Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Update | (Foto) Oameni la brazi
31.12.2014
Avem aici o galerie de fotografii cu oameni la brazii din diferite orașe și țări.
    
Nathaniel Kowalsky: „A fi diferit este cheia succesului”
30.12.2014, 13:08
Este non-conformist, mereu în căutarea unor lucruri neobişnuite. Orice întâmplare e o adevărată aventură. Nathaniel Kowalsky este tânărul jurnalist care-şi dedică tot timpul liber contemplării frumosului şi realizării propriilor vise. Adoră tradiţiile, iar pentru Republica Moldova are o admiraţie aparte.
Oameni în emisiunea ŞTIRI POZITIVE la TV Moldova 1 | Emisiune din 27 decembrie 2014
27.12.2014
A fost un an în care v-am spun în 2014 în 34 de feluri „Bine v-am găsit cu Știri Pozitive la Moldova 1”. Pentru că suntem la cea de-a 34-a emisiune din acest an, totuşi, pozitiv. Credeam până acum la această oră, în fiecare săptămână, că este ora 13. Acum însă este ora bilanţurilor.
    
(Video) Brazii Filoteei, Nicoletei și Ecaterinei la „Expoziția Brazilor de Crăciun”
18.12.2014, 17:27
Vom cunoaște 3 tinere ingenioase și creative, care participă la „Expoziția Brazilor de Crăciun”. Filoteea, Nicoleta și Ecaterina ne-au povestit de unde au luat inspirație și toate celelalte obiecte pentru crearea brazilor.
Felicia Baraghin: „Fiind pasionată de portrete, simt că oamenii nu știu să zâmbească suficient”
16.12.2014
Felicia Baraghin are 16 ani, își face studiile la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Iargara, raionul Leova și este pasionată de fotografie. Sensibilă, activă și inventivă, așa am descoperit-o pe Felicia în urma dialogului cu ea.
    
(Video, foto) La o cafea cu Rusanda Cojocaru şi prietenii ei
03.12.2014, 16:33
Vom merge la o cafea cu Rusanda Cojocaru, care şi-a invitat prietenii ca să le încălzească privirile cu o colecție inspirată din țările africane pe care le-a vizitat. Și vom cunoaște încă 3 prieteni care au venit cu ea la Chișinău, aducând lucruri inedite.
Vocea tinerilor de la Rezina pe frecvențe online
27.11.2014
Un grup de tineri voluntari din Rezina au lansat ieri, 26 noiembrie 2014 unicul post de radio online dedicat în exclusivitate tinerilor. Postul de radio reprezintă o premieră pentru Rezina și pentru tinerii activi, ambiţioşi şi dornici să-şi facă auzită vocea.
    
(Foto) Drapelul Republicii Moldova dezvelit la răsărit de soare în pustiul Sahara
24.11.2014, 09:48
Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron a dezvelit drapelul țării noastre în Sahara, fiind participant al unui înot pentru pace, organizat recent în Tunisia de cunoscutul înotător de lungă distanță din această țară, Nejib Belhedi.
Liliana Nicolaescu-Onofrei: Blog educaţional optimist
20.11.2014
„În fiecare zi vreau să pot găsi motive pentru ca optimismul meu să nu dispară”, mărtutiseşte pe blogul său Liliana Nicolaescu-Onofrei.
    
Natalia Bostan: „Doar prin experienţă îţi poţi înţelege maniera de a fotografia”
16.11.2014, 22:02
Popularitatea artei fotografice creşte cu o viteză mare. Numărul tinerilor pasionaţi este în creştere, dar oare mulţi din ei îşi vor transforma hobby-ul într-o carieră de succes? Natalia Bostan este una dintre cei care-şi dedică tot timpul şi forţele pentru a progresa, iar fotografia e acel domeniu în care s-a regăsit în totalitate.
Dacă tu nu lupți pentru un loc de muncă, pentru țara ta, nu are cine s-o facă
16.11.2014
Tatiana Scafaru este exemplul tânărului care a plecat de acasă, dar nu a uitat de unde a pornit. S-a întors la Sărata Galbenă, Hâncești ca să-și deschidă propriul atelier și să devină profesoară, valorificând, astfel, cei 4 ani de studii la o facultate de design din Chișinău.
    
(Video) Lilia Guțu, deținătoarea premiului mare la festivalul „Art Podium” 2014
12.11.2014, 17:08
Lilia Guțu este tânărul designer vestimentar, care a absolvit anul trecut Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, dar deja se bucură de succese. Recent, Lilia a obținut premiul mare la festivalul de modă „Art Podium”. Emoțiile și experiența de la „Art Podium”, precum şi planurile de viitor, Lilia Guțu le-a împărtășit cu noi.
Adrian Pleşca: „Vreau ca Moldova să fie pentru mine un magnet, care oricât de departe voi pleca, întotdeauna să mă atragă acasă”
10.11.2014
Comunitatea tinerilor activi se lărgeşte permanent. Tot mai multe persoane îşi manifestă interesul pentru diverse proiecte care să aducă un impact social pozitiv. Adrian Pleşca este un exemplu elocvent al unui tânăr entuziasmat şi plin de speranţe. Este încă licean, dar a reuşit să acumuleze în spate deja o experienţă impresionantă, pe care puţini o posedă la vârsta sa.
    
Felicia Cheibaş: „Psihologia şi gândirea pozitivă mă ajută în clipele grele”
30.10.2014, 11:25
Rafinamentul şi eleganţa o definesc totalmente pe protagonista noastră de astăzi, Felicia Cheibaş. E studentă la facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, dar dragostea pentru frumos şi artă au îndemnat-o să înfiinţeze un blog de modă şi stil.
(Video) „Ajută-l să crească OM MARE!”
23.10.2014
„Dacă am aduna, în Republica Moldova, anii în care nu au funcţionat grădiniţele, am putea vorbi despre un secol. Sau chiar despre două”, afirmă realizatorii filmului „Ajută-l să crească OM MARE!”, prezentat la Conferința Națională „Educație timpurie în Moldova: realizări și perspective”. Filmul consemnează rezultatele Proiectului „Parteneriat Global pentru Educație în Moldova”.
    
Patricia Zghibarţa: „Înconjoară-te cu oameni de la care poți învăța și care să te inspire”
15.10.2014, 11:39
Luptătoare, optimistă şi mereu zâmbitoare, aşa e protagonista noastră de astăzi, Patricia Zghibarţa. Ea ştie perfect cum să profite de fiecare clipă şi să o investească în dezvoltarea proprie. Ambiția și perseverența i-au oferit Patriciei noi oportunităţi şi experienţe unice.
(Video) Tinerii fac voluntariat în grădiniță
08.10.2014
6 tineri au fost în această vără voluntari la Grădiniţa „Licurici” din comuna Ciorescu, mun. Chişinău și ne-au împărtășit impresiile și bucuriile acestei activități.
    
Daniela Herţa: „Să mă nasc în Moldova este cel mai frumos lucru care mi s-a putut întâmpla.”
07.10.2014, 13:03
Perfecţionismul şi sinceritatea sunt calităţile forte ale Danielei Herţa, care o ajută să cucerească mereu noi înălţimi. Este o tânără ambiţioasă şi sârguincioasă. Orice n-ar face, munceşte enorm până duce totul la bun sfârşit.
Nastea (Acy) Vârlan: „Voluntariatul te face independent”
29.09.2014
Nastea (Acy) Vârlan este o tânără pozitivă, care reuşeşte să emane mereu zâmbete şi fericire în jurul său. Combină cu succes studiile și voluntariatul, iar în acelaşi timp e pasionată de artă.
    
Un post de radio nou la Rezina
15.09.2014, 11:13
Douăzeci de tineri din raioanele Rezina, Șoldănești și Orhei sunt implicați în activitatea de creare a postului de radio Radio Rezina. Datorită unui proiect susținut de Asociația Obștească locală „Implică-te”, viitorii, tinerii jurnaliști, vor avea posibilitatea de a învăța să realizeze interviuri, reportaje, relatări și chiar emisiuni.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.