Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Vești bune de la Ratuș și Țânțăreni, Telenești: deschiderea grădinițelor renovate
30.12.2013
Ministerul Educației și partenerii săi au redeschis, la 30 decembrie 2013, grădinițele renovate și dotate din satele Ratuș și Țînțăreni, raionul Telenești.
    
Moș Crăciun a redeschis grădinița renovată din Scumpia, Fălești
26.12.2013, 23:21
Ministerul Educației și partenerii săi au redeschis, la 26 decembrie 2013, grădinița renovată din satul Scumpia, raionul Fălești, care nu a funcționat timp de 15 ani. Este cadoul pe care Moș Crăciun, ajutat de adulți, l-a adus copiilor din Scumpia în ajun de An nou.
Într-o vizită la Misiunea Socială "Diaconia"
25.11.2013
Într-o vizită pe care echipa noastră a făcut-o la Misiunea Socială "Diaconia", am aflat bucuriile de la sfârşit de an şi planurile de viitor.
    
În Moldova acum se poartă NonViolența!
25.11.2013, 10:03
20 de copii și tineri s-au întrunit, sâmbătă, 23 noiembrie 2013, la Centrul Media într-un Atelier de creare a tricourilor NonViolente. Tinerii au discutat despre violența împotriva copiilor și despre importanța sensibilizării opiniei publice cu privire la acest subiect. Deoarece mesajele cu conținut negativ nu au avut impactul dorit de-a lungul anilor, acest proiect a încercat o abordare pozitivă.
Educația timpurie în talk-show-ul „Bună seara!” de la TV Moldova 1
22.11.2013
Subiectul educației timpurii de calitate s-a aflat în prim planul emisiunii realizate de jurnalistul Mircea Surdu - „Bună seara!” - la Televiziunea publică Moldova 1.  
    
„Ajută-l să crească OM MARE!”
19.11.2013, 17:30
O campanie de promovare a parteneriatului social în sprijinul educaţiei timpurii de calitate pentru toţi copiii din Moldova a fost lansată astăzi la Chişinău de către Ministerul Educaţiei şi partenerii săi.
Responsabilitate civică 10:10 la Mihăilenii Vechi, Râșcani
13.11.2013
Ala Pînzari, Directorul Executiv Adjunct al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Educaţiei şi Ştiinţei, a împărtăşit recent emoţiile şi experienţele sale de cetăţean cu tinerii din satul Mihăilenii Vechi, Râşcani.  
    
Fețele Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic
07.10.2013, 15:55
Acestea sunt fețele Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic „Împreună pentru un viitor european”, ce s-a desfăşurat la Chişinău, la 4 şi 5 octombrie 2013,
Când pleci, îți iei doar amintirile. Nu și profesia | Video
27.09.2013
Atunci când pleacă în străinătate să muncească, lucrătorii medicali din Moldova îşi pot lua doar amintirile, nu însă întotdeauna şi profesia. Cu acest mesaj Ministerul Sănătăţii şi Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Republica Moldova a lansat astăzi Campania naţională de informare „Cu fiecare lucrător medical acasă, Moldova e mai sănătoasă!”
    
Alejandro Cedeño, Banca Mondială: Lucruri pozitive în Moldova
19.09.2013, 15:26
Alejandro Cedeño, Coordonator al Programului de Țară pentru Ucraina, Moldova și Belarus al Băncii Mondiale, s-a aflat, în septembrie 2013, într-o vizită în Moldova și a descoperit în proiectele „Parteneriatului Global pentru Educație”, la Curucuzeni, Orhei, și la Todirești, Ungheni, mai multe lucruri pozitive.
Parteneriatul Global pentru Educaţie a ajuns la Todireşti | Video
02.09.2013
Mai întâi au fost faptele şi acţiunile frumoase, apoi au venit după ele şi cuvintele frumoase la festivitatea de deschidere a grădiniţei din satul Todireşti, raionul Ungheni. 
    
Emoționant. Filme de un minut create de copii și tineri la Criuleni
13.08.2013, 16:55
Copii și tineri din raionul Criuleni au creat filme de un minut în cadrul proiectului „Promovarea accesului copiilor cu dizabilități la libera exprimare și opinie”, realizat de Centrul Media pentru Tineri cu suportul Fundaţiei Est-Europene.
Maxim Ghețivu. Profesorul special pentru copiii cu deficiențe de auz
20.06.2013
„Sunt oameni ca toți oamenii, însă vorbesc într-o limbă pe care nu o înțelegi”, povestește Maxim Ghețivu despre primele zile de lucru în calitate de pedagog la Școala pentru copii cu deficiențe de auz din Cahul.
    
Nicoleta Panţa. O moldoveancă în serviciul copiilor din Asia şi Africa
14.06.2013, 11:10
Este mai uşor să spună în care ţări din Asia şi Africa nu a fost decât să le menţioneze pe cele în care s-a aflat în misiuni. Şi există momente – multe de altfel – în care acolo spune cu mândrie că este din Republica Moldova. Nicoleta Panţa coordonează o campanie socială pentru „Plan International”, fondată cum 75 de ani şi prezentă în peste 50 de ţări ale lumii.
Viaţa bate filmul. Filmele tinerilor bat violenţa | Video
02.05.2013
Rodica, Denis, Irina, Dana, Vadim, Melania, Andreea, Ion, Cristi, Dana, Dorina, Dana, Valeria, Marius şi Daniil sunt câţiva tineri care au făcut o echipă bună şi au realizat trei filme scurte anti-violenţă, lansate recent în cadrul unui eveniment public.
    
Asociația „Little people” folosește zâmbetul împotriva cancerului”
19.04.2013, 15:53
Visul mai multor copii de a avea o baghetă magică cu care să alunge durerea și boala a început să prindă contur în ianuarie 2013, atunci când a luat ființă Asociația Obștească Filială din Republica Moldova a organizaţiei „Little People” dedicată în totalitate copiilor și adolescenților bolnavi de cancer.
Veşti bune de la urgenţă
04.04.2013
La urgenţă există şi veşti bune: oamenii care îşi fac datoria şi ajută alţi oameni sau chiar salvează vieţi.
    
92 de ani în folosul societății – Andrei Timuș, omul muncii
15.03.2013, 13:03
Înainte să-mi încep interviul, care trebuia să fie scurt, m-am gândit mult timp ce pot să-l întreb pe un Om cu literă mare. Un om, care, la cei 92 de ani ai săi, a trecut prin atâtea și atâtea are de împărtășit, că ne-ar trebui zile întregi să stăm de vorbă și volume întregi să scriem. Nu am adresat decât trei întrebări. Ce trebuie să știe lumea despre Andrei Timuș? Ce l-a făcut fericit de-a lungul vieții? Ce își dorește cel mai mult acum?
O vizită la Centrul pentru copiii străzii din Cahul
28.02.2013
Directoarea Ludmila Covalenco împărtășește aici grijile cotidiene legate de activitatea Centrului pentru copiii străzii din Cahul, dar și bucuriile legate de implicarea altor copii din oraș în acțiuni de caritate pentru copiii vulnerabili.
    
Tatiana Fotescu din Moldova în aceeaşi sală la ONU cu Obama şi Ahmadinejad
22.02.2013, 11:46
S-a aflat în aceeași sală la ONU cu aproape toți liderii lumii, de la Barack Obama până la Mahmoud Ahmadinejad. Tatiana Fotescu, născută în Moldova, era deja, la 15 ani împliniți, la o distanță de aproape 500 km de casă, iar peste câţiva ani a făcut un stagiu de practică, la New York, la Organizația Națiunilor Unite.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.