Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

PARTENERIAT PENTRU DIALOG ȘI ACȚIUNE: lansarea unui proiect axat pe dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive
29.10.2020
Crearea și dezvoltarea unui parteneriat de dialog și acțiune în domeniul politicilor publice incluzive la nivel local s-a aflat în prim-planul unei ședințe on-line, desfășurate cu participarea reprezentanților acestei inițiative – Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și Consiliul Raional Ialoveni și a societății civile.
    
2,5 milioane de profesori și studenți din 130 de țări își unesc forțele și acționează în folosul planetei, prin colaborări online. Republica Moldova, printere țările participante
27.10.2020, 16:57
În luna octombrie a acestui an, peste 2,5 milioane de elevi din 132 de țări se reunesc în cadrul proiectului „Climate Action Project”. Scopul acestuia este de a mobiliza tinerii să acționeze în vederea îmbunătățirii situației climatice.
Educația pentru media în școli: ce învață elevii și de ce asta contează
30.09.2020
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează miercuri, 30 septembrie, al doilea episod al podcastului intitulat „Podcast cuMinte”. În această ediție, jurnalista Ana Sârbu discută cu profesoara Cristina Cernei despre disciplina Educația media în școală: ce învață elevii și de ce asta contează.
    
Conferința finală a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală: reușite și experiențe
28.09.2020, 11:53
Lideri comunitari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai societății civile și ai Grupurilor de Acțiune Locală din trei raioane implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” – Anenii Noi, Călărași și Strășeni – s-au reunit, la 25 septembrie 2020, în cadrul unei conferințe finale pentru a-și împărtăși reușitele și experiențele.
PROGRAM DE INSTRUIRE A COORDONATORILOR DE VOLUNTARI
10.09.2020
Ești coordonator/coordonatoare de voluntari și dorești să-ți lărgești cunoștințele în domeniul voluntariatului? Această șansă e pentru tine! Aplică acum la Programul de instruire a coordonatorilor de voluntari „Inițiez! Coordonez! Promovez!”, program implementat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, în parteneriat cu Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret.
    
Implicare în proiect, recompensată. Tinerii Consiliului Local Răzeni au primit în dar hanorace
08.09.2020, 12:05
Pe data de 6 septembrie curent, membrii Consiliului Local de Tineri Răzeni au fost remunerați pentru munca depusă și lucrurile frumoase pe care le-au realizat până în prezent.
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: mai multe comunități din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni au beneficiat de o consultație on-line privind Managementul serviciilor publice
26.08.2020
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primari, precum și cetățeni interesați de Managementul serviciilor publice din comunitățile din satele Calfa, Chetrosu, Gura Bâcului, Speia, Telița și Varnița din Anenii Noi, satele Bravicea și Sipoteni din raionul Călărași și satele Pănăsești și Scoreni din raionul Strășeni au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Școala de vară pentru tinerii antreprenori
26.08.2020, 12:16
În perioada 17 - 21 august 2020, Fundația Est-Europeană a organizat online o școală de vară pentru 66 de tineri antreprenori care își încep sau își dezvoltă propria afacere. Șapte practicieni și-au împărtășit experiența în diferite domenii precum: management financiar, gestionarea resurselor umane, stabilirea relațiilor cu clienții și vânzările, strângerea de fonduri pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), gestionarea stocurilor, digitalizarea IMM-urilor și ecologizarea IMM-urilor.
(VIDEO) A luat start cea de a 16-a ediție a Târgului dedicat Zilei Apicultorului
19.08.2020
În jur de 35 de apicultori locali s-au întrunit astăzi la cea de a 16-a ediție a Târgului dedicat Zilei Apicultorului. La eveniment au participat atât reprezentanți oficiali, cât și membri ai Asociațiilor Regionale de apicultori.
    
(VIDEO) EcoLocal promovează producătorul autohton și produsul de calitate
12.08.2020, 10:54
EcoLocal este o Asociație a Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali care activează din anul 2018. Timp de trei ani de activitatea numărul producătorilor membri a crescut dublu, ceea ce oferă posibilitatea participanților să beneficieze de o gamă largă de produse.
„Un pas înainte spre dezvoltarea comunității”- proiect de implicare a tinerilor de la Cahul în luarea deciziilor
11.08.2020
„Un pas înainte spre dezvoltarea comunității” are drept scop facilitarea implicării tinerilor din Municipiul Cahul în procesul decizional local prin promovarea Bugetării Participative drept politică publică locală și a campaniilor de advocacy pe principalele probleme cu care se confruntă.
    
Localitatea Ulmul este cu un pas mai aproape de construcția unui nou parc
11.08.2020, 12:51
Localitatea Ulmul se află în toiul pregătirilor. În perioada 8-10 august curent mai mulți locuitori au participat la activități de salubrizare a terenului destinat unui viitor parc.
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: locuitorii satului Bravicea, Călărași, au beneficiat de o consultație on-line privind deschiderea unei întreprinderii municipale în localitate
06.08.2020
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primarul satului, precum și cetățeni interesați de deschiderea unei întreprinderi municipale în localitatea Bravicea din raionul Călărași au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Comunitățile Bucovăț, Calfa, Lozova, Sipoteni, Telița și Varnița au beneficiat de o instruire on-line, axată pe procesul de bugetare locală
28.07.2020, 15:29
Comunitățile Bucovăț și Lozova din raionul Strășeni, Calfa, Telița și Varnița din raionul Anenii Noi și Sipoteni din raionul Călărași, au beneficiat astăzi de o instruire on-line, axată pe procesul de bugetare locală și organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
Comunitățile Bravicea, Hârbovăț, Sipoteni și Zubrești au beneficiat de o instruire on-line, axată pe procesul de bugetare locală
24.07.2020
Comunitățile Hârbovăț, raionul Anenii Noi, Zubrești, raionul Strășeni, și Bravicea și Sipoteni, raionul Călărași, au beneficiat astăzi de o instruire on-line, axată pe procesul de bugetare locală și organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Viorica Zaharia: Echipele participante la hackathonul Puterea a cincea au un teren vast de creaţie
21.07.2020, 14:15
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a lansat cea de-a şasea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea cu tema Educaţie media: analizăm, conştientizăm, creăm. Preşedinta Consiliului de Presă din Republica Moldova, jurnalista Viorica Zaharia, cunoaşte nu din auzite ce înseamnă un consumator de informație educat în spiritul gândirii critice. Cu o experienţă de 21 de ani în presă, ea este pregătită, în calitate de mentor, să-și împărtăşească cunoştinţele în domeniu pentru a ajuta echipele participante să elaboreze proiecte cât mai creative și cu impact. Ce sugestii oferă Viorica Zaharia participanţilor la ediţia din acest an a hackathonului citiţi în interviu.
Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă anunță rezultatele Concursului de Talente pentru Copii
20.07.2020
În data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copiilor, Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă a organizat concursul de talente, rezultatele căruia au fost publicate recent. Rezultatele concursului pot fi găsite pe pagina de Facebook a fondului.
    
Elevii Liceului Teoretic Țipala au participat la o instruire on-line în cadrul proiectului „Pilonul Înțelepciunii”
17.07.2020, 15:14
Membrii Consiliului Local al Tinerilor Țipala s-au întrunit la data de 28.06.2020, în cadrul unei ore informative on-line, prin intermediul căreia le-au prezentat elevilor Liceului Teoretic Țipala, avantajele implicării în implementarea proiectului „Pilonul Înțelepciunii”, dar și beneficiile activităților în aer liber și mediul ecologic.
Tinerii activi din Bardar fac totalurile activităților
17.07.2020
Membrii Consiliului Elevilor Bardar s-au întrunit ieri, 16 iulie, într-o ședință de lucru destinată proiectului „Dotați și activi”. Aceștia au făcut totalurile și au elaborat o prezentare a activităților ce au fost îndeplinite, dar și a planurilor ce urmează a fi puse în aplicare.
    
Sâmbetele din august sunt sâmbetele care au gust!
14.07.2020, 13:54
Sezonul fructelor și pomușoarelor continuă, iar luna august va fi în totalmente dedicată acestora. Pe tot parcursul lunii august, în jur de 40 de producători agricoli vor pune la dispoziția cumpărătorilor o gamă largă de produse autohtone.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.