Prima pagină / Locuri / Cultură

Cultură

Sculptorul basarabean Dumitru Verdianu s-a bucurat de succes la vernisajul dedicat Centenarului de la Cluj-Napoca
11.10.2018
Portalul Napocanews.ro anunță că sculptorul basarabean Dumitru Verdianu s-a bucurat de succes la vernisajul dedicat Centenarului de la Cluj-Napoca
    
(Video) Cina dedicată regiunii Lazio la restaurantul Amarcord
24.08.2018, 17:34
Restaurantul „Hostaria Amarcord” împreuna cu partenerul Casa Rinaldi în Moldova, sub egida Ambasadei Italiei la Chișinău a organizat o cină dedicată bucătăriei regiunii Lazio.
„Ora Poveștilor” cu Maria Dandeș: o activitate de promovare a lecturii familiale din Canada pentru Moldova
20.08.2018
O activitate menită să promoveze lectura pentru copii va fi desfășurată în trei biblioteci din sudul Republicii Moldova. Astfel, mai multe familii cu copii, cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, din satele Andrușul de Jos și Manta din raionul Cahul, dar și din orașul Cahul, vor participa la activitatea „Ora Poveștilor” în perioada 20-31 august. Activitățile se vor desfășura la Biblioteca pentru Copii „Grigore Vieru” din orașul Cahul și la bibliotecile Publice din satele Andrușul de Jos și Manta, raionul Cahul, transmite IPN.
    
O seară de muzică și vin de Ziua Franței
09.07.2018, 11:05
Castel Mimi găzduiește, la 14 iulie 2018, de Ziua Franței, o seară de muzică și vin, cu genericul „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească”. Seara de muzică și vin face parte din turneul rural de șase concerte, susținut un de grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, care prezintă un vast program de muzică clasică basarabeană.
Turneul rural „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească” revine în Moldova
29.06.2018
În perioada 12-17 iulie 2018, un grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, vor oferi 6 concerte gratuite cu un vast program de muzică clasică basarabeană.
    
Ateliere de creativitate consacrate Zilei Naționale a Portului Popular
22.06.2018, 14:06
Astăzi, 22 iunie, între orele 11:00-14:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost gazda unui program educativ intitulat: „Pentru mămici, bunicuţe şi cei mici”, dedicat Zilei Naționale a Portului Popular.
Prima ediţie a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești s-a desfăşurat în oraşul Atena
19.05.2018
Eveniment inedit și în premieră absolută pentru cinematografia moldovenească s-a desfășurat în capitala Greciei în perioada 10-16 mai 2018. În orașul Atena a avut loc ediția I a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești cu titlul „In memoriam Emil Loteanu, retrospectiva filmelor marelui regizor”.
    
„Expectancy and self-esteem'”, carte lansată de Ecaterina Moga la Biblioteca Municipală „B.P. Hajdeu”
17.05.2018, 15:26
În incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hajdeu” din Chișinău a avut loc lansarea unei cărți intitulată „Expectancy and self-esteem”.
(VIDEO) Muzică live și poezie. Jurnalista Adriana Vasilcov şi-a lansat primul volum de poezii intitulat „Rozmarin”
14.05.2018
Jurnalista Adriana Vasilcov și-a lansat cartea intitulată „Rozmarin” la Chișinău în fața unui public select.
    
La Chişinău a fost inaugurat Orășelul European 2018
14.05.2018, 11:45
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a inaugurat pe 12 mai Orășelul European 2018. Evenimentul a avut loc în Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt".
„Totul este minunat – de la arhitectură și peisaj până la vinuri”: renumitul bucătar francez, Marc Foucher, în Moldova
11.05.2018
„Îmi place că am găsit aici persoane la fel de pasionate ca mine și m-am simțit ca printre semeni”, a exclamat celebrul bucătar francez, Marc Foucher, deținător al titlului Meilleur Ouvrier de France 2004, care s-a aflat, de Ziua Europei, în Republica Moldova, la invitația „Castel Mimi”, și a împărtășit bogata sa experiență internațională la o cină pregătită la renumita vinărie din Moldova.
    
(FOTO) „Fotografi Lituanieni – câştigători ai premiului naţional lituanian pentru cultură şi artă”. Expoziţie vernisată în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova
10.05.2018, 15:50
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Ambasada Lituaniei în Republica Moldova, a vernisat în incinta BNRM expoziţia Asociației Fotografilor Lituanieni cu genericul „Fotografi Lituanieni – câştigători ai premiului naţional lituanian pentru cultură şi artă”.
Fotografii, documente, scrisori din Siberia, afișe de epocă. Toate acestea sunt vernisate la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în cadrul unei expoziţii al epocii sovietice
13.04.2018
Este prima expoziție din cadrul Muzeului Victimelor Deportărilor și Represiunilor Politice, filială a Muzeului Național de Istorie a Moldovei.
    
(Video) Om de Cuvânt 2018
07.03.2018, 14:30
În data de 6 martie 2018, la Librăria din Centru a editurii CARTIER, a avut loc decernarea premiului „Om de Cuvânt”.
O nouă carte despre dezvoltarea oraşului Chişinău a fost lansată de către cercetătorul Sergius Ciocanu
16.02.2018
Cartea „Orașul Chișinău: începuturi, dezvoltare urbană, biserici (secolele XV-XIX)” a fost lansată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, autorul căreia este cercetătorul Sergius Ciocanu.
    
Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Națională a Republicii Moldova
01.02.2018, 15:06
Ziua Internațională a Cititului Împreună(World Read Aloud Day), iniţiat de LitWorld, este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.
Aseară, la Chișinău, a fost lansată cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici”
19.01.2018
Aseară, 18 ianuarie la Librăria din Centru din Chișinău, a avut loc lansarea volumului Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, apărut la Editura Adenium.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.