Prima pagină / Locuri / Turism

Turism

Lună albastră la Cetatea Albă
06.09.2012
Fenomenul „Lunii albastre”, din noaptea de 31 august spre 1 septembrie, ne-a surprins la Cetatea Albă, printre zidurile vechi de secole.
    
Locul unde poți atinge orizontul: stânca mătușii Mărioara din Socola
16.03.2012, 23:19
Unele dintre cele mai frumoase peisaje de la noi se găsesc, în special, pe malul Nistrului, al Prutului ori al afluenților acestora. La Șoldănești, pe moșia satului Socola, Stânca Mătușii Mărioara este locul unde poți atinge orizontul, spun sătenii.
Un defileu din Moldova, bun de defilare
27.02.2012
În nordul Moldovei, pe moșia satului Caracușenii Vechi, există un loc cu adevărat legendar atât la propriu, cât și la figurat: Borta Ciuntului.
    
Raiul Talmazei, un alt paradis pe o gură de rai
27.02.2012, 12:36
În cursul inferior al Nistrului, în preajma satului Talmaza din raionul Ștefan Vodă, se află rezervaţia naturală Adana, în baza lacului cu același nume. Aceasta este un paradis al diferitelor vietăți, de la lipitori și șerpi până la bâtlani și căprioare.
Pe malul Dunării noastre
27.02.2012
La hotarul sudic al țării, pe o porțiune de câteva sute de metri, Moldova are acces la Dunăre, cel de al doilea fluviu European ca lungime. Aici, în Gura Prutului, este locul în care râul Prut își varsă apele în Dunăre.
    
Elveția de la Fetești
27.02.2012, 11:50
La 220 de kilometri de Chișinău și la 20 km de Edineț, în Valea Draghiștei, departe de ochii lumii, își ascunde podoabele o localitate discretă. Satul Fetești poartă cu demnitate și delicatețe o salbă de stânci milenare și păduri mărețe, iar la cingătoare și-a prins apele Draghiștei.
Lacul Beleu, Mica Deltă a Moldovei
27.02.2012
În lunca Prutului, pe meleagurile Cahulului, se află una dintre minunile naturale ale Republicii Moldova, Rezervația „Prutul de Jos”. Acest spațiu – un rai al păsărilor, peștilor și plantelor – are statut de zonă umedă de importanță internațională, protejată prin Convenţia Ramsar.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.