Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

COMpEC: Imaginea educației pornește de la imaginea profesorului
15.10.2019
Mai mult de 90 la sută dintre respondenții unui sondaj realizat de către Centrul Educațional Pro Didactica printre cadrele didactice și manageriale percep statutul profesorului în societate ca fiind unul negativ spre mediu
    
Radio Chișinău serbează 80 de ani de emisie
09.10.2019, 17:52
Recent, Radio Chișinău a marcat 80 de ani de la prima sa apariție în casele ascultătorilor. La evenimentul de serbare a celor 80 de ani de emisie, eu fost prezenți Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune Georgică Severin; Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, istorici, oameni de cultură și jurnaliști.
„Omorâți prin înfometare”
04.10.2019
Documentarul „Omorâți prin înfometare” a fost prezentat, recent, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Filmul a reflectat detalii cutremurătoare din perioada anilor 1946-1947, detalii care au reușit să nu lase indiferent niciun spectator.
    
Ediția a cincea a Forumului Mass-Media va avea loc la 4-5 noiembrie 2019
03.10.2019, 15:05
În zilele de 4 și 5 noiembrie, la Chişinău va avea loc Forumul Mass-Media 2019, la care sunt invitaţi jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizaţiilor şi asociaţiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare.
Librarius Cafe - prima librărie de tip cafenea din Chișinău
01.10.2019
Familia Librarius „s-a completat cu un membru nou”, Librarius Cafe, prima librărie de tip cafenea din Chișinău. Deschiderea Librarius Cafe a fost însoțită de miros de cafea, muzică vie, autorii cărților pe care le găzduiește în incinta sa, senzația de „acasă” și desigur multe cărți.
    
Prilej de sărbătoare pentru Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM
30.09.2019, 15:51
Lecție publică, amintiri, împărtășire a experiențelor și dans. Astfel au luat start manifestările dedicate celor 40 de ani ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova.
La Râșcani a fost inaugurat Complexul Phoenix
30.09.2019
Joi, 19 septembrie, 2019, în orașul Râșcani a avut loc ceremonia de inaugurare a Complexului Phoenix care cuprinde: Centrul pentru tineri cu nevoi speciale, Casa pentru îngrijire a vârstnicilor și Bazinul Hidroterapeutic, unde au fost prezente 150 de persoane.
    
Fotografiile trucate ne pot influența viața
23.09.2019, 15:15
Tinerii din Obreja Veche, raionul Fălești, au aflat în cadrul trainingului de educație media cum poate fi trucată o fotografie și care poate fi impactul ei. Totodată, ei au descoperit mai multe aplicații care ne ajută să identificăm imaginea modificată.
Recomandări pentru acest weekend
20.09.2019
Timpul ploios de afară ar putea să devină un pretext bun nu doar pentru a sta în casă, dar și pentru a ne lăsa găzduiți de o serie de evenimente care vor avea loc în acest weekend.
    
Hai Moldova vă invită să curățăm râulețul Durlești de Ziua globală a curățeniei
20.09.2019, 15:07
Pe 21 septembrie, voluntarii Hai Moldova vor merge să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, care, momentan, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară vor avea loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități.
Managementul financiar pentru tinerii antreprenori și startup-urile de la Orhei
18.09.2019
Tinerii din orașul Orhei și din regiune au avut parte de un training despre Managementul financiar, susținut de către Angela Gladei. Aceștia au aflat ce înseamnă un management financiar eficient, un bilanț contabil, dar și cum înțelegem și interpretăm indicatorii financiari.
    
Provocările și realizările participanților în cadrul Consultărilor sub-regionale „Beijing+25”
18.09.2019, 11:35
În cadrul Consultărilor sub-regionale „Beijing+25” au participat peste 100 de femei și bărbați din șapte țări – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Pe agenda de discuții au fost puse cele mai importante subiecte privind egalitatea de gen, provocările și schimbările din ultimii 24 de ani.
Peste 100 de femei și bărbați din 7 țări din regiune participă la Chișinău la consultările „Beijing+25” axate pe consolidarea drepturilor femeilor
04.09.2019
Peste 100 de femei și bărbați din șapte țări – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, România și Ucraina – s-au reunit la Chișinău, la 4 și 5 septembrie 2019, în cadrul Consultărilor sub-regionale „Beijing+25” pentru a discuta realizările și acțiunile de urmat, după aproape 25 de ani de la adoptarea Declarației de la Beijing și a Platformei de Acțiune privind consolidarea drepturilor femeilor.
    
Tinerii din Bălți și Sîngerei învață comunicare eficientă
02.09.2019, 10:33
Membrii Fondului pentru Tineri Bălți și ai Fondului pentru Tineri Sîngerei au participat la atelierul „Comunicare, interacțiune cu stekeholders și promovarea activităților FpT”.
„Merg tancuri peste Praga”, Evgheni Evtușenko, 23 august 1968
23.08.2019
Nota autorului. „În jurul datei de 20 august am reușit să captez, la Koktebel, pe unde scurte, vocea prietenului meu, Miroslav Zikmund: „Jenia Evtușenko! Unde este vocea ta? Și-i minte cum vorbeam, lângă un stog de fân, la stația de cale ferată, se numea Iarna, despre viitorul socialismului cu față umană?... Jenia, răspunde-mi”, povestește poetul rus Evgheni Evtușenko în cartea sa postumă „Со мною вот что происходит” (Sankt Petersburg, 2018), despre zilele în care a scris poezia „Merg tancuri peste Praga”.
    
Membrii Fondului pentru Tineri Sângerei cercetează necesitățile tinerilor
20.08.2019, 16:33
Echipa proiectului Fondul pentru Tineri Sîngerei continuă realizarea cercetării privind necesitățile tinerilor la nivel local.
Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică şi socială din Republica Moldova
19.08.2019
Pe parcursul lunii iulie, în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică şi socială din Republica Moldova”, A. O. „AZI” a efectuat întâlniri cu partenerii DOFM şi consultanţIi în Angajarea Asistată din Cahul şi Cantemir.
    
Incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități
09.08.2019, 12:12
Membrii Alianței Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități (AOPD) au realizat mai multe ateliere de consultare, privind asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.
(Video) Media Tur – jurnaliști, tineri și activiști au descoperit viața a trei sate din Moldova
31.07.2019
„Tinerii din satele Moldovei – între stagnare și dezvoltare” a fost genericul ultimului Media Tur, organizat de Centrul Media pentru Tineri, în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene.
    
Tinerii din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din Regiunea Transnistriană
31.07.2019, 13:18
Peste 45 de tineri, membri ai proiectului Fondul de Tineri din stânga Nistrului, participă la o Școală de Vară, care are drept scop dezvoltarea abilităților acestora și cultivarea motivației de a se implica în inițiativele comunitare.Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din Regiunea Transnistriană și-a dat startul pe 30 iulie și se va desfășura timp de 4 zile.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.