Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Echipa „Splash” îmbină frumosul cu utilul și inspiră la fapte bune
18.09.2017
Echipa „Splash” este formată din voluntari ce au participat în cadrul programului „Wave Week Moldova”, au ca scop să ajute familia doamnei Irina Ceban, mamă a doi copii, ce nu au un loc stabil de trai, iar mezinul familiei are primul grad de invaliditate.
    
Prima ediție ART with Me
12.09.2017, 17:53
Culoare, muzică live, bună dispoziție, socializare și multă creativitate. Toate acestea au fost prezente vineri, 8 septembrie 2017, la Muzeul Național de Artă al Moldovei la evenimentul caritabil „Art with Me”, organizat de Fundația Filantropică Medico-Socială ”Angelus Moldova” - Hospice Angelus Moldova.
Ciclismul mondial pentru prevenirea suicidului
12.09.2017
De Ziua Mondială de Prevenire a suicidului, pe 10 septembrie, tinerii din Chișinău au organizat o cursă de ciclism, prin care și-au manifestat solidaritatea față de a preveni acest fenomen.
    
Moldova, reprezentată la Festivalul Ambasadelor din Haga
06.09.2017, 09:25
Pe 2 septembrie 2017, la cea de a V-a ediție a Festivalului Ambasadelor, unde vizitatorii au putut face cunoștință cu tradițiile, gustul și cultura a 51 de țări, Republica Moldova a avut, pentru prima dată, un stand de țară. În parcul Lange Voorhout, unde s-a desfășurat evenimentul, pe lângă târgul internațional, programul a inclus muzică pop, jazz, folk și clasică, precum și delicii culinare, teatru, literatură, artă și activități din diferite colțuri ale lumii.
DOR - Program pentru copii din diasporă (Galerie foto)
05.09.2017
DOR este un program pentru tinerii din diasporă, care doresc să cunoască mai bine Republica Moldova. O sută de copii din diasporă, din 14 țări, au vizitat și în acest an locurile frumoase din Republica Moldova, au cunoscut persoane talentate și au învățat din meșteșugul moldovenesc în cadrul celei de-a V-a ediții a Programului DOR – Diasporă*Origini*Reveniri.
    
Chişinăul vechi în pictura regretatului artist plastic Vasile Movileanu
04.09.2017, 16:34
Vineri, 1 septembrie, a fost organizată o expoziţie dedicată Chişinăului vechi, ce conţine 50 de lucrări în original ale regretatului artist Vasile Movileanu. Cu acest prilej a fost lansat şi albumul de artă al artistului, care cuprinde o colecţie de 67 de reproduceri de pictură în acuarelă.
Cea de-a treia ediție a Festivalului Tineretului s-a desfășurat la Chișinău
14.08.2017
Festivalul Tineretului, organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Fondului ONU pentru Populație, Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și Rotaract Club, reprezintă puntea de legătură dintre tineri, organizații necomerciale, instituții de stat, agenți comerciali, etc.
    
Avem abilități, dorim posibilități! Programul de consolidare a participării în politică a femeilor cu dizabilități a fost lansat | UN Women
21.07.2017, 10:01
Programul de consolidare a participării în politică și în viața civică a femeilor cu dizabilități din R. Moldova „Avem abilități - dorim posibilități!” a fost lansat, în premieră, la Chișinău. 40 de femei cu dizabilități din diferite localități ale Republicii Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia și malul stâng al r. Nistru, au participat, în perioada 19-20 iulie curent, la prima sesiune din cadrul acestui program, anunță UN Women.
„Academic Skills Café” la Chișinău
17.07.2017
În perioada 20-21 iulie 2017, în Chișinău, va avea loc „Academic Skills Café”. Evenimentul își propune să realizeze o serie de ateliere de lucru destinate persoanelor interesate și implicate în domeniul cercetărilor academice și care doresc să cunoască cum se transformă o cercetare academică într-un produs intelectual pentru diverși actori (cetățean, stat, industrie, etc.), cum este utilizat marketing-ul pentru cercetători și care sunt tendințele de networking în mediul academic.
    
Schimb de experiență cu diaspora academică în evaluarea calității în învățământ | IPN
09.07.2017, 09:49
Mai bine de zece reprezentanți ai diasporei academice din mai multe state europene participă în aceste zile în cadrul unui seminar de formare organizat de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional (ANACIP) și Centrul de Inovare și Politici din Moldova (CIPM), cu sprijinul Biroului Relații cu Diaspora.
(Video) Școala de vară YouthBank 2017
27.06.2017
Unde sunt tineri și emoții pozitive, acolo este și echipa Stiripozitive.eu. Școala de vară YouthBank 2017 la care am ajuns și noi a adunat în perioada 21-23 iunie 2017 în localitatea Leordoaia din raionul Călărași peste o sută de adolescenți din cele 8 Fonduri pentru Tineri din Moldova.
    
În premieră, ONG-urile din Moldova participă la cel mai important eveniment al societății civile din România – ONGFest 2017
23.06.2017, 11:21
Peste 130 de organizații neguvernamentale și-au dat întâlnire pe 17 iunie, în Parcul Herăstrău din București, la cel mai important eveniment al societății civile din România – ONGFest 2017. Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului.
Phumzile Mlambo-Ncguka, adjuncta Secretarului General ONU, directoarea executivă UN Women: „Avem nevoie ca toți oamenii, indiferent de vârstă, gen sau origine să-și unească forțele pentru promovarea egalității de gen”
12.06.2017
Adjuncta Secretarului General ONU, directoarea executivă UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), Phumzile Mlambo-Ncguka, a făcut un apel de solidarizare a societății pentru avansarea egalității de gen în R. Moldova, în timpul primei sale vizite oficiale în Republica Moldova, care se desfășoară în perioada 11-12 iunie curent, se arată într-un comunicat difuzat astăzi de UN Women Moldova.
    
Ziua Copiilor sărbătorită în zbor
05.06.2017, 21:56
Ziua Copiilor în zbor a avut loc duminică la Aerodormul de la Vadul lui Vodă. La cea de-a doua ediție organizatorii au avut grijă să le ofere copiilor oportunitatea de a zbura gratuit cu avionul.
De Ziua Mediului fii în armonie cu natura
05.06.2017
Ziua Mondială a Mediului a fost sărbătorită și în acest an la Chișinău. Evenimentul a adunat zeci de vizitatori pasionați de ecologie, turism, reciclare și eficiență energetică .
    
Programul de consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu dizabilități pentru implicarea lor în procesul decizional la nivel național și local
05.06.2017, 10:46
În cadrul Programului ONU „Femeile în politică”, UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Abilitarea Femeilor) în parteneriat cu Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova “Abilități Europene Fără Limite” a inițiat implementarea unei inițiative privind consolidarea abilităților și sporirea capacităților de lidere a femeilor cu dizabilități, dar și promovarea eficientă a priorităților lor în procesul decizional la nivel național și local, care se va desfășura în perioada iunie - octombrie 2017.
Ziua Copilului sărbătorită la cel mai mare picnic de familie
02.06.2017
Cel mai mare picnic de familie„ Cireșarul Copiilor” a avut loc de 1 iunie la Grădina Botanica din capitală. Evenimentul a adunat zeci de vizitatori dornici de a sărbători „Ziua Copilului”, într-o manieră veselă, distractivă și plină de culoare.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în mai 2017
31.05.2017, 16:19
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii mai pe Stiripozitive.eu.
(Video) Prezentarea „Barometrului de gen” privind egalitatea femeilor și a bărbaților în politică
31.05.2017
Despre cum participă femeile și bărbații în procesele decizionale s-a discutat recent în cadrul lansării cercetării „Barometru de Gen”. Primul studiu comprehensiv de acest fel a fost lansat în 2006, și acum, la zecea ani distanță, își propun să ofere o nouă perspectivă despre participarea femeilor și a bărbaților în politică și schimbările ce au intervenit sau nu în ultimul deceniu.
    
Marcarea Zilei Internaționale a Familiei
30.05.2017, 13:14
Ziua Internațională a Familiei a fost marcată duminică în incinta Parcului Dendrariu din capitală. Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare plină de culoare, atât pentru părinți cât și pentru copiii.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.