Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

(Foto) Astăzi a fost inaugurată instalaţia "sky transmitter". Aceasta va fi accesibilă în sectorul Botanica al capitalei, la 95 MHz
29.05.2018
Pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” a fost inaugurat public o instalaţie "sky transmitter", acesta reprezintă un proiect artistic realizat de către artistul german de sunet şi media, Frank Schulte.
    
Chișinău-Suceava: un parteneriat viabil pentru o educație de calitate
24.05.2018, 12:22
Recent, un grup de 45 de tineri specialiști din mun. Chișinău, ghidați de reprezentanții Direcției generale, educație, tineret și sport au făcut o vizită de studiu în Suceava. Schimbul de bune practici s-a desfășurat în baza Memorandumului semnat între Guvernele Republicii Moldova și României, Protocolului de colaborare semnat între ministerele educației a acestor două state, precum și în baza unui Acord de colaborare semnat între Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
(VIDEO) În capitală s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Târgului de post VEGAN SHOW
02.04.2018
Ediția 2018 a Târgului de Post Vegan Show, desfășurată la Chișinău pe 31 martie și 1 aprilie 2018, a pus accentul pe stilul sănătos de viață, nutriție echilibrată, produsele autohtone eco, vegane și de post.
    
Adelina Lesan, moldoveanca care împreună cu alți colegi ajută copiii săraci dintr-un sat din Uganda
26.03.2018, 15:44
Adelina Lesan se află în campusul Misiunea Speranta din satul Rubuguri, Uganda. Acolo oamenii au fost alungați din junglă vreo 15 ani în urmă. La început Guvernul le-a oferit o susținere oarecare, dar acum nu mai primesc nimic. Doi ani în urmă, Daniel Ioan Mureșan din România s-a stabilit cu traiul acolo printre ei și a început o lucrare frumoasă.
(VIDEO) „Sunt prima femeie directoare a Institutului de Matematică și Informatică”: Svetlana Cojocaru
22.03.2018
Svetlana Cojocaru este prima femeie care a devenit directoare la Institutul de Matematică și Informatică al Academiei de Științe a Moldovei. Este pasionată de matematică din anii de școală. Aflați mai jos cum a fost parcursul eroinei celei de-a șasea istorii a campaniei „Tu știi că poți”.
    
(VIDEO) „Am știut că pot să fac în viață doar ceea în ce cred”: Alina Radu
19.03.2018, 15:24
Istoria jurnalistei Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă, este a patra istorie pe care o împărtășim în cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Alina Radu s-a văzut jurnalistă încă de la grădiniță și acum, zi de zi, își trăiește visul. Ideea de a crea un ziar de investigații a venit din dorința de a informa publicul corect și echidistant. Cum a făcut ea istorie în jurnalismul din Republica Moldova, fiind prima femeie care a înființat un ziar de investigații, aflați mai jos.
Ludmila Ivanova-Tossounian. Omul care apropie Libanul de Chișinău
07.03.2018
Ludmila Ivanova-Tossounian este născută în orașul Chișinău. Este absolventă a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Filologie, și deține un master în Relații Internaționale al Academiei de Administrare Publică. A activat în cadrul Academiei de Științe a Republicii Moldova –Institutul de Cercetări Interetnice, pentru ca mai apoi să devină Șef de Direcție din cadrul Departamentului Relații Interetnice al Guvernului Republicii Moldova, iar în prezent se află cu familia în Liban, acolo unde este Președinte al Asociației de Prietenie Moldo-Libaneză.
    
Moldoveni stabiliți în Grecia au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace”
28.02.2018, 16:17
Pe 24 februarie familiile de moldoveni stabiliți în Grecia, au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace” dedicat sărbătorilor de primăvară „Mărțișorul” și „8 Martie”.
A fost lansată campania de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște, informează-te!”
06.02.2018
Ziua Siguranței pe Internet 2018 se află la cea de-a XV-a ediție și este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.
    
Daruiește un zâmbet, fii și tu Moș Crăciun!
14.12.2017, 12:50
Începând cu 1 decembrie până pe 24 decembrie, toţi doritorii de a dărui un zâmbet copiilor nevoiaşi, sunt îndemnataţi să doneze: haine, dulciuri, rechizite, produse alimentare greu alterabile, jucării, încălţăminte, etc.
O senzație tare este atunci, când... | Doru Ciocanu
30.10.2017
„Fiecare dintre noi am avut în viață momente, în care să-ți pară că-i gata cu tine. Bineînțeles, din majoritatea dintre ele ieșim cu happy-end, deși unele pot fi și mai puțin fericite”, scrie Doru Ciocanu, autorul recentei cărți „Amintiri de pe planeta M.”, laansată în august la Chișinău. „Bunăoară - exemplifică scriitorul moldovean, stabilit în Canada - când te întâlnești cu ursul. Și ea are ursuleți. Iar tu – un rucsac mare în spate. Sau, când zbori cu parașuta. Și tragi de inel și-l rupi și – nică. Sau când trebuie cu orice preț dezbătut inamicul dintr-o ambrazură. Și luneci. Situații din astea sunt mii, iar în unele dintre ele se întâmplă chiar să nimerim”.
    
Ziua și Noaptea vinului la Castel Mimi
05.10.2017, 12:54
Vinurile Castel Mimi au apărut de recent pe piața din Republica Moldova, dar într-o perioadă foarte scurtă, au reușit să se facă cunoscute și apreciate. În data de 7 octombrie 2017, la Castel Mimi va avea loc unul din cele mai așteptate evenimente ale toamnei – Ziua Vinului și Noaptea vinului. Mai multe despre eveniment poate să ne comunice Cristina FROLOV, directoarea Fabricii de vinuri „Castel Mimi”.
Orașele României din poeziile lui Eminescu | Igor Guzun feat. Sergiu Beznițchi
11.09.2017
Sunt încă atâtea și atâtea lucruri și locuri de descoperit în poezia lui Mihai Eminescu încât avem nevoie pentru asta să trăim mai multe vieți.
    
(Galerie foto) Culori și obiecte colorate la Chișinău
23.06.2017, 13:57
Chișinăul ne poate surprinde uneori, mai ales atunci când ne așteptăm cel mai puțin, cu câteva culori sau obiecte colorate.
Ziua copiilor noştri în Franţa, Italia şi peste tot în lume
07.06.2017
Sute de copii frumoşi, îmbrăcaţi în haine naţionale, pe scenă, alături de părinţii şi bunicii lor – mărturia unor noi generaţii născute şi crescute departe de Republica Moldova. Cântând şi recitând - într-o română atât de firească! - versuri despre copilărie, despre copii rămaşi singuri, despre dorul de ceea ce părinţii lor spun „acasă”.
    
10 lucruri din Suedia care pot inspira Moldova: Valeria Gîndea
29.03.2017, 12:25
Valeria Gîndea este studentă în Suedia, învață la Universitatea Lyon 2, anul III, specialitatea Comunicare. În același timp, ea reușește să descopere misterele și cultura orașului Malmö, al treilea oraș ca mărime din Suedia. Valeria a decis să ne povestească 10 lucruri pe care le putem învăța de la această țară și de la oamenii de acolo.
(Galerie foto) Artă pe gropile din asfalt și trotuare: David Zinn
14.03.2017
David Zinn este un ilustrator și artist stradal american, specializat în lucrări de dimensiuni mici care îi ajută pe oameni, cu ajutorul cretei colorate, să treacă peste gropile din asfalt și trotuare cu zâmbetul pe buze.
    
Portugalia văzută prin ochii Cristinei Burduja
07.03.2017, 12:59
Din aproximativ 200 de cereri depuse pentru a face voluntariat în Portugalia, în cadrul programului Servizio Volontario Europeo din Aveiro, doar două persoane au fost selectate. Moldoveanca Cristinei Burduja crede că este: „Noroc!”. Cristina se află în Portugalia de jumătate de an, însă a reușit să simtă, să guste și să se îndrăgostească de această țară.
Daniela Butuc, moldoveanca de pe cerul lumii. Autoportret | Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”
06.01.2017
„Sunt Daniela Butuc, născută la sudul Moldovei, în satul Tartaul, raionul Cantemir. Fiica mamei și a tatei, doi moldoveni simpli și onești, și sora celui mai bun frate din lume. Părinții ne-au educat și ne-au crescut cum au putut mai bine, în pofida greutăților și lipsurilor din acele timpuri”, mărturisește însoțitoare de bord Daniela Butuc în autoportretul său. Cu ani în urmă, își amintește Daniela, a ajuns acasă, după primul zbor pe cerul latin, cu un zâmbet atât de puternic, „încât mă dureau obrajii”.
    
A intrat și a început a plânge. Despre ce este vorba, afli chiar de la Maia Metaxa
15.12.2016, 12:53
Maia Metaxa, care este specialist în comunicare, rememorează momentele plăcute petrecute la fostul birou BBC. Emoționată până la lacrimi, după ce peste opt ani, a pășit pragul aceluiași etaj și aceluiași birou, ea a hotărât să-și împărtășească trăirile sale pe o pagină de socializare.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.