Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

(Video) Elveţia a elaborat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021
20.04.2018
La data de 18 aprilie Elveția a lansat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021. Pentru implementarea strategiei, Guvernul Confederației Elvețiene alocă 46.9 milioane de franci elvețieni (echivalentul a 39.8 milioane de euro sau 797 de milioane de lei moldovenești).
    
( Video) Lansarea Expoziției „Tații din Moldova și Suedia”
20.04.2018, 15:34
La data de 18 aprilie, în cadrul centrului comercial Malldova a avut loc lansarea expoziției de fotografie despre bărbați moderni - Tații din Moldova și Suedia.
Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vernisează Diorama „Operația Iași-Chișinău”
13.04.2018
Diorama „Operația Iași-Chișinău” a fost inaugurată în anul 1990. Este o adevărată operă de artă realizată pe parcursul a mai bine de opt ani de către renumiții pictori ai studioului militar "M.V. Grecov" Nicolai Prisekin și Alexei Semionov. După mărime ea depășește dioramele Asaltul muntelui Sapun din Sevastopol, Lupta pentru Kiev (Capul de pod de la Liutejsk - 1943) și altele.
    
(Foto) Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare
02.04.2018, 16:19
Sâmbătă, 31 martie, curent, Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare.
UN Women Moldova a premiat femeile care fac istorie în Republica Moldova
30.03.2018
10 femei care au făcut și fac istorie în R. Moldova, reuşind să se afirme în domenii de activitate tradițional dominate de bărbați, precum politică, sport, armată, afaceri, știință, inginerie au fost premiate de UN Women Moldova.
    
(VIDEO) „Sunt prima femeie șefă-adjunct de sector la Poliția de Frontieră și sunt mândră de acest lucru”: Natalia Buza
28.03.2018, 12:41
Natalia Buza este o femeie pe cât de puternică, pe atât și de optimistă. Era pe cale să plece din țară pentru a-și crea alt viitor, dar a ales să rămână și să își facă o carieră de polițistă de frontieră acasă, în Moldova. I-a reușit, iar acum a devenit prima femeie în funcția de șefă-adunct al unui sector al Poliției de Frontieră. Cunoaște ultima istorie a campaniei „Tu știi că poți!”.
(VIDEO) Conferinţa educaţională cu Oana Moraru „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”
26.03.2018
Pe 14 martie 2018, Liceul „Spiru Haret", în parteneriat cu Societatea „Limba Noastră cea Română”, a găzduit Conferinţa educaţională pentru profesori şi părinţi „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”, moderată de Oana Moraru, expert în educaţie şi manager la Şcoala Helikon, România.
    
Proiectul social "Farmacia Juridică în Moldova" a fost lansat cu succes în Chișinău
23.03.2018, 13:52
Evenimentul a avut loc într-un troleibuz, care a circulat pe un itinerar stabilit. Mai mulți avocați, juriști, executori judecătorești, dar și membri ai Uniunii Juriștilor din Estonia, care se află într-o vizită în Republica Moldova, au acordat consultații gratuite.
(VIDEO) „Am demonstrat că pot și că nu am câștigat întâmplător”: Mariana Eșanu-Cherdivara
16.03.2018
Sportiva Mariana Eșanu-Cherdivara, 25 ani, este eroina celei de-a treia istorii din cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Este triplă campioană europeană, dublă campioană mondială și singura sportivă de lupte libere feminine din R. Moldova care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.
    
(Video) „Am spart ghețarul și sunt prima femeie care a obținut gradul militar de colonel”: Mariana Grama
14.03.2018, 11:54
A doua istorie din cadrul campaniei „Tu știi că poți” este cea a doamnei Mariana Grama, șefa Secției Relații Militare J5, Direcția de planificare strategică din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Este prima doamnă colonel din cadrul Ministerului Apărării și este una din acele femei care te inspiră să fii mai puternică și să nu crezi în stereotipuri. Povestea ei vorbește de la sine.
(Video) „Țara nu este doar a bărbaților, țara este a femeilor și a bărbaților”: Ludmila Scalnîi
10.03.2018
Astăzi, 10 martie 2018, UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) lansează 10 istorii despre femei care au făcut și fac istorie, în cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Prima istorie este cu Ludmila Scalinîi, care este una dintre primele deputate în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatară a Declarației de Independență și participantă a Mişcării Femeilor din Moldova.
    
„Donaţia ta poate umple farfuria unui flămând”: Misiunea „Diaconia” lansează campania naţională „Masa Bucuriei”
01.03.2018, 12:16
Pentru al nouălea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” organizează campania de Paşti „Masa Bucuriei”. În cadrul campaniei sunt organizate o serie de acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică faţa de problemele bătrânilor şi oamenilor nevoiaşi.
Compania „Teleradio-Moldova” a lansat un studio de producție a filmelor documentare
20.02.2018
La Chișinău a fost inaugurat un studiou de producție a filmelor documentare. Studio „TeleFilm - Chișinău are în componența sa oameni profesioniști, formați pe platourile Televiziunii Naționale.
    
„Femei puternice cu abilităţi diferite” împărtășesc soluții
12.02.2018, 17:00
Pe 9 februarie UN Women Moldova a lansat broșura „Femei puternice cu abilităţi diferite", care conține 10 istorii de succes ale femeilor cu dizabilități din diferite domenii.
Workshop-ul „All about fonts” într-o atmosferă prietenoasă cu oameni pasionaţi de designul grafic
05.02.2018
La data de 2 februarie a avut loc Workshop-ul „All about fonts”, în care oamenii pasionaţi de designul grafic sau care abia fac primii paşi în acest domeniu au aflat utilizarea corectă a fonturilor, procesul de alegere, dar şi cele mai actuale informaţii despre care fonturi sunt în trend în anul 2018.
    
Cartea „BINE” la „O nouă zi” la Canal 2
23.01.2018, 14:48
Cartea „BINE” de Igor Guzun - la „O nouă zi” la Canal 2, emisiunea din 23 ianuarie 2018.
În Canada a fost creat Consiliul Național al Diasporei
23.01.2018
Pe 20 ianuarie 2018, în or. Montréal, Canada a avut loc Masa rotundă a asociațiilor diasporei din Canada.
    
La Chişinău a fost organizat un workshop de stimulare şi dezvoltare a creativităţii personale
12.01.2018, 15:10
Workshop-ul Supercharge your Creativity a fost organizat pe 11 ianuarie în incinta Bibliotecii Municipale Hașdeu, bd. Stefan cel Mare 148.
De sărbători, moldovenii din diasporă au fost premiați în cadrul „Bienalei Diasporei”
28.12.2017
Prin intermediul acestui eveniment, Biroul relații cu diaspora(BRD) și-a propus să identifice și să aprecieze public persoanele din diasporă care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate dar și să-i promoveze, să-i încurajeze pe cei reveniți acasă.
    
În ajunul Crăciunului, la Chişinău a fost organizat un bal caritabil
25.12.2017, 15:19
În ajunul Crăciunului, Comunitatea absolvenților programului FLEX, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Gender-Centru au organizat un bal caritabil. În urma acestui bal, banii adunaţi vor fi donaţi în scop caritabil unei familii tinere cu doi copii.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.