Prima pagină / Locuri / Societate

Societate

(Video) Moldovean ca mine nu-i
14.03.2019
O seară excepţională de „Cunoştinţă cu cineastul” a avut loc la America House, unde a fost prezentat filmul documentar „Moldovean ca mine nu-i”, realizat de echipa Studioului „TeleFilm Chișinău”.
    
Grigore Coroi: eTwinning, platforma care mă inspiră să creez!
26.12.2018, 14:00
Elevul Grigore Coroi face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Nina Babcineţchii: Din fiecare proiect eTwinning elevii învaţă lucruri noi!
20.11.2018
Profesoara Nina Babcineţchii face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Tatiana Dragan: Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!
19.11.2018, 14:13
Profesoara Tatiana Dragan face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Lilia Paşa: eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor!
16.11.2018
Profesoara Lilia Paşa face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Vladimir Bulat: Eu nu mă opresc aici, vreau să mă implic în multe alte proiecte!
09.11.2018, 17:35
Profesorul Vladimir Bulat face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Masă rotundă la Coșnița. Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice
30.10.2018
Satul Coșnița găzduiește, la 30 octombrie 2018, în incinta Consiliului Raional Dubăsari, cea de-a doua masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea a trei mese rotunde – la Varnița, la Coșnița și una finală la Chișinău – este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.
    
Toată lunea Bună se invită la „dizABILITY Social Econiomic FEST”
14.09.2018, 14:14
TOATĂ LUMEA BUNĂ să invită la dizABILITY Social Economic FEST ” - un eveniment unic, care are ca scop promovarea abilităților și talentelor a persoanelor cu dizabilități, precum și să valorificarea potențialul economic, social și politic a acestor oameni pentru bunăstarea țării.
Expoziția „Underground Images” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova
19.07.2018
Expoziția „Underground Images” prezintă o selecție de peste 60 de postere din seria largă concepută la Școala de Arte Vizuale NY menite a fi expuse în sistemul vast al metroului din New York.
    
(VIDEO) Evenimentul de finalizare a proiectului „Parteneriate pentru Bună Guvernare”. Un proiect cu multă muncă asiduă, succese dar şi planuri de viitor ale echipelor comunitare
18.06.2018, 14:35
Pe 15 iunie a avut loc evenimentul de finalizare a proiectului „Parteneriate pentru Buna Guvernare”. Proiectul a avut drept scop creșterea nivelului de bună guvernare în trei orașe ale Republici Moldova, selectate în bază de concurs, aşa precum: Cupcini, raionul Edineț, Dondușeni și Strășeni.
Peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova pot beneficia de instruiri în cadrul proiectului de liderism „Women 4 Leadership”
13.06.2018
Peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova, interesate de participare în procesul de luare a deciziilor la nivel național și local, pot beneficia de instruiri în cadrul proiectului de liderism „Women 4 Leadership”.
    
EcoLocal Farmers’ Market
12.06.2018, 16:20
Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova anunță într-un comunicat de presă lansarea pieței EcoLocal Farmers’ Market, care va avea loc la data de 30 iunie 2018, în perimetrul centrului de afaceri KENTFORD, bulevardul Ștefan cel Mare, 202. Partener General – compania CTI Capital.
(VIDEO) O nouă ediție de distracții și shopping accesibil la aniversarea unui an de activitate Mami&Co
28.05.2018
Atmosferă bună şi personaje din poveşti am întâlnit, în acest weekend, într-un parc din capitală.
    
Vinul Moldovei – record de medalii de aur la Concursul Internațional „Galicja Vitis” din Polonia
25.05.2018, 13:01
Vinul Moldovei a cucerit prin calitate europeană juriul Concursului Internațional „Galicja Vitis”, care s-a desfășurat între 17 și 18 mai în Polonia.
Discuții productive pe marginea combaterii migrației ilegale și criminalității transfrontaliere la frontiera moldo-română
16.05.2018
Ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră s-au întrunit astăzi, 16 Mai 2018, într-o ședință de lucru cu omologii din România. Întrevederea a prilejuit trecerea succintă în revistă a dezvoltării relaţiilor de colaborare, a schimbului de experienţă în domeniul combaterii migraţiei ilegale şi criminalităţii transfrontaliere, precum și utilitatea analizei informaţiei în prevenirea şi descoperirea infracţiunilor.
    
(Video) Evenimentul „ŞTIM să descoperim” s-a desfăşurat în cadrul iniţiativei globale „STEM Discovery Week”, care încurajează studiile în domeniile exacte
07.05.2018, 14:45
Peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani s-au convins că științele exacte sunt interesante, iar procesul de învățare a acestora poate fi distractiv după ce au participat la câteva ateliere tematice din cadrul „ŞTIM să descoperim”.
(VIDEO) Spectacol de suflet la Filarmonica Națională: „Așa cântă neamul meu”
30.03.2018
„Așa cântă neamul meu” este genericul unui spectacol muzical, organizat la 29 martie 2018, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici", de Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.
    
(Foto) Târgul de Cariere 2018: Aici găseşti o mulţime de posturi vacante în cele 50 de companii naţionale şi internaţionale
27.03.2018, 13:20
Astăzi şi mâine, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac", peste 50 de angajatori vor fi prezenţi la Târgul de Cariere Chișinău, între orele 10:00 - 17:00. Indiferent de studiile pe care le ai, sau domeniul tău de interes, la târgul din acest an poți găsi oferte de muncă, programe de voluntariat, iar pe lângă acestea şi job-uri care îţi vor permite să lucrezi de la distanţă.
„Diaconia”: „Transformă timpul în Super Putere, fii voluntar în campania de Paşti „Masa Bucuriei”!”
13.03.2018
Te entuziasmează ideea de a fi o parte activă in comunitatea ta şi de a face lumea din jurul tău mai bună? Nimic mai simplu, Misiunea Socială „Diaconia” recrutează voluntari în cadrul campaniei de Paşti ,,Masa Bucuriei”.
    
(VIDEO) Pelicula „Şi va fi…”, o producție a studioului cinematografic Buftea (România), în regia lui Valeriu Jereghi
08.02.2018, 16:48
Acest eveniment are drept scop returnarea, după 25 de ani, a unui tezaur cultural cinematografic Moldovei, din partea Franţei, cu prezenţa înalţilor reprezentanţi ai ambasadelor Franţei, României şi a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.