Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Iurie Golban: „Despre moldovenii din China vă pot asigura că sunt cei mai bravi, cei mai buni și cei mai frumoși la chip și suflet”
20.11.2017
Iurie Golban este originar din orașul Orhei și a absolvit Liceul Teoretic "Ion Luca Caragiale" din localitatea de baștină, ulterior, a devenit licențiat în drept și economie, ca mai apoi să continuie cercetările în cadrul studiilor postuniversitare în domeniul dreptul și relațiile internaționale.
    
(Video) Doi ani de MOVE Womenswear: și povestea merge mai departe
17.11.2017, 15:34
Mai multe femei s-au putut bucura pe viu de eleganța și rafinamentul ținutelor MOVE Womenswear, la data de 14 și 15 noiembrie, odată cu cea de-a doua aniversare de prezență pe piață a acestui brand. Designer-ul Lilea Surdu și sora ei s-au gândit să sărbătorească acest eveniment la care care vizitatorii pot beneficia de 50% reducere la produsele de coton și de un gift card la cumpărăturile efectuate în zilele aniversării.
(VIDEO) Evenimentul de finalizare a Programului de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!"
16.11.2017
27 de femei active, 7 localități și 7 proiecte de mobilizare comunitară de succes. Acestea sunt rezultatele Programului Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”, care se încheie după un an de zile. „INSPIR-O!”, care s-a desfășurat în localități cu reprezentare zero a femeilor în consiliile locale, și-a propus să consolideze capacitățile de lidere a femeilor, iar ele, la rândul lor, să promoveze conceptul egalității de gen în politicile locale și să implementeze proiecte de mobilizare comunitară.
    
La mulți ani pentru Tatiana Slivca, din partea Sofiei Vicoveanca
07.11.2017, 12:33
Prezentatoarea emisiunii "Zestrea Neamului" de la Noroc TV, Tatiana Slivca, și-a sărbătorit ziua de naștere, iar cu această ocazie, celebra interpretă din România, Sofia Vicoveanca, într-un mesaj de felicitare publicat pe rețeaua de socializare Facebook, a ținut să-și exprime admirația pe care o poartă față de omiagată.
Campania „Un dialog cu un jurnalist” s-a dat start la USM
25.10.2017
La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova a debutat Campania „Dialog cu un jurnalist”, organizată de Consiliul Studenților din Mass-Media. Primul invitat care s-a lăsat provocat de a avea o întâlnire remarcabilă cu viitorii jurnaliști de la USM a fost Natalia Morari, care în 2014 a fost declarată Jurnalistul TV al anului și a obținut Premiul „Mărul de aur” pentru cel mai bun talk-show.
    
Serviciile de îngrijire – de la un domeniu neglijat și invizibil, la un sector atractiv al economiei
23.10.2017, 16:31
75% din toată munca casnică este realizată de femei. În acest sens, a fost realizat un interviu cu Bharati Sadasivam, Lideră de echipă, Egalitatea de gen și abilitarea femeilor, Centrul Regional din Istanbul, PNUD în care se vorbește despre serviciul de îngrijire care a devenit un sector atractiv al economiei, în trecut acesta fiind un domeniu neglijat și invizibil.
(Video) Elveția – Moldova: oameni cu inimi solidare
09.10.2017
473 de copii din Moldova au beneficiat în ultimii ani de îngrijiri în cadrul unor tabere medicale, organizate în Elveția de către Fundația Swiss COR și partenerul său din Moldova, Asociația „Inimi solidare”. Echipa Stiripozitive.eu i-a întrebat despre ce i-a motivat să realizeze asemenea misiuni în beneficiul copiilor din Moldova și cum apreciază cooperarea moldo-elvețiană pe doi dintre protagoniștii acestor acțiuni umanitare: Președintele Fundației Swiss COR, Adolf Ogi, care a fost Președinte al Elveției în două mandate, și Ambasadorul Elveției în Moldova și Ucraina, Guillaume Scheurer.
    
Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire
28.09.2017, 15:46
Cele 24 de femei din 7 comunități participante la Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" din localități cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale, s-au întâlnit la Chișinău pentru două zile la cel de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor".
Olga Cojocaru: „…E ușor să fii migrant în orice context nou, dacă știi că te afli acolo pe o perioadă determinată”
13.09.2017
În cei aproape 15 ani de „pribegii mai mult sau mai puțin deliberate”, așa cum îi caracterizează, Olga Cojocaru a reușit să facă studii liceale la Iași, Facultatea de Comunicare, și un Master în Antropologie în București, un Master de Sociologie și Antropologie în Budapesta . iar acum Olga lucrează la teza de doctorat în studii de migratie în cadrul Universității din Varșovia, Polonia.
    
Stela Boțan: Muzica remarcă pe fiecare
30.08.2017, 12:42
Stela Boțan este tânăra care a cucerit lumea prin talentul său. Mereu tinde spre realizarea unor scopuri noi și dorește să să fie prezentă pe cele mai mari scene ale lumii.
O veste bună de la jurnalistul Mircea Surdu și...
26.06.2017
„Prieteni, vreau să vă dau două veşti astăzi, iar care este vestea bună şi vestea mai puţin bună decide fiecare dintre voi”, a anunțat luni, 26 iunie 2017, jurnalistul Mircea Surdu.
    
Aliona Virlan – moldoveanca-cercetătoare a cuplurilor moldo-italiene
21.06.2017, 12:56
Aliona Virlan este originară din satul Meleşeni, raionul Călărași. În Italia activează în calitate de sociolog, cercetătoare în domeniul migrației feminine şi este autoarea cărții „Sposare una moldava: Storie di coppie miste italo-moldave”.
(Video) Conștiința cetățenească în Moldova: E timpul pentru implicare!
15.06.2017
Despre cum se implică cetățenii Republicii Moldova în viața comunității la nivel local și național, precum și despre cunoștințele acestora despre drepturile omului, guvernarea democratică și interacțiunea dintre comunitățile din cadrul statului s-a discutat în cadrul evenimentului de prezentare pubșlică a studiului „Conștiința cetățenească în Moldova, Ucraina și Belarus”,
    
Victoria Roșca: „Zâmbărele e ceea ce port în suflet”
12.06.2017, 10:37
Victoria Roșca este autoarea vlogului „Zâmbărele” – O platformă unde umorul din Republica Moldova prinde o nouă culoare și o nouă dimensiune, una educativă și inspirată din realitatea cotidiană.
Lucia Brainstorm: „Scrisul e cel în brațele căruia evadez seara după zilele obositoare și foarte încărcate”
07.06.2017
Lucia Brainstorm, este tânăra scriitoare ce își așterne sufletul pe tavă de fiecare dată când lansează o carte. În luna decembrie a debutat în literatură cu volumul de poezii„ Dezbracă-mă de griji și dor”, iar la scurt timp după lansare a revenit în casele cititorilor cu romanul „Cine ești”.
    
Olga Chilat: „Emigrarea m-a învăţat sa ies din zona de confort şi să înfrunt frica de noi începuturi”
07.06.2017, 11:40
Olga Chilat are 24 ani şi este originară din Chişinău. Ca mulţi alţi tineri, a plecat din Moldova pentru studii, iar acum face parte din grupul de tineri care ne ajută la formarea unei imagini cât mai pozitive a ţării noastre, ca stagiară la Comisia Europeană, în cadrul Agenţiei Executive pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
O tânără din Moldova, Tatiana Fabian, a primit o diplomă de mulţumire de la Preşedintele american Barack Obama
06.06.2017
Tatiana Fabian este studentă la Medicină, la Chişinău. Datorită implicării sale în proiecte de voluntariat, în Statele Unite, unde s-a aflat timp de un an, când încă era elevă în clasele superioare de liceu, a fost distinsă cu o diplomă de gratitudine semnată de Preşedintele american de atunci, Barack Obama.
    
Povestea tânărului care cântă în subteranele Chișinăului
19.05.2017, 12:02
Patric Hanganu este tânărul care respiră muzică, iar cântecele patriotice din repertoriul artiștilor consacrați pe care le interpretează, ating corzile sufletului. Patric nu are studii muzicale. Povestea tânărului a început într-un pasaj din subterană, iar talentul său nu a putut rămâne mult timp neobservat.
„Oamenii ajută copacii”: mesaje video de Stela Boțan, Cristina Scarlat și Igor Guzun
16.05.2017
Primele mesaje de susținere a campaniei „Oamenii ajută copacii”, realizată în parteneriat de TV Moldova 1, Moldova 2 și portalul www.stiripozitive.eu în sprijinul Grădinii Botanice afectată grav de ninsoarea din luna aprilie, au venit din partea interpretelor Stela Boțan și Cristina Scarlat și scriitorului Igor Guzun.
    
(Vox) Ce cunosc oamenii despre Grădina Botanică?
04.05.2017, 16:21
Se zice că un om de-a lungul vieții trebuie să sape o fântână și să sădească un pom. Echipa noastră a fost curioasă să afle când ultima dată oamenii care mergeau grăbiți prin centrul capitalei au fost la Grădina Botanică, ce cunosc despre această rezervație naturală și cum ar putea contribui la lichidare consecințelor produse de viscolul din mijlocul primăverii?! Totodată, am fost curioși să știm când aceștia au sădit ultima dată un copac.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.