Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Cercetătoare științifică Alina Trofim povestește despre echilibrul dintre știință și poezie
23.12.2019
Alina Trofim este cercetătoare științifică, doctor în biologie, iar în momentele de inspirație pune mână pe o coală de hârtie și scrie versuri. Cum și-a găsit echilibrul în cele două domenii total diferite - știința și poezie, ne povestește într-un interviu pentru stiripozitive.eu.
    
Doina Cernavca, fondatoarea „Ajută un Om”: „Noi toți avem puterea de a schimba mentalități și comunități”
14.11.2019, 15:29
Ultimele luni din an sunt despre bunătate, dăruire și grijă față de aproapele nostru. Deși nu există o legitate și trebuie să fim buni anul împrejur, în preajma sărbătorilor putem aduce bucurie celor aflați în situații defavorizate. Doina Cernavca, fondatoarea „Clubul Nostru” și a organizației non-guvernamentale „Ajută un Om”, de câțiva ani, organizează alături de oamenii din comunitate proiectele „Cadoul din cutia de pantofi” și „Încalță un copil pentru iarnă”. Cum putem face o lume mai bună, ce lecții a învățat în cei 9 ani de campanii sociale, aflăm în interviul pe care l-a oferit pentru stiripozitive.eu.
Victoria Dunford: „Inaugurarea oficială a Complexului Phoenix din raionul Râșcani este un raport oficial față de donatorii și susținătorii noștri”
13.09.2019
Despre Victoria Dunford s-au scris multe lucruri. Este laureată a Premiului Național 2018, a fost decorată cu medalia „British Empire Medal” de către regina Marii Britanii și este implicată în diferite proiecte sociale din Republica Moldova. Probabil puțini cunosc că Victoria este un om simplu, născută în satul Mihaileni, r-nul Râșcani. Crescută într-o familie unită cu mama și fratele ei doar, deoarece tăticul ei a decedat din păcate într-un accident, câteva luni înainte de nașterea Victoriei. Este absolventă a facultății de chimie analitică a Universității de Stat din Moldova și îi place nespus de mult să citească.
    
Larisa Secară: „Moldova are nevoie de noi – de cei care am fost plecați”
08.09.2019, 12:51
Larisa Secară a fost plecată peste hotare timp de 7 ani, iar experiența pe care a acumulată acolo vrea să o transpună în realitățile din satul Hîrbovăț.
Veronela Pruteanu: „Cu pași mici spre realizarea scopurilor mari”
08.09.2019
Implicată activ în activități comunitare, interesată de bunul mers al lucrurilor din orașul natal, Veronela Pruteanu a participat și în cadrul instruirilor Academiei de Liderism Feminin.
    
Angelina Mistreț: „Mi-am propus să pun umărul la schimbarea societății”
07.09.2019, 15:52
Angelina Mistreț este de profesie logoped și psihopedagog, iar gândul de a se implica în politică i-a venit de pe vremea când se afla peste hotare, fiind plecată pentru o perioadă de 4 ani. A revenit în țară, iar Proiectul „Women 4 Leadership” a fost tocmai potrivit pentru a obține cunoștințele de care avea nevoie.
Diana Tanas: „Academia de Liderism Feminin valorifică potențialul femeilor”
07.09.2019
Diana Tanas vine din domeniul pedagogic, însă dorința de a se implica în rezolvarea problemelor comunitare au adus-o la Academia de Liderism Feminin. Cum a fost această experiență, ne spune în materialul ce urmează.
    
Cristina Voina, asistentă de proiect: „Ajutăm la orientarea profesională a persoanelor cu dizabilități”
22.08.2019, 15:10
Cristina Voina este asistentă de proiect Agenda de Advocacy în raionul Cahul – în sprijinul persoanelor cu dizabilități, în cadrul Asociației Obștești AZI, ale cărei activități sunt susținute de Fundația Est-Europeană. Una dintre principalele atribuții ale Cristinei este să organizeze evenimente și să ajute persoanele cu dizabilități să se integreze în societate.
Primara de Boșcana, Criuleni, Svetlana Racul: „Viitorul nostru este acasă!”
15.08.2019
Svetlana Racul din comuna Boșcana, raionul Criuleni, are deja un mandat de primară și urmează să candideze pentru aceeași funcție în campania electorală din toamna acestui an. Pentru a-și îmbunătăți abilitățile de lideră a beneficiat de ateliere de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Cristina Sochircă vrea să contribuie la creșterea numărului de femei lidere în Republica Moldova
07.08.2019, 14:19
Cristina Sochircă, tânăra originară din orașul Florești, absolventa Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în prezent studiază prin rezidențiat și vrea să contribuie la creșterea numărului de femei-lidere în Republica Moldova. De asta a ales să se implice în activitățile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
Elena Cernei: „Vreau să fiu alături de oamenii din localitatea mea și de problemele cu care se confruntă”
07.08.2019
Elena Cernei, originară din satul Găuzeni, raionul Șoldănești, a participat la concursul de selectare a beneficiarelor Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru a putea contribui, așa cum mărturisește, la soluționarea problemelor cu care se confruntă membrii comunității din care face parte.
    
Maria Dolchi a aplicat la Academia de Liderism Feminin pentru a îmbunătăți traiul în satul de baștină
07.08.2019, 13:48
Maria Dolchi, beneficiara Academiei de Liderism Feminin, originară din satul Sârcova, raionul Rezina, vrea să îmbunătățească condițiile de trai în mediul rural, motiv din care a aplicat la Academie.
Natalia Stănilă: „O echipă nu trebuie condusă, dar ghidată”
05.08.2019
Natalia Stănilă, originară din satul Izbiște, raionul Criuleni, secretara Consiliului Local Izbiște, își dorește o dezvoltare continuă atât pe plan personal, cât și pentru Consiliul în cadrul căruia și desfășoară activitatea, motiv din care participă la activitățile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Oxana Barbu a venit la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale
31.07.2019, 15:33
Oxana Barbu, originară din satul Selimet, raionul Cimișlia, a venit, după o perioadă îndelungată de voluntariat în localitatea natală, la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale.
Svetlana Andrieș: „Aș vrea doar să vedem în fața noastră liderii care pot face ceva și care vor să facă ceva, fără a fi pus accent pe genul persoanei”
29.07.2019
Coordonatoarea de Program, UN Women în Republica Moldova, Svetlana Andrieș, prezentă la sesiunea de instruire din 21- 23 iunie 2019 din cadrul Academiei de Lidrism Feminin, a remarcat aspectul practic al acestor ateliere și a încurajat femeile să fie implicate atât atelierele de instruire, cât și în domeniul de activitate ale acestora.
    
Galina Tonu: „Cu cât mai multe proiecte investiționale în localitate, cu atât mai dezvoltat va fi satul”
25.07.2019, 14:25
Galina Tonu, directoarea Grădiniței „Licurici” din satul Bardar, raionul Ialoveni, și beneficiară a proiectului „Women 4 Leadership”, consideră că proiectele investiționale sunt metoda cea mai eficientă de dezvoltare a comunități. Participând la Academia de Liderism Feminin, Galina Tonu a reușit să-și consolideze spiritul civic cu informații care vor facilita activitatea în domeniul politic.
Lidia Ostaș a venit la Academia de Liderism Feminin pentru a-și spori cunoștințele care îi vor permite să candideze la funcția de consilieră locală
25.07.2019
Lidia Ostaș, originară din Comrat, satul Congazcicul de Sus, a decis să se implice în Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru a-și aprofunda cunoștințele în domeniul Administrație Publică.
    
Stilista Nadya Gudumac a familiarizat femeile-lidere cu subiectul „Codul vestimentar al persoanei publice în evenimentele publice”
24.07.2019, 13:04
Stilista Nadya Gudumac a participat la atelierele de instruiri ale Academiei de Liderism Feminin și a oferit sfaturi femeilor despre importanța vestimentația în activitatea de lidere.
Maria Levinte: „Femeile sunt motorul tuturor schimbărilor”
24.07.2019
Maria Levinte, membră de partid, alături de celelalte 80 de femei lidere, implicate în cadrul Academiei de Liderism Feminin, reunite la Chișinău, a venit să își sporească și consolideze cunoștințele care vor permite implicarea mai eficientă în procesele decizionale din comunitatea din care face parte.
    
Iulia Liulica, Vicepreședinta Asociației obștești „Țara verde Moldova”, participanta Academiei de Liderism Feminin, optează pentru un mod de viață sănătos și ecologic
23.07.2019, 15:56
Iulia Liulica, originară din Ocnița și Vicepreședinta Asociației obștești „Țara verde Moldova”, participă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” și optează pentru un mediu curat. Femeia își propune ca instruirile din cadrul Academiei să-i faciliteze abilitățile de lideră care vor fi aplicate pentru a spori calitatea mediului ambiant din comunitatea sa.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.