Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

INFOGRAFIC | „Chișinăul bate Viena la...”. Text de Ambasadorul Andrei Popov
28.12.2015
Ambasadorul Moldovei în Austria, Andrei POPOV, a scris, la finele anului 2015, un mesaj pe contul său de Facebook, despre „câteva puncte forte ale Chișinăului față de Viena. Unele nu-s „comentarii de Ambasador”, altele sunt hazlii”, afirmă Andrei POPOV.
    
Zile însorite în decembrie la Barcelona, în fotografiile lui Alexandru Bordian
16.12.2015, 15:53
Alexandru Bordian, stabilit împreună cu familia la Barcelona, postează în aceste zile, fotografii cu zilele însorite din prima lună de iarnă.
„Bruxelles de nivelul 4”: Anastasia Pociumban
26.11.2015
Pe fundalul îngrijorărilor și a panicii de la Bruxelles, Anastasia POCIUMBAN, care este stabilită de 3 luni acolo, împărtășește cu noi părerile ei și ale celor trei prieteni, despre Burxelles-ul din aceste zile. „Dacă vreți să veniți la Bruxelles, acum e timpul – mai puțini turiști, prețurile în hotele sunt mai joase, iar berăriile și ciocolateriile din cartierele de la Bruxelles, nu și-au încetat activitatea”, mărturisește Anastasia​.
    
„Lacrimi și negru de la Paris”: Tatiana Țîbuleac
14.11.2015, 15:37
În legătură cu ultimele evenimente care au avut loc la Paris, Tatiana Țîbuleac a scris un text emoționant pe profilul ei de Facebook.
(Foto) Insta'Noiembrie
11.11.2015
Copaci cu frunze de toate culorile toamnei, flori, nuci, cărți, cafea și peisaje surprinse parcă din poveste, apar în fotografiile prietenilor noștri, încărcate în această lună pe Instagram.
    
(Grafică) Atracțiile Chișinăului dincolo de cuvinte
14.10.2015, 10:05
Cu ocazia zilei Chișinăului, echipa de la Agenţia „URMA ta” a ales câteva dintre atracțiile capitalei și le-a dat pe portalul www.stiripozitive.eu o formă grafică în care contururile binecunoscute se îmbină cu istoria în cuvinte a acestora.
(Foto) Insta'Octombrie
09.10.2015
Frunze, struguri, gutuie, nuci, flori de toamnă, compoziții, picturi și peisaje surprinse parcă din poveste, apar în fotografiile prietenilor noștri, încărcate în această lună pe Instagram.
    
Film documentar „Europa care inspiră”: POLONIA
02.10.2015, 10:28
Varşovia este capitala Poloniei, un stat cu o istorie impresionantă, cu numeroase monumente istorice și arhitecturale, înscrise în lista patrimoniului cultural mondial, cu tradiții păstrate de secole și cu un popor ospitalier. O Polonie incluzivă, o Polonie muncitoare, o Polonie europeană şi prosperă, care ne poate inspira.
Film documentar „Europa care inspiră”: ESTONIA
01.10.2015
Estonia este o ţară în care nici o destinaţie nu este prea departe. O poţi traversa în câteva ore, dar ca să o cunoşti profund şi să înţelegi CUM a reuşit este nevoie de mult mai mult timp.
    
Film documentar „Europa care inspiră”: LITUANIA
29.09.2015, 11:49
Lituania înseamnă în traducere „ţara ploilor”. Roadele muncii însă se datorează aici nu doar ploilor. Ci mai ales oamenilor.
Film documentar „Europa care inspiră”: ROMÂNIA
28.09.2015
România este o ţară frumoasă şi unică. Aşa arată această ţară într-un top în care oamenii au spus cum este România într-un cuvânt.
    
Moldova pe locul 44 în clasamentul celor 141 mai inovatoare țări din lume
24.09.2015, 17:57
Elveția, Marea Britanie și Suedia sunt cele mai inovatoare țări din lume, conform celui mai recent studiu publicat de Cornell University, INSEAD și World Intellectual Property Organization. Indexul a fost realizat pe 141 de țări și ia in considerare atât capacitățile de inovare, cât și rezultatele cuantificabile, anunță autorii. Moldova se află pe poziția 44, în urma Bulgariei (39) și înaintea României (54).
Gabriela Olaru și experiența ei memorabilă de studentă în Marea Britanie
04.08.2015
Tot mai mulţi tineri îşi doresc să studieze peste hotarele Republicii Moldova. Gabriela Olaru este o studentă sârguincioasă, care de curând a absolvit Facultatea de Contabilitate şi Finanţe în oraşul Leicester, Marea Britanie. Setea de cunoştinţe a fost cauza, datorită căreia şi-a îndeplinit un vis. Recent revenită acasă, în Moldova, tânăra ne-a povestit despre cea mai memorabilă etapă din viaţa fiecărui om - studenţia.
    
(Video) Copiii despre Moldova
03.06.2015, 13:56
Am fost în această săptămână la o grădiniță. Și i-am întrebat pe copii bineînțeles despre dragoste, despre dragostea de țară și despre ceea ce înseamnă pentru ei Moldova. Și am avut parte de răspunsuri emoționante
(Foto) Lilly Moraru, tânăra care a adus în Moldova pământ din 13 țări
19.02.2015
O vom cunoaște pe Lilly Moraru, tânăra care are o pasiune deosebită: strânge pâmânt din fiecare țară pe care o vizitează, îl depozitează în sticluțe și îl aduce acasă, în Moldova.
    
Update| Indicatoarele rutiere din satele Moldovei: omagiu lui Mihai Eminescu
15.01.2015, 10:25
„Glosă”, „Luceafărul”, mai toate poeziile lui Eminescu ascund slogane de promovare a satelor Moldovei, „cine ține toate minte și ar sta sa le asculte?”. „RECEA cumpăna-a gândirii” pentru Recea, Râșcani, și Recea, Strășeni. Sau „Şi pas cu pas pe urma ei alunecă-n odaie” pentru satul Odaia, raionul Nisporeni. Astfel mai multe sate din țară își lustruiesc indicatoarele rutiere ca să-l omagieze astăzi pe Mihai Eminescu.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.