Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Svetlana Racu: „Viitorul nostru este acasă!”
15.08.2019
Svetlana Racu din comuna Boșcana, raionul Criuleni, având în spate un mandat de primară urmează să candideze pentru aceeași funcție în campania electorală din toamna acestui an. Pentru a-și întări abilitățile de lideră a beneficiat de ateliere de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin.
    
Cristina Sochircă vrea să contribuie la creșterea numărului de femei lidere în Republica Moldova
07.08.2019, 14:19
Cristina Sochircă, tânăra originară din orașul Florești, absolventa Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în prezent studiază prin rezidențiat și vrea să contribuie la creșterea numărului de femei-lidere în Republica Moldova. De asta a ales să se implice în activitățile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
Elena Cernei: „Vreau să fiu alături de oamenii din localitatea mea și de problemele cu care se confruntă”
07.08.2019
Elena Cernei, originară din satul Găuzeni, raionul Șoldănești, a participat la concursul de selectare a beneficiarelor Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru a putea contribui, așa cum mărturisește, la soluționarea problemelor cu care se confruntă membrii comunității din care face parte.
    
Maria Dolchi a aplicat la Academia de Liderism Feminin pentru a îmbunătăți traiul în satul de baștină
07.08.2019, 13:48
Maria Dolchi, beneficiara Academiei de Liderism Feminin, originară din satul Sârcova, raionul Rezina, vrea să îmbunătățească condițiile de trai în mediul rural, motiv din care a aplicat la Academie.
Natalia Stănilă: „O echipă nu trebuie condusă, dar ghidată”
05.08.2019
Natalia Stănilă, originară din satul Izbiște, raionul Criuleni, secretara Consiliului Local Izbiște, își dorește o dezvoltare continuă atât pe plan personal, cât și pentru Consiliul în cadrul căruia și desfășoară activitatea, motiv din care participă la activitățile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Oxana Barbu a venit la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale
31.07.2019, 15:33
Oxana Barbu, originară din satul Selimet, raionul Cimișlia, a venit, după o perioadă îndelungată de voluntariat în localitatea natală, la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale.
Svetlana Andrieș: „Aș vrea doar să vedem în fața noastră liderii care pot face ceva și care vor să facă ceva, fără a fi pus accent pe genul persoanei”
29.07.2019
Coordonatoarea de Program, UN Women în Republica Moldova, Svetlana Andrieș, prezentă la sesiunea de instruire din 21- 23 iunie 2019 din cadrul Academiei de Lidrism Feminin, a remarcat aspectul practic al acestor ateliere și a încurajat femeile să fie implicate atât atelierele de instruire, cât și în domeniul de activitate ale acestora.
    
Galina Tonu: „Cu cât mai multe proiecte investiționale în localitate, cu atât mai dezvoltat va fi satul”
25.07.2019, 14:25
Galina Tonu, directoarea Grădiniței „Licurici” din satul Bardar, raionul Ialoveni, și beneficiară a proiectului „Women 4 Leadership”, consideră că proiectele investiționale sunt metoda cea mai eficientă de dezvoltare a comunități. Participând la Academia de Liderism Feminin, Galina Tonu a reușit să-și consolideze spiritul civic cu informații care vor facilita activitatea în domeniul politic.
Lidia Ostaș a venit la Academia de Liderism Feminin pentru a-și spori cunoștințele care îi vor permite să candideze la funcția de consilieră locală
25.07.2019
Lidia Ostaș, originară din Comrat, satul Congazcicul de Sus, a decis să se implice în Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru a-și aprofunda cunoștințele în domeniul Administrație Publică.
    
Stilista Nadya Gudumac a familiarizat femeile-lidere cu subiectul „Codul vestimentar al persoanei publice în evenimentele publice”
24.07.2019, 13:04
Stilista Nadya Gudumac a participat la atelierele de instruiri ale Academiei de Liderism Feminin și a oferit sfaturi femeilor despre importanța vestimentația în activitatea de lidere.
Maria Levinte: „Femeile sunt motorul tuturor schimbărilor”
24.07.2019
Maria Levinte, membră de partid, alături de celelalte 80 de femei lidere, implicate în cadrul Academiei de Liderism Feminin, reunite la Chișinău, a venit să își sporească și consolideze cunoștințele care vor permite implicarea mai eficientă în procesele decizionale din comunitatea din care face parte.
    
Iulia Liulica, Vicepreședinta Asociației obștești „Țara verde Moldova”, participanta Academiei de Liderism Feminin, optează pentru un mod de viață sănătos și ecologic
23.07.2019, 15:56
Iulia Liulica, originară din Ocnița și Vicepreședinta Asociației obștești „Țara verde Moldova”, participă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” și optează pentru un mediu curat. Femeia își propune ca instruirile din cadrul Academiei să-i faciliteze abilitățile de lideră care vor fi aplicate pentru a spori calitatea mediului ambiant din comunitatea sa.
Aliona Budescu participă la Academiei de Liderism Feminin pentru a „facilita ajutorarea cetățenilor în rezolvarea problemelor localității”
23.07.2019
Aliona Budescu, satul Lărguța, raionul Cantemir, este profesoară de limba română și franceză, devenind membră a Administrației Publice din Raionul Cantemir, s-a implicat în Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru a-și aprofunda cunoștințele în domeniul nou de activitate.
    
Elena Blanaru: „Vreau să particip la viața politică a țării”
08.07.2019, 16:07
Elena Blanaru este o femeie antreprenoare, care vine în acest sector după o activitate de șase ani în domeniul culturii. Imboldul de a învăța și a se dezvolta pe plan profesional, cât și personal au adus-o la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Aici reușește să se descopere și să înțeleagă cum poate să schimbe societatea în care trăiește, prin intermediul experienței sale.
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: participare, soluții, parteneriate locale
01.07.2019
Mai multe femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Angela Munteanu Pojoga. Jurnalistă de profesie, preocupată de participarea femeilor la luarea deciziilor
30.06.2019, 14:01
Jurnalistă de profesie, Angela Munteanu Pojoga administrează acum o afacere în domeniul frumuseții și a decis să-și dedice timpul politicii. Activitatea politică „a început ca un hobby, dar a devenit interesant, astfel mi-am propus să fac cât mai multe în acest domeniu”, mărturisește Angela Munteanu Pojoga, beneficiară a Academiei de Liderism Feminin.
Ana Nichita: „A fi femeie în politică nu este dificil…”
27.06.2019
O nouă rundă de instruiri din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” s-a desfășurat săptămâna trecută la Chișinău. Această sesiune are menirea să susțină participarea femeilor-lidere din Moldova în procesul de luare a deciziilor, dar și să fie pregătite pentru alegerile generale locale din 20 octombrie 2019.
    
Alina Perju, femeie-lideră și inițiatoare de proiecte comunitare la Cociulia, Cantemir
26.06.2019, 16:35
Alina Perju, originară din satul Cociulia, raionul Cantemir, este una dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, și este ghidată de dorința de a crea o comunitate activă bazată pe comunicarea continuă dintre Administrația Publică Locală și membrii acestei comunități. Iar participarea ei în apropiatele alegeri locale, de pe 20 octombrie 2019, îi poate facilita îndeplinirea acestui vis după ce s-a aflat mai mulți ani în străinătate.
„Fiți active, luptați și veți obține!”: mesajul Elenei Crâșmari pentru femeile care vor să devină lidere
25.06.2019
Elena Crâșmari, originară din satul Dolna, raionul Strășeni, a devenit participantă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, după ce, așa cum mărturisește, a observat „problemele cu care se confruntă zilnic” ea și consătenii săi și a hotărât să se implice în campania electorală pentru a contribui la soluționarea acestora.
    
Sfârşit de liceu și un nou început
24.05.2019, 15:11
Anii de liceu prezintă o importanță foarte mare în formarea unui tânăr, modelându-i caracterul și pregătindu-l pentru viață. Fiind în ultima săptămână a anului de învățământ, hai să aflăm cum își amintesc tinerii ultimele zile de liceu.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.