Prima pagină / Locuri / High Tech

High Tech

Chișinău Teleport
13.03.2013
Pe străzile Chișinăului nu mai circula tramvaie și nu există metrou. Putem observa însă aici un fenomen despre care oamenii de știință au păreri împărțite. Unii afirmă că teleportarea este posibilă, alții dimpotrivă susțin că materia nu poate fi transportată dintr-un loc în altul fără a trece o perioadă de timp.
    
Invitație la o excursie virtuală la oloinița din Bucovăț
09.03.2013, 18:04
Boris Erineac este în a patra generației de uleieri. Dacă bunicul lui a lucrat la o oloiniță veche, cea de la Bucovăț poate produce tone de ulei în 24 de ore, fără întrerupere.
Invitaţie la excursie virtuală într-o tipografie
19.06.2012
Ca să ne emoţioneze complet, magia scrierii unei cărţi trebuie să fie urmată de magia transformării ei într-o lucrare tipărită, copertată şi legată. Secretele acestei transformări ne sunt dezvăluite de tipografia „Bons Offices”, acolo unde textele prind formă, iar hârtia trece prin maşini cu viteza de 15 000 de foi pe oră.
    
Ca să citim în linişte, ei tipăresc în gălăgie: Bons Offices
14.05.2012, 11:51
Ca să citim noi în linişte, Casa editorial-poligrafică „Bons Offices” tipăreşte într-o ambianţă acustică multidimensională, cum spun specialiştii în sunet.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.