Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Andriano Marian: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
29.12.2017
E sfârșit de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
    
Nighina Azizov: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
29.12.2017, 11:49
E sfârșit de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
Constantin Hadîrcă: „Mă fascinează simplitatea formelor în raport cu ideea propusă”
28.12.2017
Constantin Hadîrcă a început să creeze cu aproximativ 6 ani în urmă primele sale lucrări din metal. Tânărul spune că prima sa lucrare a fost „lupul dacic" care se află pe teritoriul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din orașul Sîngerei. Din pasiunea sa mare pentru istorie, lucrarea a fost donată liceului și amplasată în curtea liceului, în fața cabinetului de istorie.
    
Galina Rusu: „Dau preferință vinurilor roșii, intense, corpolente, dar în același timp delicate, rotunde, catifelate, cu personalitate bine conturată”
21.12.2017, 13:47
Galina Rusu este originară din Cărpineni, Hânceşti, dar locuieşte de mai bine de un an, în Portugalia. A profesat somelieria în Anglia pentru „Wine world” şi în Italia la întreprinderea de vinuri „Malvirà”.
La Zubreşti au avut loc discuții importante cu mai multe femei în cadrul proiectului: Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”
20.12.2017
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! a fost lansat în Republica Moldova în aprilie 2017. În cadrul acestuia, femeile din mai multe comunităţi vorbesc împreună cu coordonatoarea de proiect despre cele mai mari provocări cu care se confruntă la nivel local.
    
(INTERVIU) Gabriela Croitoru: „Unicul model cu care ar trebui mereu să fii în concurență ești „tu” al trecutului și prezentului”
11.12.2017, 15:25
Gabriela Croitoru are 21 de ani, s-a născut Rusia și a copilărit în Moldova. Studiază harpa de la vârsta de 15 ani, însă pasiunea pentru muzică o are de mică. În prezent Cabriela studiază la Hochschule für Musik „Franz Liszt” în Weimar, Germania.
Interviu ProSport.ro | Irina Bulmaga, cea mai bună şahistă din România: „Poate că sună ciudat, dar în România mă simt liberă!”
05.12.2017
Originară din Republica Moldova, Irina Bulmaga a realizat numeroase performanţe sub culorile României până la vârsta de 24 de ani!
    
Mihai Ungureanu: „În lucrările mele este mai mult decât un dor de casă- este un dor de lucruri frumoase lăsate de strămoșii noștri nouă”
01.12.2017, 15:09
Mihai Ungureanu este artistul plastic care prin tablourile sale redă dorul și dragostea pentru ACASĂ! De ceva timp nu mai este student la Academia de Arte din Veneția, Italia, pentru că şi-a început cariera de artist independent. Tânărul consideră că cei mai importanți promotori ai folclorului suntem fiecare dintre noi, cei care cu drag poartă o IE sau povestesc despre Ţara lor.
Scriitorul Teodor Ajder: „Mă interesează să traduc texte care reverberează atât cu artele vizuale, cât și cu fenomenul migrației”
27.11.2017
Poeme care migrează, prin traducere, dintr-o limbă în alta, dintr-o cultură în alta, în diferite ţări, după care să revină (transformate) de unde au pornit, în limba maternă a autorului. Ce reprezintă iniţiativa „Vorbind transformări”, de ce o simplă postare pe reţelele de socializare a provocat imediat interes ne spune scriitorul Teodor Ajder, stabilit în Polonia, unul din editorii revistei „Mămăliga de Varşovia”.
    
(INTERVIU) Alina Carauş: Concursul de frumusețe "Miss Naturalețe 2017" mi-a oferit noi posibilităţi şi o experienţă fenomenală
24.11.2017, 15:18
Alina Carauş are 20 ani și este din Zodia Racului. Este originară din satul Cîrnățeni r. Căușeni şi este studentă la Universitatea Liberă Internațională, anul II, facultatea Biomedicină și ecologie, specialitatea Servicii Estetice.
Iurie Golban: „Despre moldovenii din China vă pot asigura că sunt cei mai bravi, cei mai buni și cei mai frumoși la chip și suflet”
20.11.2017
Iurie Golban este originar din orașul Orhei și a absolvit Liceul Teoretic "Ion Luca Caragiale" din localitatea de baștină, ulterior, a devenit licențiat în drept și economie, ca mai apoi să continuie cercetările în cadrul studiilor postuniversitare în domeniul dreptul și relațiile internaționale.
    
(Video) Doi ani de MOVE Womenswear: și povestea merge mai departe
17.11.2017, 15:34
Mai multe femei s-au putut bucura pe viu de eleganța și rafinamentul ținutelor MOVE Womenswear, la data de 14 și 15 noiembrie, odată cu cea de-a doua aniversare de prezență pe piață a acestui brand. Designer-ul Lilea Surdu și sora ei s-au gândit să sărbătorească acest eveniment la care care vizitatorii pot beneficia de 50% reducere la produsele de coton și de un gift card la cumpărăturile efectuate în zilele aniversării.
(VIDEO) Evenimentul de finalizare a Programului de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!"
16.11.2017
27 de femei active, 7 localități și 7 proiecte de mobilizare comunitară de succes. Acestea sunt rezultatele Programului Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”, care se încheie după un an de zile. „INSPIR-O!”, care s-a desfășurat în localități cu reprezentare zero a femeilor în consiliile locale, și-a propus să consolideze capacitățile de lidere a femeilor, iar ele, la rândul lor, să promoveze conceptul egalității de gen în politicile locale și să implementeze proiecte de mobilizare comunitară.
    
La mulți ani pentru Tatiana Slivca, din partea Sofiei Vicoveanca
07.11.2017, 12:33
Prezentatoarea emisiunii "Zestrea Neamului" de la Noroc TV, Tatiana Slivca, și-a sărbătorit ziua de naștere, iar cu această ocazie, celebra interpretă din România, Sofia Vicoveanca, într-un mesaj de felicitare publicat pe rețeaua de socializare Facebook, a ținut să-și exprime admirația pe care o poartă față de omiagată.
Campania „Un dialog cu un jurnalist” s-a dat start la USM
25.10.2017
La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova a debutat Campania „Dialog cu un jurnalist”, organizată de Consiliul Studenților din Mass-Media. Primul invitat care s-a lăsat provocat de a avea o întâlnire remarcabilă cu viitorii jurnaliști de la USM a fost Natalia Morari, care în 2014 a fost declarată Jurnalistul TV al anului și a obținut Premiul „Mărul de aur” pentru cel mai bun talk-show.
    
Serviciile de îngrijire – de la un domeniu neglijat și invizibil, la un sector atractiv al economiei
23.10.2017, 16:31
75% din toată munca casnică este realizată de femei. În acest sens, a fost realizat un interviu cu Bharati Sadasivam, Lideră de echipă, Egalitatea de gen și abilitarea femeilor, Centrul Regional din Istanbul, PNUD în care se vorbește despre serviciul de îngrijire care a devenit un sector atractiv al economiei, în trecut acesta fiind un domeniu neglijat și invizibil.
(Video) Elveția – Moldova: oameni cu inimi solidare
09.10.2017
473 de copii din Moldova au beneficiat în ultimii ani de îngrijiri în cadrul unor tabere medicale, organizate în Elveția de către Fundația Swiss COR și partenerul său din Moldova, Asociația „Inimi solidare”. Echipa Stiripozitive.eu i-a întrebat despre ce i-a motivat să realizeze asemenea misiuni în beneficiul copiilor din Moldova și cum apreciază cooperarea moldo-elvețiană pe doi dintre protagoniștii acestor acțiuni umanitare: Președintele Fundației Swiss COR, Adolf Ogi, care a fost Președinte al Elveției în două mandate, și Ambasadorul Elveției în Moldova și Ucraina, Guillaume Scheurer.
    
Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire
28.09.2017, 15:46
Cele 24 de femei din 7 comunități participante la Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" din localități cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale, s-au întâlnit la Chișinău pentru două zile la cel de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor".
Olga Cojocaru: „…E ușor să fii migrant în orice context nou, dacă știi că te afli acolo pe o perioadă determinată”
13.09.2017
În cei aproape 15 ani de „pribegii mai mult sau mai puțin deliberate”, așa cum îi caracterizează, Olga Cojocaru a reușit să facă studii liceale la Iași, Facultatea de Comunicare, și un Master în Antropologie în București, un Master de Sociologie și Antropologie în Budapesta . iar acum Olga lucrează la teza de doctorat în studii de migratie în cadrul Universității din Varșovia, Polonia.
    
Stela Boțan: Muzica remarcă pe fiecare
30.08.2017, 12:42
Stela Boțan este tânăra care a cucerit lumea prin talentul său. Mereu tinde spre realizarea unor scopuri noi și dorește să să fie prezentă pe cele mai mari scene ale lumii.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.