Prima pagină / Locuri / Cultură

Cultură

(Foto) Cultura Moldovei prezentată în Japonia de Daniel Vodă
25.11.2015
Daniel VODĂ este de mai mult timp în Japonia, iar în aceste zile a avut ocazia să arate și să explice oamenilor de unde vine, fiind mândru să prezinte publicului japonez cultura Moldovei. Cu ocazia Zilei Muncii, celebrate în Japonia, Institutul Kansai al Fundației Japoniei a organizat Ziua Ușilor Deschise, iar acolo moldoveanul a povestit și a prezentat „destinațiile turistice, portul tradițional, bucatele faimoase, produsele fabricate în Moldova, datinele și obiceiurile seculare, care au fost de mare interes pentru publicul numeros din Osaka”, menționează Daniel.
    
(Infografic) Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” la 138 de ani
19.10.2015, 10:21
La 19 octombrie 2015, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” împlinește 138 de ani de la înființare. Portalul Stiripozitive.eu a privit, curios, în istorie să vadă ce se întâmpla în acel îndepărtat dar luminos an 1877, când se inaugura la Chişinău biblioteca orăşenească, cea care avea să devină Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.
„Descoperind Bruxelles-ul, am descoperit Moldova”: Ludmila Ţiganu | Plimbările Stiripozitive.eu
15.03.2015
„Descoperind Bruxelles-ul, am descoperit Moldova”, a exclamat moldoveanca Ludmila Ţiganu. Pictoriţa Cezara Kolesnik, originară din Chişinău, este prezentă la BRUSSELS EXPO, la cel mai mare centru expoziţional din Belgia, care găzduieşte anual 60 de expoziţii şi 90 de evenimente.
    
„Lică Sainciuc e un clasic”: Vasile Ernu
10.03.2015, 11:53
În sfârşit, o exclamaţie pozitivă. „Am terminat azi de „citit” cartea lui Lică Sainciuc „Alfabetul cu povești” apărută recent la Editura „Cartier”. Lică Sainciuc e un clasic al domeniului”, exclamă scriitorul Vasile Ernu pe contul său de Facebook.
Câștigătorii concursului „Care este fabula ta preferată și de ce?” sunt: Marius Neculai din România, Alina Basoc din Italia, Victoria Busuioc din Canada și Mariana Cojocaru din Suedia
13.01.2015
O carte de „Fabule moderne”, scrisă de Tatiana Țibuleac și editată de „URMA ta”, se duce în România, una în Italia, alta în Canada și cealaltă în Suedia. Iar câștigătorii concursului „Care este fabula ta preferată și de ce?” sunt Marius Neculai, Alina Basoc, Victoria Busuioc și Mariana Cojocaru.
    
Update | Cartea „Fabule moderne” a ajuns de pe Bestseller.md deja în 8 țări
06.01.2015, 11:44
Cartea „Fabule moderne” de Tatiana Ţîbuleac a ajuns de pe Bestseller.md în Canada, Germania, Italia, SUA, Croația, Portugalia, România și Danemarca.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.