Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

A intrat și a început a plânge. Despre ce este vorba, afli chiar de la Maia Metaxa
15.12.2016
Maia Metaxa, care este specialist în comunicare, rememorează momentele plăcute petrecute la fostul birou BBC. Emoționată până la lacrimi, după ce peste opt ani, a pășit pragul aceluiași etaj și aceluiași birou, ea a hotărât să-și împărtășească trăirile sale pe o pagină de socializare.
    
(Galerie foto) Viața așa cum este în căminele din Turcia, Belgia, Franța și România
08.12.2016, 15:27
Așa arată viața în căminele studențești din Turcia, Belgia, Franța și România.
Alexandru Nartea, funcționarul de la UNICEF responsabil de 12 țări
08.11.2016
De 10 ani activează la UNICEF. Alexandru Nartea, este basarabeanul care a lucrat în mai multe țări începând cu Bhutan, apoi Myanmar, Vietnam, la Oficiul Regional pentru Europa de Est la Geneva, la Oficiul Regional pentru Asia de Sud în Kathmandu, iar din iunie 2015 pentru Insulele Caraibe de Est.
    
10 lucruri din Lituania care pot inspira Moldova: Loredana Gamurari
31.10.2016, 11:41
Loredana Gamurari este bloggerița care a călătorit în 32 de țări ale lumii. Dintre toate țările a ales să povestească 10 lucruri pe care le putem învăța de la Lituania. Mai nou, Loredana este unul din „Young European Ambassador” din Moldova. Încercă prin acest mod să promoveze Moldova și să arate latura ei pozitivă și atractivă pentru turiști, cât și să inspire lumea să călătorească.
(Foto) Cristina Kelly, pictorița moldoveancă: „Verdele caracterizează Irlanda”
26.10.2016
Verde – această culoare este caracteristică pentru Irlanda, spune Cristina Kelly, o pictoriță din Moldova stabilită în Irlanda de ani buni.
    
Victoria Bodean | O experiență de studii în SUA, acolo unde există incluziune
11.10.2016, 10:50
Victoria Bodean și-a realizat unul dintre cele mai frumoase visuri datorită programului FLEX. Ea și-a dorit să ajungă în Statele Unite ale Americii pentru a gusta din frumoasa experiență de-a învăța într-un liceu american, de-a trăi într-o familie gazdă și de-a avea posibilitatea să se deplaseze de una singură acolo unde își dorește. În Moldova nu își poate permite să se deplaseze singură, deoarece aici persoanele cu dizabilități nu au acces în toate locurile publice.
ASOCIAŢIA ZIMBRU OLYMP, CEHIA | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
07.10.2016
„Asociația ZIMBRU OLYMP îşi ia începutul în anul 2009, atunci când pentru prima oară am depus cererea de a participa la turneul de mini-fotbal al Diasporelor Naţionale în Praga. La acel turneu, aflat la a 11-a ediție, echipa noastră de moldoveni a ocupat locul 5 printre cele 25 de echipe participante”, povestesc membrii asociației pentru MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI.
    
Datorită programului FLEX, Laura Ciocanu s-a întors din SUA cu o valiză plină de experiențe
28.09.2016, 12:27
Laura Ciocanu are mulți prieteni, majoritatea din ei sunt profesori americani, care muncesc la o școala din Idaho, Statele Unite ale Americii. A reușit să lege aceste prietenii datorită programului FLEX. Laura a studiat în SUA un an și s-a întors acasă cu experiențe frumoase și cu dorința de a ajuta țara noastră să devină mai bună.
(Galerie foto) Moldova văzută prin ochii fotografului suedez, Åsa Sjöström
26.09.2016
Expoziția „Tărâmul Tăcerii” a fost inaugurată pe 25 septembrie, în cadrul Moldox Festival, desfășurat la Cahul. Această expoziție cuprinde o serie de fotografii realizate în Republica Moldova de către fotograful suedez - Åsa Sjöström. În poze putem vedea viața moldovenilor, așa cum este ea, cu bune și cu rele.
    
Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, România | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
26.09.2016, 11:36
„Întotdeauna mi-a plăcut să spun și să cred că OSB Timișoara este o familie. Și da, într-adevăr, din 3 mai 2001, OSB Timişoara, formată în urma impulsului firesc al studenţilor basarabeni de a se afirma în mediul studenţesc românesc, devine familia care ne lipseşte atât de mult şi locul care, la circa 900 de km distanţă de Republica Moldova, îl putem numi – acasă”, afirmă Preşedinta Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara (OSB), Doina Dombrov (mandatul 2015-2016), pentru MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI.
Comunitatea moldovenilor din Québec, Canada | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
20.09.2016
„Asociaţia „Comunitatea Moldovenilor din Québec” (CMQ) este prima organizaţie din Québec a imigranţilor originari din Republica Moldova. Înregistrată în noiembrie 2008, CMQ a devenit în scurt timp larg cunoscută prin multiplele sale activităţi. În cei opt ani de activitate, Comunitatea Moldovenilor din Québec a consolidat o comunitate cu peste 5000 de membri, uniți prin diverse rețele de comunicare”, scrie MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI.
    
Asociația „Dor” din Girona, Spania. Autoportret| MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
15.09.2016, 10:56
„În anul 2014, noi, moldovenii din Girona, Spania, cu cele mai bune gânduri am creat Asociația „Dor”. Tristețea și nostalgia față de meleagurile natale le-am înlocuit cu optimismul și dorința de a păstra graiul natal și tradițiile moldovenești”, povestesc membrii Asociației „Dor” pentru MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI.
Diaspora Republicii Moldova în Lituania | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
13.09.2016
Apariţia organizaţiilor comunităţilor naţionale în Lituania este în strânsă conexiune cu renaşterea sentimentului naţional al lituanienilor şi cu schimbările democratice din această ţară. Între anii 1988 și 1990, a fost aprobată reînfiinţarea societăţilor culturale naţionale, acestea sprijinind activ obiectivul principal al Lituaniei de a-şi redobândi independenţa.
    
Asociația „Regina Maria” din Geneva, Elveția | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
09.09.2016, 13:28
„Organizația non-profit „Regina Maria” a fost fondată pe 8 martie 2014, la Geneva. Sediul nu a fost ales întâmplător – orașul cosmopolit de pe lacul cu același nume este cunoscut drept „capitala păcii” și de-a lungul anilor a găzduit numeroase evenimente de importanță mondială, mai ales în domeniul diplomației. „Regina Maria” este o creație a câtorva basarabeni, stabiliți de mult timp în țări din Occident, care găsesc timp în agendele lor și pentru alte activități în afara jobului”, scrie MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI.
Visuri de acum șapte ani, realizate de Liliana Cerchez datorită Programului FLEX
08.09.2016
Un an academic în Statele Unite ale Americii a reușit să aducă multe schimbări pozitive în viața Lilianei Cerchez. Datorită programului FLEX s-a întors acasă cu un bagaj întreg de cunoștințe, idei de proiecte ce trebuie implementate aici, în Moldova. Și a mai venit cu o surpriză frumoasă pentru 15 copii din fosta Școala Internat din Orhei, surpriză care s-a realizat datorită elevilor americani din școala unde a învățat Liliana.
    
10 lucruri din Italia care ar inspira Moldova: Ana Tataru
22.08.2016, 11:58
Spiritul de observație al un jurnalist este cheia ce-l ajută să descopere cele mai interesante momente, pe care neapărat le va împărtăși cu cei din jur. Așa precum știe s-o facă și Ana Tataru, masterandă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, specialitatea Talk-show-ul radiotelevizat.Ana a ales să-și petreacă vacanța în Italia. Și cum ochiul unui jurnalist este ager, tânăra a reușit timp două luni, să descoperă o serie de lucruri, oameni și locuri interesante ale Italiei, care ar inspira Moldova:
10 lucruri din Grecia care pot inspira Moldova: Svetlana Lisagor Vergis
02.08.2016
Svetlana Lisagor Vergis locuiește în Grecia de 13 ani. În acest timp a reușit să-și facă studiile, să se angajeze la o instituție cu activități în ecologie și mediu înconjurător, să călătorească, să cunoască și să îndrăgească Grecia într-atât de mult, încât s-a decis să devină cetățean al acestei țări.
    
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Cristina Crăciun
01.08.2016, 13:38
După ce a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Cristina Crăciun a decis să facă un masterat bilingual la Universitatea de Științe Aplicate Hochschule Fulda din Germania, Facultatea Comunicare Interculturală și Studii Europene. Cu suportul Fundației Politice Germane Konrad Adenauer, Cristina a reușit să finalizeze cu brio studiile și să aibă un schimb academic în SUA la o universitate parteneră cu Hochschule Fulda.
10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova : Tatiana Mardari
25.07.2016
Tatiana Mardari este o tânără din Moldova care locuiește de trei ani în Coreea de Sud. Este masterandă și activează în calitate de cercetător și traducător în cadrul unei companii. Pe lângă toate acestea reușește să facă voluntariat în domeniul educației. Ea a descoperit frumusețile Coreei de Sud și a ales cele mai importante 10 lucruri de aici care pot inspira Moldova.
    
Diana Costaș: 10 lucruri din România care pot inspira Moldova
04.07.2016, 16:19
Moldoveanca Diana Costaș este absolventă a Facultății de Științe Politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Iar anul acesta a terminat și studiile de masterat în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, la aceeași universitate. Acum Diana se gândește serios la doctorat. Ea susține tinerii să aplice la o bursă peste hotare, inclusiv și în România, deoarece această țară oferă multe oportunități pentru studenți, începând de la reduceri pentru transportul public, până la vizite de studii absolut gratuite în alte țări.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.