Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Pledoarie pentru o educație de calitate: Bunăstarea emoțională a elevilor și profesorilor (Video)
27.12.2018
Experiențele și emoțiile trăite în calitate de elevi, părinți și profesori de către participanții la un eveniment recent, organizat de Comunitatea pentru o Educație de Calitate, au prefațat dialogul privind confortul emoțional al elevilor și profesorilor ca element-cheie al unei educații de calitate.
    
Pledoarie pentru o educație de calitate: Sporirea atractivității profesiei de pedagog (Video)
10.12.2018, 10:52
Într-o pledoarie puternică și profesionistă pentru o educație de calitate s-a constituit discuția publică, organizată recent de Comunitatea pentru o Educație de Calitate, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.
Violeta Martin Moraru: „Să faci ce-ţi place înseamnă libertate, iar să îţi placă ce faci înseamnă fericire”
20.11.2018
Cu studii de doctorat, cu implicare socială şi cu diverse activităţi antreprenoriale, Violeta Martin Moraru, originară din Moldova şi stabilită de peste un deceniu în Canada, nu se înscrie doar într-o singură definiţie.
    
Ce înseamnă bunătatea pentru dumneavoastră? De Ziua Mondială a Bunătății
13.11.2018, 17:47
Ziua Mondială a Bunătății, sărbătorită anual la data de 13 noiembrie, este un îndemn pentru toți oamenii să fie mai empatici, mai înțelegători și mai receptivi față de tot ce îi înconjoară.
Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): o platformă de dialog și acțiune (Video)
04.10.2018
Abordare pozitivă, dialog și acțiune sunt cuvintele-cheie care ghidează eforturile Comunității pentru Educație de Calitate, lansată recent la Chișinău cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.
    
Daniel Bargan. Un tânăr de la Tabăra DOR, între pasiunea pentru muzică și cea pentru arte marțiale
07.08.2018, 16:35
Daniel Bargan are 13 ani, este originar din Republica Moldova și în prezent locuiește cu familia în Grecia, de unde revine de fiecare dată cu bucurie acasă, în Moldova. Daniel a reușit până acum să se afirme prin pasiunile sale pentru muzică și arte marțiale.
(Video) Vocile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”
30.06.2018
45 de femei din toată țara au participat, între 29 iunie și 1 iulie 2018, la Chișinău, la o masă rotundă de lansare a proiectului „Women 4 Leadership” și la prima instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin, care, prin contribuția participantelor, inițiatorilor și partenerilor proiectului, va deveni o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femei implicate.
    
(VIDEO) O nouă viaţă pentru tricoul tău. Irina Braşoveanu creează din pasiune lucruri inedite
04.06.2018, 14:45
Irina Braşoveanu deşi este originară din Nisporeni, locuieşte de mai mulţi ani în Chişinău. Este o femeie frumoasă, mamă de fiică iar recent a decis să-şi pună în practică toată creativitatea sa. Din pasiunea sa pentru lucrurile handmade, aceasta a scos un nou brand pe piaţa din Republica Moldova.
(VIDEO) Maria Axenti: „Chişinăul are o istorie extrem de bogată dar pe care oamenii nu o cunosc”
25.05.2018
Chişinău este un oraş frumos cu multe clădiri/străzi care au în spatele lor istorii captivante. Asta încearcă să ne spună cei de la organizația Centrului de Urbanism. Acum un an în urmă, echipa organizaţiei a lansat seria de tururi ghidate „Chişinău prin monoclu”, unde plimbările/tururile sunt absolut gratuite pentru toate categoriile de vârstă şi apartenenţă socială/teritorială.
    
(VIDEO) 1 an de evenimente marca Mami&Co. Vezi ce au pregătit organizatorii pentru 27 mai
23.05.2018, 16:40
Pe 27 mai, începând cu ora 10:00 în Parcul Mezon, pe Bd. Moscova 21, sunteţi invitaţi să serbaţi aniversarea a unui an de Mami&Co Fair. Proiectul Mami&Co a fost lansat de către Rada Şpac pe 21 mai 2017.
(VIDEO) Interpreta Diana Stoica a lansat o nouă piesă „UITI-UITI”
11.05.2018
Diana Stoica are 20 ani şi este studentă în anul doi la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, pe lângă aceasta, tânăra a lansat de curând noul său videoclip „Uiti - Uiti”. Un produs la care a depus multă muncă, suflet și sârguință. Tânăra s-a lansat în showbiz-ul autohton, acum un an în urmă, cu piesa „Muzica răsună” - o semnătură a rapperului Kapushon.
    
O tânără din Șoldănești, Ana Furdui, a creat cu sprijinul Uniunii Europene un centru modern de imagistică dentară
01.05.2018, 12:13
Calea spre un zâmbet sănătos a devenit mult mai accesibilă pentru locuitorii din Șoldănești, după ce în oraș a fost deschis un centru modern de imagistică dentară. De serviciile sale beneficiază și sute de pacienți din stânga Nistrului. Afacerea aparține unei absolvente a Universității de Medicină și a fost lansată cu sprijinul Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, se arată într-o istorie de succes difuzată în aceste zile de Programul PNUD-UE.
Copii moldovenilor din străinătate vor învăța limba română
26.04.2018
Copiii din diasporă vor putea studia limba română prin intermediul unor materiale didactice elaborate în mod special pentru ei.
    
Primul tânăr din diasporă care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile parlamentare din Republica Moldova
09.04.2018, 14:19
Nicolae Galea are 21 de ani și este originar din orașul Cantemir. Locuiește de nouă ani în Italia, iar deja de doi ani se află la Roma, unde activează în domeniul comunicării digitale la Senatul Republicii Italiene; politica și mass-media fiind cele două pasiuni ale sale. Recent, tânărul și-a exprimat public dorința de a candida la următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova.
(VOX) Tradiţii şi obiceiuri de Paşte. Ce înseamnă pentru tineri Paştele şi cum au de gând aceştia să-l sărbătorească?
06.04.2018
Primăvara aceasta vom sărbători mai repede ca în alți ani Sfintele Paști. Așadar, în zilele de duminică, luni și marți, adică în 8, 9 și 10 aprilie 2018, ortodocșii prăznuiesc acest important eveniment al Creștinătății. Încă din noaptea de sâmbătă spre duminică ne vom bucura de Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos, marea Sărbătoare a Luminii, ce a fost precedată de un post lung și greu pe care unii semeni l-au onorat așa cum se cuvine.
    
Rezultatele campaniei „Masa Bucuriei” 2018: au fost colectate 41 de tone de produse alimentare pentru oamenii nevoiaşi
05.04.2018, 18:10
Mii de oameni au răspuns îndemnului Misiunii Sociale „Diaconia”, donând sâmbătă, 31 martie, produse alimentare destinate persoanelor nevoiașe, în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”.
Istorie de succes: O tânără antreprenoare din Căușeni și-a pus afacerea pe roate, crescând alun ecologic
27.03.2018
Niciodată nu s-a gândit că va prelucra pământul cu atâta plăcere; de fapt, nici nu bănuia că își va crea propria afacere în agricultură. A absolvit două facultăți, cea de psihologie și cea de finanțe și bănci, a lucrat mai mulți ani în sistemul bancar, dar la un moment a hotărât să facă o schimbare. Totul a început în anul 2015, atunci când Svetlana Nițoreanu și-a înființat compania și a plantat o livadă de alun pe o suprafață de zece hectare, în satul Grigorievca, raionul Căușeni.
    
(VIDEO) Mariana Baraniuc: „Pasiunea mea este să creez ţinute originale şi unice”
23.03.2018, 16:56
Este tânără, frumoasă, talentată și, pe lângă toate, mai e și creativă. Mariana Baraniuc este fondatoarea noului brand Cais apărut recent pe piața modei din Republica Moldova. Aceasta a și început deja să își croiască drumul către iubitorii unui look original.
(VIDEO) Fii Super Erou în viața unei persoane nevoiașe
21.03.2018
„Diaconia” recrutează voluntari în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”. Campania va culmina la data de 31 martie cu o zi în care, în 100 de magazine din 22 de localități din întreaga țară, va avea loc o colectă națională de produse alimentare neperisabile.
    
Vadim Cuşnir: „Lumea fără Social Media ar arată ca în anii ’90, cu mai multe șezători”
14.02.2018, 15:08
Vadim Cuşnir este fondatorul celei mai mari comunități de specialiști în social media din Moldova. Grupul Social Media în Culise pe care îl administrează, într-o perioadă relativ scurtă a reușit să devină cea mai mare comunitate de specialiști concentrați pe acțiuni și rezultate bune, mai exact, în promovarea pe rețelele de socializare și marketing digital din Republica Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.