Prima pagină / Locuri / Turism

Turism

Nicolae Știrbeț: „Am pornit la drum cu o dorință arzătoare, cea de a crea un obiectiv de interes național și internațional – devenind prin propriul exemplu un catalizator al dezvoltării rurale în regiune”
28.08.2020
Inspirat de momentele din copilărie petrecute în sânul lacului Beleu, Nicolae Știrbeț a dat start proiectului de suflet care vine să dezvolte eco-turismul în Lunca Prutului. Eco-Village Văleni reprezintă o afacere cu caracter social care promovează regiunea turistică Văleni și parte a Rezervației Biosferei „Prutului de Jos” - Lacul Beleu. Datorită grantului de care a beneficiat recent cu suportul Fundației Est-Europene gama de servicii ale Eco-Village Văleni a fost diversificată, astfel încât vizitatorii vor putea opta pentru tururi ecologice și de aventură cu kayacul sau canoe pe Lacul Beleu.
    
Top 10 vinării care te pot ajuta să-ți descoperi țara
15.05.2020, 22:03
Republica Moldova este cunoscută întregii lumi datorită industriei sale vitivinicole. Atractivitatea ei se datorează faptului că deține cel mai mare beci de vinuri din Europa, dar și cea mai mare colecție de vinuri din lume, cu aproximativ 1,5 milioane de sticle. De asemenea, Republica Moldova este în top-ul celor 20 de țări producătoare de vin din lume.
10 locuri de văzut în Republica Moldova
15.05.2020
Vecină cu Ucraina și România, Republica Moldova este o țară mică, dar foarte interesantă, cu oameni binevoitori și locuri pitorești. Pentru turiști, dar și pentru persoanele care trăiesc în Moldova, propun 10 locuri minunate, care ar trebui vizitate cu siguranță.
    
(Vox) Cum este văzut turismul rural prin ochii tinerilor pasionați de călătorii
15.05.2020, 13:39
Se apropie perioada de vacanță în care moldovenii aleg diverse țări turistice în care să se odihnească. Pentru asta aleg anume locurile exotice, dar sunt și persoane care aleg să petreacă timpul frumos și în țară. Pentru a afla ce părere au moldovenii despre turismul rural din Republica Moldova am întrebat mai mulți tineri care în fiecare an călătoresc în timpul liber, fie în țară sau peste hotarele ei.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.