Cultură

Corul de cameră „Credo” a obținut premiul II la Festivalul-Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” de la Iași
09.07.2018
Corul de cameră „Credo” al Departamentului Trupelor de Carabinieri a participat cu succes în cadrul Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, organizat de către Asociația „Iubire și Încredere” Iași în partenereriat cu Primăria Municipiului Iași, prin compartimentul Centenar, în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017-2020.
    
AL 6-LEA AN DE IA MANIA! Legendele de pe Nistru învie pe 8 iulie 2018 la Holercani!
05.07.2018, 14:58
Noutatea acestei ediții a Festivalului „Ia Mania” este lansarea cărții „POVEȘTI ȘI LEGENDE DE PE NISTRU”, scrisă de echipa K Lumea.
Povești și legende de pe Nistru au fost adunate într-o carte inedită
25.06.2018
Știați de Știma Nistrului, povestea de dragoste a lui Laur și Teia sau de legenda întemeierii satului Tîrnauca? Douăzeci de povești și legende culese de la locuitorii satelor Holercani, amplasat pe malul drept și Tîrnauca, de pe malul stâng, au fost adunate în cartea „Povești și legende de pe Nistru”. A fost posibil datorită sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeană, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.
    
Află care sunt impresiile Svetlanei Matvievici, autoarea blogului Orheianca.eu, despre festivalul DescOPERĂ
20.06.2018, 15:02
Festivalul DescOPERĂ face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru" și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei.
Renumitul arhitect și profesor în conservarea patrimoniului arhitectural, Stefano Francesco Musso a venit la Chișinău cu o lecție deschisă
14.06.2018
Stefano Francesco Musso, renumitul arhitect și profesor în conservarea patrimoniului arhitectural, a venit la Chișinău pentru a ţine o lecție deschisă privind „Provocările, competențele și meseriile lumii contemporane pentru conservarea patrimoniului construit”.
    
Ziua Copiilor și sărbătoarea celor 12 ani de la fondarea Asociației „Miorița” din Portugalia
12.06.2018, 11:02
„Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea este veselă și nevinovată și drept vorbind, acesta-i adevărul”. Cine oare este persoana care nu și-ar dori, măcar pentru o zi, să revină în lumea copilăriei! Așa au făcut membrii Asociației „Miorița” din Portugalia, în duminica de pe 10 Iunie 2018, atunci când au sărbătorit Ziua Copiilor și cei 12 ani de la fondarea asociației.
Ziua Copilului sărbătorită la Viena, Austria, cu un spectacol de poveste
05.06.2018
Ziua Internațională a Copilului a fost prilejul care a determinat Asociația „ProMoldova” să organizeze la 2 iunie 2018, în incinta Teatrului Pygmalion din Viena un minunat spectacol de teatru pentru copiii moldovenilor din Austria.
    
(Foto) Rafturile Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova s-au completat, astăzi, încă cu peste 1600 de titluri
25.05.2018, 15:40
Ambasada Italiei în Republica Moldova a organizat, astăzi, Ceremonia de donație de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova, acțiune realizată cu sprijinul Excelenței Sale, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova.
Locul I şi Cupa prestigiosului concurs Internațional de pian din Italia „Città di San Donà di Piave”, câştigate de Catherine de Caraman
24.05.2018
Pianista Catherine de Caraman, în perioada 15 - 20 mai 2018, a participat la un nou concurs în Italia, unde a şi obţinut locul I și Cupa concursului Internațional de Pian „Città di San Donà di Piave”.
    
Vino la iProsop - de Duminica Mare!
23.05.2018, 11:53
La data de 27 mai 2018, în satul Selemet, r-nul. Cimișlia se va desfășura cea de-a III-a ediția a Festivalului iProsop.
(VIDEO) Tradiţii, muzică, dansuri dar şi oaspeți sosiți din toate colțurile țării. Toate acestea vor fi în cadrul Festivalului Tradiţiilor „Duminica Mare”
18.05.2018
Festivalul Tradițiilor „Duminica Mare” a fost lansat în anul 2010, la inițiativa Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural – „ANTREC Moldova” în parteneriat cu Consiliul raional Florești și primăria satului Domulgeni. Festivalul este organizat, anual, în localitatea Domulgeni, aceasta fiind cunoscută prin așezarea pitorească a vetrei satului și tradițiilor străvechi de preparare a mezelurilor afumate. În acest an, evenimentul se va desfăşura la 27 mai 2018.
    
Jurnalista și scriitoarea Olga Căpățână şi-a lansat la Chişinău trei cărţi
17.05.2018, 16:11
Jurnalista și scriitoarea Olga Căpățână și-a lansat trei cărți în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.
Şase medalii pentru tinerii atleţi moldoveni la concursul internaţional MLADOST (Bulgaria)
14.05.2018
Delegaţia FAM la concursul internaţional de atletism pentru juniori MLADOST, care s-a ţinut pe 12 mai a.c. în or. Ruse din Bulgaria, a constat din şase atleţi şi un antrenor (Vadim Hranovschi).
    
(Video) Mesajul renumitului bucătar francez, Marc Foucher, care vine în Moldova să pregătească o cină de Ziua Europei
07.05.2018, 23:32
Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, Meilleur Ouvrier de France, care vine în Moldova să pregătească de Ziua Europei o cină în aer liber la Castel MIMI, a dezvăluit câteva dintre bucatele care vor fi servite pe 9 mai 2018. Înainte de asta însă a transmis un mesaj video.
(Galerie foto) Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău
19.04.2018
Astăzi și-a deschis ușile, pentru petru zile, Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău, organizat la CIE Moldexpo de PRO NOI.
    
Olesea Burduja: „Momente şi experienţe colorate din universul meu, pentru cei ce văd viaţa în alb şi negru”
05.02.2018, 13:34
Expoziţia de artă cu genericul "Oglinzi" (it. "Gli specchi") este prima expoziţie personală a Olesei Burduja, originară din Republica Moldova. Vernisajul va avea loc la 10 februarie, în oraşul Parma (Italia), dar expoziţia va putea fi vizitată până pe 24 februarie.
Dumitru Crudu şi-a lansat volumul „Moartea unei veverite”, la Chişinău (video)
29.01.2018
Dumitru Crudu este prozator, dramaturg şi poet. A debutat în 1994, cu două cărți în același timp, iar de atunci a mai publicat încă patru volume de poezie. Începând cu anul 2008, a început să publice și proză, iar unul dintre romanele sale a fost publicat în Cehia, în traduceră cehă, în 2017. Este vorba despre romanul „Oameni din Chișinău", tradus de Jiri Nasinec. Cea mai nouă cartea a sa de proză a apărut la Editura Univers și se cheamă „Moartea unei veverițe”.
    
Peste 300 de participanţi au cântat în cor vestirea nașterii lui Hristos la Festivalul Național Colinde, Colinde
25.12.2017, 15:29
Evenimentul a fost organizat de Asociația Muzical-Corală cu sprijinul financiar al Fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.
Universitatea de Stat din Moldova şi-a desemnat Oratorul
18.12.2017
La data de 14 decembrie a avut loc finala concursului „Oratorul USM 2017. Evenimentul, organizat de Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova și-a desemnat câștigătorii sub egida juriului format din: Tamara Berzoi, Dorina Arsene și Dumitru Rău ( câștigătorul ediției precedente).
    
Expoziție de artă cu vânzare organizată de Hospice Angelus Moldova
15.12.2017, 12:39
Lucrările expoziţiei de artă cu vânzare organizată de Hospice Angelus Moldova se desfăşoară în perioada 8- 22 decembrie, între orele 15.00-20.00. Organizatorii vă invită să achiziționați în scop caritabil ceea ce vă place mai mult. Vinul de calitate e din partea casei!
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.