Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă

Stil de viaţă

„Mai știi” - noua melodie lansată de Denis Midone, tânăr artist basarabean
08.07.2020
La mai puțin de o lună de la lansarea melodiei „Mai știi” a tânărului artist Denis Midone, aceasta a reușit să acumulez peste 400 de mii de vizualizări pe YouTube. Rolul personajului feminin din clipul video a fost jucat de Valeria Lungu, fostă participantă Bravo Ai Stil, beauty & fashion vlogger.
    
Pe ei nimic nu îi împiedică să-și urmeze visul, chiar dacă #stauacasă!
15.04.2020, 14:38
Familia SIS N BRO lansează un video care promovează ideea că nimic nu ne poate împiedica să ne realizăm scopurile, nici chiar statul în casă. Este un proiect ce include 40 de elevi ai studioului vocal SIS N BRO, care au realizat în condiții casnice un video în care cântă melodia We are the World.
Atunci când vom ieși din casă…
23.03.2020
Va trebui să învățăm să devenim oameni. Liberi. Va trebui să învățăm să-i atingem pe oamenii dragi mai des decât ecranele. Și să-i ajutăm.
    
Frumos și sănătos la MOVE
25.02.2020, 12:08
Dragostea pentru natură, plante și peisaje frumoase le-a unit pe Lilia Surdu și Aurelia Guzun într-o nouă întâlnire din seria „Frumos și sănătos”. Creatoarea MOVE a îmblânzit culorile pe pânzele de mătase natural, iar herbalista „Bun de Leac” a adunat cele mai aromate și savuroase ceaiuri care au provocat la discuții vizitatorii showroom-ului.
O seară caldă cu Ina Jeltova și Aurelia Guzun
22.01.2020
A doua întâlnire herbalistică i-a adunat pe cei dornici de a descoperi, în continuare, darurile naturii la Coffe Molka. Ina Jeltova de la DOMnMoraru a prezentat ceaiul ei de autor „O Seară Caldă”, din plante lecuitoare, frunze de zmeură, scorțișoară și citrice. Acesta a fost însoțit de dulcețurile Aureliei Guzun de la Bun de Leac din flori de bujor roz, iasomie, salcâm și trandafir.
    
Spectacolul non-verbal „Liberă”, ajuns la Anenii Noi, pune în lumină fenomenul violenței asupra femeii
19.12.2019, 17:06
Locuitori ai raionului Anenii Noi, reuniți în incinta Casei de Cultură, Anenii Noi, au fost prezenți la cea de-a 17 reprezentație a spectacolul non-verbal „Liberă” în regia lui Ianoș Petrașcu, realizat de către Teatrul „MADE”. Evenimentul are drept scop recunoașterea fenomenului de violență cu care se confruntă mai mult de jumătate dintre femeile Republicii Moldova, continuând un dialog asupra problemelor și soluțiilor pentru combaterea acestui fenomen.
Cele mai populare 19 articole din anul 2019
17.12.2019
Odată cu sfârșitul anului, facem și noi totalurile pentru a vedea ce subiecte sunt pe placul cititorilor noștri. Astfel, am pregătit pentru voi un top al celor mai vizualizate articole de pe pagina noastră.
    
„Bun venit în Toscana!”
20.11.2019, 14:31
A fost dat start Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, iar Radisson Blu Leogrand Hotel a găzduit serata de deschidere la Chișinău. La eveniment și-a marcat prezența Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Firenze, Alessandro Signorini, promotori ai culturii italiene în Moldova, desigur admiratorii acesteia și invitații speciali, studenți ai Institutul de Formarea Profesională în Domeniul Hotelier din Castelfiorentino.
Susține primul serial web din Moldova
02.10.2019
Au început filmările primului serial web din Moldova, Lost in Moldova, despre istoria unui tânăr american pe nume Diego, care vine în calitate de voluntar în Moldova și descoperă pentru sine cultura basarabeană. Echipa a reușit să filmeze primul episod, iar acum este în proces de colectare a resurselor necesare pentru a filma primul sezon.
    
Tinerii vor continua să învețe ce este educația media și cum să recunoască informația falsă
27.09.2019, 13:44
Din luna septembrie, echipa de formatori de la Centrul Media pentru Tineri au reluat atelierele de educație media. Timp de două zile, tineri și tinere din R. Moldova descoperă influența mass media, află cum pot depista știrile false, înțeleg riscurile rețelelor sociale și devin reporteri în localitățile lor.
Hai Moldova te invită să-ți aduci electronicele uzate la IarmarEco
10.09.2019
Sâmbătă și duminică, 14 și 15 septembrie, Hai Moldova te invită să dăm start curățeniei naționale de deșeuri electronice și electrice, începând de la IarmarEco. Pe data de 14 septembrie, ora 19.00, poți viziona un film documentar despre experimentele agricole atomice făcute în perioada sovietică în Moldova, „Grădina Sovietică”, iar pe data de 15 septembrie, de la ora 13.30, poți să participi în cadrul unei discuții la tema situației actuale a deșeurilor din Moldova.
    
Bookfest revine la Chișinău și întărește podul de cărți de peste Prut
14.08.2019, 14:55
Cele mai importante edituri din România vor aduce la Chișinău, între 28 august și 1 septembrie, cele mai bune cărți ale anului, dar și foarte multe materiale educaționale.
Lansarea expoziției cu genericul „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”
20.03.2019
La data de 19 martie 2019, în Sala de expoziții a Facultății de Urbanism și Arhitectură din incinta Universității Tehnice din Moldova a avut loc deschiderea expoziției „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”.
    
Inaugurarea Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume
20.11.2018, 19:26
Plăcere și Caritate, acesta este motto-ul săptămânii dedicate bucătăriei italiene, organizată de Ambasada Italiei la Chișinău în colaborare cu numeroși parteneri, printre care se numără și Camera de Comerț Italo-Moldavă.
Prima şedinţă de instruire în domeniul egalităţii de gen pentru militarii Trupelor de Carabinieri
14.08.2018
La 14 august 2018, Departamentul Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), a dat start unui ciclu de instruiri în domeniul egalităţii de gen pentru un grup de ofițeri din cadrul aparatului central și unităților militare ale Trupelor de Carabinieri.
    
Expoziție „În goană după visuri” de Romana Casian
09.08.2018, 17:27
Romana Casian invită să pornim împreună „În goană după visuri” în cadrul celei de-a treia expoziție personale, care are loc în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, bd. Ștefan cel Mare 148.
Deschiderea Magazinului "Leathermax"
27.07.2018
Vineri, la data de 27 Iulie, chiar în inima orașului, a avut loc deschiderea oficială a magazinului ”Leathermax”, vizitatorii au avut posibilitatea să găsească cadouri și suvenire după orice gust și plac, toate fiind confecționate manual.
    
Fiți Femei, Deveniți Femei, Rămâneți Femei!
27.06.2018, 15:31
În condițiile societății moderne, unde accentul se pune pe uniformizare, nivelare și pseudo-egalitate, unde femeile au preluat o parte din funcțiile bărbaților, dar au uitat să le dea înapoi o parte din funcțiile lor, unde femeia pare prea încărcată de grijile și nevoile zilnice, există riscul ca femeia să piardă acea legătură cu unicitatea naturii ei.
Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, vine în Moldova de Ziua Europei să pregătească o cină în aer liber la „Castel MIMI”
25.04.2018
Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, deținător al titlului Meilleur Ouvrier de France 2004, se va afla pe 9 mai 2018 în Republica Moldova, la invitația vinăriei „Castel MIMI”, pentru a împărtăși bogata sa experiență internațională, în contextul Zilelor Europei la Chișinău. Va fi o Zi a Europei delicioasă!
    
„Acum este timpul pentru dreptate și egalitate dintre femei și bărbați” | Editorial de Asya Varbanova, Reprezentanta interimară de țară UN Women Moldova
08.03.2018, 10:35
„Anul acesta, Ziua Internațională a Femeilor e marcată în contextul unei mobilizări globale fără precedent în susținerea drepturilor, egalității și dreptății pentru femei”, afirmă într-un editorial Asya Varbanova, Reprezentanta interimară de țară UN Women Moldova. „Hărțuirea sexuală, violența și discriminarea față de femei au captat atenția presei și publicului pe fundalul unei determinări globale de a schimba această situație. Prin marșuri de solidaritate, declarații inspiraționale și discuții virale în rețelele sociale, cum ar fi #Metoo, #TimesUp, Ni una menos, BalanceTonPorc, activiștii de toate vârstele, din întreaga lume, au arătat clar că a venit timpul ca lumea să devină mai egală. Ziua Internațională a Femeilor este o oportunitate pentru a ne solidariza cu toate femeile și fetele care au jucat un rol important în această mișcare globală de a pune capăt discriminării de gen și pentru a chema la acțiuni urgente ce vor aduce schimbări de durată”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.