Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Elena Blanaru: „Vreau să particip la viața politică a țării”
08.07.2019
Elena Blanaru este o femeie antreprenoare, care vine în acest sector după o activitate de șase ani în domeniul culturii. Imboldul de a învăța și a se dezvolta pe plan profesional, cât și personal au adus-o la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Aici reușește să se descopere și să înțeleagă cum poate să schimbe societatea în care trăiește, prin intermediul experienței sale.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: participare, soluții, parteneriate locale
01.07.2019, 16:58
Mai multe femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
Angela Munteanu Pojoga. Jurnalistă de profesie, preocupată de participarea femeilor la luarea deciziilor
30.06.2019
Jurnalistă de profesie, Angela Munteanu Pojoga administrează acum o afacere în domeniul frumuseții și a decis să-și dedice timpul politicii. Activitatea politică „a început ca un hobby, dar a devenit interesant, astfel mi-am propus să fac cât mai multe în acest domeniu”, mărturisește Angela Munteanu Pojoga, beneficiară a Academiei de Liderism Feminin.
    
Ana Nichita: „A fi femeie în politică nu este dificil…”
27.06.2019, 08:14
O nouă rundă de instruiri din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” s-a desfășurat săptămâna trecută la Chișinău. Această sesiune are menirea să susțină participarea femeilor-lidere din Moldova în procesul de luare a deciziilor, dar și să fie pregătite pentru alegerile generale locale din 20 octombrie 2019.
Alina Perju, femeie-lideră și inițiatoare de proiecte comunitare la Cociulia, Cantemir
26.06.2019
Alina Perju, originară din satul Cociulia, raionul Cantemir, este una dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, și este ghidată de dorința de a crea o comunitate activă bazată pe comunicarea continuă dintre Administrația Publică Locală și membrii acestei comunități. Iar participarea ei în apropiatele alegeri locale, de pe 20 octombrie 2019, îi poate facilita îndeplinirea acestui vis după ce s-a aflat mai mulți ani în străinătate.
    
„Fiți active, luptați și veți obține!”: mesajul Elenei Crâșmari pentru femeile care vor să devină lidere
25.06.2019, 15:02
Elena Crâșmari, originară din satul Dolna, raionul Strășeni, a devenit participantă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, după ce, așa cum mărturisește, a observat „problemele cu care se confruntă zilnic” ea și consătenii săi și a hotărât să se implice în campania electorală pentru a contribui la soluționarea acestora.
Sfârşit de liceu și un nou început
24.05.2019
Anii de liceu prezintă o importanță foarte mare în formarea unui tânăr, modelându-i caracterul și pregătindu-l pentru viață. Fiind în ultima săptămână a anului de învățământ, hai să aflăm cum își amintesc tinerii ultimele zile de liceu.
    
Curajoși și ambițioși. Patru tineri și-au pus pe roate un ONG inedit
16.05.2019, 16:10
„Geniul este persoana care cunoaște multe lucruri și se concentrează pe dezvoltarea multilaterală”. Acesta este motto-ul ONG-ului, Genius Academy – un proiect ambițios creat de patru tineri. Organizația își propune dezvoltarea personală a tinerilor din Republica Moldova, iar cei care vor veni aici vor învăța o triplă artă: oratorică, a dezbaterilor și cea de organizare a unui training.
Angela Munteanu Pojoga, participantă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2019
16.05.2019
Angela Munteanu Pojoga este de meserie jurnalistă, însă de ceva timp administrează o afacere și de trei ani se implică activ în politică. Participarea în cadrul Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” a făcut-o să înțeleagă mai bine cum ar trebui femeile să se implice în politică și să-și confirme încă o dată că locul femeii este „acolo unde își dorește ea”.
    
Olesea Harti, participantă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2019
15.05.2019, 14:23
Olesea Harti este parajuristă și asistentă socială în satul Zubrești, raionul Strășeni. Lucrul cu oamenii din localitate a făcut-o să accepte provocarea de a participa la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare și negociere.
Arta de a fi om
13.05.2019
Lilia Puzderi este un exemplu eminent pentru ceea ce presupune arta de a fi om. Este persoana care a reușit să faciliteze viața persoanelor cu necesități speciale nu doar în rutina zilnică, dar și prin a implica tinerilor cu astfel de necesități în activități culturale. Lilia Puzderi este beneficiară a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, ediția 2019, iar în interviul pentru Stiripozitive.eu a dezvăluit detalii despre munca sa în beneficiul persoanelor cu necesități speciale.
    
Veronela Pruteanu: „Programul Academiei de Liderism Feminin mi-a oferit o serie bună de practici frumoase”
23.04.2019, 11:52
Veronela Pruteanu este activist social de mai bine de zece ani și beneficiară a programului de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
Maria Manoli: „Lideră nu te naști, dar te formezi pe parcursul vieții”
17.04.2019
Maria Manoli este prima femeie primară în satul Zubrești, iar abilitățile de lideră o ajută să facă față provocărilor zilnice și să mobilizeze femeile din localitate. Primara a participat în cadrul proiectului Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” și ne-a povestit despre experiența pe care a obținut-o în urma instruirilor.
    
Zinaida Bivol: „Sunt bucuroasă de faptul că în cadrul poliției 18% din lucrători sunt femei”
15.04.2019, 14:51
Pe lângă activitatea de psiholog în cadrul Inspectoratului General de Poliție (IGP), Zinaida Bivol este o fire mereu deschisă noilor oportunități care îi oferă șansa de a se dezvolta și afirma.
Ana Nichita, „Women 4 Leadership”: „Pentru a deveni un lider ai nevoie de dorință și de 80 la sută muncă”
12.04.2019
Ana Nichita este Președinta Asociației „Calea Lactee” din Chișinău, ofițeră internațională a unui partid politic și beneficiară a Academiei de Liderism Femin „Women 4 Leadership”, în cadrul căreia a avut parte „de o experiență absolut unică și evident foarte utilă pentru oricine își dorește să aibă succes în politică”.
    
Primăvara Luxemburgheză cu ritmuri și personaje din folclorul moldovenesc
22.03.2019, 16:39
Pe 17 martie, membrii Asociației Miorița Portugalia au întreprins o vizită la conaționalii din Luxemburg. Aceștia au fost martorii unei experiențe lingvistice inedite – Legenda Mărțișorului, un spectacol de marionete pentru toate vârstele, cu elemente tradiționale din tot spațiul românesc.
Atelier de Mărţişor, ediția a VII-a
25.02.2019
Chiar dacă afară e frig şi iarna nu se dă dusă, pe final de lună, în data de 23 februarie, la Atena copiii din diaspora au creat o atmosferă de primăvară confecţionând mărţişoare în cadrul atelierului “Mâini dibace”.
    
Toleranţa şi bunătatea-pilonii unei societăţi multietnice
14.01.2019, 15:27
Discriminarea este o acţiune care presupune un tratament diferit, nedrept faţă de persoane din cauza apartenenţei lor la un anumit grup social. Există mai multe forme de comportamente discriminatorii, dar toate au comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere. Am încercat să aflăm cât de des se confruntă locuitorii Republicii Moldova cu fenomenul discriminării.
La săniuş
11.01.2019
Cele mai calde amintiri ale iernii sunt cele de la săniuş. „La săniuş” este atunci când troienele sunt mai mari decât tine, iar tu precum un cavaler de onoare le străpungi călare pe „viteazul de lemn”. Ca mai apoi cu hainele albe de nea să te zbengui cu prietenii, iar jocul vostru să se transforme în jocul unor fulgi de nea. La săniuş este nu doar un obicei de iarnă, sania este un fel de purtător de datini al copilăriei.
    
Pledoarie pentru o educație de calitate: Bunăstarea emoțională a elevilor și profesorilor (Video)
27.12.2018, 15:02
Experiențele și emoțiile trăite în calitate de elevi, părinți și profesori de către participanții la un eveniment recent, organizat de Comunitatea pentru o Educație de Calitate, au prefațat dialogul privind confortul emoțional al elevilor și profesorilor ca element-cheie al unei educații de calitate.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.