Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Simulare de dezbateri la Bălți: Academia de Liderism Feminin 2019
18.07.2019
Cea de-a patra sesiune de dezbateri publice a avut loc recent la Bălți. Înarmate cu abilități și cunoștințe noi în ceea privește participarea la procesele decizionale, beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Ana Gherasimciuc, Iulia Iapara și Varvara Lenița, au venit să-și justifice profesionalismul și aportul pe care îl pot avea în dezvoltarea comunității din care fac parte.
    
Multimedia Conector pentru Tineri: peste 150 de participanți au creat produse media și au vorbit cu jurnaliști și influenceri
16.07.2019, 17:26
În perioada 9-12 iulie s-a desfășurat cea de-a doua ediție Multimedia Conector pentru Tineri – școală de vară de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene.
Simulare de dezbateri la Cahul: Academia de Liderism Feminin 2019
16.07.2019
Recent, la Cahul, s-a desfășurat o nouă rundă de dezbateri simulate în cadrul proiectului Women 4 Leadership, în care au fost antrenate patru femei care își doresc să ajungă în funcții de conducere. Participantele și-au prezentat obiectivele setate în campania electorală și au răspuns la întrebările adresate de către moderator, cât și de public.
    
Simulare de dezbateri la Strășeni: Academia de Liderism Feminin 2019
15.07.2019, 14:51
La data de 10 iulie, în incinta Casei de Cultură din Strășeni, a avut loc ce-a de-a doua simulare de dezbateri publice. Simularea de dezbateri publice este un exercițiu în care beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Elena Crîșmari, Angelina Mistreț și Maria Manoli au reușit să transpună în practic cele învățate în cadrul atelierelor de instruire ale Academiei.
Simulare de dezbateri la Ialoveni: Academia de Liderism Feminin 2019
09.07.2019
Pe data de 5 iulie, la Ialoveni, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat șase dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin. Femeile participante în proiectul „Women 4 Leadership” s-au pregătit pentru aceste dezbateri timp de mai multe luni, pe parcursul cărora și-au dezvoltat abilitățile de a fi lidere în comunitățile din care fac parte.
    
Asociația Obștească „AZI” a identificat Grupurile Locale de Suport
09.07.2019, 16:20
În perioada lunilor mai-iunie 2019, Asociaţia Obştească „AZI” a organizat şedințe de lucru în localităţile Burlacu şi Slobozia Mare, cu privire la identificarea Grupurilor Locale de suport.
Tinerii din Bălți și Drochia învață despre inițierea și gestionarea afacerilor
08.07.2019
Tinerii din Bălți și Drochia au avut parte de instruirea „Inițierea și gestionarea afacerii”, în cadrul cursului despre administrarea și planificarea activității de antreprenoriat „De la Idee, la Succes!” cu sustinerea Gateway&Partners Moldova.
    
Câștigătorii Programului Raional de Granturi al Fondului pentru Tineri Soroca au semnat contractele de grant
03.07.2019, 14:02
La data de 3 iulie 2019, au fost semnate contractele de grant cu câștigătorii Programului Raional de Granturi al Fondului pentru Tineri Soroca, Runda a VIII-a, activitate realizată în cadrul Planului de acțiuni planificat pentru perioada anului 2019 și Proiectul „Fondul pentru Tineri Soroca".
Buletinul Informativ al Centrului de Suport în Afaceri Orhei
01.07.2019
Pe parcursul lunii iunie, Centrul de Suport în Afaceri Orhei a organizat o serie de evenimente și activități.
    
Ambasada Republicii Moldova în Grecia a organizat o recepție dedicată aniversării Suveranității și Independenței Republicii Moldova
01.07.2019, 11:27
Ambasada Republicii Moldova în Grecia a organizat Recepția dedicată aniversării Suveranității și Independenței Republicii Moldova și promovării mesajului de pace al sportivului Ion Lazarenco Tiron.
Instruiri în domeniul antreprenoriatului pentru tinerii din Cahul
28.06.2019
Tinerii de la Fondul de Susținere a Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul au parte de o serie de instruiri pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: atelier axat pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale, 28-30 iunie 2019
28.06.2019, 11:57
Femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, vineri, 28 iunie 2019, la Chișinău, unde participă, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
Tinerii se implică la nivel local și obțin granturi pentru dezvoltarea comunității
27.06.2019
Tinerii activi se implică în viața socială și obțin granturi prin care implementează proiecte în folosul comunității din care fac parte. Pe data de 3 iulie, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, împreună cu partenerii Fundației Est Europene și Consiliul Raional Soroca urmează să semneze Contractele de Granturi pentru Tineret, ediția a VIII-a, 2019.
    
Coalițiile între organizațiile societății civile de pe ambele maluri ale r. Nistru construiesc noi punți de cooperare
25.06.2019, 10:55
În perioada 11-21 iunie 2019, la Chișinău au avut loc ateliere de schimb de experienţe în cadrul Coalițiilor Organizaţiilor Societăţii Civile (OSC) de pe ambele maluri ale Nistrului. Pe 11 iunie 2019, a avut loc atelierul Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, care întrunește 29 de asociații obștești de pe ambele maluri ale Nistrului.
Asociația Obștească AZI a efectuat o vizită de studiu în orașul Brăila
24.06.2019
În perioada 13-15 iunie 2019, Asociația Obștească AZI a întreprins o vizită de studiu în orașul Brăila. Scopul vizitei a fost de a cunoaște experiențele instituțiilor, întreprinderilor care implică angajarea asistată, schimb de experiență, idei, lecții învățate care pot fi aplicate și în țara noastră.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: interacțiune, instruire, participare
24.06.2019, 14:58
Mai multe femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită să participi la cea de-a cincea ediție a „Media Tur”
21.06.2019
În oraș sau în sat este important ca tinerii să aibă parte de condiții și posibilități de dezvoltare. Numai așa putem asigura prosperitatea și dezvoltarea localităților. Îți propunem să descoperi trei sate din Moldova, care au reușit să creeze un mediu favorabil de dezvoltare pentru tineri, în cadrul celei de-a cincea ediții a „Media Tur”, organizată de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe.
    
Înscrie-te acum la Tabăra de vară de educație media pentru tineri Multimedia Conector!
21.06.2019, 10:46
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită la școala de vară de educație media, la care vei afla, timp de patru zile, aproape totul despre new media, jurnalism participativ, puterea imaginilor foto și video, manipularea și dezinformarea în mass-media.
Ministru sau Ministră? Cum utilizăm formele de feminin pentru titluri și profesii
19.06.2019
Mai mulți experți, oameni din comunicare și jurnaliști au realizat un experiment timp de o lună în care au utilizat formele de feminin pentru profesii, ocupații, titluri și funcții în limba română. La final, a fost realizat și un eveniment de concluzionare, organizat de către Ambasada Suediei în Republica Moldova.
    
Antrenează-ți gândirea critică la „Multimedia Conector pentru Tineri” – tabără de educație media pentru tineri
12.06.2019, 11:02
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită la școala de vară de educație media, la care vei afla, timp de patru zile, aproape totul despre new media, jurnalism participativ, puterea imaginilor foto și video, manipularea și dezinformarea în mass-media.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.