Prima pagină / Locuri / Cultură

Cultură

(VIDEO) Mariana Pascal, fondatoarea KidsAcademy, promovează pasiunea și profesionalismul în rândul tinerilor la Cahul
03.06.2020
În urma studiilor pe care le-a realizat în state, Marian Pascal s-a întors Moldova având o activitate de 5 ani la ILTC Moldova, unde formându-se ca un specialist bun a decis să dezvolte această calitate și la tinerii de la Cahul.
    
Călătorește virtual în 10 muzee faimoase cu ajutorul Google Arts&Culture
16.03.2020, 14:43
Te-ai gândit cum ar fi să călătorești virtual în unele dintre cele mai faimoase muzee din lume chiar din propria locuință? Acum este momentul potrivit pentru această experiență. Datorită Google Arts&Culture, care adună în jur de 500 muzee și galerii, ai posibilitatea să pornești în tururi virtuale indiferent de punctul geografic unde te afli. Colecția Google Arts&Culture include o mulțime de locații culturale, precum: British Museum din Londra, Van Gogh Museum din Amsterdam, Guggenheim din New York și alte câteva sute care îți vor aduce cunoștințe despre artă, istorie și știință.
Despre pasiuni și colecții, cu moldoveanul ajuns în cartea recordurilor Guiness, Petru Costin
19.02.2020
Petru Costin este colecționarul care a dus faima Republicii Moldova în toată lumea, ajungând în Cartea Recordurilor Guiness. Din 2007 se poate mândri cu Muzeul Serviciului Vamal pe care l-a înființat și unde are expuse colecții excepționale de uniforme militare, chipiuri din aceeași categorie, obiecte din epoca medievală , monede, icoane și altele.
    
10 lucruri curioase de hramul satului Copceac, Ștefan Vodă
23.05.2019, 17:16
Locuitorii satului Copceac, raionul Ștefan-Vodă, au sărbătorit pe 22 mai Hramul satului. Bucatele alese, voia bună și tradiționala horă au fost principalele puncte de atracție.
Victoria Surdu: 5 lucruri din Paris care ar putea inspira Chișinăul!
13.02.2019
Și cum Parisul este un oraș al sufletului nu există suficiente clipe pentru a te minuna de arhitectura clădirilor sau de frumusețea grădinilor ori de unicitatea muzeelor, astfel aș vrea să vă prezint câteva locuri din Paris ce pot să-i impresioneze și pe cei de acasă, sau care pot să le servească drept sursă de inspirație.
    
Muzeul Naţional al Cărţii
05.02.2019, 14:49
„Muzeul cărţii” din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova este unicul muzeu naţional dedicat cărţii. Acesta a fost înfiinţat în 2018 în cadrul departamentului „Carte veche şi rară” al bibliotecii.
Sculptorul basarabean Dumitru Verdianu s-a bucurat de succes la vernisajul dedicat Centenarului de la Cluj-Napoca
11.10.2018
Portalul Napocanews.ro anunță că sculptorul basarabean Dumitru Verdianu s-a bucurat de succes la vernisajul dedicat Centenarului de la Cluj-Napoca
    
(Video) Cina dedicată regiunii Lazio la restaurantul Amarcord
24.08.2018, 17:34
Restaurantul „Hostaria Amarcord” împreuna cu partenerul Casa Rinaldi în Moldova, sub egida Ambasadei Italiei la Chișinău a organizat o cină dedicată bucătăriei regiunii Lazio.
„Ora Poveștilor” cu Maria Dandeș: o activitate de promovare a lecturii familiale din Canada pentru Moldova
20.08.2018
O activitate menită să promoveze lectura pentru copii va fi desfășurată în trei biblioteci din sudul Republicii Moldova. Astfel, mai multe familii cu copii, cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, din satele Andrușul de Jos și Manta din raionul Cahul, dar și din orașul Cahul, vor participa la activitatea „Ora Poveștilor” în perioada 20-31 august. Activitățile se vor desfășura la Biblioteca pentru Copii „Grigore Vieru” din orașul Cahul și la bibliotecile Publice din satele Andrușul de Jos și Manta, raionul Cahul, transmite IPN.
    
O seară de muzică și vin de Ziua Franței
09.07.2018, 11:05
Castel Mimi găzduiește, la 14 iulie 2018, de Ziua Franței, o seară de muzică și vin, cu genericul „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească”. Seara de muzică și vin face parte din turneul rural de șase concerte, susținut un de grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, care prezintă un vast program de muzică clasică basarabeană.
Turneul rural „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească” revine în Moldova
29.06.2018
În perioada 12-17 iulie 2018, un grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, vor oferi 6 concerte gratuite cu un vast program de muzică clasică basarabeană.
    
Ateliere de creativitate consacrate Zilei Naționale a Portului Popular
22.06.2018, 14:06
Astăzi, 22 iunie, între orele 11:00-14:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost gazda unui program educativ intitulat: „Pentru mămici, bunicuţe şi cei mici”, dedicat Zilei Naționale a Portului Popular.
Prima ediţie a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești s-a desfăşurat în oraşul Atena
19.05.2018
Eveniment inedit și în premieră absolută pentru cinematografia moldovenească s-a desfășurat în capitala Greciei în perioada 10-16 mai 2018. În orașul Atena a avut loc ediția I a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești cu titlul „In memoriam Emil Loteanu, retrospectiva filmelor marelui regizor”.
    
„Expectancy and self-esteem'”, carte lansată de Ecaterina Moga la Biblioteca Municipală „B.P. Hajdeu”
17.05.2018, 15:26
În incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hajdeu” din Chișinău a avut loc lansarea unei cărți intitulată „Expectancy and self-esteem”.
(VIDEO) Muzică live și poezie. Jurnalista Adriana Vasilcov şi-a lansat primul volum de poezii intitulat „Rozmarin”
14.05.2018
Jurnalista Adriana Vasilcov și-a lansat cartea intitulată „Rozmarin” la Chișinău în fața unui public select.
    
La Chişinău a fost inaugurat Orășelul European 2018
14.05.2018, 11:45
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a inaugurat pe 12 mai Orășelul European 2018. Evenimentul a avut loc în Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt".
„Totul este minunat – de la arhitectură și peisaj până la vinuri”: renumitul bucătar francez, Marc Foucher, în Moldova
11.05.2018
„Îmi place că am găsit aici persoane la fel de pasionate ca mine și m-am simțit ca printre semeni”, a exclamat celebrul bucătar francez, Marc Foucher, deținător al titlului Meilleur Ouvrier de France 2004, care s-a aflat, de Ziua Europei, în Republica Moldova, la invitația „Castel Mimi”, și a împărtășit bogata sa experiență internațională la o cină pregătită la renumita vinărie din Moldova.
    
(FOTO) „Fotografi Lituanieni – câştigători ai premiului naţional lituanian pentru cultură şi artă”. Expoziţie vernisată în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova
10.05.2018, 15:50
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Ambasada Lituaniei în Republica Moldova, a vernisat în incinta BNRM expoziţia Asociației Fotografilor Lituanieni cu genericul „Fotografi Lituanieni – câştigători ai premiului naţional lituanian pentru cultură şi artă”.
Fotografii, documente, scrisori din Siberia, afișe de epocă. Toate acestea sunt vernisate la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în cadrul unei expoziţii al epocii sovietice
13.04.2018
Este prima expoziție din cadrul Muzeului Victimelor Deportărilor și Represiunilor Politice, filială a Muzeului Național de Istorie a Moldovei.
    
(Video) Om de Cuvânt 2018
07.03.2018, 14:30
În data de 6 martie 2018, la Librăria din Centru a editurii CARTIER, a avut loc decernarea premiului „Om de Cuvânt”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.