Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Proiectul „Student pentru o zi” din cadrul USM – o oportunitate pentru elevi
22.03.2019
La data de 21 și 22 martie 2019, în incinta Universității de Stat din Moldova a fost organizată ziua ușilor deschise la care toți elevii doritori de a se familiariza cu viața de student au putut participa.
    
Indexul Egalităţii de Gen
12.03.2019, 17:04
Recent a avut loc conferinţa de presă cu subiectul: Indexul Egalităţii de Gen. Măsurându-se nivelul egalităţii dintre femei şi bărbaţi pe 6 domenii cheie. Indexul este calculat în baza a 31 de indicatori de impact, grupaţi în şase categorii relevante: Piaţa Muncii, Politică, Educaţie, Accesul la Resurse, Percepţii şi Stereotipuri, Sănătate.
„Noaptea cărților deschise” la cea de a X-a ediție
12.03.2019
Data de 7 martie a fost una de succes pentru toți cititorii înrăiți. Aceasta s-a făcut semnificativă prin „Noaptea cărților deschise” din incinta librăriilor Cartier.
    
8 martie nu este despre flori și cadouri, e despre drepturi și oportunități egale
08.03.2019, 16:00
De 8 martie 8 propuneri ale Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” pentru a îmbunătăți considerabil viața femeilor din Moldova!
Academia de Liderism Feminin „Women  4 Leadership”: lansarea sesiunii de  instruiri ale anului 2019
01.03.2019
65 de femei‐lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s‐au reunit, la Chișinău, pentru a participa la masa de rotundă de lansare a sesiunii de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, fiind încurajate de către inițiatorii și partenerii proiectului și de către participantele la ediția precedentă să beneficieze din plin de această oportunitate ca să‐și facă vocea auzită și inițiativele realizate.
    
Întâlnire wikipediştilor
12.02.2019, 15:20
La data de data de 23 februarie la Iaşi, Grand Hotel Traian, Piaţa Unirii nr. 1,va avea loc o întâlnire a wikipediştilor din zona Moldovei.
Retro de la „Guy de Maupassant”
06.02.2019
La data de 3 februarie, în cadrul expoziţiei de la Moldexpo printre numeroasele produse autohtone, a fost expusă o colecţie excepţională de piese vestimentare Guy de Maupassant.
    
Carte poştală de la Fundaţia Est-Europeană pentru 2019
25.12.2018, 15:59
Cu emoții noi, dar cu un respect tradițional, am primit și în acest an cartea poștală a Fundaţiei Est-Europene, adresată prietenilor, colegilor, partenerilor și donatorilor, cu urări de la mulți ani. Și o retransmitem de asemenea cu plăcere.
Masa rotundă de totalizare a proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”
20.12.2018
La data de 19 decembrie, a avut loc masa rotundă de totalizare a proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Întrunirile anterioare de la Coşniţa, Rezina, Sănătăuca şi Varniţa au implicat un număr de 116 femei şi 11 bărbaţi din 24 de localităţi. Fiecare masă rotundă fiind însoţită de reprezentanţii ambelor maluri ale Nistrului, , care au venit să-şi expună probleme cu care se confruntă zilnic.
    
(Video) Masa rotundă „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” la Sănătăuca
12.12.2018, 15:54
La data de 6 decembrie curent, femeile din localitatea Sănătăuca, raionul Florești, au avut ocazia de a participa la masa rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” unde au discutat și identificat împreună soluții practice la problemele cotidiene din contextul diferendului transnistrean.
(Video) Masa rotundă „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” la Rezina
10.12.2018
Rezina a găzduit cea de-a treia masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea unei serii de mese rotunde axate pe dificultățile și soluțiile diferendului transnistrean este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova și Fundației Hanns Seidel.
    
Simularea de dezbateri publice, Chişinău: „Se prea poate că se va face o altfel de politică, o politică transparentă”
07.12.2018, 15:28
La data de 4 decembrie, la Chişinău a avut loc simularea de dezbateri publice în cadrul Academiei de Liderism feminin („Women 4 Leadership”).
Masă rotundă la Sănătăuca. Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice
05.12.2018
Localitatea Sănătăuca, raionul Florești, devine, începând cu 6 decembrie 2018, un reper nou pe harta proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Sănătăuca găzduiește o masă rotundă axată pe dificultățile și soluțiile diferendului transnistrean în cadrul unei inițiative realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova și Fundației Hanns Seidel.
    
Masă rotundă la Rezina. Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice
30.11.2018, 10:50
Rezina găzduiește, la 30 noiembrie 2018, cea de-a treia masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea unei serii de mese rotunde axate pe dificultățile și soluțiile diferendului transnistrean este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova și Fundației Hanns Seidel.
(Video) Simulare de dezbatere publică: Academia de Liderism Feminin la Cahul
07.11.2018
După ce au avut ocazia să obțină informații și competențe de comunicare publică în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, participantele la proiect au exersat aceste abilități la o simulare de dezbateri publice, organizată în orașul Cahul, la 2 noiembrie 2018.
    
(Video) Atelier axat pe dezbaterile TV cu jurnalistul Mircea Surdu pentru participantele la Academia de Liderism Feminin
06.11.2018, 15:25
Participantele la Proiectul „Women 4 Leadership” au beneficiat de o instruire axată pe dezbaterile televizate, susținută de către jurnalistul Mircea Surdu, realizatorul talk-show-ului „Bună Seara!” de la TV Moldova 1.
(Video) Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice: Coșnița
05.11.2018
Cea de-a doua masă rotundă cu genericul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” a avut loc la data de 30 octombrie, în incinta Consiliului Raional din Dubăsari.
    
(Video) Seminar: Legislația electorală din Republica Moldova
17.09.2018, 17:09
Seminarul organizat de Fundația Est-Europeană în cadrul Proiectului „Pledoaria societății civile pentru alegeri incluzive şi corecte în Republica Moldova, în conformitate cu recomandările UE, OSCE/ODIHR şi angajamentele în domeniul drepturilor omului”, finanțat de Uniunea Europeană şi cofinanțat de Guvernul Suediei, au pus în discuție constatările și recomandările celor două rapoarte de analiză din perspectiva incluziunii.
„Women 4 Leadership” – sesiune de networking pentru participantele la Academia de Liderism Feminin
20.08.2018
– Cele 40 de femei implicate în Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” au participat, vineri, la o sesiune de networking cu Ambasadoarea Republicii Italiene în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, și Reprezentanta de țară interimară a UN Women în Moldova, Asya Varbanova. Sesiunea a fost moderată de Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, expertă în promovarea participării în procesele decizionale.
    
„Women 4 Leadership” – a doua instruire din sesiunea 2018 a Academiei de Liderism Feminin axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale
17.08.2018, 14:54
Femeile implicate în Academia de Liderism Feminin se reunesc la Chișinău, între 17 și 19 august 2018, pentru a doua instruire din sesiunea anului 2018, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale. Lansarea proiectului „Women 4 Leadership” a avut loc, la 29 iunie 2018.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.