Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Recomandări pentru acest weekend
20.09.2019
Timpul ploios de afară ar putea să devină un pretext bun nu doar pentru a sta în casă, dar și pentru a ne lăsa găzduiți de o serie de evenimente care vor avea loc în acest weekend.
    
Hai Moldova vă invită să curățăm râulețul Durlești de Ziua globală a curățeniei
20.09.2019, 15:07
Pe 21 septembrie, voluntarii Hai Moldova vor merge să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, care, momentan, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară vor avea loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități.
Managementul financiar pentru tinerii antreprenori și startup-urile de la Orhei
18.09.2019
Tinerii din orașul Orhei și din regiune au avut parte de un training despre Managementul financiar, susținut de către Angela Gladei. Aceștia au aflat ce înseamnă un management financiar eficient, un bilanț contabil, dar și cum înțelegem și interpretăm indicatorii financiari.
    
Peste 100 de femei și bărbați din 7 țări din regiune participă la Chișinău la consultările „Beijing+25” axate pe consolidarea drepturilor femeilor
04.09.2019, 17:32
Peste 100 de femei și bărbați din șapte țări – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, România și Ucraina – s-au reunit la Chișinău, la 4 și 5 septembrie 2019, în cadrul Consultărilor sub-regionale „Beijing+25” pentru a discuta realizările și acțiunile de urmat, după aproape 25 de ani de la adoptarea Declarației de la Beijing și a Platformei de Acțiune privind consolidarea drepturilor femeilor.
Tinerii din Bălți și Sîngerei învață comunicare eficientă
02.09.2019
Membrii Fondului pentru Tineri Bălți și ai Fondului pentru Tineri Sîngerei au participat la atelierul „Comunicare, interacțiune cu stekeholders și promovarea activităților FpT”.
    
„Merg tancuri peste Praga”, Evgheni Evtușenko, 23 august 1968
23.08.2019, 10:54
Nota autorului. „În jurul datei de 20 august am reușit să captez, la Koktebel, pe unde scurte, vocea prietenului meu, Miroslav Zikmund: „Jenia Evtușenko! Unde este vocea ta? Și-i minte cum vorbeam, lângă un stog de fân, la stația de cale ferată, se numea Iarna, despre viitorul socialismului cu față umană?... Jenia, răspunde-mi”, povestește poetul rus Evgheni Evtușenko în cartea sa postumă „Со мною вот что происходит” (Sankt Petersburg, 2018), despre zilele în care a scris poezia „Merg tancuri peste Praga”.
Membrii Fondului pentru Tineri Sângerei cercetează necesitățile tinerilor
20.08.2019
Echipa proiectului Fondul pentru Tineri Sîngerei continuă realizarea cercetării privind necesitățile tinerilor la nivel local.
    
Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică şi socială din Republica Moldova
19.08.2019, 15:18
Pe parcursul lunii iulie, în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică şi socială din Republica Moldova”, A. O. „AZI” a efectuat întâlniri cu partenerii DOFM şi consultanţIi în Angajarea Asistată din Cahul şi Cantemir.
Incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități
09.08.2019
Membrii Alianței Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități (AOPD) au realizat mai multe ateliere de consultare, privind asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.
    
(Video) Media Tur – jurnaliști, tineri și activiști au descoperit viața a trei sate din Moldova
31.07.2019, 17:17
„Tinerii din satele Moldovei – între stagnare și dezvoltare” a fost genericul ultimului Media Tur, organizat de Centrul Media pentru Tineri, în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene.
Tinerii din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din Regiunea Transnistriană
31.07.2019
Peste 45 de tineri, membri ai proiectului Fondul de Tineri din stânga Nistrului, participă la o Școală de Vară, care are drept scop dezvoltarea abilităților acestora și cultivarea motivației de a se implica în inițiativele comunitare.Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din Regiunea Transnistriană și-a dat startul pe 30 iulie și se va desfășura timp de 4 zile.
    
Simulare de dezbateri la Anenii Noi: Academia de Liderism Feminin 2019
26.07.2019, 13:43
La data de 24 iulie, în incinta Primăriei Anenii Noi, a avut loc simularea de dezbateri publice în cadrul căreia au participat trei beneficiare ale Academiei de Liderism Femini - Elena Nicolaev, Svetlana Racu și Eugenia Țânțari.
Simulare de dezbatere la Chișinău: Academia de Liderism Feminin 2019
24.07.2019
O nouă rundă de dezbateri simulate în cadrul proiectului „Women 4 Leadership” a avut loc la Chișinău. În cadrul evenimentului au participat 8 femei beneficiare ale Academiei de Liderism Feminin, care își doresc să acceadă la funcții de conducere, gazda fiind America House. Femeile și-au prezentat principalele obiective pentru campania electorală, cât și soluțiile pentru cele mai stringente probleme.
    
Simulare de dezbateri publice la Cociulia: Academia de Liderism Feminin 2019
22.07.2019, 14:55
Recent, în satul Cociulia, raionul Cantemir, a avut loc o simulare de dezbateri publice în cadrul cărora beneficiarele proiectului „Women 4 Leadership” Alina Perju, Rima Stăvilă și Aliona Budescu au valorificat cunoștințele obținute în cadrul atelierelor de instruire ale Academiei de Liderism Feminin.
Fondul pentru Tineri Soroca: oportunități, reușite și proiecte implementate cu succes
22.07.2019
Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și-a prezentat rezultate obținute, pe data de 19 iulie 2019, în cadrul unei sesiuni de informare pentru tineri privind activitatea Fondului pentru Tineri Soroca. În timpul sesiunii a fost făcută o prezentare a Proiectului și a rezultatelor obținute în această perioadă.
    
Simulare de dezbateri la Bălți: Academia de Liderism Feminin 2019
18.07.2019, 13:26
Cea de-a patra sesiune de dezbateri publice a avut loc recent la Bălți. Înarmate cu abilități și cunoștințe noi în ceea privește participarea la procesele decizionale, beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Ana Gherasimciuc, Iulia Iapara și Varvara Lenița, au venit să-și justifice profesionalismul și aportul pe care îl pot avea în dezvoltarea comunității din care fac parte.
Multimedia Conector pentru Tineri: peste 150 de participanți au creat produse media și au vorbit cu jurnaliști și influenceri
16.07.2019
În perioada 9-12 iulie s-a desfășurat cea de-a doua ediție Multimedia Conector pentru Tineri – școală de vară de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene.
    
Simulare de dezbateri la Cahul: Academia de Liderism Feminin 2019
16.07.2019, 15:34
Recent, la Cahul, s-a desfășurat o nouă rundă de dezbateri simulate în cadrul proiectului Women 4 Leadership, în care au fost antrenate patru femei care își doresc să ajungă în funcții de conducere. Participantele și-au prezentat obiectivele setate în campania electorală și au răspuns la întrebările adresate de către moderator, cât și de public.
Simulare de dezbateri la Strășeni: Academia de Liderism Feminin 2019
15.07.2019
La data de 10 iulie, în incinta Casei de Cultură din Strășeni, a avut loc ce-a de-a doua simulare de dezbateri publice. Simularea de dezbateri publice este un exercițiu în care beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Elena Crîșmari, Angelina Mistreț și Maria Manoli au reușit să transpună în practic cele învățate în cadrul atelierelor de instruire ale Academiei.
    
Simulare de dezbateri la Ialoveni: Academia de Liderism Feminin 2019
09.07.2019, 17:00
Pe data de 5 iulie, la Ialoveni, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat șase dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin. Femeile participante în proiectul „Women 4 Leadership” s-au pregătit pentru aceste dezbateri timp de mai multe luni, pe parcursul cărora și-au dezvoltat abilitățile de a fi lidere în comunitățile din care fac parte.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.