Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Interviu cu jurnalista Irina Lazur premiată în Brazilia pentru ideea unei platforme online despre construcțiile din Chișinău
18.11.2012
Irina Lazur, jurnalista din Moldova care a obținut, săptămâna trecută, premiul celei de-a 15-a Conferințe Internaționale Anticorupție, care s-a desfășurat în Brazilia, spune, la revenirea acasă, că a fost o onoare pentru ea să vorbească în faţa celor 2000 de personalităţi în domeniul anticorupţie, prezente la eveniment, şi să primească încurajări.
    
Prof. Pavel Krotin: „Ca să reușească, tinerii au nevoie de vești bune”
13.11.2012, 16:51
Oamenii valoroşi au cuvinte bune despre tineri nu doar în Săptămâna Tineretului. Profesorul de la Sankt Petersburg Pavel Krotin spune că tinerii, ca să se dezvolte, ca să reușească în viață au nevoie de veşti bune.
„Prima știre pozitivă pentru tineri este că viaţa e frumoasă”: Elvira Safina, Rusia
11.11.2012
Expertul internațional Elvira Safina spune că „prima știre pozitivă pentru tineri este că viaţa e frumoasă”, iar tinerii din Moldova pot confirma asta, inclusiv de Ziua Națională a Tineretului, de astăzi, 11 noiembrie 2012.
    
Vorbe bune despre tinerii de astăzi: dr. Tatiana Krishtali, Sankt Petersburg
09.11.2012, 17:30
Tinerii de astăzi, inclusiv din Moldova, merită vorbe bune nu doar în ajunul Zilei Naționale a Tineretului. Conferențiarul universitar Tatiana Krishtali afirmă că tinerii, în principiu, sunt buni.
Oameni care mişcă lucrurile înainte la Ciobanovca, Anenii Noi
16.10.2012
Fiecare comunitate are oameni care o ajută să se dezvolte şi să crească generaţii noi şi sănătoase. Oameni care mențin echilibrul dintre generațiile în creștere şi persoanele în etate. Ludmila Bonjiu, asistent social în comuna Ciobanovca, raionul Anenii Noi, unul dintre acești oameni.
    
O întâlnire cu 14 moldoveni aflaţi în serviciul Consiliului Europei la Strasbourg
04.10.2012, 21:41
Se simt bine în echipa internaţională a Consiliului Europei, însă le este tare dor de Moldova. Este mărturia comună a celor 14 moldoveni care lucrează în diverse departamente ale Consiliului Europei, făcută miercuri după-amiază la întâlnirea lor de la Strasbourg cu Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, şi Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici.
Un moldovean candidează la consiliul Comunei Bruxelles
28.09.2012
Vitalie Eni, stabilit cu traiul în Belgia din 2000, candidează în alegerile locale din 14 octombrie din partea Partidului Liberal Conservator al vorbitorilor de limbă franceză din Belgia, „Mișcarea Reformatoare”.
    
Un calculator și o școală incluzivă pentru Andrei din satul Nișcani, Călărași
24.09.2012, 15:57
„Am fost în aceste zile la școala din Nișcani. Este prima școală incluzivă din raionul Călărași. Aici învață 124 de copii dintre care cinci cu cerințe educaționale speciale. Andrei Vieru are 14 ani și este unul dintre ei. Îi place la școală, pentru că băieții din clasă îl ajută și sunt prietenii lui”.
Diana Isac, tânăra din Moldova care „transformă vinul în apă”
20.09.2012
Diana Isac este o tânără din Moldova, co-fondatoarea organizației non-profit internaționale „2Water” care „transformă vinul în apă”. Diana, împreună cu vreo câțiva prieteni, organizează degustații de vin, iar banii colectați la aceste evenimente sunt folosiți pentru a construi surse de apă potabilă în regiunile în care aceasta practic nu există.
    
Dina Niculăeș: „Totul este posibil. Imposibilul doar ia mai mult timp”
17.08.2012, 12:02
Dina Niculăeș are 24 de ani, a dorit să fie arhitect, însă a revenit la prima dragoste – chimia. Iar cel mai bine ilustrează domeniul de preocupare ştiinţifică a Dinei Niculăeş această afirmaţie a ei: „Oțelul este cel mai rezistent material, dar pânza de păianjen este de 1000 de ori mai rezistentă, însă noi nu suntem capabili să o reproducem”.
Ana Niculăeș: „În Moldova am un neobișnuit confort psihologic”
16.08.2012
Ana Niculăeș are 28 de ani şi 20 de ţări de pe patru continente, vizitate în scop de cercetare. La Chişinău, îşi continuă studiile de doctorat şi activează într-un ONG pe care l-a creat pentru susținerea copiilor și părinților în educație. Şi crede că în Moldova „suntem la un început bun”.
    
Iulia şi fratele ei Tudor alături în două poze despărţite de 20 de ani
03.04.2012, 14:45
Iulia şi Tudor au pus alături două poze în care sunt alături – una din 1988 şi alta, după 20 de ani, din 1998. Şi pentru că asta ne-a emoţionat, împărtăşim aceste imagini pe Ştiripozitive.eu.
Diana, o tânără din Moldova la o universitate de top din lume
26.03.2012
Diana Coialnîc este o tânără din Moldova care îşi face studiile la Universitatea din Manchester, la Facultatea de Business şi Economie, cu gândul la oamenii dragi şi la ceea ce poate face pentru ei datorită cunoştinţelor pe care le obţine în Marea Britanie.
    
Știripozitive.eu | Moldovanskoie. Kubani
23.03.2012, 12:00
Pe un deal acoperit de stejari, la o azvârlitură de băţ de 800 kilometri distanță de Chișinău, 6 generaţii de moldoveni. Știrile pozitive au mers în această toamnă într-un sat de moldoveni din Kubani, unde tinerii dansează la discotecă pe ritmuri de „O-zone” și Ion Suruceanu.
La psihanalist copiii se însănătoşesc jucându-se
19.03.2012
Ana Chirsanov este psihanalist, un om care are un interes profesional pentru jocurile de copii: urmărind cum se joacă un copil, dânsa înţelege cauza problemei lui şi îl ajută să o depăşească.
    
Tineri din Moldova la universități de top din lume (I)
16.03.2012, 11:29
Ei cred că trebuie puse lumânări de sănătate pentru oamenii care au inventat Skype-ul, pentru că acesta le ajută să se simtă, departe fiind, aproape de cei dragi. Sunt tinerii din Moldova plecați la studii în străinătate.
Ce face astăzi moldoveanul care i-a servit pe Obama și Medvedev?
12.03.2012
Dmitri Medvedev nu mai este Președinte al Rusiei, iar Barack Obama va trece în curând, poate, prin emoțiile unei noi candidaturi la Casa Albă. Între timp, îl regăsim pe moldoveanul care i-a servit pe cei doi lideri într-un restaurant din Statele Unite, Iulian Bobeică, urmând două facultăți.
    
Cântece și poezii din copilărie și știri pozitive
08.03.2012, 12:24
Veștile bune se asociază, mai ales, cu poeziile și cântecele din copilărie, chiar dacă oamenii pe care i-am întrebat în stradă au făcut un efort ca să-și amintească o știre pozitivă, o poezie sau o melodie din copilărie.
Fiecare copil din Moldova este cel mai frumos copil!
27.02.2012
Cu această galerie de fotografii ale copiilor din Moldova, „Știrile pozitive” intră într-o competiție documentară cu seria recentă de imagini cu Ira Brown, o fetiţă care este considerată cel mai frumos copil din SUA.
    
Mesajul Președintelui Fundației Est-Europene, Sorin Mereacre, cu ocazia lansării portalului Știripozitive.eu
24.02.2012, 16:38
„Dacă lucrurile se pot schimba în bine în comunitățile din Moldova – mai ales în cele de la capătul geografiei, unde drumul nu merge mai departe – înseamnă că putem fi optimiști”, afirmă Președintele Fundației Est-Europene, Sorin Mereacre.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.