Prima pagină / Locuri / Societate

Societate

Livada cu fructe exotice de la Nișcani
18.11.2015
„Goji, castani comestibili, lămâi, măslini, jujubă, migdale, moșmon japonez, dar și alte fructe exotice cresc la Nișcani, raionul Călărași. Chiar și frunze de laur sau rozmarin poți vedea în gospodăria lui Petru Sorici”, scrie portalul Expresul.com despre livada exotică a lui Petru Sorici din satul Nișcani, raionul Călărași.
    
(Hartă interactivă) Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a lansat o aplicaţie care arată câti migranţi au venit şi au plecat din fiecare ţară a lumii: 189 906 de migranţi din Ucraina în Moldova
11.09.2015, 15:30
O hartă interactivă care ilustrează câti migranţi au venit şi au plecat din fiecare ţară a lumii, lansată de Organizaţia Internaţionala pentru Migraţie, relevă că un număr de 189 906 de migranţi din Ucraina în Republica Moldova.
(Video) Cum ar fi să-i propui online primarului tău un proiect pentru înființarea unui nou loc de joacă în oraș, și ceilalți cetățeni să decidă dacă merită făcut? Exemplu din Islanda: HotNews.ro
26.06.2015
Cum ar fi dacă cetățenii ar putea decide exact pe ce se vor chieltui o parte din bugetul orașului lor? Reykjavik, capitala Islandei, un oraș cu circa 120.000 de locuitori este un exemplu în acest sens. Pe o platformă online cetățenii pot propune mici proiecte pentru oraș: amenajarea unui loc de joacă, a unui sens giratoriu, închiderea circulației auto pe o anumită stradă etc.
    
Planeta Chişinău
15.05.2015, 17:00
Foarte des, în cadrul echipei, ne punem întrebarea: Cum ar arăta Planeta Chişinău? Azi dimineaţa interesul a atins punctul culminant, aşa că am decis să aflăm răspunsul.
(Foto) Plimbările Știripozitive.eu: Cariera de nori
23.04.2015
„În apropiere de satul Varatic, la nordul Moldovei, funcționează o carieră de piatră, din care pare că se extrag nori. Când aceștia din urmă nu sunt la înălțime mare, din cauza culorii lor asemeni cu a pietrii, apare acest fenomen”, zice Cristian Sârbu.
    
Istorii din Noua Europă într-un serial RFE/RL de Alexandru Eftode
26.01.2015, 17:47
Jurnalistul Europei Libere Alexandru Eftode, originar din Moldova, călătorește prin țările Europei Centrale și de Răsărit, astăzi membre ale Uniunii Europene, în căutarea schimbărilor din viața de zi cu zi a oamenilor care au avut loc grație integrării europene.
Blogul Ambasadorului Victor Guzun: Dragostea la a 2-a șansă, după 27 ani
16.01.2015
„Uneori, poți descoperi lucruri uimitoare acolo unde nu te aștepți. A fost și cazul vizitei noastre în municipalitatea estoniană Aseri unde am întălnit o adevărată insulă de dragoste și nostalgie pentru R.Moldova. Faceți cunoștință – expoziția dedicată R.Moldova din incinta gimnaziului din localitate”, scrie Victor Guzun, Ambasadorul țării noastre la Tallinn pe blogul său.
Blogul Ambasadorului Victor Guzun     
(Video) Școala mea!
02.01.2015, 10:34
Dan, Cristian, Ana-Maria, Inga și Flaviu și-au împărtășit într-un video bucuriile legate de schimbările în bine în școlile lor. „Şi toate acestea s-au întâmplat pentru că noi, elevii, şi părinţii, şi administraţia s-au implicat în viaţa şcolii și pentru că banii au fost cheltuiți corect și transparent – în văzul tuturor”, este concluzia elevilor.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.