Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Așteptările moldovenilor pentru anul care vine
28.12.2018
În ajunul noului an concetățenii noștri se încarcă cu forță și energie pozitivă și creează deja noi planuri și aspirații pentru anul ce vine.
    
(Foto) Astăzi a fost inaugurată instalaţia "sky transmitter". Aceasta va fi accesibilă în sectorul Botanica al capitalei, la 95 MHz
29.05.2018, 16:50
Pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” a fost inaugurat public o instalaţie "sky transmitter", acesta reprezintă un proiect artistic realizat de către artistul german de sunet şi media, Frank Schulte.
Chișinău-Suceava: un parteneriat viabil pentru o educație de calitate
24.05.2018
Recent, un grup de 45 de tineri specialiști din mun. Chișinău, ghidați de reprezentanții Direcției generale, educație, tineret și sport au făcut o vizită de studiu în Suceava. Schimbul de bune practici s-a desfășurat în baza Memorandumului semnat între Guvernele Republicii Moldova și României, Protocolului de colaborare semnat între ministerele educației a acestor două state, precum și în baza unui Acord de colaborare semnat între Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
    
(VIDEO) În capitală s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Târgului de post VEGAN SHOW
02.04.2018, 13:58
Ediția 2018 a Târgului de Post Vegan Show, desfășurată la Chișinău pe 31 martie și 1 aprilie 2018, a pus accentul pe stilul sănătos de viață, nutriție echilibrată, produsele autohtone eco, vegane și de post.
Adelina Lesan, moldoveanca care împreună cu alți colegi ajută copiii săraci dintr-un sat din Uganda
26.03.2018
Adelina Lesan se află în campusul Misiunea Speranta din satul Rubuguri, Uganda. Acolo oamenii au fost alungați din junglă vreo 15 ani în urmă. La început Guvernul le-a oferit o susținere oarecare, dar acum nu mai primesc nimic. Doi ani în urmă, Daniel Ioan Mureșan din România s-a stabilit cu traiul acolo printre ei și a început o lucrare frumoasă.
    
(VIDEO) „Sunt prima femeie directoare a Institutului de Matematică și Informatică”: Svetlana Cojocaru
22.03.2018, 16:38
Svetlana Cojocaru este prima femeie care a devenit directoare la Institutul de Matematică și Informatică al Academiei de Științe a Moldovei. Este pasionată de matematică din anii de școală. Aflați mai jos cum a fost parcursul eroinei celei de-a șasea istorii a campaniei „Tu știi că poți”.
(VIDEO) „Am știut că pot să fac în viață doar ceea în ce cred”: Alina Radu
19.03.2018
Istoria jurnalistei Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă, este a patra istorie pe care o împărtășim în cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Alina Radu s-a văzut jurnalistă încă de la grădiniță și acum, zi de zi, își trăiește visul. Ideea de a crea un ziar de investigații a venit din dorința de a informa publicul corect și echidistant. Cum a făcut ea istorie în jurnalismul din Republica Moldova, fiind prima femeie care a înființat un ziar de investigații, aflați mai jos.
    
Ludmila Ivanova-Tossounian. Omul care apropie Libanul de Chișinău
07.03.2018, 16:00
Ludmila Ivanova-Tossounian este născută în orașul Chișinău. Este absolventă a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Filologie, și deține un master în Relații Internaționale al Academiei de Administrare Publică. A activat în cadrul Academiei de Științe a Republicii Moldova –Institutul de Cercetări Interetnice, pentru ca mai apoi să devină Șef de Direcție din cadrul Departamentului Relații Interetnice al Guvernului Republicii Moldova, iar în prezent se află cu familia în Liban, acolo unde este Președinte al Asociației de Prietenie Moldo-Libaneză.
Moldoveni stabiliți în Grecia au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace”
28.02.2018
Pe 24 februarie familiile de moldoveni stabiliți în Grecia, au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace” dedicat sărbătorilor de primăvară „Mărțișorul” și „8 Martie”.
    
A fost lansată campania de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște, informează-te!”
06.02.2018, 15:47
Ziua Siguranței pe Internet 2018 se află la cea de-a XV-a ediție și este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.