Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Natalia Pavalachi, sexolog clinician la Geneva: „E un domeniu minunat”. Autoportret | Revista MOLDOVA de oriunde
14.12.2016
Natalia Pavalachi este originară din Moldova, are 33 de ani și se află în Elveția de câțiva ani. Având un parcurs profesional și de viață atipic, Natalia s-a gândit să împărtășească pe paginile revistei diasporei „MOLDOVA de oriunde” reușitele sale și momentele grele prin care a trecut, fiind departe de casă.
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 44 de ani: Sergiu Musteață
05.12.2016, 12:09
Sergiu Musteață a fost cercetătorul anului 2013, iar în 2014 a fost laureatul premiului național conform hotărârii Guvernului Nr. 684. În 2015 a fost decernat savantul anului pentru ciclul de lucrări „Valorificarea patrimoniului istoric și cultural românesc în contextul european și universal”. La moment, Sergiu Musteață este implicat într-un proiect de cercetare la Universitatea din Stanford, SUA, totuși a găsit timp să ne povestească cele mai importante lecții pe care le-a învățat până la 44 de ani.
Elena Oleinic: „Într-o zi mi-am dorit o schimbare. Am hotărât că visul din copilărie merită să fie realizat, astfel am aplicat la Universitatea Oxford”
22.11.2016
Elena Oleinic a plecat la vârsta de 16 ani la studii în Marea Britanie. A învățat acolo timp de 7 ani. A revenit în Moldova pentru a aplica cunoștințele acumulate de-a lungul anilor aici, în țara noastră. Dorința de-a dobândi cunoștințe noi de la cei mai buni profesori, a determinat-o pe Elena să aplice la Universitatea Oxford. Despre emoțiile pe care le-a trăit în perioada studiilor, aflăm de la Elena Oleinic, absolventa universității numărul unu din lume.
    
Svetlana Revineala protejează social și juridic moldovenii aflați în „țara dreptului omului”
19.10.2016, 12:38
Franța a fost o țară de vis pentru Svetlana Revineala din mai multe motive. Un prim motiv a fost descoperirea unei atracții față de această țară în manualele de limbă franceză pe parcursul tuturor anilor de învățământ. Apoi această atracție s-a transformat într-o mare pasiune prin studierea limbii franceze dar și a culturii, a societății, a renumitei sale culinării, etc.
(Video, foto) Plimbare prin Budești împreună cu primarul Nina Costiuc
19.09.2016
Într-o zi obișnuită, echipa Stiripozitive.eu s-a pornit spre comuna Budești. Am fost curioși să aflăm cu ce se ocupă oamenii de acolo, și desigur, să aflăm vești bune de la Nina Costiuc, primarul comunei Budești.
    
Raisa Ambros, jurnalista care promovează valoarea socială la nivel global | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
26.08.2016, 10:37
„Și-a urmat visul, cel de a reuși în Italia ca profesionist al comunicării, dar destinul a făcut ca împlinirea acestuia să aibă loc în Anglia”, scrie MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI, despre povestea Raisei Ambros.
40 de proiecte implementate în 5 ani la Puhoi. Va urma...
17.08.2016
Din 2011 până în prezent Petru Frunze, primarul satului Puhoi a reușit să implementeze peste 40 de proiecte. Toți copiii au loc la grădiniță, tinerii practică sportul, iar pensionarii se bucură de magazinul social din localitate, de unde pot procura produse alimentare şi de uz casnic mai ieftine cu 20%.
    
(Video) Schimbarea pozitivă începe cu Școala Sustenabilității
09.08.2016, 11:26
Un grup de tineri moldoveni, stabiliți în diferite colțurile ale lumii, s-au conectat pentru a aduce o schimbare pozitivă în Republica Moldova. Această schimbare începe cu Școala Sustenabilității, proiect-pilot care, prin activitățile sale, își propune să faciliteze transferul de cunoștințe și de know-how din diasporă către cei din țară și viceversa.
Dorina Baltag: Mai multe despre „Școala Sustenabilității”
12.07.2016
Dorina Baltag este coordonatoarea proiectului-pilot „Școala Sustenabilității”. Dorina a mărturisit echipei Stiripozitive.eu cum a început povestea proiectului, cine stă în spatele lui și ce au de câștigat beneficiarii.
    
Mihăileni - un sat cu tineri fermieri și pensionari fericiți
08.07.2016, 12:32
La Mihăileni totul se face pentru oameni, datorită lui Valerian Cecan, primarul satului și echipei de conducere, care împreună au reușit să implementeze zeci de proiecte pentru dezvoltarea tinerilor, să creeze locuri de muncă și să ofere servicii de sănătate gratuite pentru pensionari.
O primară din Moldova sparge stereotipurile de gen
09.03.2016
„Dacă muncești, orice vis devine realitate” este motto-ul de viață al Alionei Chircu, pe care ni l-a mărturisit anul trecut, în martie 2015, când a fost una dintre cele 17 protagoniste ale campaniei ”Femei care inspiră”, promovată de agenția URMA ta pentru Parteneriat pentru Dezvoltare si Ministerul Afacerilor Interne. Astăzi subofițerul Aliona Chircu, inspector inferior de patrulare, este primarul satului Greblești, raionul Strășeni.
    
7 citate ale lui Eugen Doga la cei 79 de ani | La mulți ani, maestre
29.02.2016, 16:17
La cei 79 de ani a lui Eugen Doga, echipa Stiripozitive.eu a selectat 7 citate din interviul realizat recent de Tatiana Țîbuleac cu maestru Eugen Doga.
(Foto) Cum e să ai o soră geamănă? | Episodul 8 | Daniela şi Victoria
10.02.2016
Daniela şi Victoria sunt noile protagoniste ale serialului „Cum e să ai o soră geamănă”. Aflați chiar de la ele care sunt momentele care reflectă magia de a avea o soră geamănă.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.