Prima pagină / Locuri / Turism

Turism

Undeva în Moldova. Ghici unde e?
29.07.2013
Există mai multe atracții în Moldova, însă acest loc este promovat cel mai mult. Se spune că aici e mormântul lui Orfeu. Și tot aici, întregul sat, de la mic la mare, poate avea patentă de întreprinzător. Unde o fi oare acest loc?
    
Peștera Tătarilor de la Ordășei, Telenești
27.06.2013, 10:34
La Căzănești am descoperit plopul sădit de elevul Boris Bechet, acum Artist Emerit. „De ce nu ați mers încă două sate să vedeți Peștera Tătarilor de la Ordășei?”, ne-a reproșat Nicoleta Florean. Și ne-a expediat o galerie de fotografii cu Peștera Tătarilor, iar ghidul nostru, la telefon, pe aceste locuri a fost profesoara de istorie Raisa Balan.
Căzănești, perla de pe Răut
24.06.2013
Azi nici nu prea contează de unde provine denumirea satului Căzănești. Poate de la cuvântul „cazanie” sau de la „cazan”. Important este că, împreună cu peisajele din sat, unde Răutul este mai lat, satul Căzănești se mândrește cu prima hidrocentrală din Basarabia și unica de pe Răut.
    
Timp liber şi frumos în Moldova, cu bacul
17.05.2013, 12:42
Cu Bacul Molovata, podul plutitor de pe Nistru, care face legătura între Molovata și Molovata Nouă, putem face o mini-călătorie gratuită, stând la volanul propriei mașini.
Moldovenii „Redescoperă Căile” într-un proiect intercultural în Georgia
07.03.2013
Noutăți frumoase din Georgia! Un grup de tineri din Moldova au participat la un schimb intercultural în Rustavi, numit „Redescoperind căile noastre” și organizat de „Tineretul Georgian pentru Europa”. Timp de 10 zile, 20 de tineri din 4 țări - Moldova, Georgia, Estonia și Letonia - și-au reprezentat țara din punct de vedere cultural, cu scopul de a găsi interconexiuni dar și de a învăța particularitățile fiecărei culturi.
    
Top 5 destinaţii turistice romantice pentru îndrăgostiți
07.02.2013, 10:55
Paris, croazieră pe Marea Mediterană cu vizitarea a două continente, Predeal, Lvov şi Istanbul pot fi cele cinci destinaţii de călătorie pentru îndrăgostiţi în Luna îndrăgostiţilor.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.