Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

„Ialoveni?”. „Da, am auzit”. „Cel mai frumos centru raional…”
03.12.2012
„Ialoveni?”. „Da, am auzit”, ne-au răspuns oamenii întrebați în plină stradă despre Ialoveni. „Este centrul raional cel mai frumos din Moldova”, a exclamat un alt trecător.
    
Două părți ale unei străzi din Chişinău
29.11.2012, 11:32
Există mai multe proverbe care ne spun că la același lucru are mai multe aspecte: moneda are două fețe, bățul are două capete și altele. Am putea aplica aceste proverbe și la străzile Chișinăului care au două trotuare.
Iulia-Laolli Mişcişina: „Pictura pe haine ne face speciali pentru că suntem unici”
28.11.2012
„Viaţa aduce atât de multe surprize, cotituri şi schimbări imprevizibile! Iar eu sunt o fiinţă flexibilă, pot porni pe diferite cărări, însă presupun că toate vor fi din domeniul artei”, mărturiseşte Iulia-Laolli Mişcişina, fata care pictează pe haine.
    
VIDEO | Satul Ţaul, Donduşeni: comunitate, cultură şi tradiţii
23.11.2012, 08:34
„Moldovenii când se strâng şi-n petreceri se avântă, la un colţ de masă plâng, la alt colţ de masă cântă”, a mărturisit, mai mult cântând, la Ţaul, Donduşeni, Elena Găină.
Vladislava, fata cu papioanele, ajută lumea să vă zâmbească
19.11.2012
Fie sunt purtate cu fuste, pantaloni sau şorţi, papioanele nu mai cer stricteţe ca în anii precedenţi. Papionul poate completa ţinuta şi-i face pe cei din jur să zâmbească, spune Vladislava Coroleac, autoarea blogului de fashion Dirty. Inspiring.Young.
    
Localități cu dragoste: de la Ghetlova la Leova
19.11.2012, 15:52
De la Ghetlova și Lalova până la Leova și Volovița. Mai multe localități din Moldova au în numele lor dragostea: LOVE.
Galerie foto: O duminică la ţară în drum spre Festivalul Bostanului
28.10.2012
Aici copiii pe care îi întâlneşti au cu toţii nume diminutive: Silvicuţa, Luminiţa, Rodicuţa şi Valerica. Pisicile prind şoareci din fragedă copilărie. Caprele au număr de înmatriculare europene, iar albinile continuă să-şi facă muncă şi în acest week-end, când la Lozova se desfăşoară Festivalul Bostanului.
    
O plimbare prin oraş fără să ieşim din muzeu
12.10.2012, 15:34
Pictorul Veaceslav Ignatenko ne invită la o plimbare prin Chişinău fără să ieşim din Muzeul de Istorie a oraşului. Artistul mai ţine minte Chişinăul de acum trei decenii, când a venit aici pentru prima oară, şi l-a păstrat pentru alte generaţii în tablourile sale.
Grătieşti pozitiv
10.10.2012
„Ce frumuseţe!”, a exclamat Iulia. „E Grătieşti!”, a explicat Mircea. Această galerie de fotografii semnate de Mircea Zatuşevschi surprinde satul Grătieşti dintr-o perspectivă pozitivă, cu locuri frumoase şi cu mulţi oameni pe potriva acestor locuri.
    
Japonia mea: oameni și locuri dragi
02.10.2012, 15:27
Japonia este vizitată în fiecare an de aproximativ 9 milioane de turiști. Și fiecare dintre aceștia revin acasă cu Japonia lor. În statisticile Ministerului de Externe de la Tokio Lucienne Buga din Moldova este unul dintre cei 9 milioane de vizitatori care aduc în patrie propria Japonie.
Trei tineri au creat cu suflet şi cu un buget de 20 de lei un video despre ozon
18.09.2012
Trei tineri din Moldova – Ion Iuncu, Anton Cebanu şi Ion Bolgari – au creat în aceste zile un video despre stratul de ozon. „Este made in Moldova, are un budget de vreo 20 de lei şi o grămadă de efort şi suflet investit”, afirmă tinerii.
    
Alte nuanţe la portretul Chişinăului în stil graffiti
07.09.2012, 13:24
Completăm astăzi portretul Chişinăului în stil graffiti cu alte câteva nuanţe şi detalii, surprinse pe zidurile de pe străzile capitalei.
O călătorie în Japonia împreună cu Lucienne Buga din Moldova
18.08.2012
Lucienne Buga din Moldova a mers în Japonia, la expoziţia de Ikebana dedicată aniversării a 550-a de la crearea şcolii Ikenobo, cea mai importantă şcoală de ikebana din Ţara Soarelui Răsare. Acolo Lucienne, ca o adevărată japoneză, a făcut mai multe fotografii, pe care ni le-a împărtăşit împreună cu emoţia descoperirii unor oameni, locuri şi lucruri pozitive.
    
Portretul Cahulului – nici vesel şi nici trist – în ultima săptămână de aprilie
02.05.2012, 11:23
Aşa am văzut Cahulul – nici vesel, dar nici trist – acum câteva zile, la 26 aprilie 2012.
Trei tineri moldoveni sărbătoresc Anul Nou la +40°C în Thailanda
17.04.2012
Trei tineri voluntari din Moldova – Mariana Miron, Andrei Fetiniuc și Vitalie Popov – au sărbătorit sosirea Anului Nou în cel mai grozav mod din viața lor, în Chiang Mai, Thailanda. După cum mărturisesc aceștia, toată lumea acolo iese în stradă să se stropească cu apă timp de câteva zile, începând cu 13 aprilie, şi le urează tuturor mulți ani și An Nou Fericit!
    
Flori la Dendrariu fără nunţi şi ceremonii
02.04.2012, 10:37
O vizită la serele Dendrariului din Chişinău, cu o cameră de luat vederi, îţi fură privirile.
Balcoane, undeva în Balcani
21.03.2012
Să crești un copil, să sădești un copac, să sapi o fântână și să construiești un balcon!
    
Pragurile
13.03.2012, 10:46
Ele ne întâmpină cu vești bune, atunci când sunt ușor de pășit. Ele ne fac viața mai grea, atunci când ne împiedicăm de ele. Pragurile.
O călătorie în imagini la Muzeul Automobilului din Torino: privire din Moldova
08.03.2012
Un training în arta comunicării la Torino, în Italia. O participare acolo a unui specialist din Moldova. Și o vizită de documentare la Muzeul de Automobile din Torino, pentru a identifica noile mesaje ale muzeului, redeschis în 2001 după patru ani de restaurare.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.