Prima pagină / Locuri / Societate

Societate

(VIDEO) Pelicula „Şi va fi…”, o producție a studioului cinematografic Buftea (România), în regia lui Valeriu Jereghi
08.02.2018
Acest eveniment are drept scop returnarea, după 25 de ani, a unui tezaur cultural cinematografic Moldovei, din partea Franţei, cu prezenţa înalţilor reprezentanţi ai ambasadelor Franţei, României şi a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
    
(VIDEO) Campania Naţională „Să citim împreună!” a ajuns la ediţia a VII-a
30.01.2018, 15:57
Pe 26 ianuarie a fost lansată campania națională de promovare a lecturii. Pentru desfășurarea cu succes a acestei campanii, bibliotecile publice își vor completa colecțiile prin achiziție sau donații cu un număr suficient de exemplare ale cărţilor „Lumina glasului lăuntric” de Vasile Romanciuc și „Îngerii dispar în ploaie” de Aurelian Silvestru, apărute la Editura „Prut Internațional”, titluri propuse pentru lectura anului 2018.
Mulţumiri din partea Guvernului Republicii Moldova către inspectorii de patrulare care au asigurat ordinea publică la Târgul de Crăciun
17.01.2018
La ceremonia de înmânare a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, consilierul Primului ministru, Eremei Priseajniuc, șeful IGP, Alexandru Pînzari și șeful INP, Livii Baziuc.
    
A V-a ediție a sărbătorii pentru copiii diaporei moldovenești din Atena cu genericul „Am venit să colindăm!”
02.01.2018, 14:52
Pe 23 decembrie la Centrul cultural din Atena 39 de copii prezenți și participanți, între vârsta de 3 și 14 ani împreună cu părinții s-au implicat frumos la matineul anual, prezentând un program vast cu obiceiuri și tradiții de Crăciun și Sfântul Vasile.
Concert de Crăciun organizat de moldovenii din Ravenna, Italia
26.12.2017
Pe 17 decembrie, în orașul Ravenna, Italia, a avut loc evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă - „Colindăm, colindăm iarna!”, organizat pentru al doilea an consecutiv de către asociația culturală „Inima Moldovei”.
    
Femeile din Codreanca au vorbit despre provocările cu care se confruntă la nivel local în cadrul Turului de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”
19.12.2017, 14:58
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! a fost lansat în Republica Moldova în aprilie 2017. În cadrul acestuia, femeile din mai multe comunităţi vorbesc împreună cu coordonatoarea de proiect despre cele mai mari provocări cu care se confruntă la nivel local.
Winter Charity Ball 2017
13.12.2017, 16:14
În ajunul Crăciunului, Comunitatea absolvenților programului FLEX, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Gender-Centru organizează un bal caritabil. În urma acestui bal, banii adunaţi vor fi donaţi în scop caritabil unei familii tinere cu doi copii. În ajunul Crăciunului, fiecare dintre noi poate fi Moş Crăciun pentru această familie!
Centrul educaţional-cultural moldovenesc din orașul Beirut, Liban- un punct de regăsire pentru moldovenii din Liban
11.12.2017
În a doua jumătate a lunii noiembrie, curent, fost inaugurat primul centru educațional-cultural moldovenesc în orașul Beirut, Liban. Inițiatoarele acestui proiect, spun că sunt bucuroși de orice: de un copil nou-venit, de o mămică, care se interesează de activitățile centrului, de felicitările sincere din partea altor centre culturale. Au depus eforturi considerabile ca să funcționeze. Cu toate că inițial puțini au crezut în acest proiect, azi se pot bucura de un centru unde se pot aduna pentru a-și aminti de casă.
    
,,Spălătorie publicitară” pe holul USM
06.12.2017, 14:07
Expoziţia a fost organizată de către studenţii anului III, specialitatea Comunicare. Acest eveniment vine să prezinte cele mai bune/proaste publicități autohtone din acest an. Prin intermediul acestor materiale organizatorii şi-au propus să promoveze publicitatea de calitate dar şi să atenţioneze agenţii economici în legătură cu greşelile comise în publicitate.
Cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun organizat de asociația “Prietenii copilului” s-a desfăşurat la Atena
27.11.2017
În perioada 25 și 26 noiembrie curent, la Centrul Expozițional HelExpo din Atena s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun, organizat de asociația "Prietenii copilului" cu participarea corpurilor diplomatice străine acreditate în Grecia, cu scopul de a colecta mijloace băneşti pentru copiii din familiile social vulnerabile.
    
Nopțile magice ale Clujului surprinse de doi fotografi basarabeni
06.11.2017, 15:52
Fotografii Alexandru Kiriak și Mihai Domentii au ajuns la Cluj-Napoca din Republica Moldova, iar acolo au inițiat proiectul „Magic Night of Romania". Acești doi artiști fotografi prezintă nopțile magice ale Clujului. Fascinația lor pentru magia nopților a început în Republica Moldova, în Chișinău, atunci când în cadrul echipei IsoHouse, s-a dat startul unei serii de fotografii nocturne urbane. Dacă vreți să vedeți Chișinăul în toată splendoarea lui, „frunzăriți" și albumul foto realizat de Alexandru Kiriak anul trecut.
Oaspeți de peste hotare, voie bună, plăcințele și sarmale la Chișcăreni
04.10.2017
Mirosul deliciilor tradiționale au reuşit să satisfacă poftele culinare ale celor prezenți. Sarmalele şi plăcintele au fost gazda Festivalului care s-a desfăşurat la cea de-a VII-a ediţie. Muzica, dansul şi voia bună au fost şi ele prezente la festivalul gastronomic din satul Chişcăreni, raionul Sîngerei.
    
Toamna umple podgoriile de voie bună
03.10.2017, 16:32
Lunile septembrie-octombrie se dedică viței-de-vie. Gospodarii urcă pe dealuri cu coșurile goale visând fericiți la vinul bun pe care-l vor bea în fața șemineului la iarnă.
Cu drag de Bucureşti de pe strada Bucureşti
20.09.2017
În timp ce bucureştenii sărbătoresc 558 de ani de la prima atestare documentară, în Chişinău, colegul nostru de la Stiripozitive.eu. Alexei Gurduza a surprins în fotografii strada Bucureşti cu cele mai colorate graffiti şi clădiri.
    
Media Azi | Corina Cepoi, Directoarea Reprezentanței Internews în Moldova: „Când nu ai o viziune în jurnalism, e mai bine să faci altceva”
24.08.2017, 11:04
Cu mulți ani în urmă, a fondat Centrul pentru Jurnalism Independent și Școala de Studii Avansate în Jurnalism. A activat apoi în proiecte internaționale de media în alte țări, a fost directoare la Internews în Kârgâzstan. Iar de câteva luni s-a întors acasă, în calitate de directoare a Reprezentanței Internews în Republica Moldova. Corina Cepoi povestește în interviul pentru Media Azi despre situația din media, despre ce îi lipsește jurnalismului autohton și, nu în ultimul rând, despre proiectele Internews pe care le va implementa în următorii cinci ani.
Planeta Chişinău, episodul 3: fotografii de Alexei Gurduza
26.07.2017
Planeta Chișinău, scăldată în razele soarelui, surprinsă în fotografii de Alexei Gurduza, colegul nostru de la Stiripozitive.eu.
    
(Video) La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost lansat albumul cartografic „Descriptio Bessarabiae”
21.06.2017, 11:16
Lansarea volumului cartografic „Descriptio Bessarabiae” a avut loc, la 20 iunie 2017, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. La eveniment au participat autorii lucrării - profesorul universitar Adrian Năstase, Mihai Gribincea şi Ovidiu Dumitru, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, istorici, muzeografi, ziarişti, alte persoane, informează MOLDPRES.
(Galerie foto) La Chișinău găsești o mare parte din lume
30.05.2017
La Chișinău găsești o mare parte din lume, începând cu orașul București și terminând cu Paris sau Milano. Ne-am înarmat cu aparatul de fotografiat și am imortalizat străzi din Chișinău care poartă denumiri de orașe din Europa.
    
Organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă
28.04.2017, 12:27
Cetățenii Republicii Moldova care aleg să meargă peste hotare, fie pe o perioadă scurtă, nedeterminată sau cu scopul de a se muta cu traiul acolo, au nevoie de susținere, mai ales când vorbit despre protecția drepturilor migranților. Astfel, Ludmila Korsun, avocată de specialitate, oferă acest suport migranților. Ludmila a creat organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.