Prima pagină / Locuri / Turism

Turism

Ușor de ajuns. Obligatoriu de revenit. „Poiana”
16.08.2019
Vinăria „Poiana”: e ușor să ajungi, e greu să pleci.
    
Vinăria POIANA, acolo unde a fost filmat, pe vremuri, LĂUTARII
08.08.2019, 15:31
Pentru a lega timpurile. Pentru a uni valorile. Și pentru a confirma că, acolo unde există pasiune și încredere, inspirația își face loc în toate. În film. În industria vinului. În sistemul bancar. Câteva secvențe din legendarul film al regizorului Emil Loteanu „Lăutarii” (1971) au fost aduse, peste aproape cinci decenii, pe locurile unde au fost filmate. Acolo unde astăzi vinăria „Poiana” își încântă vizitatorii cu peisajele și vinurile sale. Și ce mult seamănă vinurile cu o cinematecă. La vinăria „Poiana” savurezi calitatea, retrăiești bucuria.
„Media Tur”: Monumente ale naturii din Moldova – unice în lume. În ce stare se află și cum sunt promovate
23.05.2019
Tineri activi și jurnaliști profesioniști au descoperit unele dintre cele mai prețioase monumente ale naturii din Moldova și au aflat care este starea lor, în cadrul celei de-a patra ediții „Media Tur”, organizat de Centrul Media pentru Tineri.
    
Biroul relații cu diaspora și Proiectul de Competitivitate din Moldova vor colabora în vederea promovării peste hotare a Moldovei ca destinație turistică, vinicolă și de IT
12.04.2018, 16:16
Pe 11 aprilie a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat și Proiectul de Competitivitate din Moldova (MCP), susținut de USAID și Guvernul Suediei. Evenimentul a avut loc la Centrul de Informare Turistică din Chișinău. Documentul a fost semnat de către șefa BRD, Olga Coptu și directoarea MCP, Doina Nistor.
Biletul spre o viață în Moldova
20.09.2017
Mergând într-o zi acasă de la serviciu, în Moscova unde lucra ca profesoară, Doamna Olga în acea zi nu se aștepta la un cadou. Sora ei în mod obișnuit îi făcea surprize. O călătorie într-o țară de vis, în acea zi ea a venit cu o călătorie în Moldova, la început era contra dar mai apoi s-a decis.
    
DOR de Moldova // Pașaportul Turistului
03.07.2017, 13:12
Programul DOR de Moldova are ca scop mobilizarea membrilor diasporei pentru descoperirea și promovarea potențialului turistic al Republicii Moldova, conform Strategiei de dezvoltare a turismului 2020 și Strategiei naționale „Diaspora 2025”.
Elveția, țara de vis pentru Xenia Papanaga
18.05.2017
Xenia Papanaga este tânăra care dintr-o vacanță petrecută la Geneva, s-a îndrăgostit definitiv de Elveția - țara ceasurilor și a ciocolatei. La început a fost fascinată de frumusețea orașului, natura spectaculoasă și cultura atât de vastă. Toate aceste lucruri au determinat-o pe Xenia, să-și croiască viitorul în una dintre cele mai prospere țări din lume.
    
Stella Verega. Cu simpatie profundă pentru Portugalia
19.04.2017, 16:43
Stella Verega a coordonat timp de zece ani Centrul de Limbă și Cultură Portugheză de la Chișinău, iar de jumătate de deceniu se află la Lisabona unde trăiește și împărtășește un sentiment de simpatie profundă pentru poporul portughez. „Ai aventură. Istorie. Arome. Culori! Iar oamenii noștri de aici destul de ușor au învățat limba lui Camões”, mărturisește Stella Verega. „De la portughezi noi am avea câte ceva de învățat. De la gastronomie la omenie”.
Irina Zuza: Olanda e țara tuturor culorilor
06.03.2017
Irina Zuza este tânăra din Republica Moldova studentă în Olanda la Universitatea Maastricht, Specialitatea - Sănătate Publică. De asemenea, tânăra lucrează în cadrul universității, dezvoltându-și astfel abilitățile multilateral. Adițional activității academice, în agenda acesteia se găsesc activități cu caracter social și cultural. Irina este tânăra care se regăsește și în lista Studenților Originari din Moldova, ediția a IV-a. Irina Zuza a reușit astfel să descopere datorită simțurilor vizuale, auditive și gustative - Olanda și nu a ezitat să împărtășească aceste impresii cu echipa Stiripozitive.
    
Fotografii de ieri suprapuse astăzi pe aceleași locurile la Soroca: Vadim Șterbate
22.02.2017, 11:26
Reporterul de la „Observatorul de Nord”, Vadim Șterbate, a făcut o teleportare în trecut și a revenit repede în prezent cu o galerie de fotografii care prezintă Soroca de ieri și de azi în aceeași poză.
(Galerie foto) Unde te-a prins iarna aceasta?
17.01.2017
Inspirați de expoziția de fotografii: „Unde te-a prins iarna aceasta?” a Galeriei de Artă OU - prezentată la concertul organizat de Trupa „Pată de Ceai” și cu permisiunea acestora Stiripozitive a continuat această inițiativă originală. Sărbătorile au trecut, amintirile însă au rămas imortalizate, mai ales, în fotografii. Și nici „iarna n-au mâncat-o lupii”, de aceea împreună cu susținerea și implicare conaționalilor de pretutindeni, am reușit să colecționăm minunății de fotografii ce surprind atmosfera de iarnă din diferite țări.
    
I-a descoperit simțurile vizuale, auditive și cele gustative. Portugalia – țara care reprezintă un progres pentru Fiordalisa Chirilă
22.11.2016, 15:48
Are 27 de ani, este o fire curajoasă și ambițioasă. Fiordalisa Chirilă dintotdeauna a avut un spirit de aventură pentru a îmbrățișa diferite culturi și a căuta experiențe noi, care să-i bucure mintea și sufletul. A ales să plece în Portugalia – țara, care astăzi reprezintă pentru ea un progres.
10 lucruri din Islanda care pot inspira Moldova: Lucian Reniță
03.10.2016
Lucian Reniță a plecat în 2012 în Islanda pentru un program de master și fiind fascinat de frumusețea naturii, dar și de societatea islandeză, a rămas în țară. În tot acest timp, a reușit să lucreze ghid, fotograf și să ocupe poziții administrative de diverse niveluri în cadrul unei agenții de turism locale.
    
(Galerie foto) Robinzonada 2016 în 100 de fotografii
25.05.2016, 12:45
Proiectul pentru copii și adolescenți „Robinzonada” are drept scop promovarea turismului și implicarea în diferite activități competitive și informativ-educative. Echipa Stiripozitive.eu a selectat 100 de fotografii realizate pe parcursul celor 4 zile de desfășurare a proiectului.
(Video) Proiectul pentru copii și adolescenți „Robinzonada” a ajuns și la Ignăței, Rezina
16.05.2016
Cea de-a patra ediţie a proiectul „Robinzonada” a ajuns și în satul Ignăţei din raionul Rezina, în perioada 12-15 mai. Tabăra de supravețuire pentru copii și adolescenți are drept scop promovarea turismului și implicarea în diferite activități competitive și informativ-educative.
    
(Video) Frumusețile satului olandez Giethoom văzute prin ochii Oxanei Greadcenco
11.05.2016, 12:01
Oxana Greadcenco este tânăra ce a povestit recent pentru stiripozitive.eu 10 lucruri din Olanda care pot inspira Moldova. Zilele trecute, ea a vizitat satul olandez Giethoorn, considerat pentru turiști ca „Veneția Olandei”, iar impresiile le-a împărtășit printr-un video pe rețelele de socializare.
Larisa Bogdea, Vitalie Ajder și Silvia Ursul- echipa din Moldova, care contribuie la realizarea Atlasului European al Păsărilor Cuibăritoare 2
14.03.2016
Larisa Bogdea, Vitalie Ajder și Silvia Ursul formează echipa din Moldova, care contribuie la realizarea Atlasului European al Păsărilor Cuibăritoare 2. Despre experiența frumoasă, despre situațiile amuzante și mai puțin amuzante, ei vorbesc într-un interviu realizat de portalul www.ebba2.info.
    
Minunile României: 10 locuri incredibil de frumoase, dar puțin cunoscute | Dezvaluitorul.ro
10.03.2016, 12:43
Mulți preferă să-și petreacă vacanțele în țări îndepărtate, însă la un pas de noi, în România există o mulțime de locuri spectaculoase, a căror frumusețe îți taie pur și simplu respirația.
Mexic: 10 lucruri care ar putea inspira Moldova | Anna Șargov
22.02.2016
Anna Șargov este o tânără originară din Republica Moldova, care de şapte ani locuieşte în Cluj-Napoca. După absolvirea liceului, a ajuns la Cluj, unde a obţinut licența în Relații Internaționale și Studii Europene, iar pentru Master a mers la Paris, de unde s-a reîntors în România.
    
13 lucruri pe care să nu le faci în Moldova dacă eşti străin
12.02.2016, 12:32
Străinii care vizitează Moldova au nevoie, se pare, de un ghid de comportament, pentru ca diferenţele culturale şi de mentalitate să nu-i împiedice să se bucure de şederea plăcută aici. Iată deci 13 lucruri pe care să nu le faci în Moldova dacă eşti străin.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.