Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Daruiește un zâmbet, fii și tu Moș Crăciun!
14.12.2017
Începând cu 1 decembrie până pe 24 decembrie, toţi doritorii de a dărui un zâmbet copiilor nevoiaşi, sunt îndemnataţi să doneze: haine, dulciuri, rechizite, produse alimentare greu alterabile, jucării, încălţăminte, etc.
    
O senzație tare este atunci, când... | Doru Ciocanu
30.10.2017, 10:26
„Fiecare dintre noi am avut în viață momente, în care să-ți pară că-i gata cu tine. Bineînțeles, din majoritatea dintre ele ieșim cu happy-end, deși unele pot fi și mai puțin fericite”, scrie Doru Ciocanu, autorul recentei cărți „Amintiri de pe planeta M.”, laansată în august la Chișinău. „Bunăoară - exemplifică scriitorul moldovean, stabilit în Canada - când te întâlnești cu ursul. Și ea are ursuleți. Iar tu – un rucsac mare în spate. Sau, când zbori cu parașuta. Și tragi de inel și-l rupi și – nică. Sau când trebuie cu orice preț dezbătut inamicul dintr-o ambrazură. Și luneci. Situații din astea sunt mii, iar în unele dintre ele se întâmplă chiar să nimerim”.
Ziua și Noaptea vinului la Castel Mimi
05.10.2017
Vinurile Castel Mimi au apărut de recent pe piața din Republica Moldova, dar într-o perioadă foarte scurtă, au reușit să se facă cunoscute și apreciate. În data de 7 octombrie 2017, la Castel Mimi va avea loc unul din cele mai așteptate evenimente ale toamnei – Ziua Vinului și Noaptea vinului. Mai multe despre eveniment poate să ne comunice Cristina FROLOV, directoarea Fabricii de vinuri „Castel Mimi”.
    
Orașele României din poeziile lui Eminescu | Igor Guzun feat. Sergiu Beznițchi
11.09.2017, 12:01
Sunt încă atâtea și atâtea lucruri și locuri de descoperit în poezia lui Mihai Eminescu încât avem nevoie pentru asta să trăim mai multe vieți.
(Galerie foto) Culori și obiecte colorate la Chișinău
23.06.2017
Chișinăul ne poate surprinde uneori, mai ales atunci când ne așteptăm cel mai puțin, cu câteva culori sau obiecte colorate.
    
Ziua copiilor noştri în Franţa, Italia şi peste tot în lume
07.06.2017, 13:05
Sute de copii frumoşi, îmbrăcaţi în haine naţionale, pe scenă, alături de părinţii şi bunicii lor – mărturia unor noi generaţii născute şi crescute departe de Republica Moldova. Cântând şi recitând - într-o română atât de firească! - versuri despre copilărie, despre copii rămaşi singuri, despre dorul de ceea ce părinţii lor spun „acasă”.
10 lucruri din Suedia care pot inspira Moldova: Valeria Gîndea
29.03.2017
Valeria Gîndea este studentă în Suedia, învață la Universitatea Lyon 2, anul III, specialitatea Comunicare. În același timp, ea reușește să descopere misterele și cultura orașului Malmö, al treilea oraș ca mărime din Suedia. Valeria a decis să ne povestească 10 lucruri pe care le putem învăța de la această țară și de la oamenii de acolo.
    
(Galerie foto) Artă pe gropile din asfalt și trotuare: David Zinn
14.03.2017, 10:26
David Zinn este un ilustrator și artist stradal american, specializat în lucrări de dimensiuni mici care îi ajută pe oameni, cu ajutorul cretei colorate, să treacă peste gropile din asfalt și trotuare cu zâmbetul pe buze.
Portugalia văzută prin ochii Cristinei Burduja
07.03.2017
Din aproximativ 200 de cereri depuse pentru a face voluntariat în Portugalia, în cadrul programului Servizio Volontario Europeo din Aveiro, doar două persoane au fost selectate. Moldoveanca Cristinei Burduja crede că este: „Noroc!”. Cristina se află în Portugalia de jumătate de an, însă a reușit să simtă, să guste și să se îndrăgostească de această țară.
    
Daniela Butuc, moldoveanca de pe cerul lumii. Autoportret | Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”
06.01.2017, 10:26
„Sunt Daniela Butuc, născută la sudul Moldovei, în satul Tartaul, raionul Cantemir. Fiica mamei și a tatei, doi moldoveni simpli și onești, și sora celui mai bun frate din lume. Părinții ne-au educat și ne-au crescut cum au putut mai bine, în pofida greutăților și lipsurilor din acele timpuri”, mărturisește însoțitoare de bord Daniela Butuc în autoportretul său. Cu ani în urmă, își amintește Daniela, a ajuns acasă, după primul zbor pe cerul latin, cu un zâmbet atât de puternic, „încât mă dureau obrajii”.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.