.
    
Cristina Baş: Implicarea într-un proiect eTwinning te face să creşti şi să-ţi dezvolţi abilităţile!
09.01.2019, 13:17
Eleva Cristina Baş face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Crina Caragi: Cu eTwinning îţi depăşeşti propriile limite!
03.01.2019
Eleva Crina Caragi face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Svetlana Calmaţui: De când sunt eTwinner, stau mai mult pe eTwinning decât pe Facebook!
03.12.2018, 16:15
Profesoara Svtlana Calmaţui face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” – Vorbiți cu noi! la final. Și povestea continuă...
24.11.2018
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” – Vorbiți cu noi!” a ajuns, sâmbătă, la final, iar protagonistele, partenerele și susținătoarele acestei inițiative au prezentat în cadrul unei conferințe de totalizare, cu genericul „Vocea ta contează!”, prioritățile și pașii de urmat pentru promovarea egalității de gen și a drepturilor civice în Republica Moldova.
    
Victoria Comerzan: eTwinning face minuni în educaţia din Moldova!
21.11.2018, 16:51
Profesoara Vicotria Comerzan face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Liliana Nederiţă: eTwinning crește generații de elevi informați!
13.11.2018
Profesoara Liliana Nederiţă face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Sergiu Gânca: eTwinning este o experienţă bună şi utilă pentru profesori pentru a vedea cum trăiesc ceilalţi, cu ce respiră şi aşa, pot fi în pas cu lumea!
08.11.2018, 17:13
Profesorul Sergiu Gânca face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Angela Zeamă: Datorită eTwinning eu nu am voie să fiu leneșă, sunt într-o continuă activitate și dezvoltare!
07.11.2018
Profesoara Angela Zeamă face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Tatiana Bujac: Trebuie să fim într-un pas cu elevii, altfel nu suntem interesanţi pentru ei!
06.11.2018, 13:43
Profesoara Tatiana Bujac face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Olga Oglinda: eTwinning mă motivează să vreau să descopăr lucruri noi în meseria mea!
05.11.2018
Profesoara Olga Oglinda face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Atelier axat pe dezbaterile TV cu jurnalistul Mircea Surdu pentru participantele la Academia de Liderism Feminin
31.10.2018, 12:04
Participantele la Proiectul „Women 4 Leadership” au beneficiat de o instruire axată pe dezbaterile televizate, susținută de către jurnalistul Mircea Surdu, realizatorul talk-show-ului „Bună Seara!” de la TV Moldova 1.
Natalia Demcenco: eTwinning e o călătorie virtuală! Profesorii eTwinning Plus Moldova
29.10.2018
Profesoara Natalia Demcenco face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Larisa Caragi: Copiii noștri s-au săturat să învețe de dragul învățatului! Profesorii eTwinning Plus Moldova
29.10.2018, 15:40
Profesoara Larisa Caragi face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Maia Porumbrica: eTwinning mă inspiră zi de zi! Profesorii eTwinning Plus Moldova
25.10.2018
Profesoara Maia Porumbrica face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Sergiu Jelihovschi: eTwinning leagă prietenii! Profesorii eTwinning Plus Moldova
23.10.2018, 15:24
Profesorul Sergiu Jelihovschi face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Dezvoltarea societății civile prin finanțare directă de către stat: recomandări pentru autoritățile publice
20.09.2018
Analiza legislației și a practicilor existente de finanțare directă a Organizațiilor Societății Civile (OSC), realizată în perioada februarie-martie 2018, în cadrul studiului „Finanțarea directă a OSC de către stat în Republica Moldova”, a relevat mai multe probleme privind reglementarea juridică, transparența, planificarea, bugetarea și funcționarea mecanismului de finanțare directă a OSC. Această analiză generează câtevca concluzii de bază.
    
Mecanismul de finanțare directă a organizațiilor societății civile de către stat: realități și opțiuni
11.09.2018, 18:14
Durabilitatea financiară a Organizațiilor Societății Civile (OSC) este considerată drept una din cele mai mari probleme cu care se confruntă OSC în Moldova. Din acest considerent, am încercat să înțelegem cum funcționează mecanismul de finanțare directă de către stat a proiectelor organizațiilor societății civile.
Durabilitatea financiară a Organizațiilor Societății Civile în Republica Moldova: nevoia unor reguli simple și unice pentru finanțarea directă a OSC de către stat
05.09.2018
Diversitatea rolurilor pe care le joacă Organizațiile Societății Civile (OSC) într-o societate este foarte variată. OSC sunt cele care abilitează cetățenii să-și revendice drepturile, contribuie la stimularea cetățeniei active, la sporirea gradului de informare și de sensibilizare a cetățenilor, influențează și monitorizează dezvoltarea și implementarea politicilor. Astfel contribuie la sporirea gradului de responsabilizare a guvernului față de interesul cetățeanului, oferă servicii de bază categoriilor vulnerabile ale populației etc.
Studiu realizat de experta Liliana Palihovici, președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”     
Autoritățile locale și băștinașii din Pelinia au lansat un model de afacere comunitară bazată pe meșteșuguri
20.08.2018, 10:00
Un Centru de artizanat a fost deschis în satul Pelinia din raionul Drochia în cadrul primei ediții a Festivalului „Zestrea Nordului”. Astfel, cei 40 de meșteri populari din localitate vor practica meșteșugurile specifice zonei, confecționând straie populare, covoare și prosoape tradiționale în bază de comenzi prealabile.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.